Stavrakas13 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Εψαξα για reviews στο ιντερνετ αλλα δεν βρηκα αυτο που ηθελα οποτε θα ρωτησω εδω Βλεπω οτι προτεινετε αρκετες φορες 6850cf για λυση και μαλιστα λεγοντας οτι βγαζουν συνολικα καλυτερη αποδοση απο μια 580 Θα μου προτεινατε να παρω αλλη μια 5870 για cf ή να παω σε single λυση?? Θεωρηστε οτι το συστημα της υπογραφης θα αλλαξει αναλογως για να υποδεχτει την καθε λυση επαρκως
tmjuju Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 2χ 5870 είναι είδη αρκετά δυνατές για τα περισσότερα παίγνια. Ποια παίγνια δεν έχεις ακόμα τερματίσει δε μπορώ να ξέρω και άρα ένα αξίζει… Ακόμα σε τι οθόνη είσαι? Γενικά εάν βρεις σε καλή τιμή μεταχειρισμένη 5870 δεν θα ήταν καθόλου άσχημη λύση. Οι δυο 6850 που μπορεί να πιάσουν και επιδώσεις 2χ 6870 θα κοστίσει παραπάνω… Οπότε σιγουρέψου ότι θα τις αξιοποιήσεις. Ενώ μετά μπορεί να μείς σε πειρασμούς upgrade από οθόνη έως πλατφόρμα cpu κ.ο.κ.
Stavrakas13 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Cpu θα αλλαξω ετσι κ αλλιως συντομα,δεν εχω σκοπο να κρατησω cf config με εναν q6600 Απλα ηθελα να μαθω αν θα μου προτεινατε 2 5870 η καποια αλλη single λυση αντιθετα Οθονη εχω την Lg της υπογραφης μου 23"
panther_512 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 H 5870 σε CF από άποψη επεξεργαστικής ισχής ξεπερνάει κατα πολύ οποιαδήποτε single card λύση εκτός από την 6990 που θα κυκλοφορήσει τώρα και η οποία είναι ή 2Χ6970 ή 2Χ6950. Τώρα ειδικά που με τους νέους drivers έχεις και tessellation control, άμα βρίσκεις σε καλή τιμή την 5870, δεν χρειάζεται πολύ σκέψη. Αυτό που πρέπει να δείς όμως είναι σε τί αναλύσεις παίζεις, διότι άμα δείς τόπικ που έκανα για τις 6950 CF που έχω σε χαμηλές αναλύσεις, θα δείς ότι υπάρχει σίγουρα η περίπτωση σε παιχνίδια τα framerates σου να καθορίζονται από την δύναμη της CPU και όχι των καρτών. Πάντως να ξέρεις ότι με 2X5870 θα έχεις όλα τα games με full AA και max settings στα γραφικά. Σίγουρα χρειάζεσαι καλύτερη CPU όμως και υψηλά ρολόγια ( άνω των 3.2 GHz)
kanesaxo Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Aν ξεθάψεις τα τοπικς, καπου έιχε τις ιδιες ανησυχίες με σένα όντως κι εγώ κάτοχος 5870. Καναμε μια μεγάλη συζήτηση με τα παιδιά, κι εγώ κατέληξα να μείνω σε μία και να πάω μονή κάρτα αργότερα. Βέβαια ολα έχουν να κάνουν με το τι παιχνιδια παίζεις,σε τι αναλύσεις κτλ κτλ κτλ. Μου είχαν παρουσιάσει και κάποια benches αλλά δεν τα βρίσκω.
