Προς το περιεχόμενο

e8500 θερμοκρασίες

drentas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

410*9.5 και το VID από το core temp είναι στο 1,2500 το οποίο το παίρνει auto από το BIOS. Ποιό χαμηλά πρέπει να το ορίσω από ότ βλέπω. Καλύτερα είναι ίδια συχνότητα με μεγαλύτερο fsb και μικρότερο multiplier ή το αντίστροφο?

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σχετικό είναι αυτό, αν και σε γενικές γραμμές το μικρότερο FSB ζορίζει λιγότερο τη μητρική.

Πόσο είναι το Vcore στο cpu-z υπό φόρτο;

Δημοσ.

410*9.5 και το VID από το core temp είναι στο 1,2500 το οποίο το παίρνει auto από το BIOS. Ποιό χαμηλά πρέπει να το ορίσω από ότ βλέπω. Καλύτερα είναι ίδια συχνότητα με μεγαλύτερο fsb και μικρότερο multiplier ή το αντίστροφο?

Ρίξε το vcore μέσω bios. Είναι πολύ πιθανό να είναι σταθερός με χαμηλότερο vcore απο όσο το vid. Για καλύτερα αποτελέσματα (επιδόσεις) μικρότερο multi και μεγαλύτερο fsb. Απο κεί και πέρα είναι και θέμα μητρικής. Δοκίμασε με 8,5 multi και προσπάθησε σιγά-σιγά για τα 470 αυξάνοντας ανα 5 ή 10 μονάδες το fsb και τρέχοντας stress programms. Ανέβαζε vcore όπου χρειάζεται και dram voltage όπου χρειάζεται. Tις μνήμες άστες 1:1 και το strap στο auto (εγώ τις έχω στα 470mhz τις μνήμες). Αν δείς απο ένα σημείο και μετά ότι δεν είσαι σταθερός ανεβαίνοντας fsb θα χρειαστεί να δώσεις και λίγο nb voltage και termination voltage. Εγώ αυτά τα δύο για τα 470 τα έχω στο 1.20v αντίστοιχα απο 1.10 που είναι default. :)

Δημοσ.

1.32 το core voltage με το intel burn test. Πολύ μου φαίνεται αυτό. Μήπως να το κατεβάσω και να δω αν όλα πάνε καλά?

Δημοσ.

Ρε παιδια, πια η διαφορα του Vcore με το VID???

Πχ τον δικο μου cpu τον τρεχω στα 1.208 και το VID στο AIDA64 που το ειδα παιζει

1.100 με 1.2750, τι σημαινει αυτο???

Δημοσ.

Ναι, η μητρική εφαρμόζει περίσσια τάση, χωρίς να χρειάζεται (λογικά).

VID χονδρικά είναι η ελάχιστη απαιτούμενη τάση του συγκεκριμένου επεξεργαστή ώστε να είναι σταθερός στην ονομαστική του συχνότητα.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν είναι εφικτό να παίζει με χαμηλότερη, ακόμα και κλοκαρισμένος.

Το VID υπό φόρτο μας ενδιαφέρει, οπότε το δικό σου είναι 1.2750V.

Δημοσ.

Με 440*9,5 το voltage core στο CPUZ είναι στο 1,344, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν όμως αρκετά τώρα στα 73-74 στο 100%. Πώς γίνεται να περιορίσω το voltage core στο 1,250 και να δω με αυτό το πόσο μπορώ να φτάσω?

Δημοσ.

Όρισε το Vcore χειροκίνητα από BIOS κοντά στο 1.25V να δούμε και πόσο vdroop έχεις.

(Vdroop είναι το φαινόμενο κατά το οποίο ενώ ορίζεις μια τιμή για Vcore στο BIOS, στην πραγματικότητα αυτή είναι μικρότερη λόγω σχεδιασμού και επειδή ζορίζεται υπό φόρτο η μητρική)

Δημοσ.

1.240 σε 100% είναι το voltage τώρα, ορισμένο στο bios 1.2500. 400*9.5 και παίζει κανονικά και από θερμοκρασίες. Καλά είναι?

Δημοσ.

Δεν μένω εδώ, όσο με πάει από θέμα θερμοκρασιών. Μέχρι πόσα volt είναι ορθό να δωθεί? Το vdrop σε λογικά πλαίσια είναι?

Δημοσ.

Σου προτείνω κάποιες ρυθμίσεις

Μπές στο bios και βάλε manually τα εξής:

-C1E Disabled

-Speedstep Disabled

-Multi 9

-fsb 445

-fsb strap auto

-Οι μνήμες θα είναι στα 445*2=890Μhz (άστες έτσι αρχικά)

Βάλε τα Timings manual αφού συμβουλευτείς το spd στο cpu-z

(π.χ 5-5-5-15 2Τ) αφού δείς πόσο δίνει ο κατασκευαστής των μνημών για τα 400Mhz και δώσε λίγο παραπάνω τάση. Π.χ απο 1,80v δώσε 1,9v και δοκίμασε. Αν σε κόβουν δώσε λίγο ακόμα 1,92, 1,94v ανάλογα, θα το δείς στην πράξη αυτό. (Αναφέρομαι σε ddr2 Μνήμες)

-Core Voltage βάλε manual 1.250v για αρχή να δοκιμάσεις τι θα κάνει (λόγω vdroop στο cpu-z θα δείς χαμηλότερο vcore), Αν δεν είσαι σταθερός δώσε ένα κλίκ πάνω και ξαναδοκίμασε

-NB Volrage και Termination στο 445fsb δεν νομίζω να χρειάζεται να δώσεις. Αστα auto στα 1,10v. Αν χρειαστεί δοκίμασε με 1,20v στα δύο αντίστοιχα.

-Κάνε Enable οπωσδήποτε την ρύθμιση που μειώνει το vdroop (ψάχτο λίγο στο bios δεν μου ρχεται τώρα πώς λέγεται) B) (Η μητρική σου που είναι παρόμοια με την δικιά μου)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...