Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση pc εως 500 ευρω

npapagri_xtra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες καλησπερα

θελει ενας φιλος να κανει αναβαθμιση στο pc του με κυρια ουσια το παιχνιδι (και οχι μονο).

σαν παιχνιδια του αρεσουν τα ραλυ.

εχω στο μυαλο μου αυτα τα ανταλακτικα.

Corsair Value Select 4GB Kit DDR3-1333 (2 x 2GB, PC3-10666, 9-9-9-24, CMV4GX3M2A1333C9) 47,90 €

Intel Core i3 540 (1156, 3.06GHz, Cache 4MB, Box) 100,00 €

Gigabyte H55 M S2 (s1156, H55, DDR3) 74,50 €

CoolerMaster GX Series 550W PSU (RS550-ACAAE3-EU) 80,90 €

MSI GTX 460 OC (PCI-Express, GDDR5, 1GB) 187,00 €

σαν μετρο συγκρισης τιμων ειναι απο το πλαισιο αλλα δεν ειναι δευσμευτικο. εχω δει εδω την palit αρκετα φθηνοτερα. ποση διαφορα εχει ? αν εχετε οποιαδηποτε αλλη παρατηρηση/προταση πειτε μου.

Δημοσ.

Καταρχην δεν μας λες απο που εισαι για να δουμε απο ποια καταστηματα θα μπορεσει να γινει μια συνθεση.επισης δεν μας λες εαν το Pc θα το στησετε εσεις και επισης τι οθονη εχει(για να δουμε τι αναλυση εχει γιατι θα επηρεασει την επιλογη της καρτας γραφικων)

τωρα ομως οσον αφορα την συνθεση σου και τα κομματια που εχεις βαλει να υποθεσω οτι δεν σε πειραζει αν ειναι απο διαφορετικα καταστηματα και θα το στησετε εσεις.

οποτε εχουμε και λεμε

τροφοδοτικο OCZ StealthXStream 2 OCZ600SXS2 56,9 (μην σε πειραζει που ειναι κατοπιν παραγγελιας,συνεχεια το φερνουν οποτε προχορα αφοβα).

μνημες βαλε αυτες Kingston Hyper X Genesis 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9AD3K2/4G) (Kit 2 x 2048) 48,41 (μιας και μια προσφορα που ειχε το πλαισιο σε κατι corsair πηγε 10 ευρω πανω).(αλλα εχεις εναλλακτικες αλλες αλλα με πολυ μικρες διαφορες).

καρτα γραφικων 6850 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Sapphire) 163,59

επεξεργαστη AMD Phenom II X4 955 3.2 GHz Quad Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDZ955FBGMBOX) 124,75 (και με μια ψυκτρα τον ανεβαζεις αρκετα).

μητρικη Asus M4A87TD EVO 89,15 (εαν δεν κανεις crossfire ειναι πολυ καλη και σταθερη και ειναι αυτη η επιλογη μου για να βαλουμε και μια ψυκτρα στον επεξεργαστη για να μην ξεφυγεις πολυ).(επισης εβαλα αυτη σε συγκριση με την λιγο πιο απλη αυτη Asus M4A87TD γιατι εχει και usb3 επανω και φενεται να εχει πιο καλα ρευματα.

ψυκτρα επεξεργαστη Coolermaster Hyper 212 Plus 25,37

Συνολο 508.17

Ξεφυγαμε ελαχιστα αλλα ειναι πολυ καλες επιλογες και πολυ καλυτερες απο τον I3 που επελεξες πανω.

τωρα εαν δεν κανεις Overclocking (που σου συνιστω να κανεις) μπορουμε να βγαλουμε την ψυκτρα (που δεν στο συνιστω να μεινεις με την εργοστασιακη) και να βαλουμε μια αλλη μητρικη εαν επαναλαμβανω εαν σε ενδιαφερει το crossfire και μονο.αλλιως ειναι αριστη αυτη.

Edit Με προλαβε απο απο πανω και οπως βλεπεις σχεδον τα ιδια Parts βαλαμε.

Δημοσ.

sorry εχετε δικιο επρεπε να αναφερω μερικες λεπτομεριες ακομα.

