Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος στο κουτί μου...

Doc1355

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μπορείς να το βγάλεις ελεύθερα.

Οι ανεμιστήρες του κουτιού προσφέρουν αρκετό airflow και απ΄ότι βλέπω και η ψύχτρα του επεξεργαστή είναι έτσι τοποθετημένη που προσφέρει αρκετή ψύξη και σε αυτό το σημείο.

Μπορείς να ελέγξεις τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο mobo με κάποιο πρόγραμμα πριν και μετά. Αν δεν υπάρξει σημαντική διαφοροποίηση μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω χρησιμοποιω το HWmonitor εδω και καιρο,βολευει μια χαρα μιας και σου δειχνει ολες τις θερμοκρασιες...

Το fan εκει δεν χρειαζεται ειναι η γνωμη μου,αφου εχεις ανεμιστηρες που ριχνουν αερα στο σημειο εκεινο(ψυχονται τα mosfets των φασεων για τη τροφοδοσια της cpu εκει)...

Ναι μεν αλλά...

Βγάλτην αλλά εχε γενικά το νου σου.

Εδω μπορείς να δεις μια δικιά μου που εχει περάσει απο ότι φαίνεται δύσκολες ώρες και απο τις αλλαγές στο χρώμα του pcb μπορείς να καταλάβεις τη σημασία για σωστή ψύξη των vrm.

Top down mode.

Τα μισά mosfet ακάλυπτα και τα άλλα μισά με passive cooling

5494825981_5cc74316f1_b.jpg

Απο την έντονη αλλοίωση του χρώματος του pcb μπορείς εύκολα να καταλάβεις πως οι τελείως ακάλυπτες φάσεις είναι φωνική επιλογή για την μητρική.

Ενώ απο πίσω θα δείς ότι ακόμα και passive δεν είσαι 100% καλυμμένος,

5494824135_c79d30b9f7_b.jpg

αφού ακόμα και τα passive phases που φαίνονται στην πάνω μεριά του mobo εχουν φάει και αυτά ενα κάποιο ψήσιμο.

Και ενα close up mode

5494825127_9d76b0fb7b_b.jpg

Μετά απο αυτά τα ευχάριστα βγάλτην άμα σου πάει. :P

βγάλτο άνετα!

δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό.

η p5e που έχω, έχει το ίδιο.

με ή χωρίς δεν είδα καμμία διαφορά στη θερμοκρασία.

μόνο πεισσότερο θόρυβο.

βγάλτο άνετα!

δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό.

η p5e που έχω, έχει το ίδιο.

με ή χωρίς δεν είδα καμμία διαφορά στη θερμοκρασία.

μόνο πεισσότερο θόρυβο.

Μα πως να δεις διαφορά στις θερμοκρασίες οταν το cooler είναι στα phases και όχι στο chipset.

Κατά πάσα πιθανότητα δε θα αντιμετωπίσει άμεσο πρόβλημα αλλά γενικά η άνοδος της θερμοκρασίας στις φάσεις εχει ως αποτέλεσμα την κατά πολλές φορές ταχύτερη φθορά τους.

Αμα το motherboard κρατηθεί για πολλά χρόνια ίσως το πρόβλημα να διαπιστωθεί με τον δύσκολο τρόπο...

@yiannis_1

Οι φωτογραφίες είναι καλές για να δημιουργούν εντυπώσεις, αλλά καλό είναι να δίνουμε και τα στοιχεία.

Έχεις κάνει ρυθμίσεις O.C και συγκεκριμένα έχεις παίξει με τις τάσεις ?

Τι τύπου ψύξη χρησιμοποίησες και σε ποιόν επεξεργαστή. Προς τα που στρεφόταν το φαν του επεξεργαστή (S.O.S) και υπήρχαν άλλοι ανεμιστήρες ή όχι.

Τέλος η μητρική δουλεύει και πόσο καιρό την έχεις σε αυτή την κατάσταση ;

Έχεις ελέγξει αν τα ψυχτράκια κάνουν καλή επαφή και αν έχει χρησιμοποιηθεί κατάλληλη πάστα επαγωγής ? Την έχεις αλλάξει από τότε που διαπίστωσες τον αποχρωματισμό ?

