Προς το περιεχόμενο

e8500 θερμοκρασίες

drentas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι μνήμες είναι DDR3 έχω βάλει timings και voltage manual στο BIOS. Με 1,240 τώρα στο cpuz με 400*9,5 οι θερμοκρασίες είναι 48-50

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νίκο μάλλον εννοείς το Loadline Calibration ή κάπως έτσι.

drentas, είσαι μια χαρά, ανέβα κι άλλο, έχεις περιθώρια.

Σωστός Φάνη δεν μου ρχόταν. :)

Κάντο Enable drentas. Mπορείς να ανέβεις κι άλλο. :)

Δημοσ.

όντως το cpu δεν νιώθει, γενικά όμως και οι τάσεις που έχω δώσει στην μητρική είναι πάλι

εξίσου μικρές....(αν συγκρίνω με άλλους που ανεβάζουν τα cpu vtt-pll, n/s bridge στον θεό),

Η αλήθεια είναι ότι μου πήρε αρκετό καιρό να βρω τις κατάλληλες ρυθμίσεις, γι' αυτό φίλε

drentas όταν φτάσεις σε ένα σημείο που βλέπεις ότι το μηχάνημα είναι σταθερό τότε κατέβαζε

σιγά-σιγά τις τάσεις (τιμές) αν και με τον διπύρηνο τα πράγματα είναι πιο εύκολα......

Δημοσ.

Με enable το Loadline Calibration to core voltage είναι στο 1,248 πλέον με 1,250 στο BIOS. ΜΕ τις ρυθμίσεις που μου έστειλες Lionheart παίζει με max θερμοκρασίες στα 60-61 πλέον idle σε 37-38. 9*445 = 4005 αλλά και 421*9,5 = 3999, έχει διαφορά? Αν βάλω έναν ακόμη 12άρη στην hyper σε διάταξη push/pull θα δώ διαφορά στις θερμοκρασίες? Δεν έχει και τρελλό airflow το κουτί..

Δημοσ.

Πάνω από 2°C διαφορά δεν παίζει να δεις με push-pull και μακάρι να δεις και τόσο. Για παραπάνω πρέπει να την ψάξεις αρκετά με την επιλογή ανεμιστήρων και βελτίωση του airflow.

Δημοσ.

Αν ανοίξω τρύπα στην πάνω πλευρά του κουτιού και βάλω έναν 12άρη να βγάζει αέρα θα είναι καλύτερα? Σε αυτά τα settings και με αυτές τις θερμοκρασίες καλά δεν είναι? Με το κάτι παραπάνω ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα..

Δημοσ.

Διαφορά ανάμεσα στα δύο φίλε drentas ουσιαστικά δεν υπάρχει όμως άπαξ και είσαι σταθερός με 445*9 άστο καλύτερα εκεί πιστεύω. Όπως είπε και ο Φάνης ο 2ος ανεμιστήρας pull θα σου μειώσει 1-2 βαθμούς την θερμοκρασία αλλά θα σου αυξήσει και τον θόρυβο. Με 60-61 βαθμούς max είσαι μια χαρά. Μακάρι να είχα και γώ τόσους. :)

Δημοσ.

όντως το cpu δεν νιώθει, γενικά όμως και οι τάσεις που έχω δώσει στην μητρική είναι πάλι

εξίσου μικρές....(αν συγκρίνω με άλλους που ανεβάζουν τα cpu vtt-pll, n/s bridge στον θεό),

Η αλήθεια είναι ότι μου πήρε αρκετό καιρό να βρω τις κατάλληλες ρυθμίσεις, γι' αυτό φίλε

drentas όταν φτάσεις σε ένα σημείο που βλέπεις ότι το μηχάνημα είναι σταθερό τότε κατέβαζε

σιγά-σιγά τις τάσεις (τιμές) αν και με τον διπύρηνο τα πράγματα είναι πιο εύκολα......

Ρε φίλε να σου δώσω εγω μπανανούλα που με το μυαλά που εχεις ούτε στα 3200 δε θα τον φτάσεις...

Καθε cpu είναι διαφορετική.

Άλλη δεν ακούει όσο ρεύμα και να της σκάσεις άλλη είναι ανεξήγητα θερμότερη απο μια άλλη θεωρητικά ίδια στις ίδιες ρυθμίσεις κοκ.

Πάρτο χαμπάρι όσο είναι καιρός γιατί το λαχείο δε πέφτει κάθε μέρα και θα φας μεγάλη ξενέρα στην επόμενη αναβάθμιση...

Xαίρομαι που σου έτυχε αλλά λίγο ακόμα να ακούσω για τον super q9550 σου θα πηδηχτώ απο το παράθυρο.

Και μένω και σε ισόγειο...

Ούτε έτσι θα γλυτώσω. :-D

Δημοσ.

Ρε φίλε να σου δώσω εγω μπανανούλα που με το μυαλά που εχεις ούτε στα 3200 δε θα τον φτάσεις...

Λίγο ακόμα να ακούσω για τον super q9550 σου θα πηδηχτώ απο το παράθυρο.

Καθε cpu είναι διαφορετική.

Άλλη δεν ακούει όσο ρεύμα και να της σκάσεις άλλη είναι ανεξήγητα θερμότερη απο μια άλλη στις ίδιες ρυθμίσεις κοκ.

Πάρτο χαμπάρι γιατί το λαχείο δε πέφτει κάθε μέρα και θα φας μεγάλη ξενέρα στην επόμενη αναβάθμιση...

χεχ. Αν τον χαλάει τον αγοράζω asap. :P

Δημοσ.

χεχ. Αν τον χαλάει τον αγοράζω asap. :P

Δεν εχεις να φοβάσε τπτ lion.

Για ψυχολογικούς λόγους μόνο δώσε καμιά κατοστή rpm πάνω και ότι κάτσει.

Δε γίνεται να κάψεις intel με τόσο λίγο ρεύμα...

Εντωμεταξύ έλεγξε μην εχεις κάνει καμιά παπάτζα με τα νερά.

Η αντλιά πάντα με full ρεύμα. Αλλιώς tziz!!!

Δημοσ.

Όλα καλά είναι με την H50 δεν έχει θέμα. Κάποια στιγμή θα βάλω καλύτερα fans και πιθανόν και καμμιά καλύτερη πάστα, σκέφτομαι για 2 noisblocker και την arctic mx-4. :) (χρησμοποίησα αυτή που είχε η Α70).

Δημοσ.

Όλα καλά είναι με την H50 δεν έχει θέμα. Κάποια στιγμή θα βάλω καλύτερα fans και πιθανόν και καμμιά καλύτερη πάστα, σκέφτομαι για 2 noisblocker και την arctic mx-4. :) (χρησμοποίησα αυτή που είχε η Α70).

Σε idle όλες οι water τον πίνουν απο βαριές αερόψυκτρες.Το είχε εξηγήσει κάπου και ο Vatos αλλά δεν τον βλέπω τώρα να ποστάρει συχνά.

Μην σε ανυσηχεί αφού στα δύσκολα (load) παίρνουν το αίμα τους πίσω.

Αν θες να είσαι σίγουρος βεβαιώσου απλά πως η αντλία τρέχει σε full speed με 12volt και ότι δεν εχει μπεί κανένας περίεργος controller ή περιοριστής στροφών απο την μητρική.

Τον ανεμιστήρα βάλτον να βάζει μες στο κουτί αφού σίγουρα έτσι θα εχεις καλύτερες temps στην cpu, αλλά θα βρωμίζεις-σκονίζεις περισσότερο το κουτί και θα εχει μέσα στο κουτί λίγο μεγαλύτερες temps.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...