Προς το περιεχόμενο

Δεν καταλαβαίνω τις οθόνες

brieboy9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα και από μένα.

Άσχετη γαρ, θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάποιες απορίες που έχω για τις οθόνες.

Θέλω να πάρω ένα gaming λαπτοπ, και έχω καταλήξει σε αυτό το asus

Μου έχουν πει ότι για 17άρα οθόνη δεν πρέπει να πέσω κάτω από 1920x1080. Όταν μπαίνω στις σελίδες των μαγαζιών στην ανάλυση της οθόνης γράφει

17.3" Glare LED-backlit TFT LCD diplay (FHD 1920x1080 / 16:9)

Αυτό που με μπερδεύει είναι το 16:9. Σημαίνει χαμηλότερη ανάλυση οθόνης και ότι απλώς μπορώ να το συνδέσω με δική μου οθόνη στην ανάλυση που θέλω, ή η οθόνη που έχει είναι όντως 1920x1080;

Κοινώς, τι σημαίνει το 16:9;

Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο πέρα από τον asus με αντίστοιχα χαρακτηριστικά;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το 16:9 είναι ο λόγος της ανάλυσης δηλαδή ότι είναι μακρόστενη,σχεδόν διπλάσιο φάρδος από ότι ύψος(αν ήταν 18:9 θα ήταν ακριβώς διπλάσιο) σε αντίθεση με της παλιές οθόνες που όπως και η τηλεοράσεις ήταν σχεδόν τετράγωνες με λόγο 4:3.

Η οθόνη θα είναι όντος 1920χ1080.

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ. Δεν έχω βρει άλλο λαπτοπ στην αγορά με εφάμιλλα χαρακτηριστικά σε αντίστοιχη τιμή. Μήπως μου διαφεύγει κάτι;

Δημοσ.

Στην θέση σου πάντως, θα αγόραζα ένα σταθερό με τιμή μέχρι 1100 ευρώ και θα έδινα άλλα 400-500 για ένα απλό laptop. Θα έχεις και καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια.

Συνήθως τέτοια μεγάλα και βαριά laptops καταλήγουν να γίνονται σαν σταθερά και να μην μετακινούνται σχεδόν ποτέ.

Δημοσ.

Μεσα στον μηνα θα ερθουν στα ιδια λεφτα φορητοι με sandybridge αρα με σαφως αναβαθμισμενες επιδοσεις, αρα αν μπορεις να παριμενεις λιγο.

Αν οχι , ο συγκεκριμενος , ΣΗΜΕΡΑ , ειναι η καλυτερη περιπτωση στα λεφτα του (στην Ελλαδα).

Δημοσ.

Eγω θα προτινα το Toshiba Qosmio X500-13R.

Ξερω ειναι πολυ πιο ακριβο!

Αλλα:

Εχει 3χρονια εγγυηση αντις 2,που εχει το asus!

Το σερβις,ειναι ενα απο τα καλυτερα στην Ελλαδα,ενω της asus ειναι στην Ιταλια!

Με το Qosmio εχεις τον πρωτο χρονο της εγγυησης σου,πληρεις ασφαλιστικη καλυψη,οτι κι αν συμβει(δλδ οτι ζημια προκληθει απο σενα,αυτοι θα στο φτιαξουν δωρεαν,ακομη και αν στο κλεψουν),φτανει να ακολουθησεις σωστα τις οδηγιες!

Τωρα στα τεχνικα χαρακτηρηστικα:

Μεγαλυτερη οθονη!

Express card slot(το asus δε διαθετει)-μπορεις να προσθεσεις με αυτο usb-3 ports,καρτες ηχου,tv-turner κ.α!

E-sata port(το asus δε διαθετει,αλλα εχει usb-3,το qosmio εχει μονο usb-2)!

Εχεις labelflash τεχνολογια,που για μενα ειναι σαφως ανωτερη σε αποτελεσμα/εμφανιση απο τη lightscribe(εγω εχω και τα δυο)!

