Προς το περιεχόμενο

Προγραμματισμός εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα

fermat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήθελα να ρωτήσω σε τι γλώσσα προγραμματιζονται οι εφαρμογές και το λογισμικό σε κινητά τηλέφωνα;Ποιο συγκεκριμενα για sony ericsson τηλέφωνα και αν υπαρχει κάποιο πρόγραμμα πλατφόρμας που να τρέχει τον κώδικα σε windows vista;Επίσης αν υπάρχει κάποιο site ή βιβλίο που μπορει κάποιος να μάθει τη γλώσσα αυτη; :confused:

Δημοσ.

Ήθελα να ρωτήσω σε τι γλώσσα προγραμματιζονται οι εφαρμογές και το λογισμικό σε κινητά τηλέφωνα;Ποιο συγκεκριμενα για sony ericsson τηλέφωνα και αν υπαρχει κάποιο πρόγραμμα πλατφόρμας που να τρέχει τον κώδικα σε windows vista;Επίσης αν υπάρχει κάποιο site ή βιβλίο που μπορει κάποιος να μάθει τη γλώσσα αυτη; :confused:

ειναι με java, νομιζω με το eclipse το κανεις αλλα και με ενα προσθετο απο την sony ericsson

Δημοσ.

Αν μιλάμε για Sony Ericsson συσκευές που τρέχουν Android τότε όπως έγραψε ο φίλος dimitris_pa προγραμματίζονται σε Java με την χρήση του Eclipse IDE και της ειδικής επέκτασης (ADT) που προσφέρει η Google για Android προγραμματισμό. Για περισσότερα δες εδώ.

Αν τώρα σε ενδιαφέρει ο προγραμματισμός μη SE Android συσκευών, δηλαδή αν θες να προγραμματίσεις απλά SE κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να στραφείς στην Java ME (J2ME) για την οποία προσωπικά προτιμώ ως IDE το NetBeans (υποστηρίζεται από τα SDK των περισσότερων κατασκευαστών κινητών). Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ.

Δημοσ.

Αν μιλάμε για Sony Ericsson συσκευές που τρέχουν Android τότε όπως έγραψε ο φίλος dimitris_pa προγραμματίζονται σε Java με την χρήση του Eclipse IDE και της ειδικής επέκτασης (ADT) που προσφέρει η Google για Android προγραμματισμό. Για περισσότερα δες εδώ.

Αν τώρα σε ενδιαφέρει ο προγραμματισμός μη SE Android συσκευών, δηλαδή αν θες να προγραμματίσεις απλά SE κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να στραφείς στην Java ME (J2ME) για την οποία προσωπικά προτιμώ ως IDE το NetBeans (υποστηρίζεται από τα SDK των περισσότερων κατασκευαστών κινητών). Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ.

Για το NetBeans υπάρχει το SDK για Android. Δεν θυμάμαι τώρα το site που εξηγεί την διαδικασία για το install, αλλά το έχω εγκαταστήσει ήδη και λειτουργεί.

Δημοσ.

Για το NetBeans υπάρχει το SDK για Android. Δεν θυμάμαι τώρα το site που εξηγεί την διαδικασία για το install, αλλά το έχω εγκαταστήσει ήδη και λειτουργεί.

Πράγματι, όταν έψαχνα το ζήτημα είδα ότι υπήρχαν διάφορες οδηγίες για το πως μπορεί να ενσωματωθεί το Android SDK στο NetBeans αλλά καθώς το Eclipse συνεπικουρούμενο από το ADT παραμένει το IDE αναφοράς που προτείνει η Google για προγραμματισμό της πλατφόρμας δεν ασχολήθηκα περαιτέρω, πολύ περισσότερο όταν το ίδιο το Android SDK απέχει πολύ από το να χαρακτηρισθεί ώριμο, αποδοτικό ή ιδιαίτερα σταθερό.

Παρόλα αυτά ελπίζω, καθώς προτιμώ το NetBeans, να λειτουργεί και σε αυτό σωστά και σε πλήρη "δόξα" (ADT, Form Editor κλπ).

Δημοσ.

εξαρτάται τι λειτουργικό τρέχει το κινητό σου,

αν είναι Android είναι Java σε NetBeans ή Eclipse,

αν είναι σε Symbian είναι σε Java ME (J2ME) πάλι σε NetBeans ή Eclipse(για το NetBeans είμαι σίγουρος που το έχω δει).

βιβλία για Java υπάρχουν όπως τρέχουν τα προγράμματα σε Windows Vista, κανονικά

(το NetBeans είναι καλύτερο σε Ubuntu , από όσο έχω ακούσει.)

Δημοσ.

εξαρτάται τι λειτουργικό τρέχει το κινητό σου,

αν είναι Android είναι Java σε NetBeans ή Eclipse,

αν είναι σε Symbian είναι σε Java ME (J2ME) πάλι σε NetBeans ή Eclipse(για το NetBeans είμαι σίγουρος που το έχω δει).

βιβλία για Java υπάρχουν όπως τρέχουν τα προγράμματα σε Windows Vista, κανονικά

(το NetBeans είναι καλύτερο σε Ubuntu , από όσο έχω ακούσει.)

Σε Symbian θα μπορούσε να δοκιμάσει την τύχη του με την Symbian C++ (βλ. Carbide.C++) που είναι όμως εξαιρετικά δύσκολη στην εκμάθηση της ή με το νεότερο και φιλικότερο SDK που προσφέρει η Nokia, δηλαδή το QT for S60 (βλ. Nokia SDK) εφόσον όμως διαθέτει τα απαραίτητα QT Run-Time Libraries υπογεγραμμένα για SE συσκευές. Το κακό με το Symbian και τα SE είναι ότι η τελευταία δεν ασχολείται πια ενεργά μαζί του στρεφόμενη προς Android μεριά (μικρο βέβαια το κακό καθώς και η Nokia σκοπεύει να πάει σε WP από του χρόνου θέτοντας το Symbian σε δεύτερη μοίρα).

Επίσης όσον αφορά τα απλά J2ME SE κινητά, στα τελευταία μοντέλα (νομίζω από το C905 και πέρα) η εταιρία υποστήριζε και την δυνατότητα ανάμιξης J2ME και Flash Lite κώδικα στο εκτελέσιμο (βλ. SE Project Capuchin) με το πρώτο να αφορά το app-logic και το δεύτερο το UI/UX, βέβαια όταν υπάρχει η LWUIT (για J2ME UI) δεν βλέπω τον λόγο να ασχοληθεί κανείς με τέτοια παράξενα πειράματα.

Γενικά υπήρξε μια περίοδος που η SE προσπάθησε να πλασάρει την αρκετά ισχυρή μη smartphone όμως πλατφόρμα της (A100/A200) σαν smartphone(-like) με την βοήθεια της J2ME (σε διάφορες ενισχυμένες μορφές) αλλά βλέποντας πλέον την προώθηση του Android στο σύνολο των νεώτερων συσκευών της ακόμα και εκείνων που αφορούν την μεσαία - προσιτή κατηγορία θα έλεγα ότι η προσπάθεια αυτή ολοκληρώθηκε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...