Προς το περιεχόμενο

Μισθος Προγραμματιστή / Project Manager

rohamis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους σας.

Θα ήθελα να ανοίξω ένα θέμα, το οποίο το έχω ξαναβρεί εδώ μέσα, αλλά πριν από περίπου 9 χρόνια, γι αυτό το ξανα ανοίγω, ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα.

Ζω στην Γερμανία, είμαι 32 ετών, είμαι απόφοιτος πανεπηστημίου (Bachelor on IT-Informations Sience) και δουλέυω εδώ και τρία χρόνια σε μια εταιρία, όπου είμαι Junior Project Manager (από πέρυσι τον Απρίλη, πιο μπροστά ήμουν κανονικός υπάλληλος, μισθώνομαι με 3500 τον μήνα, μικτά) και έχω στην επιτήρησή μου (αν μπορώ να το πω έτσι) από 3 άτομα και πάνω. Έχω εργαστεί και πιο πριν σε άλλη εταιρία αλλά στο πλέσιο την διπλωματικής μου, όμως μετράει κι αυτό σαν προϋπηρεσία, μιας και με πλήρωνε κανονικά, καθώς από ένα σημείο και μετά εργαζόμουν εκεί κανονικά.

Επηδή σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ελλάδα σιγά σιγά (σε 1-2 χρόνια περίπου) ήθελα να ρωτήσω τί προοπτικές έχω, με βάση αυτά που προανέφερα, να εργαστώ πάνω στο επάγγελμά μου με, έστω περίπου, τα ίδια δεδομένα που έχω αυτή τη στιγμή εδώ στην Γερμανία.

Μπορείτε να μου δώσετε κανενα Link με θέσεις εργασίας? Έχω ψάξει κι όλας, αλλά σίγουρα θα γνωρίζετε εσείς κι άλλες και πιο αξιόπιστες.

Κι όταν λέω προγραμματιστής, δεν εννοώ να ανοίγεις ή να κλείνεις ενα PC, ούτε να γράφεις ένα HTML-Document των 5 λεπτών.

Ξεκινάω από εφαρμογές σε asp.net με C#, μέχρι και δημιουργία ιστοσελιδών ή εφαρμογών ήτε δυναμικά με Databases PHP, Ajax κλπ. ήτε σε Flash CS5 με ActionScript κλπ., όπως επίσης Software solutions για Mobile Technologies ή ακόμα και Webbuilding - Networkbuilding (Intranet κλπ.).

Δεν θέλω να δείξω κάτι, λέγοντας τα όλα αυτά, απλά ψάχνω να δω πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα στις διάφορες ηδικότητες.

Ευχαριστώ.

Nik

Δημοσ.

Λοιπον Nik ,

ενα θα σου πω..

Παρατηρώ πολλές αγγελίες που ζητάνε Junior Developer και άτομα για web developer και λιγότερο για web design..

Επίσης εχω δεί και αρκετές αγγελίες για Software Engineer..

Ενας φίλος μου γύρισε απο Manchester με Bachelor, Master , Phd στον κλάδο του προγραμματισμού.

Ειναι άνεργος.

Σίγουρα κάπου θα βρείς δουλεία αλλα τα 3500 πραγματικα τα ξεχνάς!!

Να υπολογίζεις στην καλύτερη 1,500...(και πολλά λεω..)

Το κακό ειναι οτι δεν υπάρχουν πολλές μεγάλες εταιρίες εδω στην Ελλάδα..

Δημοσ.

Γεια σου και σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

1.500? :) Πολυ ελπιδα μου δινεις φιλε!

Δηλαδη, λες πως δεν υπαρχει μεγαλη ζητηση?

Εμενα ολοι απο κατω μου λενε με πτυχιο του εξωτερικου εχεις πολυ καλυτερες πιθανοτητες στην Ελλαδα κλπ. κλπ. Γνωριζω εναν που εργαζεται στην Atmel στην Πατρα, και μου λεει επισης οτι ισως μπορει να ξεκινουσα με περιπου 1300-1500 αλλα με καλες και συντομες πιθανοτητες να ξεπερασω ακομα και τα 2000 καθαρα. Γι αυτο ρωτησα και εδω. Θα ηθελα να ακουσω πολλες αποψεις, πρωτου αρχισω και φτιαχνω μια εικονα.

