skim045 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Όχι τι Πάρκινσον να έχω 18 χρονών παιδί . Βέβαια πρώτα θα κοιτάξω στο bios μήπως βρω την επιλογή bus strap που αναφέρεις για να δω μήπως ανοίξουν και άλλες επιλογές για το χρονισμό της μνήμης, θα αυξήσω και λίγο το ρεύμα γιατί και στη συχνότητα που τον έχω τώρα αύξησα λίγο τα ρεύματα. Πάντως αμα το κάνεις η μητρική σου θα νομίζει ότι της εχεις πάνω μια celeron Ε1500 με default συχνότητα 11χ266 μαμά χωρίς να πειράξεις κάτι άλλο. Απο εκεί και πέρα το 10% επιπλέον που θα πουσάρεις το fsb για να φτάσεις τα 3200 αποκλείεται να αποσταθεροποιήσει τη ram σου αφού η 666 πάει στα 732 η 800άρα στα 880 και οι χιλιάρες που είναι συνήθως πιο έμπειρες με heatsink κτλ θα πάνε απο τα 1000 στα 1100. Σε όλες τις περιπτώσεις θα είσαι stable ακόμα και με μαμά voltage στην ram και τους χρονισμούς στα 5-6-6-18 Στη μνήμη έχω δώσει 0,05v παραπάνω. Δλδ απο 1,8v τις πήγα 1,85v. Ωστόσο μπορώ να πω πως μου ακούγεται λίγο επίφοβο αυτό που αναφέρεις γιατί δεν έχω άλλο επεξεργαστή για να κάνω τα πρώτα πειράματα και έτσι και γίνει καμια στραβή... την κάτσαμε. Edit: Τελικά δεν βρήκα την επιλογή bus strap. Ανέβασα όμως το ρεύμα στα 1.3v για τα 3Ghz. Θα δείξει όμως αν κάνει κάτι. Τίποτα πάλι. error στα 7 λεπτά. Τελικά ο επεξεργαστής αρνείται πεισματικά να ανέβει πάνω απο 3Ghz. Έβαλα το ρεύμα στα 1.35v και έβγαλε πάλι error. Να ανεβάσω κι άλλο το ρεύμα ή δεν αξίζει; Επίσης να σημειώσω οτι η θερμοκρασία στους πυρήνες πήγε στους 53-55 βαθμούς σε foul load(με 1.35v). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Με τη μνήμη τι έκανες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skim045 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Απο 1.8v την έχω πάει 1.85v. Αν εννοείς για το DRAM Frequency αν δεις λίγο πιο πάνω έχω βάλει τις τρεις επιλογές που μου εμφανίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Παίζεις ακόμα με 5-8-8-24; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skim045 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Ωχ όχι Αχ βρε Γιάννη, όλο αλλαγές είσαι Ωστόσο να σε ρωτήσω. Απο ποια επιλογή θα αλλάξω τα timings γιατί μου βγάζει πολλές επιλογές Θα μπω bios να βγάλω φωτογραφίες για να δεις τι λέω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
artshadows Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 βαλε την μνημη 333 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 ^Δεν πρέπει να του εμφανίζει τέτοια επιλογή :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skim045 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 βαλε την μνημη 333 Δεν εμφανίζει τέτοια επιλογή Κάτι άλλο. Να βάλω τις μνήμες σε 5-6-6-18? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Βασικά απ' τη στιγμή που είσαι με 5-8-8-24, είσαι ακόμα πιο χαλαρός, οπότε δε σε συμφέρει προς το παρόν αν σφίξεις τα timings. Κάτι άλλο φταίει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skim045 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Το λέω επειδή είπες να βάλω τα timing που είπε ο Γιάννης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Μέχρι να δω ότι τα έχεις ακόμα πιο χαλαρά :Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 5-8-8-24 WTF??? Είσαι σίγουρος ρε πως εχεις DDR2. Tα timings είναι χειρότερα και απο τις DDR3 μου. :mrgreen: Εμένα για κάποιο λόγο δε μου ποστάρει καν αν χαλαρώσω πάνω απο τα φυσιολογικά τα timmings. Για να καταλάβεις τα πιο πολλά dimάκια 667-800 του κιλού παίζουν auto στα 5-5-5-15 με 1.8 volt. Ό phanispal εχει δίκαιο ομως εδω όσο κατεβάζεις τα timmings ζορίζεις τις μνήμες οι οποίες είναι ήδη ζορισμένες αφου προσπαθούν ηρωικά να σε αντέξουν στα 917 που τις εχεις τώρα. (λογικά θα είναι 800άρες μαμά και αυτό μπορείς να το δείς απο την αμέσως επόμενη εικόνα του cpuz που γράφει spd) Θα ήθελα πάρα πολύ να δω εικόνες του bios το οποίο πρέπει να ναι αρκετά tricky. Αλλιώς θα μιλάμε για μέρες στον αέρα. Πάντως το mobo φαίνεται να υποφέρει απο έλειψη αρκετών divider στις