Προς το περιεχόμενο

Παράσιτα σε ολοκαίνουριες οθόνες LED

Sibi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε παιδιά τι γίνεται;;; Αγόρασα 2 οθόνες, μια 22άρα viewsonic και μια 20άρα fujitsu και οι 2 led, τις έβαλα σε διαφορετικά pc και οι δύο μου κάνουν παράσιτα στην εικόνα !!! Τα παράσιτα δεν είναι εύκολα ορατά, αλλά άμα το προσέξεις η οθόνες κάνουν "νερά" σαν να τρεμοπαίζουν!! και τις 2 τις έχω συνδέσει με τα καλώδια vga που είχαν στη συσκευασία. επίσης στο ένα pc παρατήρησα ότι το παράσιτο γίνεται πιο αντιληπτό όταν πχ κουνάω το mouse.

Δημοσ.

ΚΑι επίσης απομάκρυνε (2+ μέτρα) πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (routers, λάμπες φθορίου, ασύρματο αναμεταδότη, κλπ)

• Super Moderators
Δημοσ.

αυτό θα ίσχυε για CRT, δεν νομίζω ότι επηρεάζονται οι TFT από κάτι τέτοιο...

Δημοσ.

αυτό θα ίσχυε για CRT, δεν νομίζω ότι επηρεάζονται οι TFT από κάτι τέτοιο...

Οι TFT οχι το vga καλώδιο ναι αν δεν είναι θωρακισμένο και καλής ποιότητας!!

Οσο αφορά τον TS ... η σύνδεση με vga καλώδιο είναι τραγική... χρησιμοποίησε HDMI ή DVI όπως ήδη αναφέρθηκε!

Δημοσ.

Οι TFT οχι το vga καλώδιο ναι ίσως αν δεν είναι θωρακισμένο και καλής ποιότητας!!

Όντως η τεχνολογία TFT δεν επηρεάζεται απο ΗΜ ακτινοβολία γιατί δεν έχει πυροβόλο ηλεκτρονίων όπως οι CRT.

Δημοσ.

και εγώ σκέφτηκα το θέμα του vga καλωδίου και ήδη δοκίμασα ενισχυμένο vga με κανένα αποτέλεσμα.θα δοκιμάσω και άλλα καλώδια dvi to dvi και dvi to vga αλλά η fujitsu έχει μόνο vga υποδοχή και φοβάμαι ότι δεν θα αλλάξει κάτι. η οθόνη που είχα πριν eizo crt δεν είχε κανένα παράσιτο με το ίδιο καλώδιο.

δεν έχω κάτι που να βγάζει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κοντά στο καλώδιο,το ρούτερ είναι μακριά και μόνο το ups είναι δίπλα στην κεντρική μονάδα.

σκεφτόμουν μήπως παίζει κανένα θέμα με τις νέες οικονομικές led οθόνες...

• Super Moderators
Δημοσ.

αρκετές TFT έχουν υλοποιήσεις d-sub του κώλου, αλλά συνήθως έχουν και άλλα ports...

αν δεν αλλάξει κάτι κάντην RMA...

Δημοσ.

Βάλτες στα 60Hz, αφού έρχεσαι από CRT. Μπορεί να είναι καρφωτές στα 75, με αποτέλεσμα τα παράσιτα - τρέμουλα.

Είμαι παθών.....

Δημοσ.

Βάλτες στα 60Hz, αφού έρχεσαι από CRT. Μπορεί να είναι καρφωτές στα 75, με αποτέλεσμα τα παράσιτα - τρέμουλα.

Είμαι παθών.....

δοκίμασα refresh rates αλλά τζίφος...

Δημοσ.

Σήμερα συνέδεσα και τρίτη ολοκαίνουρια Fujitsu 20άρα Led σε τρίτο υπολογιστή (που πριν είχε 19άρα tft LG χωρίς πρόβλημα), και αυτή τα ίδια! Χρησιμοποίησα το παρεχόμενο καλώδιο vga (η fujitsu έχει μόνο Vga υποδοχή) και μετατροπέα dvi to vga που έβαλα πάνω στην κάρτα γραφικών. Ακριβώς τα ίδια μάλιστα το παράσιτο σε αυτήν την περίπτωση είναι ακόμα πιο έντονο!!! θΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ!

Τι γίνεται βρε παιδιά;;;; 3 διαφορετικές οθόνες 3 διαφορετικοί υπολογιστές 3 διαφορετικά καλώδια και όλα το ίδιο πρόβλημα;;;; Τυχαίο;;;

Μήπως έχουνε θέμα οι Led ;;

κανένας άλλος με οικονομική led οθόνη που να έχει πάθει τα ίδια;;

οι οθόνες είναι αυτές:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.150552

και

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168625

Δημοσ.

Σήμερα συνέδεσα και τρίτη ολοκαίνουρια Fujitsu 20άρα Led σε τρίτο υπολογιστή (που πριν είχε 19άρα tft LG χωρίς πρόβλημα), και αυτή τα ίδια! Χρησιμοποίησα το παρεχόμενο καλώδιο vga (η fujitsu έχει μόνο Vga υποδοχή) και μετατροπέα dvi to vga που έβαλα πάνω στην κάρτα γραφικών. Ακριβώς τα ίδια μάλιστα το παράσιτο σε αυτήν την περίπτωση είναι ακόμα πιο έντονο!!! θΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ!

Τι γίνεται βρε παιδιά;;;; 3 διαφορετικές οθόνες 3 διαφορετικοί υπολογιστές 3 διαφορετικά καλώδια και όλα το ίδιο πρόβλημα;;;; Τυχαίο;;;

Μήπως έχουνε θέμα οι Led ;;

κανένας άλλος με οικονομική led οθόνη που να έχει πάθει τα ίδια;;

οι οθόνες είναι αυτές:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.150552

και

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168625

Έχεις μια πηγή ισχυρής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είτε στην ευρύτερη περιοχή που είναι το σπίτι σου, είτε μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Επίσης μπορεί μια προβληματική ηλεκτρική συσκευή να παράγει συστηματικό θόρυβο που επηρεάζει-μεταφέρεται μέσα από τα καλώδια του σπιτιού σου.

Αρχικά βγάλε εκτός λειτουργίας τα πάντα μέσα στο σπίτι και βάλε μπρος μόνο το pc. Αν το πρόβλημα παραμένει δοκίμασε να συνδέσεις την οθόνη στο pc κάποιου γνωστού ή φίλου που μένει σε άλλη περιοχή.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...