αθηνα βρισκομαστε και ο φιλος δεν εχει προβλημα να παραγγειλουμε απο εκτος αττικης αν ειναι συμφερον. αν κι εγω εχω μια ενσταση με φοβο αν παθει κατι καποιο ανταλακτικο ποση καθυστερηση θα εχει η αλλαγη του ή αν θα υπαρχει το καταστημα (σε σχεση με καποιο μεγαλυτερης αλυσιδας). επισης αλλιως τα χωνεις απ το τηλ. κι αλλιως απο κοντα.

επισης το μονιτορ που διαθετει ειναι 19" με αναλυση 1280χ1024. λογου χωρου δεν θελει καποιο μεγαλυτερο.οχι crossfire.

για Overclocking δεν εχω σκοπο να κανω. ισως κατι ελαφρυ αλλα δεν ειναι προτευων. προτιμοτερο αν υπαρχει καποια αλλαγη για λιγοτερο θορυβο.

απ οσο βλεπω εντελως διαφορετικα απ οτι διαλεξα. εννοω απο intel και nvidia σε amd και amd(vga). τοσο εχουν αλλαξει τα πραγματα ? εχω μεινει αρκετα πισω μην με παρεξηγειτε.

Δημοσ.

Αρα επειδη παιζει σε χαμηλη αναλυση και δεν εχει σκοπο να αλλαξει την οθονη παμε σε:

τροφοδοτικο OCZ StealthXStream 2 OCZ600SXS2 56.9

ψυκτρα CoolerMaster Hyper 212 Plus 27.90

μνημες βαλε 2 τετοιες KINGSTON KHX1600C9D3B1/2G 2GB HYPERX B 23,28 Χ 2 =46,56

καρτα γραφικων αυτη ASUS EAH5770 CUCORE/G/2DI/1GD5 1GB 117,34

επεξεργαστη αυτον AMD ATHLON II X4 640 3.0GHZ 95.97

και μητρικη αυτη ASROCK 870 EXTREME3 83.86

Συνολο 428.53

Θες ακομη πιο φθηνα?γιατι δεν αξιζει να πας σε κατι ακριβοτερο μονο και μονο λογο αναλυσης.Μπορουμε να κοψουμε κανενα 40αρι ακομα βγαζοντας την ψυκτρα και αλλαζοντας την μητρικη.

edit:εκανα λαθος στην τιμη απο τις μνημες ειναι 10 euros κατω οποτε παμε στα 428.53

Δημοσ.

Συνολο 438.53

Θες ακομη πιο φθηνα?γιατι δεν αξιζει να πας σε κατι ακριβοτερο μονο και μονο λογο αναλυσης.Μπορουμε να κοψουμε κανενα 40αρι ακομα βγαζοντας την ψυκτρα και αλλαζοντας την μητρικη.

μια χαρα μου ακουγεται στα 438. αλλα πιστευω οτι θα προτιμισει την ακριβοτερη λυση κι ας εχει περισσια δυναμη. ειναι και ψυχολογικο το θεμα.

θα προτιμησω την μητρικη που εχει και ide υποδοχη μιας και εχει αντιστοιχα dvd-r.

ευχαριστω για τις προτασεις.

Δημοσ.

Ένα cd-dvd rw κάνει 17E μην πάρει μητρική με ide είναι κρίμα γιατί θα πέσει και σε chipset .Για την κάρτα γραφικών δεν το συζητώ και η 5770 είναι αρκετή .

Δημοσ.

Ένα cd-dvd rw κάνει 17E μην πάρει μητρική με ide είναι κρίμα γιατί θα πέσει και σε chipset

ολες οι μητρικες που προτεινονται ειναι με chipset 870. η Asus M4A87TD EVO που προτεινει ο φιλος Thanos1972 εχει και υποδοχη ide που με βολευει.

καταλαβαινω λαθος ?

Δημοσ.

Φίλε Ραφαήλ native ide δεν '''δίνουν'' τα chipset των εταιρειών εδώ και πολύ καιρό(δεν γνωρίζω ακριβώς πόσο) αλλά βάζουν έναν controller στις μητρικές(π.χ jmicron συνήθως) και έτσι δίνουν και ide έξοδο.Και για να σου δώσω και άλλο ένα παράδειγμα για να το καταλάβεις καλύτερα,ούτε usb3 δίνει το sb850 βάζουν όμως έναν controller (της nec συνήθως) και τσούπ :P πάρε usb3 θύρες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...