Κάθε περίπτωση και κάθε μοντέλο ψύξης είναι διαφορετικό. Το ίδιο και οι μητρικές που εξετάζουμε.

Αν ο κατασκευαστής προτείνει τον συγκεκριμένο ανεμιστήρα μόνο σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει άλλη πηγή αερισμού πιστεύω πως κάτι θα ξέρει.

@yiannis_1

Οι φωτογραφίες είναι καλές για να δημιουργούν εντυπώσεις, αλλά καλό είναι να δίνουμε και τα στοιχεία.

Έχεις κάνει ρυθμίσεις O.C και συγκεκριμένα έχεις παίξει με τις τάσεις ?

Τι τύπου ψύξη χρησιμοποίησες και σε ποιόν επεξεργαστή. Προς τα που στρεφόταν το φαν του επεξεργαστή (S.O.S) και υπήρχαν άλλοι ανεμιστήρες ή όχι.

Τέλος η μητρική δουλεύει και πόσο καιρό την έχεις σε αυτή την κατάσταση ;

Έχεις ελέγξει αν τα ψυχτράκια κάνουν καλή επαφή και αν έχει χρησιμοποιηθεί κατάλληλη πάστα επαγωγής ? Την έχεις αλλάξει από τότε που διαπίστωσες τον αποχρωματισμό ?

Κάθε περίπτωση και κάθε μοντέλο ψύξης είναι διαφορετικό. Το ίδιο και οι μητρικές που εξετάζουμε.

Αν ο κατασκευαστής προτείνει τον συγκεκριμένο ανεμιστήρα μόνο σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει άλλη πηγή αερισμού πιστεύω πως κάτι θα ξέρει.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη φωτογραφία που εχω απο την μητρική οπως δούλευε πριν 2 βδομάδες.

4826576616_59b9b85202.jpg

Άλλαξα πλατφόρμα αλλά την μητρική την κράτησα.

Λογικά δουλεύει ακόμα.

Τα σύστημα ψύξης του mobo το είχα ξεκολλήσει και το είχα κουράρει πριν κανά χρόνο όταν αναβάθμισα σε quad.

Eίχα περάσει ceramic αντί μια περίεργης ταινίας που είχε μαμά, είχα προσθέσει μικρό ανεμιστηράκι στο nb και γενικά το περιποιόμουν αφού ήταν το main μου.

Επίσης οπως βλέπεις απο τις φώτος μου οι συνθήκες ήταν ιδανικές αφού ούτε watercooling είχα ποτέ ενώ το κουτί είναι ενα standard midi με κλασσική διάταξη ανεμιστήρων.

Εισαγωγής 12άρη χαμηλά εμπρός και exhaust fan 12άρη πίσω στο ύψος του cpu cooler, τύπου tower ψύκτρα στη cpu, ενώ και το psu εκάνε δουλειά exhaust αφού είναι πάνω και ρουφάει ζεστό απο το κουτί και τον πετάει έξω με τον 12άρη του.

5440458844_635b0ab27e_b.jpg

Απο temps ότι βλέπεις.

Τι να πω. Ίσως να ταν έτσι πάντα και να μη την είχα παρατηρήσει. (είναι απο stock house)

Αν και δε νομίζω.

Μάλλον ο quad της επέσε βαρής και ασήκωτος της p5k.

Tι να πω, μάλλον έχεις δίκιο περί των αντοχών της μητρικής. Ο ανεμιστήρας του V8 εκπέμπει αέρα προς το εξωτερικό του κουτιού έτσι ?

Φαντάζομαι ως ενός σημείου είναι φυσιολογικό να ψήνεται λίγο αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να δείχνει τέτοια εικόνα η μητρική. Τέσπα ελπίζω να μην συναντήσεις κανένα πρόβλημα και να παραμείνει αυτή η εικόνα μια εικαστική δυσφωνία και τίποτα παραπάνω.

ίσως το μεγάλο μέγεθος της ψύχτρας και ο τρόπος που 'αγκαλιάζει' τα ψυχτράκια να παίζει κάποιο ρόλο μιας και ειδικά αυτό στην πλάτη του κουτιού βρίσκεται ακριβώς πάνω στο ρεύμα ζεστού αέρα που προέρχεται από την cpu. Ίσως αν έπαιρνες μια ψύχτρα με πιο παραδοσιακή μορφή (ανεμιστήρας από πάνω) να είχες καλύτερα αποτελέσματα στην ψύξη αυτών των σημείων (και ας είχες κάπως χειρότερα στην cpu, αφού θες να μακροημερεύσει το σύστημα χαλάλι)

Υ.Γ

Τώρα είδα και το o.c στα 3.8

Λίγο υπερβολικό κατά την γνώμη μου. Μην ξεχνάς εδώ είναι Ελλάδα και το καλοκαίρι μας αποτελεί stress test από μόνο του.

Ο ανεμιστήρας του V8 εκπέμπει αέρα προς το εξωτερικό του κουτιού έτσι ?

Im not gaou. :lol: Αλλιώς το V8 θα ταν ανάποδα. 8Λ. :lol: :lol: :lol:

Σου είπα και πριν ότι αποσύρθηκε στο προσωπικό νεκροταφείο υπολογιστών η συγκεκριμένη.

Αν και σταθερή σε 24/7 oced κατάσταση με quad δε μου πήγαινε να την πουλήσω σε τέτοια εμφανισιακή κατάσταση.

Μπορεί να την αναστήσω κάποια στιγμή αμα φτιάξω κανά προχειρο htpc για το σπίτι στον πάνω όροφο.

Εχω και πολλά lga 775 ούτος ή άλλος οπότε καλό θα ταν να κρατήσω μια τέτοια μητρική σε εφεδρεία.

Ελπίζω να μη σε ανυσήχησα και τσεκάρεις το χρώμα του pcb γύρω απο τα phases αυτή τη στιγμή. :mrgreen:

Γι αυτό τις βάφουν μαύρες τις μητρικές τώρα. Για να μην φαίνεται οταν καρβουνιάζουν. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Γι αυτό τις βάφουν μαύρες τις μητρικές τώρα. Για να μην φαίνεται οταν καρβουνιάζουν. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:-D :-D :-D

Δεν ανησυχώ καθόλου.

Είμαι με Athlon Xp αυτή την στιγμή μιας και η Dh deluxe (κατάρα να χει στον τάφο της) μας εγκατέλειψε πρόσφατα (Πήρε διαζύγιο με τις μνήμες που την προξένεψα και κλέφτηκε με τον τεχνικό).

Μάυρη μητρική, μαύρη και η μοίρα της, το ξέρω καλά.

:-D :-D :-D

Δεν ανησυχώ καθόλου.

Είμαι με Athlon Xp αυτή την στιγμή μιας και η Dh deluxe (κατάρα να χει στον τάφο της) μας εγκατέλειψε πρόσφατα (Πήρε διαζύγιο με τις μνήμες που την προξένεψα και κλέφτηκε με τον τεχνικό).

Μάυρη μητρική, μαύρη και η μοίρα της, το ξέρω καλά.

Cult κομμάτι α ρε τι μου θύμησες.

Προ δεκαετίας εποχές που αγόραζα amd φανατικά,(επειδή δε φτάναν τα λ7 για intel).

A ρε και να το πάρει πρέφα το τελευταίο που 'γραψα ο grimpr δε θα βρίσκω πέτρα για να κρυφτώ. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δέν ξέρω τι μου λές φίλε μου πάντως εγώ το έβγαλα και η mobo έχει 4 βαθμούς κάτω θερμοκρασία γιατί μάλλον πιο πολύ

κρατούσε αέρα παρά έψυχε αυτό το πράγμα εκει πέρα :rolleyes:

• 8 μήνες μετά...

Καλησπέρα!!! Αν και παλιό το θέμα είπα να γράψω κι γω την εμπειρία μου...

Έχω κι γω το ίδιο ανεμιστηράκι και μου κάνει αρκετό θόρυβο, λέω να το βγάλω και πιστεύω αυτό θα κάνω μιας και διάβασδα; τις γνώμες σας.

Ήθελα όμως να ρωτήσω κάτι άλλο.. Το καλύβει η εγγύηση της μητρικής;; Δεν είναι και κάτι σπουδαίο, απλά απο περιέργια. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...