nicker Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Τελείωσα πληροφορική και επικοινωνιών στο ΤΕΙ Σερρών τον Δεκέμβριο. Εδώ και 3 μήνες ψάχνω καθημερινά για δουλειά και στέλνω βιογραφικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και εξωτερικό. Δεν έχω πάρει ούτε μία απάντηση και δεν με κάλεσαν ούτε σε μια συνέντευξη. Αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η εικόνα που συναντάει ένας απόφοιτος Πληροφορικής ή συμβαίνει μόνο σε μένα; Προσπαθώ να εξαντλήσω τα περιθώρια και να μην κάνω άλλη δουλειά εκτός πληροφορικής γιατί μου αρέσει πολύ και έχω καλές γνώσεις σε γλώσσες προγραμματισμού και γενικά ασχολούμαι καθημερινά. Δεν τελείωσα με την σχολή και τα παράτησα. Διαβάζω καθημερινά. Χρειάζεται η προϋπηρεσία αλλά πως να την αποκτήσεις αν δε σου δώσει κανείς ευκαιρία; Θέλω γνώμες και από εσάς που βρίσκεστε ή βρεθήκατε κάποτε στην ίδια ή σε παρόμοια θέση.
antonl Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 @nicker: Κάπως έτσι είναι η γενικότερη εικόνα αυτήν την εποχή και Αθήνα που υποτίθεται πως υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες στον χώρο. Γνωρίζω άτομα από αντίστοιχο ΑΕΙ που για διάφορους λόγους δε βρίσκουν τίποτα/τίποτα αξιόλογο/ημιαπασχολούνται εδώ και πολλούς μήνες. Επίσης το γεγονός ότι γίνονται διαρκώς απολύσεις κάνει τα πράγματα χειρότερα, ακόμα περισσότεροι για ακόμα λιγότερες θέσεις. Αυτό με την προϋπηρεσία είναι πίκρα. Αν δεν είσαι τυχερός θα πρέπει να κάνεις «χαμαλοδουλειά» -αν βρεις- που είναι κάαπως σχετική με το αντικείμενο μπας κι αποκτήσεις «προϋπηρεσία» ώστε να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου.
nicker Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Χαμαλοδουλειά τι εννοείς; Τεχνικός Η/Υ πχ; Δε νομίζω να εκτιμήσει κανένας εργοδότης 3 χρόνια προϋπηρεσία σαν τεχνικός Η/Υ ενώ ψάχνει για προγραμματιστή.
Tsarkamparararam Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Πάρε πόρτα-πόρτα όλα τα σουβλατζίδικα,καφέ,μαγαζιά του κέντρου και πές ότι με ένα ποσό (π.χ 100E,δεν ξέρω και πως πάνε οι τιμές!!!) κάνεις ένα web site για το μαγαζί το οποίο με ένα σεβαστό ποσό θα ανανεώνεις συχνά.....άμα το κάνεις αυτό σε 5 μαγαζιά (ή όσα θές εσύ!!) και το χαρτζιλίκι σου θα βγάζεις,και εξάσκηση θα κάνεις,και στο χώρο θα μπείς και προυπηρεσία θα αποκτήσεις...... Τι λές????
antonl Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Προσωπικό παράδειγμα. Παλιότερα ήθελα ν ασχοληθώ με web-developing. Επειδή από προϋπηρεσία ήμουν στο μηδέν, οι προοπτικές ήταν ελάχιστες. Δούλεψα σε κατάστημα εντελώς άσχετο με τον χώρο που απλά ήθελε κάποιον να του κάνει ένα site και κάτι άλλα «κομπιουτερίστικα» πράματα. Πέρα απ αυτά όμως έκανα και τις δουλείες που καναν όλοι οι υπόλοιποι μη κομπιουτεράδες του μαγαζιού, μεταφορά εμπορευμάτων, πωλήσεις κλπ στο μέτρο που μπορούσα φυσικά. Ε, δημιούργησα έτσι ένα υποτυπώδες portfolio κι αργότερα μπόρεσα να μεταπηδήσω σε κάποια σχετική εταιρία.
nicker Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Προσωπικό παράδειγμα. Παλιότερα ήθελα ν ασχοληθώ με web-developing. Επειδή από προϋπηρεσία ήμουν στο μηδέν, οι προοπτικές ήταν ελάχιστες. Δούλεψα σε κατάστημα εντελώς άσχετο με τον χώρο που απλά ήθελε κάποιον να του κάνει ένα site και κάτι άλλα «κομπιουτερίστικα» πράματα. Πέρα απ αυτά όμως έκανα και τις δουλείες που καναν όλοι οι υπόλοιποι μη κομπιουτεράδες του μαγαζιού, μεταφορά εμπορευμάτων, πωλήσεις κλπ στο μέτρο που μπορούσα φυσικά. Ε, δημιούργησα έτσι ένα υποτυπώδες portfolio κι αργότερα μπόρεσα να μεταπηδήσω σε κάποια σχετική εταιρία. Πολύ σωστή σαν σκέψη. Το έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν άλλα ήταν "μαύρη" εργασία χωρίς ένσημα και δεν την βάζω στο βιογραφικό γιατί δεν μπορώ να την αποδείξω. όποτε από εργασιακή εμπειρία έχω βάλει μόνο την πρακτική που την έκανα στην Intracom.
