Προς το περιεχόμενο

Έχετε τελειώσει κάποια σχολή Πληροφορικής???

Tsarkamparararam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άν όχι τότε πώς σας ήρθε να ασχοληθείται με υπολογιστές (όσοι ασχολούνται βέβαια!!)

Πάνω σε τί αντικείμενο θεωρείται ότι είναι πιο "καλό" να ασχοληθεί κάποιος????

Δίκτυα,προγραμματιστής,ασφάλεια,τεχνικός,δάσκαλος κτλ????

Γενικά άμα σας δινόταν σήμερα η δυνατότητα να επιλέξετε κάποια εξειδίκευση τί θα επιλέγατε και γιατί????

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ετων?αν παρεις κανα μαχημο certificate cisco κατι θα βρεις στα δικτυα.Βεβαια πρωτο απ ολα θα εβαζα τον προγραμματισμο αλλα προσωπικα πιστευω οτι δεν μαθαινετε σε σχολες κτλ. πρεπει να το χεις ,να σαι λιγο καμμενος για να αντεξεις να ασχολεισε ολη μερα με κωδικα..

Δημοσ.

Άν όχι τότε πώς σας ήρθε να ασχοληθείται με υπολογιστές (όσοι ασχολούνται βέβαια!!)

Γενικά άμα σας δινόταν σήμερα η δυνατότητα να επιλέξετε κάποια εξειδίκευση τί θα επιλέγατε και γιατί????

Iσως με δικτυα ή ασφάλεια που είναι και παρεμφερη αντικειμενα. Προγραμματιστης θα λιώσεις και θα πεινασεις, τεχνικος θα πεινασεις ακομα περισσότερο, δασκαλος δεν υπαρχει περιπτωση να γινεις..

Δημοσ.

Όλοι οι κλάδοι της πληροφορικής απαιτούν "κάψιμοοο".

Αν το σκέφτεσαι για τεχνικός υπολογιστών καλύτερα να το ξεχάσεις. Επάγγελμα με ημερομηνία λήξης και μηδέν προοπτικές εξέλιξης.

Δημοσ.

Όλοι οι κλάδοι της πληροφορικής απαιτούν "κάψιμοοο".

Αν το σκέφτεσαι για τεχνικός υπολογιστών καλύτερα να το ξεχάσεις. Επάγγελμα με ημερομηνία λήξης και μηδέν προοπτικές εξέλιξης.

Βασικα εχεις υποψιν σου καποιο επαγγελμα που να εχει προοπτικες εξελιξεις σε αυτη την φαση που διανυουμε?

Δημοσ.

Όχι,αλλά ειδικά στον τομέα της Πληροφορικής έτσι όμως είναι τα πράγματα στις μέρες μας τα καλύτερα μυαλά φεύγουν στο εξωτερικό..... So.....

Δημοσ.

Αν κοιτάξουμε πιο πέρα απ'την Ελλαδίτσα, ναι. Επίσης όπως είπες, η κρίση που διανύουμε είναι μια φάση. Κάποτε θα περάσει.

Δημοσ.

μην κινησαι απαραιτητα στους τομεις που εγραψες..

εαν εισαι διατεθειμενος να αφησεις την Ελλαδα υπαρχουν και αλλα...

πχ εγω ειμαι στα μισα πληροφορικης ασοεε(3rd year)..ε οταν τελειωσω με το καλο,θα κινηθω προς game development/3d animation ή ρομποτικη..

βεβαια και αυτα θελουν προγραμματισμο,ποσο μαλλον το τελευταιο..

Δημοσ.

Βασικά άμα ξέρεις προγραμματισμό κάνεις τα πάντα.....

π.χ βρίσκεις ακόμα 3 φιλαράκια απο τη σχολή,κάνετε ένα online game και ξεσκίζεστε (ούπς!) στο τάλιρο....

Γι'αυτό μαθαίνεις προγραμματισμό και μετά έχεις πααααρα πολλές πόρτες ανοιχτές και προοπτικές εξέλιξης!!!

Right?

Δημοσ.

Βασικά άμα ξέρεις προγραμματισμό κάνεις τα πάντα.....

π.χ βρίσκεις ακόμα 3 φιλαράκια απο τη σχολή,κάνετε ένα online game και ξεσκίζεστε (ούπς!) στο τάλιρο....

[...]

