Προς το περιεχόμενο

Πήρα Macbook!! Και τώρα??

leonidas_fs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα σε όλους!

Εδω και μια βδομάδα ειμαι κάτοχος ενος macbook white!!

Πραγματικα το μηχάνημα ειναι πολύ ωραίο κτλ κτλ..( Τα γνωστα πλεονεκτήματα των mac)

Exω μια απορία..και τώρα? Δηλαδή τι θα συμβουλεύατε σε εναν που μόλις πηρε mac ωστε να νιώσει την "μαγία" των Mac?

Γιατι κακα τα ψέματα δεν εχω συνειδητοποιήσει ακόμα οτι πήρα Mαc και εκτός απο τα απλά και κλασσικά (mail,facebook etc) δεν κάνω κατι άλλο..

Επίσης ακούω κάτι για calibration στην μπαταρία για να κρατάει πολλές ωρες..τι είναι αυτο και πώς γίνεται??

Επίσης τι χρησιμοποιείται για browser? Firefox ή Safari ?

Κανένα must πρόγραμμα για mac?? ( εχω office,msn,vlc,teamviewer)

Ευχαριστω για τον χρόνο σας!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρα σε όλους!

Εδω και μια βδομάδα ειμαι κάτοχος ενος macbook white!!

Πραγματικα το μηχάνημα ειναι πολύ ωραίο κτλ κτλ..( Τα γνωστα πλεονεκτήματα των mac)

Exω μια απορία..και τώρα? Δηλαδή τι θα συμβουλεύατε σε εναν που μόλις πηρε mac ωστε να νιώσει την "μαγία" των Mac?

Γιατι κακα τα ψέματα δεν εχω συνειδητοποιήσει ακόμα οτι πήρα Mαc και εκτός απο τα απλά και κλασσικά (mail,facebook etc) δεν κάνω κατι άλλο..

Επίσης ακούω κάτι για calibration στην μπαταρία για να κρατάει πολλές ωρες..τι είναι αυτο και πώς γίνεται??

Επίσης τι χρησιμοποιείται για browser? Firefox ή Safari ?

Κανένα must πρόγραμμα για mac?? ( εχω office,msn,vlc,teamviewer)

Ευχαριστω για τον χρόνο σας!!

Καταρχάς, προτείνω να γίνει sticky αυτό το θέμα. Πέρα από την βοήθεια που θα δώσει, έχει και μαμάτο τίτλο!

Προσωπικά, θα σου πρότεινα να ξοδέψεις όσο χρειαστεί για να κάνεις ό,τι έκανες αλλά με τον τρόπο του MAC OS.

Δηλαδή, χρησιμοποίησε ΜΟΝΟ το mail για τα mail σου. Μάθε πως βάζεις υπογραφές (εάν χρησιμοποιείς), πώς κάνεις folders για τα mails, πώς μπορείς να τα κάνεις archive κτλ κτλ κτλ.

Από εκεί και πέρα, φτιάξε την βιβλιοθήκη του iTunes.

Χρησιμοποίησε Safari. Δες τα plug ins που έχει. Π.χ., add blocker, cloudy, download video from youtube κτλ κτλ κτλ.

ΞΕΧΝΑ το Office. iWork ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Βάλε τον ορθογράφο για ελληνικά (τον έχει η iSquare στο site της, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ το GrUpdate!!! ). Ό,τι έγγραφο θες να γράψεις κάν' το σε Pages. Ό,τι "excelόφυλλα" θες να φτιάξεις ΚΑΝ' ΤΟ σε Numbers κτλ κτλ κτλ

Στήσε το περιβάλλον όπως σε βολεύει. Φτιάξε το dock bar, βάλε ό,τι φακέλους θες (π.χ., εγώ έχω βάλει έναν δίπλα στον φάκελο Downloads που τον έχω ονομάσει General In Desktop και "πετάω" μέσα ό,τι θα έβαζα στην επιφάνεια εργασίας), φτιάξε το Expose και το Spaces να σε βολεύει (μπορείς να βάλεις ΟΣΑ Spaces θες, μέχρι 4 x 4 νομίζω... δεν θυμάμαι)

Εάν έχεις εξωτερικό σκληρό.. καν' τον σε format για MAC OS (εάν είναι εφικτό).

