Προς το περιεχόμενο

real time script PHP

kasiarakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας. έχω ως εργασία την κατασκευή αεροδρομίου και θέλω να προσθέσω ένα πινακάκι που θα εμφανίζει τις αφίξεις σε πραγματικό χρόνο. θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε υπόψιν κάποιο script σε php που θα με βοηθήσει π.χ. κάτι παρόμοιο με το live στοίχημα που θα μου λέει ποιο αεροπλάνο έφτασε στο αεροδρόμιο την στιγμή εκείνη, και δε θα χρειάζεται ανανέωση η σελίδα

Δημοσ.

Επειδή έχω ασχοληθεί με live δεδομένα για ποδόσφαιρο, θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι θα πρέπει από κάπου να παίρνεις αυτές τις πληροφορίες..

Εσύ έχεις δεδομένα για αυτό που θες να κάνεις;; Τα παίρνεις με κάποιο τρόπο; Θα τα περνάει κάποιος αυτά τα δεδομένα;;

Δημοσ.

γεια σας. έχω ως εργασία την κατασκευή αεροδρομίου και ...

Αυτές είναι εργασίες, όχι φτιάξτε μια λούπα και ένα echo :P :P

... και θέλω να προσθέσω ένα πινακάκι που θα εμφανίζει τις αφίξεις σε πραγματικό χρόνο. θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε υπόψιν κάποιο script σε php που θα με βοηθήσει π.χ. κάτι παρόμοιο με το live στοίχημα που θα μου λέει ποιο αεροπλάνο έφτασε στο αεροδρόμιο την στιγμή εκείνη, και δε θα χρειάζεται ανανέωση η σελίδα

Τα δεδομένα πρέπει να είναι πραγματικά ή φανταστικά; Δηλαδή θες να βλέπεις τι κινείται στο Βενιζέλος ή απλά να γράφει ανα διαστήματα κάποιες αφίξεις/αναχωρήσεις;

Γράφεις για script php αλλά δεν διευκρινίζεις στοιχεία για την εργασία σου. Θα τρέχει σε κάποιο server; Τρέχει τοπικά σε υπολογιστή; Αποθηκεύεις κάπου δεδομένα; κλπ

Δημοσ.

αρχικά συγγνώμη για την προχειρότητα της ερώτησης. η ιστοσελίδα θα τρέχει σε τοπικό server apache και τα δεδομένα θα τα αντλεί από βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας PHP με MySql. αυτά τα δεδομένα θα τα επεξεργάζεται ο administrator μέσω ενός template... στο πινακάκι θέλω να απεικονίζονται οι τελευταίες αφίξεις και τα δεδομένα να ανανεώνονται από τη βάση δεδομένων με κάθε νέα άφιξη σε πραγματικό χρόνο....

Δημοσ.

Από PHP και Mysql πως τα πας;;

Γενικά δεν είναι δύσκολο αυτό που ζητάς εάν έχεις βέβαια και κάποιες βασικές γνώσεις.

Για να απεικονίζεις τις τελευταίες αφίξεις, πολύ χοντρικά, σου λέω ότι λογικά θα έχεις έναν πίνακα που θα λέει τις αφίξεις, για τις πιθανόν καθυστερήσεις και άλλα τέτοια. Έτσι με βάση την ώρα θα ξέρεις πότε έρχεται ένα αεροπλάνο και θα μπορείς να κάνεις ότι χρειάζεσαι.

Τώρα, για να ανανεώνονται μόνα τους τα δεδομένα, μπορείς να το κάνεις με πολλούς τρόπους.

Πολύ γενικά :

Εγώ π.χ. θα έφτιαχνα ένα schedule στον server όπου θα καλούσε μία σελίδα php κάθε 1 λεπτό και θα μου επέστρεφε τις αφίξεις και θα το αποθήκευα σε ένα xml. Και μέσα από την σελίδα που θες να φτιάξεις, θα διάβαζα το xml κάθε φορά και θα έβλεπα τι είχα...

Άλλος τρόπος, είναι μέσα από μία σελίδα μέσω AJAX να καλείς μία σελίδα και να εμφανίζεις να δεδομένα στην σελίδα σου.

Ο 1ος τρόπος είναι πολύ καλύτερος από τον 2ο αλλά λίγο πιο δύσκολος.

Με βάση τις δυνατότητες σου διαλέγεις

Δημοσ.

Προσωπικά, θα έβαζα ένα ajax script να τρέχει με ρυθμό ανανέωσης 1' και να φορτώνει τις πτήσεις μέχρι 1 ώρα μετά την τρέχουσα... Ο ευκολότερος τρόπος κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι με jquery...

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι υποθετικά έχεις 1.000 επισκέπτες στο site σου ..

Επομένως κάθε ένα δευτερόλεπτο έχεις 1.000 χτυπήματα στον server και πιο πολύ στην βάση σου.

ΜΕ την δικιά μου πρόταση, την 1η (γιατί η 2η είναι αυτό που είπες και εσύ), έχεις 1.000 χτυπήματα σε 1 xml στον server σου ενώ εάν βάλω το schedule μου να χτυπάει την βάση μου για να φτιάχνει το xml αρχείο έχω ΜΟΝΟ 1 χτύπημα στην βάση μου

Δημοσ.

Κάθε ένα λεπτό έχω βάλει ρυθμό ανανέωσης. Όχι δευτερόλεπτο. ;)

Εάν δει ότι δεν τον ικανοποιεί το λεπτό και θέλει κάθε δευτερόλεπτο;; :P

Και πάλι όμως και ανά λεπτό να είναι δεν αλλάζει κάτι στην φιλοσοφία που σου είπα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...