Stavrakas13 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Η αναλυση ειναι στα 1080p δεν σκοπευω να φτασω 2560 κλπ Και φυσικα γνωριζω οτι χρειαζομαι δυνατοτερη cpu μου απαντησες ουσιαστικα στο ερωτημα μου,το βασικοτερο δλδ που θελω ειναι smooth gameplay εδιτ: καταλαβαινω οτι η κυρια ανησυχια ειναι driver issues και το γνωστο Micro-stutter αλλα διαβαζω πως με τα τελευταια drivers εχει πλεον γινει πολυ καλυτερη η κατασταση αρα σκοπευω να βρω μια μεταχειρη 5870 σε καλη κατασταση ωστε να βγει ενα πολυ καλο upgrade σε καλη τιμη
panther_512 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Ένας εύκολος τρόπος να δείς αν θα ωφεληθείς από το CF είναι να εγκαταστήσεις το MSI Afterburner. Εν συνεχεία παίξε κάποιο απαιτητικό παιχνίδι για λίγα λεπτά και μετά βγές έξω. Άνοιξε αμέσως τον Afterburner και δές πόσο τις εκατό αξιοποιούταν η κάρτα σου την ώρα που έπαιζες. Αν η κάρτα χρησιμοποιούταν 99% - 100%, αυτό σημαίνει ότι με 2η κάρτα σίγουρα θα δείς κάποια βελτίωση. Αν όμως η καρτα αξιοποιούταν κάτω από το 90%, τότε σημαίνει ότι το framerate σου σε εκείνο το παιχνίδι καθορίζεται από τον επεξεργαστή σου ή το ίδιο το παιχνίδι ( βάρεσε cap δηλαδή ). Οπότε μιά 2η κάρτα δεν θα κάνει απολύτως καμία αλλαγή στα framerates. Εκεί που θα κάνει αλλαγή θα είναι ότι θα μπορείς να αυξήσεις τη ποιότητα των γραφικών ( ΑΑ etc) χωρίς να πέφτει το framerate, αλλά δεν πρόκειται όμως να αυξηθεί.
Stavrakas13 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Ε λογικα σε καποια παιχνιδια θα το εχω αυτο διοτι ο q6600 θα με κραταει κατω το εχω βασικα οχι θα
Heatspreader Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Αν έβρικες κάποια σε πολύ καλή τιμή, δεν θα ήταν άσχημο να το κάνεις. Βέβαια, πάντα το Single GPU, είναι καλύτερο από το Multi. Είναι λίγο μπλέξιμο. Φυσικά κάτι τέτοιο θα το κάνεις για να ασχοληθείς με το PC σου. Με το σύστημα που έχεις τώρα, όλα τα παιχνίδια σου παίζουν ήδη με Max Settings.
Stavrakas13 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Max settings ναι απλα θελω να τα παω σε 60+ fps
Heatspreader Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Θα έλεγα ότι δεν θα είναι τόσο καλά τα πράγματα. Καλύτερα να πας σε κάποια GTX580. Το Dual GPU δεν θα σε αφήσει ικανοποιημένο, λόγω microstuttering.
panther_512 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Max settings ναι απλα θελω να τα παω σε 60+ fps Πρόσεξε φίλε μου. Υπάρχει τεράστια πιθανότητα τα κάτω των 60 fps να οφείλονται στον επεξεργαστή και όχι στην κάρτα γραφικών. Τσέκαρε όπως σου είπα το % GPU load πρίν κάνεις την οποιαδήποτε αγορά. Με την 5850 που είχα και ι5-750 στα 3.6GHz όλα τα παιχνίδια παίζαν με άνω των 60 fps εκτός των Crysis και Metro 2033. Άρα αν εσύ με την 5870 δεν έχεις άνω των 60, τότε φταίει στάνταρ ο επεξεργαστής και με 2η κάρτα δεν θα δείς καμία απολύτως διαφορά.
Stavrakas13 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 To καταλαβαινω πανθηρα μαζι με την 5870 λογικα θα παρω κ sandy bridge cpu
lionheart75 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Αν τα παιχνίδια τα παίζεις πάντα με ενεργοποιημένο το vsync και η οθόνη σου είναι 60Hhz (που τόσο είναι αν δεν κάνω λάθος), τότε φίλε μου όσες κάρτες και να βάλεις πάνω απο 60fps δεν πρόκειται να δείς ... Edit: κατα τα άλλα το cf απο την σειρά 5xxx και μετά έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Χρησιμοποιώ cf και ουδέποτε συνάντησα θέματα microstuttering. Κατ εμέ σαν αναβάθμιση αξίζει με το παραπάνω ειδικά πλέον που τις 5870 τις βρίσκεις κάτω απο 200€. Τον Q6600 ανέβασέ τον λίγο ακόμα στα ~3.4 και θα είσαι κομπλέ για πολύ καιρό. Θα χρειαστείς και ένα καλύτερο psu φυσικά.
kanesaxo Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Συνονόματε Σταύρακα13, με πριζώνεις να σου πουλήσω τη 5870 μου και να πάρω καμμια 6970...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.