Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δηλαδή δεν θεωρείς τα μηνύματα που περνούσαν οι ταινίες της Disney αρκετά καλά για τα παιδιά? Ας μην υπερβάλλουμε (ίσως εγώ φταίω για αυτό). (Ποκαχόντας-αποτελέσματα αποικιοκρατίας, οικολογία και αγάπη για τη φύση, γυναικεία μορφή σε πρωταγωνιστικό ρόλο,αποτελέσματα ρατσισμού Το πρόβλημα των Αμερικάνων να καταλάβουν συμπεριφορές άλλων λαών με ενοχλεί, για παράδειγμα στην ταινία που αναφέρεις. Το ότι σε μια άλλη κοινωνία μπορεί οι κοινωνικές αξίες να είναι πάνω από τις ατομικές, είναι κάτι που δεν μπορούν να αντιληφθούν. Η Ποκαχόντας όπως παρουσιάζεται στην ταινία, δεν είναι ινδιάνα. Είναι μια Αμερικάνα που έτυχε να βρεθεί μέσα στους ινδιάνους για κάποιο λόγο. Δηλαδή μια ινδιάνα ερωτεύτηκε έναν κάποιο και αντί να κάνει αυτό που ο κοινωνικός της περίγυρος επιβάλλει, αποφάσισε να "ακολουθήσει την καρδιά της". Είναι παράλογο. Παρόλα αυτά, η ταινία είχε κάποια καλά μηνύματα. Παναγία των Παρισίων-κοινωνικός ρατσισμός, τρόπος αντιμετώπισης των ''διαφορετικών'' ατόμων από άρρωστες κοινωνίες, Ο Κουασιμόδος, όμως, δεν καταλήγει με την Εσμεράλδα. Αποδεχθείτε τους διαφορετικούς, δε χρειάζεται να τους "κάτσετε" κιόλας. Μέχρι ενός σημείου. Μεταξύ αστείου και σοβαρού. Να σημειώσω ότι στις καλύτερες(κατά τη γνώμη μου) ταινίες της pixar έχει βάλει και η disney το χεράκι της και φαίνεται στο storyline(UP, WALL-E, Ratatouille) Η Disney δεν είναι άνθρωπος. Επειδή αγόρασε την Pixar δε σημαίνει ότι μπλέχτηκε κανένας στην εταιρία, όπως φοβηθήκαμε πολλοί όταν έγινε η εξαγορά. Αντίθετα αποδείχτηκε ότι οι ταινίες ήταν το ίδιο ποιοτικές με πριν. Η καλύτερη ταινία είναι το Finding Nemo κατά τη γνώμη μου, μαζί με Up και Wall-e (εδώ συμφωνώ). Ελπίζω πως όταν λες disney δεν εννοείς τις ταινίες του 1940 τύπου Χιονάτη γιατί έτσι την αδικείς έχουν περάσει 70 χρόνια από τότε πολλά πράγματα έχουν αλλάξει.Στην ταινία ο Αδερφός μου ο αρκούδος ας πούμε δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος κακός πέρα από την λανθασμένη νοοτροπία των ηρώων Εδώ ίσως γίνομαι λίγο άδικος, μιας και δεν έχω δει τις τελευταίες ταινίες της Disney. Έχω φτάσει νομίζω μέχρι το Lion King. Άντε να ολοκλήρωσα και τη δεκαετία του '90. Από του 2000 δε με τράβηξε καμία. (να νομίζει κάποιο παιδί ότι υπάρχει τέρας στην ντουλάπα του.Εγώ προσωπικά δεν είχα τέτοια προβλήματα αλλά πιστεύω ότι ακόμα και αν νόμιζα κάτι τέτοιο χάρη στην disney θα μου άρεσε τρελά να έχω ένα τερατάκι στη ντουλάπα ) Χάρη στην Pixar εννοείς. Το Monsters είναι της Pixar.