Σε ολα τα υπολοιπα,εχουν και τα δυο,τα ιδια χαρακτηρηστικα!

Eγω προσωπικα επειδη δεν εχω προβλημα,να παρω απο εξωτερικο και να εχω την εγγυηση απο το εξωτερικο(με δικα τους εξωδα αποστολης,για σερβις),θα επερνα απο εδω,για gaming laptop!;)

Δημοσ.

Υπερβολη τα +2100Ε για τον Toshiba δλδ μοντελο με (πλεον) προηγουμενης γενιας cpu και οχι κ την δυατοτερη καρτα γραφικων κ ας δινει λαγους με πετραχιλια.

Απο Mysn.de καλη περιπτωση.

Δημοσ.

Το asus στα 1700+ευρο,ειναι λιγα?

Εχουν τoν ιδιο επεξεργαστη και την ιδια καρτα γραφικων!

Γι'αυτο μην οριεσαι για τα spec,δικαιουσαι μονο για την τιμη! :devil:

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. :)

Καταλαβαίνω πως η λύση του σταθερού είναι η πιο λογική για gaming, αλλά ακόμη περνάω τα χρόνο μου ανάμεσα σε δύο πόλεις, οπότε πρέπει να αγοράσω κάτι που να μπορώ να κουβαλάω...

Ωραίος και ο Toshiba αλλά ξεφεύγει πολύ το budget.

Ο Toshiba έχει κάρτα γραφικών GeForce GT460M και ο Asus GeForce GTX 460M. Δεν ξέρω τι διαφορά μπορεί να έχει αυτό.

Θα τσεκάρω και το site που προτείνετε.

Πολύ φοβάμαι πάντως ότι οι sandybridge δεν θα είναι στα ίδια λεφτά...

Δημοσ.

Το asus στα 1700+ευρο,ειναι λιγα?

Εχουν τoν ιδιο επεξεργαστη και την ιδια καρτα γραφικων!

Γι'αυτο μην οριεσαι για τα spec,δικαιουσαι μονο για την τιμη! :devil:

Δεν μπορώ να πω, έχεις δικιο.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. :)

Καταλαβαίνω πως η λύση του σταθερού είναι η πιο λογική για gaming, αλλά ακόμη περνάω τα χρόνο μου ανάμεσα σε δύο πόλεις, οπότε πρέπει να αγοράσω κάτι που να μπορώ να κουβαλάω...

Ωραίος και ο Toshiba αλλά ξεφεύγει πολύ το budget.

Θα τσεκάρω και το site που προτείνετε.

Πολύ φοβάμαι πάντως ότι οι sandybridge δεν θα είναι στα ίδια λεφτά...

Δεν νομίζω , στα ίδια λεφτά θα είναι . Οι καρτες είναι ίδιες, είναι τυπογραφικο.

Αλλά ρωτώ τα εξής :

Όταν λες gaming , τι εννοείς ;

Γιατί θες 17,3" οθονη; 15,6" την απορριπτεις;

Μεχρι ποσα λεφτά δίνεις ;

Sent from my iPod touch using Tapatalk

Δημοσ.

Εννοώ να μπορεί να παίζει για παράδειγμα Call of Duty, MOH, Mafia κτλ

Ίσως είναι καθαρά θέμα γούστου ή προκατάληψης, αλλά νομίζω ότι για gaming είναι καλύτερα μια 17άρα. Δεν απορρίπτω πάντως και 15άρα αν βρω κάτι καλό.

Πιστεύω ότι ένα ποσό γύρω στα 1500 πάνω-κάτω είναι υπεραρκετό για κάτι που θα είναι ούτως ή άλλως παλιό σε δύο χρόνια.

Δημοσ.

Εννοώ να μπορεί να παίζει για παράδειγμα Call of Duty, MOH, Mafia κτλ

Αυτά τα παιζει άνετα κ laptop των 800Ε!!!

