Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα εκκίνησης με windows 7 64bit

chrisosfp488

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους καταρχάς.

Αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα κατά την εκκίνηση των windows... Όταν ανοίγω τον υπολογιστή δε bootarei τα windows και μου βγάζει ένα παράθυρο που λέει επιδιόρθωση εκκίνησης των windows αλλά ποτέ δε λύνει το πρόβλημα. Μια φορά άνοιξε κανονικά όταν επέλεξα να κάνει boot από τον ssd που είναι φορτωμένα τα windows, αλλά αυτό δεν έλυσε το πρόβλημα την επόμενη φορά. Όταν μου το ξαναέκανε έβαλα το cd των windows το έβαλα να κάνει repair αλλά άνοιξε με τη δεύτερη προσπάθεια :/

Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν ο υπολογιστής μένει απενεργοποιημένος για πάνω από μία ώρα περίπου.

Το σύστημα είναι 2 ημερών κι έχω έναν ssd ocz vertex 2 60gb κι έναν samsung 1tb. Τα windows είναι του θείου αλλά τα ίδια έχω στο laptop εδώ κι ένα χρόνο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Επίσης να επισημάνω πως αφού έκανα εγκατάσταση το λειτουργικό στον υπολογιστή μου εμφανίζονταν 3 δίσκοι -> C: (ssd), D: (hdd), E: (μια μονάδα 100mb ήταν την οποία διαμόρφωσα και διέγραψα).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Τρέξε ένα command prompt ( CMD.exe ) σαν Administrator και δώσε αυτή την εντολή.

bcdboot c:\windows /s c:

Μάρκαρε τον C: σαν "Active" (αν δεν είναι ήδη) και κάνε reboot.

Το partition των 100 Mb φτιάχνεται από τα WIN7 και έχει πληροφορίες για την εκκίνηση του συστήματος.

Δεν έπρεπε να το διαγράψεις πριν προβείς σε κάποιες επιπλέον ενέργειες.

Δημοσ.

Που να πάω για να μαρκάρω τον C?

Στη διαχείριση δίσκων Δεξί κλικ στο "Ο υπολογιστής μου" - Διαχείριση (Manage)

Δημοσ.
(μια μονάδα 100mb ήταν την οποία διαμόρφωσα και διέγραψα).

Aυτό το partition των 100ΜΒ το δημιουργούν τα Windows μόνα τους και περιέχει αρχεία του λειτουργικού που χρειάζονται.

Από εκεί προέρχεται το πρόβλημα (επειδή το έσβησες).

Κάνε ξανά format και καθαρή εγκατάσταση για να ξαναδημιουργηθεί το partition των 100ΜΒ.

Δημοσ.

omg... έχω μία υποψία :fear:

Πριν φορμάρω το πισι είχα ΧΡ πάνω και τα εξής partitions σε 2 δίσκους:

HDD#0: C , D , F , G

HDD#1: H , I

Μετά το φορμάτ και την εγκατάσταση των Win 7 (ultimate) στο HDD#0: C , παρατήρησα τα εξής:

α) άλλαξαν τα γράμματα των 'δίσκων' (λογικό και δεν με πειράζει)

β) 'εξαφανίστηκε' το HDD#1: Η !!!

Στη διαχείρηση δίσκων το βλέπω, με τη σωστή χωρητικότητα (δεν θυμάμαι τώρα πόση είναι, γύρω στα 100 νομίζω...) και αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι είναι μαρκαρισμένο ως Active, System.

Μάλλον πρόκειται γι'αυτό που γράφετε παραπάνω...; Αν ναι, τι μπορώ να κάνω για να επανακτήσω τον 'δίσκο' μου αυτόν;

Δημοσ.

Valliant,είναι φυσιολογικό να είναι κριμένο το διαμέρισμα αυτό τον 100ΜΒ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα,από την στιγμή που όλα τρέχουν κανονικά.

Δημοσ.

omg... έχω μία υποψία :fear:

Πριν φορμάρω το πισι είχα ΧΡ πάνω και τα εξής partitions σε 2 δίσκους:

HDD#0: C , D , F , G

HDD#1: H , I

Μετά το φορμάτ και την εγκατάσταση των Win 7 (ultimate) στο HDD#0: C , παρατήρησα τα εξής:

α) άλλαξαν τα γράμματα των 'δίσκων' (λογικό και δεν με πειράζει)

β) 'εξαφανίστηκε' το HDD#1: Η !!!

Στη διαχείρηση δίσκων το βλέπω, με τη σωστή χωρητικότητα (δεν θυμάμαι τώρα πόση είναι, γύρω στα 100 νομίζω...) και αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι είναι μαρκαρισμένο ως Active, System.

