atssssss Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα, Έχω το εν λόγω laptop και κατά την αναβάθμιση στο bios κόλλησε με αποτέλεσμα να μην ξανανοίγει... Τι μπορώ να κάνω;
million_voices Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 πας στο εξουσιοδοτημενο service και κανεις τον σταυρο σου να φτιαχνεται και να συμφερει να φτιαχτει
outlaw Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Αν είναι Η20 bios σίγουρα θα έχει hotflash key combi.... αν είναι phoenix τότε άλλαξε το chip στην μητρική του bios μ' ένα έτοιμο προγραμματισμένο. Στην αντιπροσωπία - εξουσιοδοτημένο service δεν κάνουν καμία εκ των 2 εργασιών και θα σου κάνουν οικονομική προσφορά για μητρική.
atssssss Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα παιδιά.... Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις... Τελικά το έφτιαξα χρησιμοποιώντας το Crisis Recovery tool... Χρειάζεσαι βέβαια usb-floppy (πήρα ένα σήμερα).... Κατεβάζεται το πρόγραμμα... Το ξεzipάρετε Τρέχεται το winphlash Αυτό πρακτικά κάνει format στην δισκέττα του floppy και περνάει 3 αρχεία... Ta minidos.sys, phlash16.exe και το bios.whp Το τελευταίο το σβήνεται και περνάτε στην δισκέττα το τελευταίο bios (εγώ δοκίμασα παλαιότερο) πχ το skae180a.rom και το μετονομάζεται σε bios.whp... Τώρα από στο χαλασμένο laptop βγάζεται την μπαταρία και το καλώδιο τροφοδοσίας και συνδέεται το floppy usb drive σε μία θύρα... Πατάτε FN+B και όπως το πατάτε βάζεται την τροφοδοσία και πατάτε το power button... Το pc μπαίνει σε recovery mode που το καταλαβαίνεται αφού ο ανεμιστήρας δουλεύει στο full και επίσης το led του power από μπλε συνήθως είναι κόκκινο.... Θα δείτε το floppy να διαβάζεται και μετά απο 5-10 λεπτά θα σταματήσει... Περιμένετε λίγο restart και έχετε πίσω το pc σας, χωρίς να πειράξετε τίποτα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο... 4
ektor7 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Συγχαρητηρια και για το φτιαξιμο του λαπτοπ,αλλα κυριος για την πολυ χρησιμη αναφορα,στον τροπο επιλυσης ενως τετοιου δυσκολου προβληματος! Ελπιζω να μου ειναι αχρειαστη!
emmxen Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Θελω να δωσω πολλα συγχαρητήρια στο χρηστη ATSSSSSSSS γιατι το παλικαρι μολις επικοινώνησα μαζι του μεσο του σαιτ αμεσως μιλησαμε και μου δανεισε τον εξοπλισμό του με αποτελεσμα να σας ποσταρω αυτη τη στιγμη απο το φτιαγμενο πια PC μου!!!!!! Μπραβο και παλι!
zani87 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Παιδες υπαρχει περιπτωση καποιος να μου δωσει τα σωστα αρχεια..? το επαθα κ εγω ομως οτι και να βαλω δεν παιζει! φορτωνει 2 λεπτα κ μετα τπτ!!
atssssss Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μην το κάνεις με την τελευταία έκδοση του Bios... Αυτή μου κόλλησε και το laptop και αυτή δεν έμπαινε με τίποτα... Δοκίμασε την προηγούμενη... Όπως είχα πει παραπάνω Το τελευταίο το σβήνεται και περνάτε στην δισκέττα το τελευταίο bios (εγώ δοκίμασα παλαιότερο) πχ το skae180a.rom και το μετονομάζεται σε bios.whp..
Sailorman Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Μην το κάνεις με την τελευταία έκδοση του Bios... Αυτή μου κόλλησε και το laptop και αυτή δεν έμπαινε με τίποτα... Δοκίμασε την προηγούμενη... Όπως είχα πει παραπάνω Μήπως μπορείς να μου πεις πού βρήκες παλαιότερη έκδοση bios από το skae180a.rom;
sofianos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΣΩΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ BIOS UPDATE ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΠΕΡΑΣΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ BIOS ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΩΡΤΟΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΕΛΟΣ!!!! ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ,ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ!!! ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΝΑΙ HP DV6-3060ev ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ BIOS ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ F.00 ID 1440. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?ΤΑ ΠΑΛΙΑ bIOS ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΑ..ΜΕΤΑ ΤΙ ΚΑΝΩ?
atssssss Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Sofianos : Έλα φίλε μου. Μπορώ να σου δανείσω το usb floppy να κάνεις δουλειά αν θέλεις. Ελπίζω το bios να χωράει. Επίσης είδα ότι είχες βάλει ένα link που ρωτάς εδώ και λες αν φορμάρεις το stickάκι σε μορφή δισκέτας λειτουργεί και έτσι λογικά. Η διαδικασία όπως την ακολούθησα τότε είναι ότι ακριβώς περιγράφω. Δεν ξέρω αν με αυτά τα 2 αρχεία και το δικό σου bios λειτουργεί, γιατί δεν πρόκειται για το ίδιο pc. Πολύ πιθανό να λειτουργεί. Επίσης για ποιο λόγο σου κόλλησε αρχικά; Εμένα είχε θέμα με την τελευταία έκδοση του bios. Όσες φορές πήγα να την περάσω κόλλαγε δεν ξέρω γιατί. Σε προηγούμενη έτρεξε με την μία. Sailorman : Χίλια συγγνώμη φίλε μου, δεν είχα δει ότι είχες μιλήσει. Δεν θυμάμαι που το είχα βρει τότε (αν θες θα το ψάξω αργότερα), αλλά αν θες σου στέλνω εγώ την έκδοση που έχω (κάπου στο pc μου θα είναι).
Sailorman Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Sailorman : Χίλια συγγνώμη φίλε μου, δεν είχα δει ότι είχες μιλήσει. Δεν θυμάμαι που το είχα βρει τότε (αν θες θα το ψάξω αργότερα), αλλά αν θες σου στέλνω εγώ την έκδοση που έχω (κάπου στο pc μου θα είναι). Άν το βρείς στείλτο σε παρακαλώ. Επίσης θυμάσαι ποιά εκδοση του wincrisis χρησιμοποίησες; Τη δισκέτα τη φορμάρισες στα xp?
atssssss Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Σε windows 7 το είχα κάνει. Τα περιεχόμενα της δισκέτας είναι αυτά: http://www.sendspace.com/file/4c4os7
Sailorman Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Σε windows 7 το είχα κάνει. Τα περιεχόμενα της δισκέτας είναι αυτά: http://www.sendspace.com/file/4c4os7 Ευχαριστώ! Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω για την εξέλιξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα