alex_000 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Βασικά άμα ξέρεις προγραμματισμό κάνεις τα πάντα..... π.χ βρίσκεις ακόμα 3 φιλαράκια απο τη σχολή,κάνετε ένα online game και ξεσκίζεστε (ούπς!) στο τάλιρο.... Γι'αυτό μαθαίνεις προγραμματισμό και μετά έχεις πααααρα πολλές πόρτες ανοιχτές και προοπτικές εξέλιξης!!! Right? Αμα θες να κανεις MMO βρες αλλους 4 , τρεις είναι λιγοι.
insomniaK Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 ΝΑ πω κι εγώ την άποψη μου ως ένας εργοδότης/συνεργάτης πληροφορικάριων. Η πληροφορική είναι τεράστιος ως κλάδος και πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενος, αλλά πια όλοι, όσοι πρέπει, ξέρουν και να προγραμματίζουν, εννοώ μηχανικοί, φυσικοί μέχρι και οικονομολόγοι, πχ κοιτάξτε εδώ, ότι ένας ή δύο έχουν σπουδάσει πληροφορική, αλλά σας διαβεβαιώ ότι όλοι προγραμματίζουν (δείτε και τα vacancies) . Το πλεονέκτημα του πληροφορικάριου είναι ότι μπορεί να είναι γρηγορότερος στο να παραδίδει βελτιστοποιημένο και δοκιμασμένο κώδικα, αλλά τις περισσότερες δεν έχει τις γνώσεις ή και τη θέληση να καταλάβει το πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί. Επομένως, οι πληροφορικάριοι για την αγορά είναι σαν το turbo σε μηχανή, το οποίο ομως είναι στο ράφι. Κατά την άποψη μου, δεν έχει πολύ νόημα πια κάποιος να δηλώνει γενικά και αόριστα προγραμματιστής, είναι πολύ γενικό και η εξειδίκευση του είναι αναγκαία. Εμείς αυτήν την εποχή, συνεργαζόμαστε με δυο σχετικά φρέσκους πτυχιούχους, που άνοιξαν την εταιρεία τους μόλις τέλειωσαν το πανεπιστήμιο. Για να μας πείσουν ότι κάνουν για τη δουλειά, γεωπληροφορική, μας έστειλαν τις πτυχιακές τους. Με αυτό απέδειξαν πως είχαν σχετική εμπειρία με το αντικείμενο που τους χρειαζόμασταν, πως δε φοβούνται να κριθούν, μας έδωσαν παρουσίαση και μας έδειξαν τα εργαλεία που οι ίδιοι είχαν αναπτύξει στον τομέα. Στη συνέχεια, τους δοκιμάσαμε κατα πόσο μπορούν να κατανοήσουν το αντικειμενο με το οποίο τους θέλαμε και να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του. Από εμάς παίρνουν τα prototypes και όχι μόνο μας αναβαθμίζουν τον κώδικά, αλλά δίνουν και ιδέες για βελτίωση των αλγορίθμων. Και έχουν φτιάξει ένα σχετικά καλό πορτφόλιο στη γεωπληροφορική με αποτέλεσμα να χρειάζονται κι άλλους για να ανταπεξέλθουν στον όγκο της εργασίας τους. Συνοψίζοντας, αυτό που πρέπει να κρατήσετε είναι να μην ψάχνετε δουλειά ως προγραμματιστές, αλλά ως προγραμματιστές σε έναν συγκεκριμένο τομέα, γεωπληροφορική, τηλεπικοινωνίες, γενικότερα signal processing, οπλικά συστήματα, δυναμική ρευστών, βάσεις δεδομένων. Είστε τόσοι πολλοί οι προγραμματιστές που δεν έχει νόημα να δηλώνει κάποιος ειδικός στη java ή στην c++, αλλά ειδικός στην ανάπτυξη και βελτιστοποίηση αριθμητικών λύσεων μη γραμμικών συστημάτων.
nik324 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Ωραία όλα αυτά που λέτε παιδιά... Με τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα τι γίνεται; Εχουν πρόβλημα αυτοί που είναι από ΤΕΙ έναντυ των άλλων;
Pelvic_Thrust Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Εχω τελειωσει Τεχνικος Internet στα ΙΕΚ αλλα δυστυχως δεν εμαθα και τιποτα σημαντικο.. Σχεδον τα ιδια με τα μαθηματα του ΤΕΕ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.