Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο

fatal100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου βγάζει μήνυμα ο υπολογιστής οτι ο σκληρόσ δίσκος έχει κάποιο πρόβλημα.(αυτό έγινε μετά από χρήση του teamviewer,δεν ξέρω αν φταίει κάπου αυτό).

Πάτισα να μην ξανά εμφανιστεί αυτό το μήνυμα.

Ο σκληρός που έχω είναι ο Seagate LP Barracuda 1.5 TB HDD (Cache 32MB, 5900 rpm, Sata 2, ST31500541AS).

Μπήκα στο site της seagate και κατέβασα ένα μικρό προγραμματάκι για να ελέγξω τον σκληρό δίσκο.

Αλλά όταν αρχίζει τον έλεγχο κολάει.(το απεγκατέστησα και ξανα εγκατέστησα 3 φορές)

Είναι κάτι πολύ σοβαρό. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι έγκυρο το μήνυμα που έβγαζαν τα windows(παρεπιπτόντως,windows 7);

Δημοσ.

Επειδή δεν το κατάλαβα από την περιγραφή σου, ο δίσκος που θέλεις να ελέγξεις είναι αυτός με το λειτουργικό επάνω; Αν ναι κατέβασε και κάψε το live cd της Seagate και άσε το να ελέγξει με αυτό.

Δημοσ.

Μου βγάζει μήνυμα ο υπολογιστής οτι ο σκληρόσ δίσκος έχει κάποιο πρόβλημα. <-- πολύ φλου αυτό. Καλό θα ήταν να αφήνεις παρόμοια μηνύματα να εμφανίζονται, και να σημειώνεις ακριβώς τί λένε.

(αυτό έγινε μετά από χρήση του teamviewer,δεν ξέρω αν φταίει κάπου αυτό). <--τσούκου

Πάτισα να μην ξανά εμφανιστεί αυτό το μήνυμα.

Ο σκληρός που έχω είναι ο Seagate LP Barracuda 1.5 TB HDD (Cache 32MB, 5900 rpm, Sata 2, ST31500541AS).

Μπήκα στο site της seagate και κατέβασα ένα μικρό προγραμματάκι για να ελέγξω τον σκληρό δίσκο.

Αλλά όταν αρχίζει τον έλεγχο κολάει.(το απεγκατέστησα και ξανα εγκατέστησα 3 φορές) <-- ...ένδειξη ότι όντως κάτι δεν πάει καλά.

Είναι κάτι πολύ σοβαρό. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι έγκυρο το μήνυμα που έβγαζαν τα windows(παρεπιπτόντως,windows 7);

...σαφώς και δεν υπάρχει περίπτωση τα Win να σου κάνουν πλάκα. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με την ακριβή κατάσταση του δίσκου. Την οποία μπορείς να την διαπιστώσεις με άλλους μόνο τρόπους. Πάντως, το ουσιοαστικότερο απ' όλα είναι να αντιγράψεις (σε δισκάκια dvd στην χειρότερη - σε άλλο σκληρό δίσκο στην καλύτερη) τα πιο σημαντικά αρχεία που δεν θέλεις να τυχόν χαθούν. <-- ...πράγμα που, ανεξάρτητα απ' τα μηνύματα των Win, θα έπρεπε/πρέπει ΠΑΝΤΑ να κάνεις, διότι ΚΑΝΕΙΣ δίσκος δεν είναι αξιόπιστος ως μοναδικό μέσο αποθήκευσης σημαντικών αρχείων (κι ας είναι ακόμα κι "ολοκαίνουριος"). Αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα κατά τις αντιγραφές, μας ξαναλές.

...όσο για το τί γίνεται με τον δίσκο/τί μπορείς να κάνεις :

ΑΦΟΥ κάνεις τις αντιγραφές, είτε τον επιστρέφεις (αν είσαι εντός εγγύησης κι έχεις την απόδειξη) ζητώντας αλλαγή, στο σημείο αγοράς (κι ανάλογα αν κρίνουν την κατάστασή του προβληματική, είτε θα στον αντικαταστήσουν με νέον, είτε θα σου πουν ότι δεν επιδέχεται -ακόμα- αλλαγής), είτε χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα (θα τα ανεφέρουμε κάποια άλλη στιγμή) "πλήρους διαγραφής των περιεχομένων του". <-- Διότι ενδέχεται απλά να έχει φάει κάποιο σκάλωμα το file system του (και σου πετάνε "πρόβλημα" τα Win, και κολλάει το πρόγραμμα ελέγχου της Seagate), κι ο δίσκος να συνεχίζει να είναι λειτουργικός...Κατόπιν, ξαναπερνάς Windows (διαδικασία που ξαναφτιάχνει file system αυτόματα/ταυτόχρονα).

Noμίζω έχεις καταλάβει, πως σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να ξαναπεράσεις τα Win, με βάση τα αποπάνω. Ελπίζω να μην σου είναι πρόβλημα (και να είσαι σε θέση να το κάνεις by yourself), γιατί ούτως ή άλλως, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να "χτυπήσουν" αργά ή γρήγορα (...ειδικά αν υπάρχει "φυσικό" πρόβλημα με τον δίσκο). Το πιο σημαντικό πάντως για 'σένα είναι αυτή τη στιγμή, κατά πάσα πιθανότητα, να μη τυχόν χάσεις αναντικατάστατα αρχεία. Κι ο δρόμος για να τα εξασφαλίσεις, είναι η αντιγραφές τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...