DrLo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, GreGPAS89 είπε Και καλά όταν υπαρχουν χρώματα στα καλώδια, οταν δεν υπάρχουν; Πρόσφατα συναντησα σε εγκατασταση φωτιστικου καλωδια λευκα, ειτε ήταν λευκα ειτε ειχαν βαφτει. Με το δοκιμαστικο βρηκα την φαση, ομως για ουδετερο κ γειωση επρεπε να βρω το τζοκερ. Πως μπορουμε να βρουμε τι ειναι τι; 1
paylidis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 8 ώρες πριν, GreGPAS89 είπε Και καλά όταν υπαρχουν χρώματα στα καλώδια, οταν δεν υπάρχουν; Πρόσφατα συναντησα σε εγκατασταση φωτιστικου καλωδια λευκα, ειτε ήταν λευκα ειτε ειχαν βαφτει. Με το δοκιμαστικο βρηκα την φαση, ομως για ουδετερο κ γειωση επρεπε να βρω το τζοκερ. Πως μπορουμε να βρουμε τι ειναι τι; Συνήθως στο εσωτερικό των άσπρων έχει ένα λεπτό φιλμ με το χρωμα
Panagiotis!! Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Παιδιά πήρα ένα φωτιστικο μπάνιου και έχει 2 καλώδια μαύρο και άσπρο Λογικά η φάση είναι το μαύρο;;
ParhsG Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 35 λεπτά πριν, Panagiotis!! είπε Παιδιά πήρα ένα φωτιστικο μπάνιου και έχει 2 καλώδια μαύρο και άσπρο Λογικά η φάση είναι το μαύρο;; φωτο;
LouCi4er Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Panagiotis!! είπε Παιδιά πήρα ένα φωτιστικο μπάνιου και έχει 2 καλώδια μαύρο και άσπρο Λογικά η φάση είναι το μαύρο;; Εσυ θα το συνδεσεις?
Panagiotis!! Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Αυτό είναι το φωτιστικό Δεν έχει το κλασικό καφέ φάση μπλε ουδέτερο και την δίχρωμη γειωση
ParhsG Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Panagiotis!! είπε Αυτό είναι το φωτιστικό Δεν έχει το κλασικό καφέ φάση μπλε ουδέτερο και την δίχρωμη γειωση Δεν εχει οδηγίες; Πιθανοτατα κάθε ζευγος να παει σε αλλη λαμπα. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2019 από ParhsG
Panagiotis!! Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, ParhsG είπε Δεν εχει οδηγίες; Πιθανοτατα κάθε ζευγος να παει σε αλλη λαμπα. Ναι 2 λάμπες έχει Στις οδηγίες γράφει καφέ φάση μπλε ουδέτερο κίτρινοπρασινο γειωση Όταν ανοίγεις το φωτιστικό έχει μαύρο άσπρο καλώδιο Το Φωτιστικο από το praktiker είναι
ParhsG Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, AnaZab είπε Καλησπέρα σε όλους,μια βοήθεια παρακαλώ αν μπορεί να με εξηγήσει κάποιος,θέλω να τραβήξω/περάσω από την ίδια σωλήνα δυο ξεχωριστές γραμμές 2’5μμ, και θέλω τς φώτα σας, στη σωλήνα χωράνε με πολύ ζόρι τα 6χ2’5 καλώδια,και για να μην ζωριστουν τόσο πολύ στο πέρασμα θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσα να περάσω αντί για 6 καλώδια 5,δηλαδή 2 φάσεις ,2 ουδέτερος και 1 γείωση για να με καλύπτει και στην 2 γραμμή(κοινή γείωση αφού δεν έρχεται ρεύμα από την γείωση), καμία ιδέα κανείς Μπορει να μη περναει ρευμα απο τη γειωση αλλα αν περασει καλυτερα να μπορεσει να περασει χωρις να λιωσει το καλωδιο και καεις. Απιθανο αλλα ποτε δε ξερεις.
ParhsG Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, AnaZab είπε Ευχαριστω για την ανταπόκριση,καλή χρόνια να έχετε με υγεία θελω να πω ότι αφού δεν είναι ρεύματος και να μην χωριστούν τα 6 καλώδια δυο γραμμών να περάσω μόνο μια κοινή γείωση,λέτε να είναι πρόβλημα ? Καλη χρονια με υγεια επισης! Με κοινή γειωση σε ποιο σημειο θα γινει διακλάδωση; (για τη γειωση). Βασικα δεν εχουμε αρκετες πληροφορίες στο τι πρεπει να γινει
parmenidis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θέλω να αλλάξω ένα ντουί από bayonet σε e27 αλλά δε μπορω να καταλαβω ποια ειναι η φαση και ποιο το ουδετερο χρωματικα. (θελω να τα βαλω σωστα, να μην παει η φαση στο σπειρωμα) Spoiler η φαση ειναι το πρασινο η το γαλαζιο/μπλε? Πιστευω πως το ουδετερο ειναι το μπλε, αλλα θα ηθελα και μια ακομη γνωμη, σημειωτεον εχω και δοκιμαστικο και πολυμετρο, αλλα δεν τα εχω δουλεψει ποτε, οποτε προτιμω να το αποφυγω. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2020 από parmenidis
basilis_k6 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, parmenidis είπε Θέλω να αλλάξω ένα ντουί από bayonet σε e27 αλλά δε μπορω να καταλαβω ποια ειναι η φαση και ποιο το ουδετερο χρωματικα. (θελω να τα βαλω σωστα, να μην παει η φαση στο σπειρωμα) Απόκρυψη περιεχομένων η φαση ειναι το πρασινο η το γαλαζιο/μπλε? Πιστευω πως το ουδετερο ειναι το μπλε, αλλα θα ηθελα και μια ακομη γνωμη, σημειωτεον εχω και δοκιμαστικο και πολυμετρο, αλλα δεν τα εχω δουλεψει ποτε, οποτε προτιμω να το αποφυγω. το δοκιμαστικο γιατι να το αποφύγεις?! αυτη ειναι η δουλεια του, να βρεις τη φαση. 1
dali13gr Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 24 λεπτά πριν, parmenidis είπε Θέλω να αλλάξω ένα ντουί από bayonet σε e27 αλλά δε μπορω να καταλαβω ποια ειναι η φαση και ποιο το ουδετερο χρωματικα. (θελω να τα βαλω σωστα, να μην παει η φαση στο σπειρωμα) Απόκρυψη περιεχομένων η φαση ειναι το πρασινο η το γαλαζιο/μπλε? Πιστευω πως το ουδετερο ειναι το μπλε, αλλα θα ηθελα και μια ακομη γνωμη, σημειωτεον εχω και δοκιμαστικο και πολυμετρο, αλλα δεν τα εχω δουλεψει ποτε, οποτε προτιμω να το αποφυγω. Συγγνώμη, με δύο καλώδια όπως και να τα βάλεις το ίδιο δεν είναι;
Mr_Terror Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Στην περιπτωση του φιλου ναι οπως και να τα βαλει το ιδιο ειναι.
parmenidis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Ναι το ξερω οτι θα δουλεψει οπως και να τα βαλω, εχω αλλαξει καμποσες φορες ντουι, απλα οταν τα αλλαζω βαζω τη φαση στο πανω μερος και το ουδετερο στο σπειρωμα, για να ειμαι πιο καλυμμενος. Γενικα ειμαι λιγο κοτα με το ρευμα, γιατι ξερω λιγα στοιχειωδη πραγματα, τεσπα θα το βαλω με τη λογικη μπλε ως ουδετερο και πρασινο ως φαση. Ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα