Προς το περιεχόμενο

Τα Windows 7 κρασαρουν στο Boot Screen.

papeipa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eχω χασει 3 Βραδυα απο τη ζωη μου ...

Στο Ψητο:

Μολις έστησα το παρακατω κουτι :

Motherboard Ashrock PXP35 V.2.0

CPU INTEL E8400

GPU Nvidia 9800GT

2GB RAM Corsair XMS2 DDR2 800MHZ

HDD WD 5000KS 500 GB Sata II

PSU Corsair StealthXtreme2 600W

Τον ειχα σαν εξωτερικο (1 partition).

Οποτε σκεφτηκα να τον σπασω σε 3 partition . To πρωτο 100 GB με παλια Data . To 2o 66GB kai to 3o ~300GB.

Σκοπος μου να περασω πρωτα τα XP στα 66 GB και μετα τα Windows 7 στα ~300 GB (αυθεντικα και τα 2 παρακαλω). Xιλιοδοκιμασμενη απροβληματιστη τακτικη σε πολλα pcia moυ (Ή τουλαχιστον ετσι νομιζα)

Ολα καλα , τα XP περαστηκαν αερας κανενα προβλημα.

Περναω τα 7 στο 3ο partition και πανω που κανει restart για να ολοκληρωσει την εγκατασταση (ειχαν γινει ολα τα βηματα και ετοιμαζομουν να μπω κανονικα στα 7.) , επιλεγω στον Bootloader να μπω στα 7 και

οχι στα Earlier Version of Windows , ξεκιναει να φορτωνει η Boot screen και ξαφνικα κανει restart! Χωρις BSOD !

7boot1.jpg

Koκκαλο εγώ. ξαναανοιγει ξανα τα ιδια. Μπαινω safe mode παει να φορτωσει και κλασσικα μου λεει : you cant finish the installation in safe mode please restart.

Τι φταιει?

1.Έχει σχεση ο Bootloader? (Mαλλον οχι , την εχω ξανακανει την διαδικασια με τα ιδια CD/DVD windows)

2.Hardware compatibility? (Δυσκολο , τα βασικα του εχω πανω, και τα XP (λειτουργικο 10ετιας) δε μασησαν)

3.Θελει update to BIOS? Αν ναι μανικι ... απο οτι διαβασα γινεται μονο με δισκετα που δεν εχω και θελω να αποφυγω την διαδικασια.

4.Παιζει να θελει καποια επιλογη ο σκληρος απο το BIOS , καπου διαβασα για ΑHCI enabled/disabled τι ειναι και τι κανει?

Λυσεις?

1.Ενωνω τα 2 partition , ξεχναω τα XP περναω μονο τα 7 στα ~366 GB και αργοτερα αν δω οτι δουλευουν τα 7 , χωνω κανεναν αλλο σκληρο με ΧΡ.

2.Στο site της Asrock , δεν εχει καποια καινουρια Version ΒIOS μονο February 2008. :mad::( Yπαρχει περιπτωση να καταφερω τπτ με το να περασω αυτην?

Δεν έχει η βλακεια διαδικασια με USB ... μονο απο γαμοΔισκετα μπορώ.

3.Ενεργοποιω απο το BIOS την επιλογη AHCI για Sata II

Eχει κανεις καμια ιδεα να μην χασω αλλο χρονο και ταλαιπωρια? Καιγομαιιιιι μπουχου σνιφ.... :cry:

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Το ποιο απλό,να ξανά περάσεις τα windows7 μπας και παίχτηκε καμιά στραβή,το δοκίμασες;;

Ναι αλλα δυστυχως τπτ... μια απο τα ιδια... :fear:

Δημοσ.

Όλα τα partition και ιδιαίτερα των Win7 είναι διαμορφωμένα σε NTFS;

Ναι ΝTFS Primary και τα 3 . Πειράζει η σειρα? Διοτι όταν παω να διαλεξω partition μου το εμφανιζει 3ο κατα σειρα...

Αλλα και παλι δεν εξηγειται να ξεκιναει να φορτωνει τα 7 , 8α επρεπε να μην τα φορτωνει καν. :-(

Δημοσ.

Update status :

Ενωσα τα partitions σε ενα ενιαιο σκληρο WD 500GB Sata II και περασα καρφι τα 7 . Τζιφος ... αρα δε φταιει το Dual Boot με XP . :-(

Εβγαλα το σκληρο και εχωσα εναν Maxtor IDE 120 GB . Τα περναω και εκει και τπτ , παλι τα ιδια... αρα δε φταιει ο σκληρος (ACHI configuration κτλπ) ...

Μου μενουν τα εξής:

Μotherboard (Bios update)

GPU ή RAM ασυμβατοτητα

Τροφοδοτικο , να μην δινει το επιθυμητο ρευμα , χλωμο ειναι ολοκαινουριο...

Τιποτα αλλο? :eek:

Δημοσ.