DDR2. Παίζει να εχει δυο τρείς maximum. Πιθανός αυτό οφείλεται στον υβριδικό χαρακτήρα του αφού παίζει και με DDR2 και με DDR3. Λογικά το 450 που βλέπεις παίζει να είναι 333χ 1,36 ( που είναι το ποσοστό που εχεις ανεβάσει το fsb) αν ισχύει αυτό τότε το bsel mod είναι επιβεβλημένο. Mε bsel θα σαι στα 2932 με τις μνήμες σου να τρέχουν στην πιο ανθρώπινη συχνότητα των 667. Και όταν θα πιάσεις τα 3200 οι μνήμες σου θα είναι στα 730-740. Ρεύμα στις μνήμες μπορείς να δώσεις χωρίς φόβο έως 1,95 αν default εχουν 1.8 και 2.15-2.20 αν default θελουν 2.0. Στην cpu οπως σου πα δώσε ρεύμα αλύπητα. Εγω θα ξεκινούσα να παίζω απο 1.5 στο bios... Αμα μένεις μέχρι 70-76 σε stress δεν εχεις πρόβλημα αφού σε real συνθήκες θα είσαι 10 βαθμούς κάτω. (απο ότι βλέπω εχεις άπλετο περιθώριο για πειραματισμούς αφού ως τώρα παίζεις στους 46c max) Λογικά έτσι οπως είσαι με τα χαλαρά timmings που εχεις βάλει στη ram μπορεί να πιάσεις τα 273X11=3003 με 1,95 volt στις μνήμες αλλά θα σου δουλεύουν sky high με ότι αυτό συνεπάγεται για το stability του συστήματος. Δύστροπη η μητρική σου και όχι για newbies απο ότι διαβάζω τουλάχιστον στο newegg απο reviews χρηστών αφού κανονικό review απο site δεν βρήκα. http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=13-157-133&SortField=1&SummaryType=0&Pagesize=10&PurchaseMark=&SelectedRating=-1&VideoOnlyMark=False&VendorMark=&IsFeedbackTab=true&Page=6#scrollFullInfo Εντωμεταξύ το prime 95 που χρησιμοποιείς είναι πολύ softex. Κατέβασε κανά occt και τρέξτο στο linpack που λειώνει το σύμπαν στο 20λεπτο... Επίσης χωρίς να εχω κανένα πρόβλημα με το pc wizard, να ξέρεις πως τα big boys μετράνε θερμοκρασίες μόνο με core temp. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skim045 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα. Είμαι πολύ σίγουρος οτι οι μνήμη μου είναι DDR2 και οτι παίζουν στα 667Mhz Σου φαίνεται λίγο δύσκολο να το πιστέψεις, ε; Όσο για αυτό που λες για τους βαθμούς, όταν έβαλα τα ρεύματα του επεξεργαστή σε 1.35v οι βαθμοί στα core πήγαν στους 53-54 βαθμούς :shock: και χωρίς να περάσουν τα τεστ. Δηλαδή αν πάω τα ρεύματα σε 1.5v που λες εσύ, τι βαθμούς θα έφτανε; Μάλλον θα καταργούσα και το φούρνο μετά, 2 σε 1 Απο την άλλη βέβαια η ψύκτρα δέχεται και άλλον ένα ανεμιστήρα πάνω, αν δυναμώσω και λίγο τα ανεμηστιράκια απο το κουτί θα δω μείωση λίγο της θερμοκρασίας. Με το bsel που αναφέρεις έχω ψηθεί λιγάκι(όσο και τα cores του επεξεργαστή μου ) αλλά αμα γίνει καμιά πατάτα πάνω στο κόλλημα, τι γίνεται; Και δεν έχω άλλο επεξεργαστή για να κάνω το πρώτο πείραμα. Αμα είχα... δεν το συζητώ, θα είχα κάνει ήδη το πείραμα PS: η μέτρηση της θερμοκρασίας γίνεται πάντα με core temp απλά έβαλα απο pcwizard που τα έχει όλα σε ένα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα. Είμαι πολύ σίγουρος οτι οι μνήμη μου είναι DDR2 και οτι παίζουν στα 667Mhz Σου φαίνεται λίγο δύσκολο να το πιστέψεις, ε; Όσο για αυτό που λες για τους βαθμούς, όταν έβαλα τα ρεύματα του επεξεργαστή σε 1.35v οι βαθμοί στα core πήγαν στους 53-54 βαθμούς :shock: και χωρίς να περάσουν τα τεστ. Δηλαδή αν πάω τα ρεύματα σε 1.5v που λες εσύ, τι βαθμούς θα έφτανε; Μάλλον θα καταργούσα και το φούρνο μετά, 2 σε 1 Απο την άλλη βέβαια η ψύκτρα δέχεται και άλλον ένα ανεμιστήρα πάνω, αν δυναμώσω και λίγο τα ανεμηστιράκια απο το κουτί θα δω μείωση λίγο της θερμοκρασίας. Με το bsel που αναφέρεις έχω ψηθεί λιγάκι(όσο και τα cores του επεξεργαστή μου ) αλλά αμα γίνει καμιά πατάτα πάνω στο κόλλημα, τι γίνεται; Και δεν έχω άλλο επεξεργαστή για να κάνω το πρώτο πείραμα. Αμα είχα... δεν το συζητώ, θα είχα κάνει ήδη το πείραμα PS: η μέτρηση της θερμοκρασίας γίνεται πάντα με core temp απλά έβαλα απο pcwizard που τα έχει όλα σε ένα Γιατί πολλοί είναι οι 50-54 c ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skim045 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Τώρα έχω αρχίσει να κάτι κάτι σε o/c και δεν ξέρω και πολλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.