Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.

Στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των συνδεδεμένων στο internet χρηστών ανά τον κόσμο δημοσίευσε η CIA. Σύμφωνα με αυτά, αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία έχουν κερδίσει το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες εκατομμύρια νέους χρήστες, βοηθώντας τον Internet Explorer να ανεβάσει το μερίδιό του για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες. Αντίθετα, ο Firefox φαίνεται πως σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση της ιστορίας του, χάνοντας πάνω από 1% του μεριδίου του μέσα σε έναν μόλις μήνα.

image000p.png

Συγκεκριμένα, ο Internet Explorer είχε τον Φεβρουάριο ένα 56,77% της αγοράς, 0,77% παραπάνω σε σχέση με το 56% του προηγούμενου μήνα. Ο Firefox, από την άλλη, έπεσε από το 22,75% του Γενάρη στο 21,74%. Κατά τα άλλα, η άνοδος του Chrome συνεχίζεται, ενώ μικρή αλλά σταθερή άνοδο εμφανίζει και ο Safari. Ο Opera, από την πλευρά του, παραμένει σταθερός σε κάτι παραπάνω από 2%.

Όσο για τον Internet Explorer 9, που σύμφωνα με το Engadget θα έχει κυκλοφορήσει σίγουρα την τελική του έκδοση μέχρι τις 24 Μαρτίου, αυτή τη στιγμή κατέχει ένα όχι ευκαταφρόνητο 2% σε χρήστες με Windows 7. Μάλιστα, η Microsoft αναφέρει ότι μόνο η έκδοση Release Candidate έχει ήδη 11 εκατομμύρια λήψεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό λήψεων του Internet Explorer 9 (alpha, beta και RC) στα 36 εκατομμύρια.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον πάντως είναι ότι η αύξηση των νέων χρηστών στις αναπτυσσόμενες χώρες φαίνεται να ωφελεί περισσότερο τον Internet Explorer σε σχέση με τον Firefox, γεγονός που το DownloadSquad εικάζει ότι μπορεί να οφείλεται στα υψηλά ποσοστά χρήσης πειρατικών Windows στις συγκεκριμένες χώρες.

Link.png Site: DownloadSquad

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Που είναι η άνοδος για τον IE; Εγώ βλέπω ότι διατηρείται μια συνεχόμενη πτωτική τάση, η οποία τον τελευταίο μήνα απλά επιβραδύνθηκε (παίρνοντας πίσω μερίδιο +0.77%). Αναμενόμενο ήταν να ανέβουν ένα κλικ τα ποσοστά χρήσης, δεδομένου ότι κυκλοφόρησε και η RC του IE9 μέσα στο μήνα. Αυτό το μήνα ο IE θα συνεχίσει να πέφτει και θα ανέβει ο FF, μιας και θα κυκλοφορήσει και η καινούρια έκδοση.

Βραχυπρόθεσμες μεταβολές δεν λένε κάτι. Μέσα στο έτος κοιτάμε τι γίνεται. Και αυτό που γίνεται είναι να χάνουν μερίδιο τόσο ο FF όσο και ο IE (κυρίως αυτός) από τον Chrome.

Δημοσ.

Εγώ αντίθετα δεν είμαι και τόσο αισιόξος για τη συνέχιση της ανοδικής πορίας του FF. Η κατά πολή βελτιωμένη έκδοση του νέου IE που βγαίνει stable τις επόμενες βδομάδες σε συνδιασμό με την ανοδική πορία του Chrome θα κρατήσει από ότι φένεται τον FF στα ίδια ποσοστά και ίσως πέσει και λίγο. Μακάρι βέβαια να βγω λάθος

Δημοσ.

+1...

Που ειναι ακριβως η ανοδος??? Μικροτερη πρωτικη καμπυλη δεν σημαινει και ανοδος..

Εκτος αν η Windows το θεωρει επιτυχια αυτο.. Τι να πω..

Ο Firefox ναι επεσε , αλλα και εκει με πολυ μικρο ποσοστο..

Και ειμαι σιγουρος οτι το 55% που εχει ο IE αποτελειται απο ανθρωπους οι οποιοι δεν εχουν ψαχτει καθολου στο τομεα "browsers" και χρησιμοποιουν τον IE μιας και ειναι εκεινος που ερχεται με το pc...

Δημοσ.

