Προς το περιεχόμενο

Ati Mobility Radeon HD 4225 και extended view

irahara

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα Dell Inspiron 1120 (γνωστό και ως m101z) το οποίο έχει σαν κάρτα γραφικών την ενσωματωμένη Ati Mobility Radeon HD 4225. Όταν συνδέω την οθόνη 20' που έχω (Samsung SyncMaster T200) με vga καλώδιο αντί η σύνδεση να γίνει στην native ανάλυση της οθόνης (1680χ1050) γίνεται είτε σε 1600χ1200 ή 1400χ1060. Μπορεί κάποιος να μου πει αν η συγκεκριμένη κάρτα επιτρέπει με κάποιο τρόπο την σύνδεση στην native ανάλυση της οθόνης ή μήπως αντίθετα κάτι τέτοιο δεν είναι στις δυνατότητες της συγκεκριμένης κάρτας γραφικών;

Δημοσ.

δοκιμασε να επιλεξεις να σταματησει τελειως η χρηση της οθονης του λαπτοπ και η καρτα γραφικων να δωσει εξοδο μονο στην εξωτερικη οθονη.

ακολουθως με θεα την εξωτερικη πλεον οθονη πηγαινε στις επιλογες αναλυσης (αλλα μαλλον θα εχει ρυθμιστει με τη μια στην εγγενη αναλυση της εξωτερικης οθονης) και ρυθμισε την αναλυση.

οταν λειτουργεις και τις 2 οθονες και του λαπτοπ και της εξωτερικης συμβαινει αυτο

οπως καταλαβαινεις αυτο συμβαινει γιατι η καρτα γραφικων σου δεν σηκωνει 2 οθονες σε φουλ αναλυση και ριχνει την εξωτερικη.

Δημοσ.

Το έκανα αλλά αντί να μου επιλέξει την εγγενή ανάλυση των 1680χ1050 μου επέλεξε αυτόματα την 1600χ1200 χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της εγγενούς. Είναι δυνατόν η κάρτα να μην σηκώνει την ανάλυση των 1680χ1050 ή μήπως κάτι δεν έχω ρυθμίσει σωστά; Μήπως οι drivers της οθόνης έχουν κάποια σχέση με την έλλειψη επιλογής (αν και δεν το νομίζω αλλά δεν βρήκα drivers για windows 7). Μήπως αυτό συμβαίνει επειδή η σύνδεση γίνεται με καλώδιο vga;

Δημοσ.

αν εσβησε οθονη του λαπτοπ και παλι δεν εχει επιλογη για την αναλυση της εξωτερικης οθονης που θες τοτε σου μενουν οι επιλογες να μειωσεις τα mhz απο την καρτα γραφικων και να δεις αν εμφανιστει η επιλογη για 1680χ1050

μετα κατεβασε αν βρεις αναβαθμισμενο driver καρτας γραφικων και ξαναπροσπαθησε.

αλλο πραγμα δε μου ρχεται στο μυαλο να κανεις για να καταφερεις να σου υποστηριξει την αναλυση

Δημοσ.

Από μια έρευνα που έκανα είδα ότι πρόκειται για ένα όχι σπάνιο πρόβλημα των windows 7 64bit. Για κάποιο λόγο δεν δίνει μερικές φορές τις εγγενείς αναλύσεις της οθόνης. Πρέπει με κάποιο τρόπο να επιβάλλω custom display resolution. Τελικά αυτά τα windows 7 64bit έχουν κάποιες πάρα πολύ ενοχλητικές ασυμβατότητες. Αν ξέρει κανείς πως μπορώ να το κάνω αυτό γιατί δεν πολυκαταλαβαίνω την διαδικασία;

Δημοσ.

Ψάχνοντας περαιτέρω το θέμα μπόρεσα απενεργοποιώντας μέσα από το Catalyst Control Center-->Graphics-->Desktop & Displays --> επιλέγω 2nd display --> configure --> Monitor attributes το EDID να δω και άλλες υποστηριζόμενες αναλύσεις (μέχρι 2048χ1536) λείπει όμως μόνο αυτή που με ενδιαφέρει δηλαδή η 1680χ1050. Τι στο καλό!!!!!

Δημοσ.

Τελικά βρήκα τι ήταν. Άλλαξα το καλώδιο (έβαλα το vga cable του monitor αντί ενός παλιού που χρησιμοποιούσα) και voila :cry: .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...