maggy21 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Γεια σας δεν ξερω αν δημοσιευσα στο σωστο μερος το μηνυμα μου :$ Ειμαι φοιτητρια στη σχολη μηχανικων ηλεκτρονικων υπολογιστων και πληροφορικης. Δεν ξερω αν αρχιζω να αναρωτιεμαι νωρις γι αυτα, αλλα ως τι θα μπορεσω να βρω δουλεια; Οταν τυχει και ρωτησουμε καποιον δεν παιρνουμε μια καθαρη απαντηση για το που θα μπορεσουμε να απασχοληθουμε μετα τη σχολη. Τι μπορω να κανω ως μηχανικος υπολογιστων; Ευχαριστω και συγνωμη αν φαινεται χαζη η απορια μου αλλα θα σκασω αν δε μαθω.Θελω να νιωθω οτι ο κοπος μου να περασω τα μαθηματα δε πηγαινει χαμενος και οπως περνανε τα εξαμηνα η σχολη γινεται ολο και πιο δυσκολη
Galatea Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Γεια σας δεν ξερω αν δημοσιευσα στο σωστο μερος το μηνυμα μου :$ Ειμαι φοιτητρια στη σχολη μηχανικων ηλεκτρονικων υπολογιστων και πληροφορικης. Δεν ξερω αν αρχιζω να αναρωτιεμαι νωρις γι αυτα, αλλα ως τι θα μπορεσω να βρω δουλεια; Οταν τυχει και ρωτησουμε καποιον δεν παιρνουμε μια καθαρη απαντηση για το που θα μπορεσουμε να απασχοληθουμε μετα τη σχολη. Τι μπορω να κανω ως μηχανικος υπολογιστων; Ευχαριστω και συγνωμη αν φαινεται χαζη η απορια μου αλλα θα σκασω αν δε μαθω.Θελω να νιωθω οτι ο κοπος μου να περασω τα μαθηματα δε πηγαινει χαμενος και οπως περνανε τα εξαμηνα η σχολη γινεται ολο και πιο δυσκολη Σε πολυτεχνείο είσαι; Αυτό που φαντάζομαι κατ'αρχάς ότι μπορείς να κάνεις είναι να γίνεις καθηγήτρια πληροφορικής. Το πιο απλό. Εμένα η καθηγήτρια μου τελείωσε ΕΜΠ και είχε δουλέψει σε εταιρία λογισμικών (προφανείς οι λόγοι), σε εταιρία που αφορούσε οικονομικά και χρηματιστήριο και γενικά διαφόρων ειδών εταιρίες που ζητούσαν γνώσεις προγραμματισμού. Άλλο που μάθαινε και μία διαφορετική γλώσσα για να ανταπεξέλθει σε κάθε δουλειά. Και τελικά κατέληξε σε Λύκειο. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν και απασχολήσεις πιο κοντά στο αντικείμενό σου, απλώς σου παρέθεσα το στόρυ αυτό γιατί αν κατάλαβα καλά είσαι σε αντίστοιχο τμήμα.
g_alkis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Πέρασες σε μια σχολή που δεν ξέρεις τι επαγγελματική αποκατάσταση έχει? Nice
horsepower Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Είναι ρευστά όλα αυτά. Εγώ όταν πέρασα στην σχολή μου (μηχανολόγος μηχανικός) είχαμε απορρόφηση το πρώτο εξάμηνο μετά την αποφοίτηση 94%. Το ποσοστό αυτό όμως άρχισε να πέφτει και μετά από τέσσερα χρόνια πήγε στο 81% και μετά στο 73% και με τα νέα μέτρα ενδέχεται να πέσει και κάτω από το 50%. Μιλάω πάντα για απασχόληση πάνω στο αντικείμενο που τελειώνεις. Ξέρω δεν ρωτάς ακριβώς αυτό, απλά εγείρω άλλα ερωτήματα και προβληματισμούς μεγαλύτερης βαρύτητας κατά την προσωπική μου άποψη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.