Για να τρέχουν κανονικά τα xp αλλά όχι τα win7 δεν θα κοιτούσα για προβληματικό hardware,αν ήταν αυτό θα έβγαζε πρόβλημα και στα XP, αλλά για κάποιο πρόβλημα με την έκδοση windows7 που έχεις,ή κάποια α-συμβατότητα γενικά με το υλικό σου και τα 7άρια.

Δημοσ.

Για να τρέχουν κανονικά τα xp αλλά όχι τα win7 δεν θα κοιτούσα για προβληματικό hardware,αν ήταν αυτό θα έβγαζε πρόβλημα και στα XP, αλλά για κάποιο πρόβλημα με την έκδοση windows7 που έχεις,ή κάποια α-συμβατότητα γενικά με το υλικό σου και τα 7άρια.

Κατεβαζω τα 32 Bit 7aria τωρα... το βραδυ 8α δοκιμασω αυτα.... αν μου κανει παλι τα ιδια.... θα αναγκαστω να χωσω floppy drive και να κανω Bios update που ομως το πιο προσφατο στο site ειναι 2/2008 :X

Δημοσ.

Το BIOS έχει σχέση μόνο με το ξεκίνημα,εσένα δεν έχει πρόβλημα εκεί,εγώ δεν θα το πείραζα καν.

και να θελω φιλε μου να το πειραξω , δεν μπορω τελικα....

εψαξα στο site και εχει μονο το μαματο... τη μαμα τους μεσα...

Description : Initial :(

Σκεφτηκα μηπως τον πινει το DVD Writer LG και δεν κανει σωστα copy τα αρχεια (αν και θα πρεπε λογικα να πεταει μυνημα ) τεσπα... ισως δοκιμασω με αλλο DVD , 32 bit Installation...

Με κεινο και με τ'αλλο εχω ξηλωσει τα παντα απο ενα αλλο pc που ειχα , για να μπορεσω να εξαιρω περιπτωσεις... :mad:

Δημοσ.

ERRORS ΑΝΙΚΑΤΕ ΜΑΧΑΝ!

Έχεις τσεκάρει για προβληματικές ραμ ;

κάποιο μεμ τεστ ή κάτι τέτοιο...(δοκιμή με άλλα ντιμάκια)

Δημοσ.

Μου καψες το κεφάλι ρε papeipa με την Asrock Mobo στο πρώτο post, αφού είναι albatron...

Δοκίμασε να παίξεις με τους drives σε AHCI mode, και βάλε windows 7. Για να σου κολλάει και blue screen εκεί στο boot και να δουλεύει Safe mode, εγώ ψηφήζω πρόβλημα με το bus των σκληρών. Σίγουρα πριν το δοκιμάσεις κάνε ένα memtest με ένα live cd να αποκλείσεις πρόβλημα μνήμης (και καλά... έχω ωραία ιστορία εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=481379)

Δημοσ.

Μου καψες το κεφάλι ρε papeipa με την Asrock Mobo στο πρώτο post, αφού είναι albatron...

Δοκίμασε να παίξεις με τους drives σε AHCI mode, και βάλε windows 7. Για να σου κολλάει και blue screen εκεί στο boot και να δουλεύει Safe mode, εγώ ψηφήζω πρόβλημα με το bus των σκληρών. Σίγουρα πριν το δοκιμάσεις κάνε ένα memtest με ένα live cd να αποκλείσεις πρόβλημα μνήμης (και καλά... έχω ωραία ιστορία εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=481379)

Σου χω και καλυτερο καψιμο , δες εδω :)

Και γω σήμερα παρατηρησα οτι ειναι albatron η Μ #@%!κια.. Τεσπα , ACHI δεν βρηκα πουθενα στο Bios. Εχει μονο επιλογη On Chip Sata configuration με επιλογες Auto (αυτην ειχε αρχικα) Sata Only , Enhanced , Combined...κατεβασα το Manual της MB αλλα ειναι 20 σελιδεσ και δεν αναφερει τπτ... Το γυρισα σε Sata only αλλα δεν ειδα προκοπη...

Προσπαθησα να περασω και Win7 32Bit αλλα παλι μαυρη οθονη (oxi BSOD) με αυτο το error message σε IDE maxtor:

windows failed to load because the system registry file is missing or corrupt 0xc00000e9 error status

το googlara και βρηκα ενα καρο κοσμο με το ιδιο προβλημα.

Μερικοι το λυσανε με το αδιανοητο που λεω να δοκιμασω , καψανε τα windows ξανα σε DVD με την πιο αργη ταχυτητα 2X και κανανε παλι εγκατασταση και επαιξε ! (μακαρι)

Αλλοι ειχαν θεμα με καρτα γραφικων και αλλοι Sata ACHI related issues...

Πολλα σεναρια , the night is young εχω πολλα πειραματα ακομα...

Δημοσ.

Όχι ρε φίλε μην καις καν dvd, τρέξε το wintoflash αν έχεις ένα flash με 4gb,χώρια που γλυτώνεις τα δισκάκια κάνει ασύγκριτα λιγότερο χρόνο για την εγκατάσταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...