Προς το περιεχόμενο

σύνδεση με ασύρματα δίκτυα μέσω tp-link wa500g ap

CORFU_ARM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΠΑΙΔΙΑ....λοιπόν θέλω Ότι βοήθεια μπορείτε να δώσετε. Έχω μια κεραια GRID ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 24dbi την οποία έχω συνδέσει σε ένα ρουτερ αξες ποιντ το TP-LINK WA500G AP. Ενώ βρίσκω ασύρματα δίκτυα ΔΕΝ μπορώ να συνδεθώ με τίποτα.Κάνοντας δοκιμή στο μόντεμ που έχω σπίτι ,στη δικιά μου σύνδεση ναι μεν βρίσκει το δίκτυο δείχνει να συνδέεται ΑΛΛΑ δε μου ζητάει κωδικό πρόσβασης ( το έχω κλειδωμένο το δίκτυο) άρα στην ουσία ούτε εκει συνδέεται. Εχει κάποιος γνώσεις πάνω στο θέμα αυτο να μου δώσει οδηγίες πώς να το κάνω να δουλέψει αυτό το πράγμα???? Τί ρυθμήσεις πρέπει να κάνω στη σελίδα του TP-LINK?? Παίζει κάποιο ρόλο η στατική ή δυναμική IP? Στις οδηγίες λέει οτί πρέπει να αφήσω το AP σε STATIC IP. (ψάχνοντας στο γούγλη κάποιοι έλεγαν οτι χρειάζεται dynamic ip.... PLS ΌΠΟΙΟΣ έχει γνώσεις πάνω στο θέμα ας ρίξει καμιά ιδέα. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ τι πρέπει να κάνω( για να το πάρουμε σωστά). ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

!!! Ξέχασα να τονίσω οτι θέλω να λειτουργεί σαν REPEATER, να παίρνει το σημα απο ένα free δίκτυο και να το αναμεταδίδει.. ( μη το συσχετίσετε με το δικό μου δίκτυο) θέλω εγώ που ΔΕΝ έχω ιντερνετ να "τραβάω" το σήμα από το πατρικό μου που βρίσκεται στα 500-600 μέτρα από το σπίτι μου.( ΑΝ τραβάω και από κάνα αλλο καλό γείτονα ακόμα καλύτερα :P )

Επίσης ένας φίλος, μου πρότεινε να αφήσω όλα τα παραπάνω και να πάρω αυτό http://www.e-shop.gr...l?id=PER.616334 επειδή δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό μπορέι κάποιος να μου εξηγήσει τι ρόλο βαράει αυτο?

Δημοσ.

Το λινκ που δίνεις δεν δουλεύει. Το συγκεκριμένο AP μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυα μόνο με κλείδωμα WEP εάν θυμάμαι καλά.

Εάν θες να κάνεις σωστή δουλειά, αγοράζεις ένα Nanostation Loco 2 , συνδέεσαι στο δίκτυο που θες και το TP LINK που έχεις το χρησιμοποιήσεις μόνο ως AP.

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ ένα μικρότερο tp-link access point οπότε μπορώ να σε βοηθήσω μόνο στο περίπου...

Βάζεις σαν Operation Mode στο Wireless / wireless settings το Range extender ή AP Client Mode (θα το έχει με το ένα ή το άλλο όνομα, αλλά ΔΕΝ θες repeater). Μετά κάνεις search για δίκτυα, διαλέγεις το δικό σου(του πατρικού σου) και στις ρυθμίσεις ασφαλείας βάζεις το σωστό πρωτόκολλο και κωδικό.

Η ip δεν έχει σημασία, βάλε static και βάλε μία μεγάλη που δε χρησιμοποιείται, πχ 192.168.1.254 ή κάτι παρόμοιο.

Τα 500-600 μέτρα είναι πολύ μεγάλη απόσταση και αυτό που σου πρότειναν δεν πρόκειται να δουλέψει. Ακόμη και με την μεγάλη κεραία μπορεί να έχεις πρόβλημα, αλλά δοκίμασε.

Δημοσ.

Θα πρεπει πρωτα απ'ολα το security protocol που θα δουλευει το wireless να ειναι WEP και οχι WPA-PSK.

Επειτα επιλεγεις το repeater mode, στη συνεχεια επιλεγεις το δικτυο που θες να αναμεταδοσει (το πατρικο σου) και στη συνεχεια στα security settings επιλεγεις WEP και βαζεις τον κωδικο σου. Επειτα στη λιστα με τα wireless δικτυα θα βλεπεις το πατρικο σου πιθανως και 2 φορες. Εσυ θα επιλεγεις να συνδεεσαι σε αυτο με το καλυτερο σημα, λογικα με το repeater δηλαδη.

Παντως, καλα θα ηταν να παρεις ενα high power access point, σαν το 5110g της TP-Link. Οσο καλη κεραια και να εχεις, πρεπει η κεραια να εχει και καπως ισχυρη τροφοδοσια για να αποδωσει την ισχυ της.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...