JohnVani18 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Γεια σας παιδια για αλλη μια φορα. Απο χθες που αλλαξα τον επεξεργαστη, εχω προβλημα κατα την εκκινηση του υπολογιστη. Κολλαει στο BIOS και κανει συνεχεια ελγχο, ξανα και ξανα.... Σε μερικες περιπτωσεις ισως και να κανει restore το bios, αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος.. Συγκεκριμενα : Σημερα προσπαθουσα επι μιαμιση ωρα να ξεκινησει επιτυχως, μονο 3 φορες ξεκινησε κανονικα.. Εβαλα και το τελευταιο διαθεσιμο bios απο την σελιδα, παλι τα ιδια.. (ειχα F9, εβαλα F10D, o επεξεργαστης ειναι συμβατος απο την F6 και μετα). Δοκιμασα να αφησω μονο τον C:\ απο συνδεμενες συσκευες, μονο μια RAM, επαναφορα optimized defaults, παλι τιποτα.. Κατα περιεργο (και ηλιθιο!) τροπο, μερικες φορες οταν αποσυνδεω ή συνδεω το χειρηστηριο του XBOX360, ξεκιναει κανονικα.. Εχετε κατι να μου προτεινεται? Εχω φρικαρει, μολις χθες τον πηρα (μεταχειρησμενο)...
pontios16 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δοκίμασες να απενεργοποιήσεις τα πάντα από το bios μέσα? π.χ. usb γτ λες πως όταν συνδέεις το χειρηστηριο δουλεύει!Όταν λες κάνει συνέχεια έλεγχο, τι είδος έλεγχο κάνει? "Η mobo σου είναι αυτή που γράφεις από κάτω?" Διάβασε και αυτό λίγο http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?75764-Problems-with-Startup-of-Vertex-2
JohnVani18 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Οχι, δεν το δοκιμασα. Κολλαει το BIOS ή κατι τετοιο, συνεχεια κανει reset και ελεγχο απανωτα.. Ναι, ειναι αυτη που εχω και στην υπογραφη. Με βγαζει στο κυριο site, οχι στο σχετικο topic. edit : μπηκα, αλλα δεν εχει και καμια σχεση με το δικο μου προβλημα απο οσο καταλαβα.. Δεν του αναγνωριζε τον SSD αυτον, εμενα κανει bios check ξανα και ξανα..
STORM1978 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Οχι, δεν το δοκιμασα. Κολλαει το BIOS ή κατι τετοιο, συνεχεια κανει reset και ελεγχο απανωτα.. Ναι, ειναι αυτη που εχω και στην υπογραφη. Με βγαζει στο κυριο site, οχι στο σχετικο topic. edit : μπηκα, αλλα δεν εχει και καμια σχεση με το δικο μου προβλημα απο οσο καταλαβα.. Δεν του αναγνωριζε τον SSD αυτον, εμενα κανει bios check ξανα και ξανα.. 1)μηπως η μητρικη οταν εβαλες τον επεξεργαστη την πιεσες λιγο παραπανω και την "ακουσε"? δες μηπως κανει πουθενα βραχυκυκλωμα στο σασι και επισης εισαι σιγουρος οτι ο επεξεργαστης ειναι "λειτουργικος"? 2)μηπως και αυτος την ειχε ακουσει και ο πωλητης (χωρις να θελω να θειξω κανεναν) ειπε να τον ξαποστειλει ως ¨λειτουργικο? 3)ξαναπερνα το τελευταιο bios update μηπως δεν το πηρε καλα λεω εγω και κανε επαννεκινηση 4)αποσυνδεσε το τροφοδοτικο απο το ρευμα, βγαλε την μπαταρια για κανα 3λεπτο, πατα το κουμπι της εκινησης 2-3 φορες για να φυγουν τα ρευματα απο το τροφοδοτικο, ξαναβαλε την μπαταρια και προσπαθησε να μπεις στο bios και να επαναφερεις τις default ρυθμισεις.
JohnVani18 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 @STORM1978 1)Δεν νομιζω.. Τον εβγαλα σημερα παλι, τον κουμπωσα, αλλα παλι τα ιδια κανει. Οχι, βραχυκυκλωμα δεν κανει πουθενα. Σε αυτο δεν μπορω να απαντησω με σιγουρια. 2)Δεν ξερω, παντως αυριο θα μου ερθει ο παλιος μου επεξεργαστης και θα δοκιμασω αν λειτουργει κανονικα ή οχι. Την Κυριακη θα παω τον Phenom σε εναν φιλο μου να τον δοκιμασουμε στον δικο του υπολογιστη. 3)Εχω περασει ποσες φορες.. Ολο τα ιδια.. 4)Το εκανα και αυτο, δεν προσφερει τιποτα.. Πολυ ελεϊνη φαση... @cabdik Εννοεις ο 4ος πυρινας? Κλειδωμενος. Yπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα το socket, οπως γινοταν στο 478? Ειναι η 1η φορα που αλλαζω επεξεργαστη απο το 2008 που κουμπωθηκε ο Athlon πανω. Απο τοτε δεν εγινε καμια αλλαγη..