Βιαστικανε να δημοσιευσουνε την ερευνα κατα τη γνωμη μου. Θα είχε περισσοτερο ενδιαφερον αν περιμενανε να κυκλοφορισουνε οι τελικες εκδοσεις του ΙΕ9 και FF4, να δουνε τα στατιστικα χρησης των κι έπειτα να τα δημοσιευσουνε. Οστόσο δεν μπορουμε να παραβλεψουμε την πτωτικη ταση του FF και το όντως οχι ευκαταφρονητο 2% που κατεχει ο ΙΕ9 που δεν εχει καν κυκλοφορησει σε τελικη μορφη, εντυπωση μου κανει ομως το οτι γινεται αναφορα για το ποσοστό της RC-beta εκδοσης του ΙΕ9 και οχι για τον FF4 beta.

Δημοσ.

Δεν έχουν σημαντικότερη δουλεία εκεί στην CIA?

Φαντάζομαι είναι στα πλαίσια του CIA World Factbook...

[...] Μικροτερη πρωτικη καμπυλη δεν σημαινει και ανοδος [...]

Όχι δεν υπάρχει κ.

Δημοσ.

Και ειμαι σιγουρος οτι το 55% που εχει ο IE αποτελειται απο ανθρωπους οι οποιοι δεν εχουν ψαχτει καθολου στο τομεα "browsers" και χρησιμοποιουν τον IE μιας και ειναι εκεινος που ερχεται με το pc...

Άν δεν κανω λαθος, κατα την πρωτη εκκίνηση των Win7 σου δινεται η δυνατοτητα να επιλεξεις ποιον browser θελεις να χρησημοποεις επιλεγοντας εναν απο τους 5 δημοφηλεστερους. Χωρις να ειναι ο ΙΕ προεπιλεγμενος. Οστοσο δεν χρησημοποιουνε ολοι Win7 ^^

Δημοσ.

Άν δεν κανω λαθος, κατα την πρωτη εκκίνηση των Win7 σου δινεται η δυνατοτητα να επιλεξεις ποιον browser θελεις να χρησημοποεις επιλεγοντας εναν απο τους 4 δημοφηλεστερους. Χωρις να ειναι ο ΙΕ προεπιλεγμενος. Οστοσο δεν χρησημοποιουνε ολοι Win7 ^^

Δεν παρατηρησα κατι τετοιο.. :/

Μπορει να εχεις και δικιο..

Δημοσ.

Το ότι ανέβηκε 1% ο ένας και κατέβηκε ο άλλος 1% σε διάστημα ενός μήνα δεν είναι τίποτα το άξιο αναφοράς για συμπεράσματα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε και για είσοδο νέων χρηστών σε κάποιες μεγάλες πληθυσμιακά χώρες, που φυσικά σαν νέοι χρήστες χρησιμοποιούν την προεπιλεγμένη λύση, τον ΙΕ (Να αναφέρουμε την Κίνα συγκεκριμένα που έτσι κι αλλιώς έχει ποσοστό χρήσης ΙΕ 95%+). Η γενική τάση είναι να φεύγουν ομαδικά, σταθερά, χρήστες του ΙΕ προς chrome, τώρα αν καταφέρει ο ΙΕ9 να φρενάρει αυτή τη φυγή θα φανεί εν καιρώ. Όχι σε αποσπασματικά στατιστικά ενός μήνα.

Δημοσ.

Δε μπορω να καταλαβω γιατι ο opera βρισκεται τοσο χαμηλα. Τον χρησιμοποιω εδω και ενα τριμηνο και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος σε σχεση με τους υπολοιπους.(Δεν εχω δοκιμασεις ακομα τον firefox 4)

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι όσα version και να βγάλει ο IE δεν πρόκειται να φρενάρει την πτώση γιατί πολύ απλά ακόμα υπάρχουν άτομα που σερφάρουν με IE 6 . εάν δεν αντικαταστήσει τα παλιά version με το τελευταίο όπως κάνουν οι υπόλοιποι browser θα συνεχίζει και θα πέφτει . μα τι έχουν στο μυαλό τους οι developers .. το ίδιο site φαίνεται το ίδιο σε όλους τους browser έκτος από τους ΙΕ , που εκεί το site φαίνεται διαφορετικά από version σε version ! Ο κόσμος δεν ξέρει τι σημαίνει update όταν το καταλάβει αυτό κάτι μπορεί να γίνει ! η μόνη χρήση του ΙΕ είναι να μπεις να κατεβάσεις κάποιον άλλον Brower.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...