Traumatias Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Το πρόβλημα των Αμερικάνων να καταλάβουν συμπεριφορές άλλων λαών με ενοχλεί, για παράδειγμα στην ταινία που αναφέρεις. Το ότι σε μια άλλη κοινωνία μπορεί οι κοινωνικές αξίες να είναι πάνω από τις ατομικές, είναι κάτι που δεν μπορούν να αντιληφθούν. Η Ποκαχόντας όπως παρουσιάζεται στην ταινία, δεν είναι ινδιάνα. Είναι μια Αμερικάνα που έτυχε να βρεθεί μέσα στους ινδιάνους για κάποιο λόγο. Δηλαδή μια ινδιάνα ερωτεύτηκε έναν κάποιο και αντί να κάνει αυτό που ο κοινωνικός της περίγυρος επιβάλλει, αποφάσισε να "ακολουθήσει την καρδιά της". Είναι παράλογο. Όντως κάποιοι από τους ήρωες των ταινιών ''αμερικάνιζαν'' αλλά είναι αναπόφευκτο, και μερικοί ήρωες της pixar αμερικανίζουν Αλλά εκτός αυτού στην πραγματική ιστορία η Ποκαχόντας όντως ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε έναν λευκό Επίσης μας χρειάζεται και λίγος ρομαντισμός σε αυτή τη ζωή Η Disney δεν είναι άνθρωπος. Επειδή αγόρασε την Pixar δε σημαίνει ότι μπλέχτηκε κανένας στην εταιρία, όπως φοβηθήκαμε πολλοί όταν έγινε η εξαγορά. Αντίθετα αποδείχτηκε ότι οι ταινίες ήταν το ίδιο ποιοτικές με πριν. Με στεναχωρεί το γεγονός ότι πίστευες πως η Disney θα έριχνε ποιοτικά την pixar, την οποία pixar η disney την δημιούργησε ουσιαστικά(θα το δεις αυτό αν δεις το ντοκιμαντέρ για την pixar που έχω σε link στο θέμα )Εμένα πάλι μου φαίνεται ότι βελτιώθηκε ποιοτικά η pixar από τότε που εξαγοράστηκε(η εξαγορά έγινε το 2006). Χάρη στην Pixar εννοείς. Το Monsters είναι της Pixar. Όχι το σχόλιο ήταν υποθετικό και επίσης όχι γιατί όταν ήμουν στις ηλικίες που έχεις τέτοια προβλήματα δεν μου άρεσε η pixar και τόσο πολύ, τότε είχε βγάλει το toy story και το a bug's life που ακόμα και σήμερα δεν μου αρέσουν.Ε μετά είχα πλέον μεγαλώσει.Όταν λέω χάρη στη disney εννοώ χάρη στην φαντασία με την οποία οι ταινίες της με προίκισαν . Πάντως πάλι ξέφυγα, με έκανες να επιχειρηματολογώ εναντίον της pixar κάτι που δεν το θέλω γιατί τώρα πια και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ(μετά το ψάχνοντας τον νέμο αναθεώρησα ) και τους αγαπώ αυτούς τους ανθρώπους για τη δουλειά που κάνουν Τελικά απ ότι κατάλαβα γενικά εσύ manuel είσαι οκ και με τις δύο μορφές από άποψη σχεδιαστικής ποιότητας?
