Προς το περιεχόμενο

ADSL υποβάθμιση υπηρεσίας από 24 σε 8 Mbps - ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά. Έχω 24άρα ADSL πρόσβαση στο ιντερνετ. Δυστυχώς όμως η πραγματική ταχύτητα που συντονίζω είναι τα 6Mbps. Σε συζήτηση με τον πάροχο μου μου πρότεινε να υποβαθμίσω την υπηρεσία στα 8Mbps. To ερώτημα είναι αν θα έχω πάλι 6Mbps πραγματική ταχύτητα ή αν θα έχω αναλογικά πχ 2Mbps. Λογικά το πρώτο, σωστά?

Επίσης κάπου υπήρχε μια υπηρεσία που έβαζε κανείς τη διεύθυνση του και του έβγαζε την απόσταση από το κουτί του ΟΤΕ και την αναμενόμενη πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στο ιντερνετ. Μήπως θυμάται κανείς που βρίσκεται αυτή η εφαρμογή?

Δημοσ.

Γειά χαρά. Έχω 24άρα ADSL πρόσβαση στο ιντερνετ. Δυστυχώς όμως η πραγματική ταχύτητα που συντονίζω είναι τα 6Mbps. Σε συζήτηση με τον πάροχο μου μου πρότεινε να υποβαθμίσω την υπηρεσία στα 8Mbps. To ερώτημα είναι αν θα έχω πάλι 6Mbps πραγματική ταχύτητα ή αν θα έχω αναλογικά πχ 2Mbps. Λογικά το πρώτο, σωστά?

Επίσης κάπου υπήρχε μια υπηρεσία που έβαζε κανείς τη διεύθυνση του και του έβγαζε την απόσταση από το κουτί του ΟΤΕ και την αναμενόμενη πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στο ιντερνετ. Μήπως θυμάται κανείς που βρίσκεται αυτή η εφαρμογή?

ακριβως στην ιδια κατασταση ειμαι κι εγω, το μεγιστο να πιασω 6,5-7mb. αλλα απο οτι ξερω δεν υπαρχει πακετο των 8mb, μονο 24 και 2mb(ετσι τουλαχιστον μου ειχαν πει απο τον οτε,σε περιπτωση που εκανα υποβαθμιση).ετσι λεει και στο σαιτ του connex.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ. Και εγώ κάτι τέτοιο φανταζόμουν.

Ως προς το 2ο θέμα κανείς - καμία ιδέα?

για διεύθυνση λογικά στο site της EETT...

επίσης υπάρχουν κάποια calculators στα οποία βάζεις το downstream attenuation (db) και βγάζουν το μέγιστο θεωρητικό συγχρονισμό του router, αν η γραμμή ήταν τέλεια από θέμα θορύβου/παρεμβολών

Δημοσ.

το site Της eett ειναι τελειως σχετικα.οι 2 καλυτερες μετρησεις ειναι ειτε με analyzer που ελαχιστοι εχουν ειτε μετα με το downstream attenuation που και αυτο ειναι παλι λιγο σχετικο πανω κατω 2-3 μοναδες απο ρουτερ σε ρουτερ.για να παιζει στα 6 Mbit βλεπω κανα attenuation παραπανω απο 40

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εμενα σε νεα συνδεση 24 που συγχρονιζε στα 5 αφου πηρα τηλεφωνο στο 121 και ηρθαν τεχνικοι σπιτι μου κ βρηκαν καλες τισ καλωδιωσεις απλα μου αλλαξαν πορτα στον κομβο κ τωρα πιανω 11,5 απο το θεωρητικα μεγιστο των 16 π μου βγαζουν τα παραπανω σαιτ με το atten

Δημοσ.

Εμενα σε νεα συνδεση 24 που συγχρονιζε στα 5 αφου πηρα τηλεφωνο στο 121 και ηρθαν τεχνικοι σπιτι μου κ βρηκαν καλες τισ καλωδιωσεις απλα μου αλλαξαν πορτα στον κομβο κ τωρα πιανω 11,5 απο το θεωρητικα μεγιστο των 16 π μου βγαζουν τα παραπανω σαιτ με το atten

Μου έχει τύχει και εμένα παρόμοια περίπτωση με ΟΤΕ αλλά μέχρι να καταφέρω να μου κάνουν την αλλαγή πέρασε ένα 6μηνο και φυσικά άπειρα τηλέφωνα.

Δημοσ.

devil-ji, σε ποιον ISP είσαι?

ΟΤΕ

Μου έχει τύχει και εμένα παρόμοια περίπτωση με ΟΤΕ αλλά μέχρι να καταφέρω να μου κάνουν την αλλαγή πέρασε ένα 6μηνο και φυσικά άπειρα τηλέφωνα.

Σε 3 μερες( απο τη στιγμη που πηρα τηλ για να δηλωσω βλαβη μεχρι την αλλαγη)

Παρε στο 121 και ρωτα σε τι ταχυτητες συγχρονιζουν οι γυρω οικοδομες.Αν υπαρχει μεγαλη διαφορα τοτε λογικα η πορτα φταιει.

Δημοσ.

Απλά μπες στο μοντεμ σου και πήγαινε στα stats της γραμμής σου και θα δεις κάτι που λέγεται download( ή downstream )attenuation και εκεί τον αριθμό που θα δεις διαίρεσε τον με το 13,81 και το αποτέλεσμα θα είναι η απόσταση σου από το dslam.

Για παράδειγμα εγώ έχω downstream attenuation 28 οπότε 28/13,81 = 2,027 εννοείται πως αυτό είναι χλμ.

Δημοσ.

υπαρχουν υποτιθεται και καποια calculators που το υπολογιζουν.απλα παντα ειναι λιγο σχετικο ακομα και το attenuation.μπορει με ενα ρουτερ να εχεις 50 και με αλλο να εχεις 47 η με το αλλο να εχεις 52

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...