Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Google Docs υποστηρίζει από χτες τη μετατροπή αρχείων PDF εικόνας και άλλως αρχείων εικόνας σε κείμενο και για τα ελληνικά, ανάμεσα σε 34 άλλες γλώσσες.

 

To κάθε αρχείο που ανεβάζουμε για μετατροπή δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερα από 2MB (πολλά PDF είναι μεγαλύτερα) και στη δωρεάν εκδοχή της υπηρεσίας τα αρχεία που μπορούμε να ανεβάσουμε συνολικά δεν μπορούν να καταλαμβάνουν αποθηκευτικό χώρο μεγαλύτερο από 1024MB. Το κυριότερο πρόβλημα είναι όμως, ότι, όπως βλέπετε στο screenshot, το κείμενο που προκύπτει δεν είναι ιδιαίτερα αναγνώσιμο και θέλει πολύ επεξεργασία.

 

gramenos_oytopia_05.pdf+-+Google+Docs.png

 

Το OCR (Optical Character Recognition, "οπτική αναγνώριση χαρακτήρων") επιτρέπει τη μετατροπή αρχείων εικόνας σε κείμενο. Τα αρχεία εικόνας μπορεί να είναι ένας γρήγορος τρόπος να σκανάρουμε ένα κείμενο ή να πάρουμε με το κινητό μας τηλέφωνο φωτογραφία του κειμένου που μας ενδιαφέρει, αλλά δεν επιτρέπουν την αναζήτηση μέσα στο κείμενο, δε μετατρέπονται σε αρχεία ePUB και Mobi για ηλεκτρονικούς αναγνώστες, tablet PC και κινητά και, τέλος, δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε το περιεχόμενό τους.

 

Link.png Site: Google Docs Blog

Επεξ/σία από eAnagnostis
Δημοσ.

Η αρχή έγινε ευελπιστούμε και σε βελτίωση της υπηρεσίας. Και μιας και μιλαμε για OCR ποιο είναι το καλύτερο προγραμμα για ελληνικά γιατί θα το χρειαστω πολυ σύντομα

Δημοσ.

Η αρχή έγινε ευελπιστούμε και σε βελτίωση της υπηρεσίας. Και μιας και μιλαμε για OCR ποιο είναι το καλύτερο προγραμμα για ελληνικά γιατί θα το χρειαστω πολυ σύντομα

 

Abbyy Fine Reader http://finereader.abbyy.com/

Δημοσ.

Η αρχή έγινε ευελπιστούμε και σε βελτίωση της υπηρεσίας. Και μιας και μιλαμε για OCR ποιο είναι το καλύτερο προγραμμα για ελληνικά γιατί θα το χρειαστω πολυ σύντομα

Εκτός του Abby FineReader έχει κι το Readiris Pro. Στο Mac με βολεύει καλύτερα από το Abby FineReader.

Δημοσ.

ευχαριστώ παιδιά θα τα δοκιμάσω και τα 2 γιατί έρχεται και πτυχιακή :shock:

Δημοσ.

Ένα από τα προγράμματα που θυμάμαι από τη Windows εποχή που έκανε απίθανη δουλειά απο PDF σε Word κρατώντας και τη δομή του εγγράφου σε κείμενο εικονες είναι το Able2Extract. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, αξίζει τον κόπο.

Στο mac χρησιμοποιώ το OCR του DEvon Think Pro.

Δημοσ.

Πάω να κάνω ένα pdf upload και μου βγάζει μήνυμα ότι επειδή θέλω να κάνει ocr, το αρχείο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 2mb. Οπότε στην ουσία σχεδόν άχρηστο.

Δημοσ.

Μη βιαζόμαστε να βγάζουμε άχρηστο επειδή θα το θέλαμε καλύτερο. Η Google τραβάει το internet μπροστά βήμα-βήμα, για άλλη μια φορά.

 

Ποτέ δε συμπάθησα τους "μεγάλους" οποιουδήποτε παιχνιδιού αλλά την Google την παραδέχομαι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...