twiner Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημιούργησα αυτό το θέμα γιατί θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω τις απόψεις όσων αγαπούν τα κινούμενα σχέδια. άποψη μου: μικρή σημασία έχει αν είναι 2d ή 3d. Η ψυχή της ταινίας είναι οι χαρακτήρες της, η υπόθεση και η εξέλιξη αυτών. το 3d των Cars και το 2d του Illusionist είναι εντυπωσιακά αλλά δεν στέκονται από μόνα τους. Και η Pixar και η Disney -κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα- έχουν βγάλει κάποιες καλές ταινίες, κάποιες μέτριες και κάποιες χάλια. Η Disney άρχισε μια καθοδική πορεία μάλλον μετά το Lion King και δεν έχει ορθοποδίσει ακόμη. Πολύ καλή προσπάθεια το Princess and the Frog -σίγουρα 100 φορές καλύτερο από κάτι Ατλαντίδες και Ηρακλείδες- αλλά δε φτάνει σε αρτιότητα π.χ. τον Πινόκιο. Η Pixar το έπιασε αυτό απ'την αρχή: σενάριο και χαρακτήρες. Μερικές φορές τους βγαίνει, άλλες -όπως το Cars- όχι τόσο. Το Studio Ghibli εντάξει, παίζει σε άλλο επίπεδο. Δεν συγκρίνουμε.
marantonis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Συμφωνω με manuel και twiner. Η Pixar το έπιασε αυτό απ'την αρχή: σενάριο και χαρακτήρες. Μερικές φορές τους βγαίνει, άλλες -όπως το Cars- όχι τόσο. Δε νομιζω οτι υπαρχει ταινια της pixar που δε μπορεις ανετα να κατσεις και να την ξαναδεις, για 2η και 3η φορα.
fearwhatnow Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Εμενα με ενδιαφερουν απο κινηματογραφικη-σκηνοθετικη αποψη ακομη και τα animation.Και ετσι τα κρινω.Δεν με νοιαζει αν ειναι 2D ή 3D, θελω να δω ο,τι βλεπω και στις κανονικες ταινιες και ακομη παραπανω διοτι η τεχνολογια βοηθαει για ευρηματικες σκηνες, φωτογραφια που υπο κανονικες συνθηκες ειναι αδυνατη κτλ.Το Wall-e για παραδειγμα το θεωρω αριστουργημα, ειδικα το πρωτο μισαωρο ειναι οργασμικο, ενας υμνος πραγματικα.Το τελευταιο της Disney το Tangled επισης το θεωρω εξαιρετικο καθως εχει γινει απιστευτη δουλεια στην σκηνοθεσια και στον φωτισμο, το ειδα σε 1080p και μου επεσε το σαγονι. Μπορει πολλες φορες να κοιταμε πισω νοσταλγικα και οι μεγαλυτεροι να αναπολουμε Nils Holgerson αλλα το μελλον το δειχνουν αυτες οι εταιριες.Δεν θα με πειραζε καθολου ενα απολυτο remake του Nils Holgerson σε 3D.Τωρα που το σκεφτομαι κακως δεν στρεφονται προς κατι τετοιο.Θα εκανε παταγο.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Πάντως πάλι ξέφυγα, με έκανες να επιχειρηματολογώ εναντίον της pixar κάτι που δεν το θέλω γιατί τώρα πια και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ(μετά το ψάχνοντας τον νέμο αναθεώρησα ) και τους αγαπώ αυτούς τους ανθρώπους για τη δουλειά που κάνουν Η αλήθεια είναι ότι και εμένα δε μου αρέσει να γίνεται αυτή η κόντρα. Ο λόγος που γίνεται από μέρους μου, πιστεύω είναι αυτό που αναφέρθηκε (αν και εγώ θα το γράψω διαφορετικά): Η Disney από το Lion King και μετά κάνει βήματα προς τα πίσω. Η Pixar ξεκίνησε από το Toy Story (που κατά τη γνώμη μου είναι από τις χειρότερες) και μετά ανεβαίνει συνεχώς. Το Bug's Life αν και όχι εξαιρετικό, είχε εκπληκτικό μήνυμα, με πολιτική χροιά. Το Monsters είναι η πρώτη πανέξυπνη