Στην θεωρεία. Στην πραγματικότητα καταλαβαίνεις πως πρέπει να κάνεις κάτι που θα σε ταΐσει κιόλας, οπότε προσγειώνεσαι γρήγορα. Πάντα έτσι γίνεται, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Επίσης για την πραγματοποίηση ενός εμπορικού παιχνιδιού, ίσως ο προγραμματισμός να ναι το σημαντικότερο κομμάτι αλλά άντε το 30-50% της ομάδας που θ ασχοληθεί μ αυτό να ναι προγραμματιστές.

Δημοσ.

Ωραίο θέμα.

Πάντα πίστευα ότι το να γίνω προγραμματίστρια ήταν αυτό που μου ταίριαζε κυρίως γιατί ασχολούμαι με τον προγραμματισμός από μικρή ξεκινώντας τυχαία από web designing. Δεν πέρασα εκεί που ήθελα, αλλά Αυτοματισμούς. Ευτυχώς και αυτό καλύπτει όλα μου τα ενδιαφέροντα και γέννησε και καινούρια όπως τη Μηχανολογία και Μηχανική για παράδειγμα. Οπότε σου απαντάω στα 2 πρώτα.

"Πάνω σε τί αντικείμενο θεωρείται ότι είναι πιο "καλό" να ασχοληθεί κάποιος????

Δίκτυα,προγραμματιστής,ασφάλεια,τεχνικός,δάσκαλος κτλ????"

Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις πόσο υποκειμενικά είναι αυτά. Είναι πολύ "καλό" να ασχοληθείς με κάτι από αυτά. Κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με το που στοχεύεις, ποια ειναι τα ενδιαφέροντά σου. Για παράδειγμα, εμένα με ενδιαφέρει και το software και το hardware. Έχω φίλους όμως που τελείωσαν ή τελειώνουν πληροφορική και ξέρουν μόνο τα βασικά από hardware και δεν τους αφορά κατ'ομολογίαν τους (θα τα βρουν μπαστούνια αλλά πρόβλημά τους).

Γενικά καλό είναι να έχεις μια σφαιρική γνώση πάνω στο αντικείμενο. Η ειδικότητα (γιατί μπορεί για αρχή να ξεκινήσει κάποιος με κάποια βασική σχολή όπως πληροφορική για παράδειγμα) θα πρέπει να 'χει να κάνει με την κλίση του καθενός αλλά και τις ανάγκες της αγοράς. Συμβουλεύω πάντως η ειδικότητα που θα διαλέξετε να μπορεί να σας βάλει ΑΣΕΠ για δασκάλους κτλ. Μπορεί να μη σας ενθουσιάσει αλλά αν δεν μπορείτε να βγείτε έξω, ίσως να 'ναι μια καλή λύση για δουλειά...

Δημοσ.

Εγω εχω τελειωσει Software Engineering στο Aberdeen πριν καμποσα χρονια και τωρα μολις Master στα Δικτυοκεντρικα Συστήματα στο ΠΑ.ΠΕΙ. Από το 2004 εργαζομαι στην Ελλαδα σε 3 διαφορετικές εταιρείες. Ως προγραμματιστης στις πρωτες 2 όπου ξεκίνησα με €1000 καθαρά και έφτασα σε λιγότερο από 2 χρόνια τα €1500. Ο καλός προγραμματιστής πληρώνεται σχετικά καλά και δουλειές υπάρχουν κάμποσες. Η τελευταιά μου δουλειά (τα τελευταία 3 χρόνια) είναι πιο πολυ managerial σε IT Department αλλου κλαδου εντελως όπου ναι μεν σπανια προγραμματιζεις και κυριως διαχειρίζεσαι πορους (ανθρωπους, υλικο, χρημα). Η τελευταια πληρωνει σαφως καλυτερα ακόμα και από senior developer.

Ο κολλητός μου ακολούθησε καθαρά προγραμματιστική σταδιοδρομία, εχει αλλαξει κι αυτός 3 εταιρείες με σχετικά καλές αποδοχές και δε δυσκολεύτηκε ποτε να βρει δουλειά.

Δικτυάδες/Τεχνικοι ακουω πως δυσκολευονται περισσοτερο. Ακαδημαϊκοί φαντάζομαι το ίδιο.

Γενικά ο κλάδος έχει ψωμί και στην Ελλάδα πιστεύω ξεκινάει με μίνιμουμ τα €1000 και ταβάνι τα €3000 για απλο υπαλληλο παντα (οχι αν στελεχωθεις ή μπλεξεις με μετοχες κλπ).

just my 2 eurocents

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...