irahara Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Έχω ένα Dell Inspiron 1120 (γνωστό και ως m101z) στο οποίο έχω εγκατεστημένο το MPC-HC 64bit χωρίς άλλους codecs. Το περίεργο είναι ότι ενώ σύμφωνα με τις προδιαγραφές του θα έπρεπε και πράγματι παίζει μια χαρά περιεχόμενο και 1080p, δεν κάνει το ίδιο με αρχεία 1080i αλλά χάνει frames. Ακόμα πιο περίεργο είναι ότι το ίδιο αρχείο 1080i που δεν βλέπετε σωστά με το MPC-HC τρέχει χωρίς κανένα πρόβλημα με τον WMP των windows 7. Ξέρει κανένας τι φταίει και πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα;
irahara Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Τον οδηγό αυτόν ακολούθησα και βλέπω τα πάντα μέχρι 1080p όχι όμως με 1080i. Εξάλλου όπως ανέφερα πως γίνεται το αρχείο να παίζει κανονικότατα με τον WMP που είναι υποδεέστερος player από τον MPC-HC και όχι με τον τελευταίο; Μήπως είναι κάποιο πρόβλημα του player?
antonl Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Sorry απροσεξία μου. Δεν έπεσε ποτέ στα χέρια μου τέτοιο αρχείο...
TheELF Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Αν ψάξεις λίγο στο ιντερνέτ θα δεις ότι είναι λόγου του h.264 codec που έχει το FFmpeg στην 64bit έκδοση,δεν ξέρω αν σου το λέει στην εγκατάσταση μόνο του MPC-HC,τώρα πρόσφατα που ξανά πέρασα το k-lite πάντως μου έβγαλε σχετικό μήνυμα.
irahara Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Είναι επομένως bug του προγράμματος για το οποίο δεν υπάρχει λύση;
TheELF Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Η λύση είναι η 32bit έκδοση,μέχρι να βελτιώσουν το codec τουλάχιστον.
irahara Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αναρωτιέμαι όμως ποιον codec χρησιμοποιούν τα WMP των windows 7 64bit και τρέχουν μια χαρά τα συγκεκριμένα αρχεία (1080i); Και αφού είναι ήδη εγκατεστημένος στο σύστημα μου δεν υπάρχει τρόπος μέσα από την επιλογή Options-->External Filters-->Add Filter να τον ενεργοποιήσω και στο MPC-HC και να λυθεί με τον τρόπο αυτόν το πρόβλημα;
TheELF Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Τα windows7 64bit από την «μάνα» τους τρέχουν την 32bit έκδοση τον WMP,ύπουλη microsoft. Τώρα με το να αλλάζω φίλτρα μέσα από το mpc δεν ασχολήθηκα ποτέ μου,και δεν βλέπω και τον λόγο,περνάς παράλληλα και το 32bit και τέλος.
irahara Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Τελικά βρήκα την λύση. Απλά πρόσθεσα τον αντίστοιχο codec των wmp (Options-->External Filters-->Add Filter-->Microsoft DTV-DVD Video decoder τσεκάροντας την επιλογή prefer) και πλέον οι ταινίες 1080i τρέχουν μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.