ταινία τους και από κει και πέρα πηγαίνουμε στο κορυφαίο Finding Nemo, το πολύ ιδιαίτερο Incredibles, το Cars (που και μόνο που στοχεύει ενάντια στην ευτυχία που υποθετικά μόνο φέρνει η δόξα, αξίζει πολλά μπράβο, γιατί πολλά παιδιά λατρεύουν αυτήν την ταινία και ξέρω ενήλικες που την έχουν δει πάνω από 5 φορές), το Ratatouille, που αν και κάπως λιγότερο, είχε και πάλι πολύ ωραίο νόημα και το "κάτι" του ιδιαίτερο και κλείνουμε με τις κορυφές Wall-E και Up. Όσο πάει και καλύτερα! Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Τελικά απ ότι κατάλαβα γενικά εσύ manuel είσαι οκ και με τις δύο μορφές από άποψη σχεδιαστικής ποιότητας? Ναι, κανένα πρόβλημα. Όπως είπα, δε συμφωνώ και με αυτό που λες ότι δεν υπάρχει ποικιλία στις ταινίες της Pixar. Απλά είναι άλλου τύπου ποικιλία. Θυμάμαι πόσο είχα εντυπωσιαστεί όταν είχα πρωτοδεί το Monsters, με την τρίχα του "γατούλη" (μου διαφεύγει το κανονικό του όνομα). Απεικονίσεις του βυθού στο Nemo. Βασικά σχήματα στο Up (οι πρωταγωνιστές βασίζονται σε σχήματα όπως τετράγωνο, τρίγωνο, κύκλος σε όλα τα aspects του σχεδιασμού τους) κτλ.
Traumatias Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας, αν και αυτό που ήθελα περισσότερο να μάθω είναι ότι το 2d συνεχίζει να αρέσει , καθώς είχα εκνευριστεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό στη σκέψη ότι το 2D αρχίζει να εγκαταλείπετε σαν μέσο, και είναι κάτι με το οποίο κατά βάθος πάντα ήθελα να ασχοληθώ.Ας είναι καλά η Ελλαδάρα μας που δεν επιτρέπει τέτοιες βλέψεις... Θα συμφωνήσω με όλους σας για την ποιότητα της pixar την οποία φυσικά και αναγνωρίζω εκτός από μερικές εξαιρέσεις π.χ δεν μπορώ να πω ότι το Cars ήταν πολύ καλό animation και ταυτόχρονα να λέω ότι το Bolt ας πούμε ήταν κακό animation.Και στις δύο περιπτώσεις περίμενα κάτι καλύτερο και από τις δύο εταιρίες(όχι βέβαια ότι δεν είδα αυτές τις ταινίες ευχάριστα )που έχουν βγάλει αριστουργήματα όπως το WALL-E(που έκλαιγα σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της ταινίας και γι αυτό δεν την ξαναείδα από τότε αν και είναι στο top 5 μου) ή τη φαντασία που εντάξει τι να πει κανείς για αυτή την ταινία... Manuel μη λες ότι η Disney κάνει βήματα προς τα πίσω, απλά έχει ρίξει τους ρυθμούς της και βγάζει και projects τα οποία κατά τη γνώμη μου την ντροπιάζουν (π.χ Hannah Montana ή η αηδία που λέγεται Enchanted ) αλλά και τι να κάνουμε οι μέτοχοί της προφανώς πεθαίνουν για χρήμα... Λέτε αν ''φύγει'' o Miyazaki να χάσουν την μοναδικότητά τους τα studio Ghibli???? Edit:Maradonis η επιθυμία σου για ταινία για ενήλικες από την pixar θα πραγματοποιηθεί εδώ μόνο που θα είναι live action
demessakis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Έχοντας δει την πλειοψηφία των animation της Pixar (και τα short), και τι δεν θα 'δινα, να συνεργαστώ με τα άτομα που την απαρτίζουν. Η καλύτερη 5άδα από μένα (χωρίς τα short) είναι: 1. Wall-E 2. Up 3. Ratatouille 4. Toy Story 3 5. Finding Nemo Και ένα site, που αξίζει να δείτε. Όπως και να 'χει, δεν παύει να ισχύει η πρώτη μου πρόταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.