Βάλε μία επιφάνεια εργασίας που να σε "βολεύει"/σου αρέσει.

Κατέβασε VLC, audacity.

Δες πώς οργανώνονται τα αγαπημένα στον Safari. Π.χ., μπορείς να κάνεις φακέλους με αγαπημένα τόσο στην "μπάρα" του Safari όσο και στο Bookmarks.

Κατέβασε ένα λογισμικό για να διαβάζεις NTFS "μνήμες".

Μάθε να χρησιμοποιείς τις συντομεύσεις στο MAC OS. Είναι (σχεδόν) παντού οι ίδιες!!!! Π.χ., για το Preferences, σε ΟΛΑ τα λογισμικά πατάς "μηλαράκι + ," Επίσης, με alt + delete σβήνεις μόνο λέξεις ενώ με μηλαράκι + delete σβήνεις ολόκληρες γραμμές.

Από εκεί και πέρα.. αναλόγως τι χρήση κάνεις στον Η/Υ θα κατεβάσεις και τα αντίστοιχα λογισμικά. Θα τα βρεις... και εάν δεν τα βρεις.. ρώτα.

Υ.Γ. Την μαγεία δεν την έχεις ζήσει ακόμα... θα την καταλάβεις μόλις κάνεις όλα τα προηγούμενα.

Ξέχασα να συμπληρώσω... πως το Help ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!! Χρησιμοποίησέ το.

Π.χ., εάν ψάχνεις να κάνεις κάτι σε μία εφαρμογή... και το γράψεις στο Help θα σου δείξει ΑΚΡΙΒΩΣ σε ποιο μενού είναι. Ακόμα και για γενικά πράγματα... θα σε βοηθήσει!!

Ακόμα.. μάθε να χρησιμοποιείς το spotlight! Δουλεύει ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

Ακόμα.. εάν διαβάζεις RSS, χρησιμοποίησε το mail για να τα διαβάζεις.. βολεύει!

Eυχαριστώ πολυ γα την απάντηση σου !

Πραγματικα ηταν αρκετά κατατοπιστική!

Θα τα δοκιμάσω ολα αυτα οταν κάτσω στο mac!

Για την μπαραρία κανεις??

edit: κάποτε άνοιγα κατι σελίδες html,asp με το frontpage..

τώρα?? ποίο πρόγραμμα ειναι παρόμοιο? ( Αν ειναι free ακομα καλύτερα! )

Δημοσ. · Κρυμμένο από paredwse, 2 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από paredwse, 2 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Αν δεν ξέρεις για πιο λόγο τον θες γιατι έδωσες 1000€? Anyway εγω δεν έχω ακόμα Mac για να σου προτινω κάτι...

Δημοσ. · Κρυμμένο από georgeadams, 4 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από georgeadams, 4 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Δηλαδή τι θα συμβουλεύατε σε εναν που μόλις πηρε mac ωστε να νιώσει την "μαγία" των Mac?

να βάλει linux και 7αρια χαχαχα υπάρχουν και αυτοί ο ναι.

Δημοσ. · Κρυμμένο από georgeadams, 4 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από georgeadams, 4 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

να βάλει linux και 7αρια χαχαχα υπάρχουν και αυτοί ο ναι.

ελπίζω να το είπες ειρωνικά.

Και εγω το ίδιο!!! :P

Πάντως η μεχρι τώρα εμπειρίοα μου με τα Mac είναι άριστη.

Πραγματικά αξίζει και το κάθε του ευρώ!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...