Απαντα κ στις άλλες ερωτήσεις μου κοινώς γίνε λίγο ποιο αναλυτική στις ανάγκες / απαιτήσεις σου ώστε να βοηθήσουμε καλύτερα.

Δημοσ.

Αυτά τα παιζει άνετα κ laptop των 800Ε!!!

Αυτό είναι πολύ ευχάριστο! :)

Για την οθόνη τα λέω παραπάνω.

Δεν θέλω τον υπολογιστή για ιδιαίτερα απαιτητικές εργασίες, παρά μόνο για ίντερνετ, κατέβασμα, online παιχνίδια, και παιχνίδια σαν αυτά που προανέφερα. Και γενικά παιχνίδια αυτού του στυλ, πρώτου προσώπου. Δεν ξέρω αν θελήσω να παίξω κάτι πιο απαιτητικό στην πορεία- τι μπορεί να είναι πιο απαιτητικό από αυτά τα παιχνίδια; Το Metro; To Gears of War;Θα ήθελα να μπορώ να τα παίζω και αυτά.

Δεν ξέρω πόσο απαιτητικά μπορεί να είναι, ίσως έχω φοβηθεί γιατί στο παλιό μου acer τα μισά κολλάγανε και τα άλλα μισά δεν παίζανε καν λόγω κάρτας. Γι'αυτό τώρα θέλω να πάρω κάτι καλό.

Πιστεύω γύρω στα 1500 ευρώ είναι αρκετά. Φυσικά δεν θα έλεγα όχι αν έβρισκα κάτι φθηνότερο.

Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Δημοσ.

Αυτό είναι πολύ ευχάριστο! :)

Για την οθόνη τα λέω παραπάνω.

Δεν θέλω τον υπολογιστή για ιδιαίτερα απαιτητικές εργασίες, παρά μόνο για ίντερνετ, κατέβασμα, online παιχνίδια, και παιχνίδια σαν αυτά που προανέφερα. Και γενικά παιχνίδια αυτού του στυλ, πρώτου προσώπου. Δεν ξέρω αν θελήσω να παίξω κάτι πιο απαιτητικό στην πορεία- τι μπορεί να είναι πιο απαιτητικό από αυτά τα παιχνίδια; Το Metro; To Gears of War;Θα ήθελα να μπορώ να τα παίζω και αυτά.

Δεν ξέρω πόσο απαιτητικά μπορεί να είναι, ίσως έχω φοβηθεί γιατί στο παλιό μου acer τα μισά κολλάγανε και τα άλλα μισά δεν παίζανε καν λόγω κάρτας. Γι'αυτό τώρα θέλω να πάρω κάτι καλό.

Πιστεύω γύρω στα 1500 ευρώ είναι αρκετά. Φυσικά δεν θα έλεγα όχι αν έβρισκα κάτι φθηνότερο.

Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Οκ, τώρα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα .

Το μέγεθος της οθόνης είναι υποκειμενικό .

Η πρώτη σου επιλογή καλυπτει τις ανάγκες σου ΣΗΜΕΡΑ . Αλλα απο την στιγμή που θα πάρεις σήμερα καλο μηχάνημα γιατί να μην πάρεις ότι ποιο σύγχρονο υπάρχει ώστε να αντέξει για 2 χρόνια κ σε απαιτητικούς τίτλους που λες ; Κ αυτο είναι η γενιά με sandybridge.

Πρόταση μου λοιπόν είναι περιμένεις για να πάρεις κάτι με sandybridge κ κάρτα καλύτερη από την 460Μ κ συγκεκριμένα την AMD ( ATI) 6970M (κ εγώ αυτο περιμένω ) είτε απο Ελλαδα είτε άπο εξωτερικό .

Αν δεν μπορείς να περιμένεις , πάρε τον Asus ή καλύτερα από το link (MySn) ότι ποιο δυνατό αντέχει η τσέπη σου (485Μ).

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ!

Μάλλον θα περιμένω λίγο τότε...Θα επανέλθω στο θέμα όταν βγουν τα καινούργια μοντέλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...