kage Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 προγραμματιστης δεν ειναι αυτος που μαθαινει pascal,perl κτλ. αλλα κυριως java,c++ και sql,και γνωση απο linux servers προγραμματα.γενικοτερα πριν ξεκινησει καποιος ας κοιταξει σε χρυση ευκαιρια +καρριερα τι προυποθεσεις υπαρχουν για θεση προγραμματιστη το web design με λιγες γνωσεις τα βγαζεις περα με joomla και λιγο html,php αλλιως θες asp.net,css,javascript,c sharp,flash...
nik324 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Παιδιά είμαι στο δευτερο έτος σε Τει Πληροφορικής... Και η απορρία μου είναι η εξής: θα έχω καποιο μειωνέκτημα στην αγορά εργασίας έναντυ των άλλον που έχουν πτυχίο από κάποιο Παν/μιο;
zeniath Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Παιδιά είμαι στο δευτερο έτος σε Τει Πληροφορικής... Και η απορρία μου είναι η εξής: θα έχω καποιο μειωνέκτημα στην αγορά εργασίας έναντυ των άλλον που έχουν πτυχίο από κάποιο Παν/μιο; Όχι
antonl Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δε νομίζω το "όχι" να ναι απόλυτα σωστό. Αυτήν την εποχή δεν ξέρω τι ζητείται περισσότερο αλλά παλιότερα που το ψαχνα, κάποιες εταιρίες είχαν συγκεκριμένες απαιτήσεις σπουδών. Άλλες θέλαν ΤΕΙ άλλες ΑΕΙ άλλες παραπάνω. Για δημόσιο δε γνωρίζω μιας και δεν είχα κοιτάξει ποτέ...
Tsarkamparararam Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 ΤΕΙ Πληροφορικής FTW!!!! ^^ βασικά φίλε πολλές εταιρίες προτιμούν τους ΤΕΙτζίδες (ναι,εμείς είμαστε αυτοί!!!) επειδή έχουν κάνει περισσότερη πρακτική (Τα εργαστήρια στα ΤΕΙ είναι κατά πολύ περισσότερα απο αυτά των ΑΕΙ και συνεπώς,θεωρητικά πάντα,έχουμε μεγαλύτερη ευκολία στο να χειριζόμαστε τους υπολογιστές,αλλά άμα δεν ασχοληθείς μόνο σου δέέέν.....)και επειδή ΑΕΙ>ΤΕΙ έχουμε και χαμηλότερο μισθό απο την εταιρεία..... Απλά από ΤΕΙ σε εταιρίες δεν μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά!!!! Επαναλαμβάνω,όλα αυτά είναι θεωρητικά!!!!
Chrisxxx Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Οι εταιρίες δεν κοιτάνε πτυχία πέρα από κάποιες εξειδικευμένες θέσεις αν και πάλι μπορείς με την κατάλληλη προϋπηρεσία να παρακάμψεις αυτό το σκόπελο. Συνήθως θέλουν να μάθουν τι ξερεις, αν μπορεις να το αποδείξεις ακόμα καλύτερα (εκανες το ταδε πρόγραμμα, σαιτ κλπ), την εμπειρία σου και το αν οσυ κόβει.. Πτυχία μετράνε στο δημόσιο αλλά δεν υπάρχουν θεσεις
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 ΤΕΙ Πληροφορικής FTW!!!! ^^ βασικά φίλε πολλές εταιρίες προτιμούν τους ΤΕΙτζίδες (ναι,εμείς είμαστε αυτοί!!!) επειδή έχουν κάνει περισσότερη πρακτική (Τα εργαστήρια στα ΤΕΙ είναι κατά πολύ περισσότερα απο αυτά των ΑΕΙ και συνεπώς,θεωρητικά πάντα,έχουμε μεγαλύτερη ευκολία στο να χειριζόμαστε τους υπολογιστές,αλλά άμα δεν ασχοληθείς μόνο σου δέέέν.....)και επειδή ΑΕΙ>ΤΕΙ έχουμε και χαμηλότερο μισθό απο την εταιρεία..... Απλά από ΤΕΙ σε εταιρίες δεν μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά!!!! Επαναλαμβάνω,όλα αυτά είναι θεωρητικά!!!! Ποσο αβγαλτοι ειστε στην αγορα εργασιας... Τεσπα επειδη η ιδια κουβεντα γινεται και ξαναγινεται 2-3 πραγματακια. 1. Πληροφορικη στο Ελλαντα? Last year. Κορεσμενος τομεας, ενδεικνυται μονο για οσους: εχουν βυσμα, εχουν σκοπο να καουν πανω στο pc μαθαινοντας ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ την επιστημη, εχουνε θεσει ως αυτοσκοπο την μεταναστευση. 2. ΑΝ τελικα βρεις κατι, αυτο που θα μετρησει στην προσληψη δεν ειναι αν το πτυχιο θα γραφει (Α)ΕΙ η (Τ)ΕΙ. Βασικα στην προσληψη δεν θα μετρησει καν το πτυχιο, για να μην πω οτι ουτε το μεταπτυχιακο. Τι θα μετρησει? Με σειρα προτεραιοτητας: Το καλυτερο βυσμα που ειχες σε σχεση με τους υπολοιπους 200 που εστειλαν βιογραφικο (το νουμερο ειναι πραγματικο), το παρουσιαστικο και η γενικοτερη "πρωτη εικονα" που θα δωσεις, οι προσωπικες σου γνωσεις (και οχι τα ψευτοερεθισματα που σου εδωσε η σχολη κανοντας σε ημιμαθη), η πρακτικη σου εμπειρια και ενιοτε, το φυλλο, το υψος, τα κιλα, η περιφερεια και αλλα. ΥΓ. <---Πτυχιουχος ΤΕΙ Πληροφορικης και Τηλεπικοινωνιων.