Δεν κοιταω μονο για web development, αλλα γενικως για software solutions, οτι κι αν σημαινει αυτο. Εκτος αν δεν μιλαω καθαρα αυτη τη στιγμη. Παντως το λεω ετσι, επηδη εχω καλες γνωσεις στις γλωσσες που προανεφερα, οποτε μπορω να κοιταω πιο πολυ και σε αλλα πραγματα.

Εσυ στην θεση μου (με τις γνωσεις που εχεις τωρα απο την Ελλαδα) δεν θα ερχοσουν πισω? :)

Δημοσ.

Κοίταξε να δείς...

Εγω σε λιγο καιρό ξεκινάω bachelor (στην πληροφορική).

Όταν το πρωτοείπα αυτο σε μερικά ατομα μου είπαν " καλα πας καλά εδω ο κόσμος πεινάει,άλλοι εχουν τελείώσει μονο ΙΕΚ ή μονο ΤΕΙ και δεν τους παίρνουν για δουλεία, και εσυ με bachelor νομίζεις θα βρείς κάποιον να σου δίνει λεφτα κτλ κτλ..) Τα πράγματα ετσι οπως είναι ΤΩΡΑ στην Ελλαδα δεν είναι καλά.

Σε 2-3-5 χρόνια μπορει να ανακάμψη η οικονομία και τα πράγματα να είναι καλύτερα!

Πάντως πιστεύω οτι θα δυσκολευτείς να πάρεις το ποσο των 3500 € στην Ελλάδα. Τουλάχιστον οχι σύντομα.

Δηλαδή θεωρω οτι ειναι αρκέτα απίθανο να βρείς κάποιον εργοδότη να σου δίνει 3500€..(ΕΚΤΟΣ και αν βρείς καμια καλή θέση σε μεγάλες εταιρίες τύπου Singular logic, Vodafone κτλ που δυστηχώς ομως ειναι λίγες στην Ελλάδα)

Μπορεί ομως να βρείς με 1500 + ( ή και εγω δεν ξέρω πόσα) .

Στην εταιρία που δουλεύω να φανταστείς ο ΙΤ που έχουμε παίρνει 1,450 € και είναι εδω 5 χρόνια..(Ξεκίνησε απο 1,200€ ) και δουλεύει γύρω στις 9-10 ώρες την μέρα..

Πάντως ΔΕΝ αποκλείω τίποτα!

Μπορεί και να βρείς, αλλα σίγουρα με κόπο και πολύ ψάξιμο!

Δημοσ.

Φίλε δες

http://www.skywalker.gr/

http://www.kariera.gr/

Δεν είναι τόσο τραγικά που λέει ο φίλος απλά ξεχνάς το να κάνεις μία δουλειά.

Συνήθως ζητάνε άτομα με πολλές γνώσεις και ικανότητες.

Ο προϊστάμενος μου για παρόμοια θέση με αυτή που ζητάς παίρνει γύρω στα 2500 καθαρά.

Δες και τα site με της αγγελίες να έχεις πιο σφαιρική άποψη.

Εάν σε πάρουν πάντως σε κάποια πολυεθνική δεν πιστεύω ότι θα έχουν θέμα να δώσουν και 3000.

Δημοσ.

Και απο πότε αυτο δεν ειναι τραγικό??

Πόσα χρόνια ειναι ο προιστάμενος σου εκεί ?

Και πώς εγίνε προιστάμενος? Αμέσως η μετά απο πολλά χρονια?

ΥΓ: Για πολυεθνική συμφωνώ!

Δημοσ.

ΟΚ ευχαριστω και παλι για την ενημερωση.

Ο ΙΤ σας που εχετε, δεν μπορω να γνωριζω τι κανει, αλλα εδω θα ξεκινουσε με τουλαχιστον 1500. Εξαρταται βεβαια και τον χορο εργασιας και το τι ακριβως κανει, και για το αν, ποιο, και κατα ποσο ειναι υπευθηνος για κατι.

Απλα θα πρεπει σιγα σιγα να το παρακολουθω το ολο θεμα περισσοτερο. Ισως να απευθηνομουν κατευθειαν σε κανεναν με βιογραφικο κλπ. Ετσι απλα να δω/ακουσω τι θα μου πουνε. Μακαρι να αλλαξουν και στην Ελλαδα τα πραγματα, μιας και τουλαχιστον εδω στην Γερμανια ανεβαινει και παει παλι.