Μάλλον πρόκειται γι'αυτό που γράφετε παραπάνω...; Αν ναι, τι μπορώ να κάνω για να επανακτήσω τον 'δίσκο' μου αυτόν;

Έτσι πρέπει να είναι. Πρέπει να γράφει "σύστημα, ενεργό, πρωτεύων διαμέρισμα". Πάτα δεξί κλικ επάνω του > ιδιότητες. Έχει μέσα αρχεία περίπου 30ΜΒ και τα υπόλοιπα 70ΜΒ είναι κενό;

Δημοσ.

Θα τσεκάρω αργότερα που θα πάω από το σπίτι...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: το διαμέρισμα αυτό υπήρχε ήδη και πριν το φορμάτ, στην ίδια χωρητικότητα, με δεδομένα μέσα. Τα 7άρια όταν εγκαθίστανται δεν δημιουργούν νέο, δικό τους διαμέρισμα; Απλά βρίσκουν κάποιο που να τους κάνει και το... επιτάσσουν; Η λογική μου λέει ότι θα παίρνουν ένα κομμάτι από το διαμέρισμα που τους είπα να κάνουν εγκατάσταση (τo C) και θα φτιάχνουν από αυτό το 100άρι που χρειάζονται ... Με άλλα λόγια, περίμενα να μην πειραχτούν τα 5 διαμερίσματα που είχα αρχικά, αλλά να βρω και ένα 6ο που θα είναι κρυφό με αυτά που περιγράφετε.

@TheElf: ναι μεν όλα τρέχουν ρολόϊ, αλλά στο διαμέρισμα που 'εξαφανίστηκε' έχω/είχα δεδομένα!!!

Δημοσ.

Το διαμέρισμα δημιουργείτε μόνο όταν είναι εντελώς άδειος ο δίσκος,χωρίς καθόλου διαμερίσματα,αν έχει διαμερίσματα απλά πάει και γράφει τα δεδομένα που θέλει στο πρώτο στην σειρά διαμέρισμα.

Τώρα που το ξανά διαβάζω το μήνυμά σου έχεις δίκαιο δεν έπρεπε να σου το «εξαφανίσει», από την Διαχείριση δίσκων δεν μπορείς να του δώσεις γράμμα;

Δημοσ.

Δίσκος 0 - Βασικός , 200 GB (186,31)

Διαμέρισμα 1: 48,83 GB NTFS , Σύστημα, Ενεργό, Πρωτεύον Διαμέρισμα

Διαμέρισμα 2 (D): 137,48 GB NTFS, Πρωτεύον Διαμέρισμα

Δίσκος 1 - Βασικός, 500 GB (465,76)

Έχει 4 διαμερίσματα, το πρώτο εκ των οποίων είναι το C (Εκκίνηση, Αρχείο Σελιδοποίησης, Ενεργό, Αποτύπωση Σφαλμάτων, Πρωτεύον Διαμέρισμα)

Ναι, μου επέτρεψε να αντιστοιχίσω γράμμα σε αυτό (J) και τώρα βλέπω τα περιεχόμενά του !

Σ'ευχαριστώ, αλλά μου γεννήθηκε μια άλλη απορία από τα όσα μου είπατε:

δεν υπάρχει πουθενά το διαμέρισμα των 100 GB που λέτε ότι δημιουργούν τα 7 Χ64 !!!

Να ανησυχώ;;;;

Δημοσ.

Το διαμέρισμα δημιουργείτε μόνο όταν είναι εντελώς άδειος ο δίσκος,χωρίς καθόλου διαμερίσματα,αν έχει διαμερίσματα απλά πάει και γράφει τα δεδομένα που θέλει στο πρώτο στην σειρά διαμέρισμα.

Τώρα που το ξανά διαβάζω το μήνυμά σου έχεις δίκαιο δεν έπρεπε να σου το «εξαφανίσει», από την Διαχείριση δίσκων δεν μπορείς να του δώσεις γράμμα;

Όπως είπαμε τα γράφει στο πρώτο διαμέρισμα του πρώτου δίσκου που βρίσκει.

Δημοσ.

Όπως είπαμε τα γράφει στο πρώτο διαμέρισμα του πρώτου δίσκου που βρίσκει.

Ναι, το θυμάμαι. Απλά -και εντελώς χαζά- είχα ξεχάσει να ενεργοποιήσω την προβολή κρυφών αρχείων και φακέλων...

Πράγματι υπάρχει ένας φάκελος 100 ΜΒ (και όχι GB που έγραψα παραπάνω) και μερικά boot αρχεία στο διαμέρισμα αυτό.

Σας ευχαριστώ ξανά!

:)

Δημοσ.

γεια σας φίλοι μου. το πρόβλημα μου ειναι το έξεις κάτι εκανα στο παράμετροι συστήματος-εκινεισι και οταν ανοίγω το laptop και αφου βαλω τον κωδικό μου δεν ανοιγη τίποτα όλα σκοτινα.πατο ctrl-alt-delete και επιλέγω απο το task manager πλέον νέα εργασία - explorer και τοτε μόνο έχω την επιφάνεια εργασίας μου.αν κάποιος ξέρει να το διορθώσω θα με υποχρεώσει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...