alex_000 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Σχολη πληροφορικής είναι πολυ γενικό. Το πτυχίο που θα πάς πρέπει να είναι ανάλογα με τις προοπτικές που εχεις στο επάγγελμα όχι το αντίθετο κατά την γνώμη μου τεχνικός -> εμπειρία /ενασχόληση πτυχίο προαιρετικό. Δίκτυα / administrator -> πολυ εμπειρία και προσωπική ενασχόληση, κάνα πτυχιο sisco κάνα ΙΕΚ, αντε κανα ΤΕΙ ασφάλεια -> για ασφαλίτης δεν χρειάζεται σχολή πληροφορικής. δάσκαλος -> για σχολείο/ιεκ τει πτυχίο ΑΕΙ - ΤΕΙ απαραίτητο, για φροντιστήριο καλοδεχούμενο προγραμματιστής web/servers/applications-> πάρα πολύ εμπειρία και προσωπική ενασχόληση πτυχίο ΤΕΙ ΑΕΙ καλοδεχούμενο για πιο κάτω Marketing στο IT -> AEI project manager -> AEI , master καλοδεχούμενο / απαραίτητο αναλόγως product manager -> AEI master καλοδεχούμενο / απαραίτητο αναλόγως Καθηγητής σε σχολή πληροφορικής -> PHD Οπως όλες οι δουλείες αν το νιώθεις και έχεις όρεξη και λίγα αρχιδιάκια να το παλέψεις και να το κινιγήσεις έχει και λεφτά και δουλειές κυρίως όσο ανεβαίνεις απο τις 1ες δουλείες που αναφέρω προς τις τελευταίες. Καλό είναι να κοιτάς και λίγο πρός τα έξω γιατι στην Ελλάδα είσαι συνήθως underqualified η overqualified δεν υπάρχει ισορροπία.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Σχολη πληροφορικής είναι πολυ γενικό. Το πτυχίο που θα πάς πρέπει να είναι ανάλογα με τις προοπτικές που εχεις στο επάγγελμα όχι το αντίθετο κατά την γνώμη μου τεχνικός -> εμπειρία /ενασχόληση πτυχίο προαιρετικό. Δίκτυα / administrator -> πολυ εμπειρία και προσωπική ενασχόληση, κάνα πτυχιο sisco κάνα ΙΕΚ, αντε κανα ΤΕΙ ασφάλεια -> για ασφαλίτης δεν χρειάζεται σχολή πληροφορικής. δάσκαλος -> για σχολείο/ιεκ τει πτυχίο ΑΕΙ - ΤΕΙ απαραίτητο, για φροντιστήριο καλοδεχούμενο προγραμματιστής web/servers/applications-> πάρα πολύ εμπειρία και προσωπική ενασχόληση πτυχίο ΤΕΙ ΑΕΙ καλοδεχούμενο για πιο κάτω Marketing στο IT -> AEI project manager -> AEI , master καλοδεχούμενο / απαραίτητο αναλόγως product manager -> AEI master καλοδεχούμενο / απαραίτητο αναλόγως Καθηγητής σε σχολή πληροφορικής -> PHD Οπως όλες οι δουλείες αν το νιώθεις και έχεις όρεξη και λίγα αρχιδιάκια να το παλέψεις και να το κινιγήσεις έχει και λεφτά και δουλειές κυρίως όσο ανεβαίνεις απο τις 1ες δουλείες που αναφέρω προς τις τελευταίες. Καλό είναι να κοιτάς και λίγο πρός τα έξω γιατι στην Ελλάδα είσαι συνήθως underqualified η overqualified δεν υπάρχει ισορροπία. Σωστος.Αποτι ξερω και του Τει να εχεις,αμα εισαι καλος σε παιρνουν.Με ενα πτυχιο δεν κανεις δουλεια,ειδικα σε επαγγελματα τεχνολογικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.