JohnVani18 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Τελικα δεν μου ηρθε ο παλιος σημερα... Το μονο που εμεινε ειναι να τον παω στον φιλο μου (ειμαι κατα μεγαλο ποσοστο σιγουρος πως ειναι ασυμβατοτητα..).
cabdik Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 ασυμβατοτητα δεν ειναι λογικο..! τουλαχιστον... με την μητρικη! μηπως μπορεις να δοκιμασεις αλλες μνημες?
JohnVani18 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Αλλες μνημες, χλωμο.. Παντως σημερα κατεβηκα στο χωριο μου και αυριο με το καλο θα παω να τον δοκιμασω στον φιλο μου. Αν εχει προβλημα, τουλαχιστον θα με καλυψει η εγγυηση? Ή τζαμπα παει το 75αρι? Απο οσο εψαξα κι αλλοι ειχαν προβλημα, ενα παλικαρι καθησε και mod-αρε το bios file για να λειτουργησει κανονικα.. Τι να πω.. Θα δειξει.. Αμα δεν γινει τιποτα, πουλημα mobo/ram/cpu (ισως και την μια καρτα) και παμε για αλλαγη (και ειναι κριμα γιατι το συστημα τραβαει χαλαρα μονο με την αλλαγη cpu που εκανα..)..
cabdik Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 αν θες να αλλαξεις κατι, αλλαξε μονο μητρικη....... ;) ισως και μνημες και τραβα σε DDR3.
JohnVani18 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Ε ναι, αυτο σκεφτομαι κι εγω, αλλα με χαλαει γιατι δεν θα δω διαφορα και τραβαει μια χαρα το παρον μηχανημα..
spyd Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 με ποιον επεξεργαστη εκανες updete bios?εκανες Load set up defaults? Απο μια μικρη ερευνα ειδα οτι κι αλλοι ειχαν το ιδιο προβλημα,σε μερικους δουλεψε σταθερα με F5 bios χωρις την αναγνωριση της cpu,καποιοι αναφερουν οτι πρεπει να γινει το update bios με ton athlon επεξεργαστη, και οχι με τον phenom που δεν τον αναγνωριζει σωστα,και καποιοι αλλοι αλλαξαν μητρικη...
JohnVani18 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Απο Athlon ακομα ημουν στην F9. Ναι, ειχε defaults. Οταν πειραματιστηκα με τον Phenom, πηγα στην F10D, F6 και μετα εβαλα παλι F9. Εγω παλι απο ερευνα βρηκα πως σε αλλους δολευει κανονικα, αλλοι μονταραν μονοι τους τα bios.. υγ : Πηγα τελικα τον επεξεργαστη στον φιλο μου και δουλεψε κανονικα (MA790XT UD4P με F4 BIOS). Η ειρωνια? Εχει ακριβως τον ιδιο επεξεργαστη με εμενα.. Τωρα εμεινε να δοκιμασω και τον δικο μου τον παλιο για να σιγουρευτω οτι δεν φταιει η μητρικη ή καποιο αλλο κομματι...
JohnVani18 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 @spyd Ειχες δικιο.. Οντως εβαλα κι εγω το F5 (με τον Athlon ομως) και μολις εβαλα τον Phenom δουλεψε χωρις προβλημα.. Απλα μου λεει "AMD Unknown processor model", και μετα "AM2+ CPU" (καπως ετσι τα εχει). Kαι το "Ungaged mode" στις ram εχει παραμηνει. Ακομη και O/C τον εκανα, σταθεροτατα δουλευει.. Α ρε gigabyte, τοσα χρονια μια μακακια μας εκανες και μαλιστα χοντρη...! Σ' ευχαριστω παρα πολυ φιλε! Να 'σαι καλα! Πραγματικα ακομα θα ψαχνομουνα και θα σπαζομουνα αν δεν εκανες το σχολιο σου. Χιλια ευχαριστω!!!!! υγ : το everest και το cpuz αναγνωριζουν κανονικα τον επεξεργαστη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.