Παντως οποιος αλλος μπορει ας πει την γνωμη του.

Ισως και με κανενα Link απο μια καλη σελιδα με θεσεις εργασιας κλπ.

Σιγουρα δεν περιμενω να ερθω και να παιρνω 3500, αυτο το γνωριζω, αλλα οχι να ερχομουνα και να εβλεπα 1000 η 1200 ευρω.

Εκει ειναι το θεμα μου. Μιας και η κινηση να τα μαζεψω και να ερθω Ελλαδα θα πρεπει τουλαχιστον να αξιζει σε επιπεδο "με αυτα για αρχη καλα ειμαστε", και οχι "παμε και βλεπουμε".

Δημοσ.

Φίλε δες

http://www.skywalker.gr/

http://www.kariera.gr/

Συνήθως ζητάνε άτομα με πολλές γνώσεις και ικανότητες.

Ο προϊστάμενος μου για παρόμοια θέση με αυτή που ζητάς παίρνει γύρω στα 2500 καθαρά.

Δες και τα site με της αγγελίες να έχεις πιο σφαιρική άποψη.

Εάν σε πάρουν πάντως σε κάποια πολυεθνική δεν πιστεύω ότι θα έχουν θέμα να δώσουν και 3000.

Αha μαλιστα. Οταν λες πολυεθνικη τι ακριβως εννοεις?

Τις πολλες γνωσεις και τις ικανοτητες θα τις δουν για αρχη στα χαρτια εννοειται. Οποτε ισως να υσχει οτι προτιμουν κι ολας αποφοιτους απο το εξωτερικο. Ετσι κι αλλιως θα δειχνω και χαρτια με περιεχομενο απο την τωρινη δουλεια μου.

ΟΚ θα τα κοιταξω τα sites που μου εδωσες. Θα ηθελες ισως να πεις τι περιπου κανει ο προισταμενος σου? Μπας και καταλαβαινα περισσοτερα.

Αha μαλιστα. Οταν λες πολυεθνικη τι ακριβως εννοεις?

OΚ το καταλαβα.

Δημοσ.

Και απο πότε αυτο δεν ειναι τραγικό??

Πόσα χρόνια ειναι ο προιστάμενος σου εκεί ?

Και πώς εγίνε προιστάμενος? Αμέσως η μετά απο πολλά χρονια?

ΥΓ: Για πολυεθνική συμφωνώ!

Τραγικό είναι φίλε μου γιατί πολύ απλά με το να σου ζητάνε όλα αυτά μόνο 1/10 από αυτούς θα σου δώσει έναν μισθό αντάξιο της δουλειάς που προσφέρεις.

Ο προϊστάμενος έγινε αμέσως γιατί είχε προϊστάμενος έφευγε ο προηγούμενος που ουσιαστικά ήταν και μόνος του και ο καινούργιος μετά είχε και υφιστάμενους.

Γενικά δουλειές που ζητάνε διευθυντές υπάρχουν.

Δημοσ.

Bασικα γιατι σκεφτεσαι να φυγεις απο Γερμανια?

Ενταξει εδω αυτο σηκωνει συζητηση :)

Γιατι φιλε μου ειμαι εδω απο το 89 και απλα δεν θελω αλλο. Εννοειται πως δεν θελω να ερθω Ελλαδα και να "πειναω" η εστω να μην καλοπερναω.

Εδω τα πραγματα δεν ειναι και τοοοσοοο ροδινα (βασικα πουθενα δεν ειναι πλεον) αλλα ειναι 1000 φορες καλυτερα απο Ελλαδα. Αλλα αυτη η σαπιλα, αυτο το.. γκρι που εχουμε καθε μερα εδω δεν παλεβεται αλλο! Και δεν ειναι μονο αυτα, ειναι κι αλλα..

Το ειχα σκοπο ανεκαθεν να κατεβω παλι, αλλα μονο υπο τις καταλληλες προυποθεσεις!

Δημοσ.

Το ειχα σκοπο ανεκαθεν να κατεβω παλι, αλλα μονο υπο τις καταλληλες προυποθεσεις!

Και διάλεξες την ώρα ....

και εδώ να έρθεις σε λίγο πάλι σε "Γερμανία" θα βρεθείς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...