Προς το περιεχόμενο

πουλα το κινητο σου στον κωτσοβολο!οχι τωρα....χτες!

bakass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και όμως είχα πάει να πληρώσω μία δοσή και ήταν ένας μπροστά μου που έδωσε κάποιο touch Νokia με 40Ε.

Μάλλον θα σκότωσε κανά 5800. Τελικά υπάρχουν και θύματα. :shock: :confused:

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγω απάντησα , πολύ ευγενικά μάλιστα, στο Newsletter τους : Κάνετε χιούμορ, έτσι ?

Δημοσ.

Και μια νομική διάσταση

Τι λέει ο Αστικός Κώδικας (άρθρο 179)

"Ακυρη, ως αντίθετη προς τα χρηστά ήθη είναι ιδίως η δικαιοπραξία με την οποία εκμεταλλεύεται κάποιος την ανάγκη, την κουφότητα ή την απειρία του άλλου και πετυχαίνει έτσι να συνομολογήσει ή να πάρει για τον εαυτό του ή τρίτο, για κάποια παροχή, περιουσιακά ωφελήματα που κατά τις περιστάσεις βρίσκονται σε φανερή δυσαναλογία προς την παροχή."

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ότι όταν ο αγοραστής (Κωτσό) προσφέρει μια τιμή εμφανέστατα και δυσανάλογα κατώτερη από την αγοραία (αυτή που διαμορφώνεται συνήθως στην αγορά μεταχειρισμένων συσκευών) και έτσι εκμεταλλεύεται την αφέλεια (=κουφότητα) και την απειρία κάποιων πωλητών (κατόχων των τηλεφωνικών συσκευών) τότε διαπράττει μια αισχροκερδή δικαιοπραξία που είναι ΑΚΥΡΗ

Καλά. Νομικό τμήμα να ξέρουν πέντε ρημάδια νομικά δεν έχουν στον Κωτσό;

Δημοσ.

Και μια νομική διάσταση

Τι λέει ο Αστικός Κώδικας (άρθρο 179)

"Ακυρη, ως αντίθετη προς τα χρηστά ήθη είναι ιδίως η δικαιοπραξία με την οποία εκμεταλλεύεται κάποιος την ανάγκη, την κουφότητα ή την απειρία του άλλου και πετυχαίνει έτσι να συνομολογήσει ή να πάρει για τον εαυτό του ή τρίτο, για κάποια παροχή, περιουσιακά ωφελήματα που κατά τις περιστάσεις βρίσκονται σε φανερή δυσαναλογία προς την παροχή."

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ότι όταν ο αγοραστής (Κωτσό) προσφέρει μια τιμή εμφανέστατα και δυσανάλογα κατώτερη από την αγοραία (αυτή που διαμορφώνεται συνήθως στην αγορά μεταχειρισμένων συσκευών) και έτσι εκμεταλλεύεται την αφέλεια (=κουφότητα) και την απειρία κάποιων πωλητών (κατόχων των τηλεφωνικών συσκευών) τότε διαπράττει μια αισχροκερδή δικαιοπραξία που είναι ΑΚΥΡΗ

Καλά. Νομικό τμήμα να ξέρουν πέντε ρημάδια νομικά δεν έχουν στον Κωτσό;

φιλε εδω ειναι sparta αυτα τα περιεργα που λες ειναι για τους κουτοφραγκους

Δημοσ.

καλά, ας μην το κατακρίνουμε, γτ αν έχουμε κανένα παλιό κινητό που θα το πετούσαμε, μας χαλάνε τα 30 €?

Κατ αρχάς εννοείς κινητό για πέταμα το Nokia 6600 ?

Για ποιό κινητό που θα είχες εσύ για πέταμα, θαρρείς ότι θα σου έδιναν στον Κωτσό 30€ ?

(Τα χρήματα που δίνουν στην καλύτερη για τα iphone, galaxy s κλπ τα έχεις δεί??) :rolleyes:

Δημοσ.

μιλάμε για κανένα κινητό που του είχες πάρει ας πούμε 100€ (LG cookie)

και να σε δώσουν αυτά τα λεφτά είτε κανονικά είτε σε δωροεπιταγή...

περίπου το 37-38 τοις εκατό

δεν λέω, είναι σχετικά λίγα με το αν το πουλούσες αλλού...

Δημοσ.

Φίλε johnxarxa για αυτούς κινητά τα οποία κοστίζουν μέχρι 100 ευρώ έχουν μηδενική αξία και σου δίνουν μια δωροεπιταγή των 25 ευρώ για να την χρησιμοποιήσεις σε μελλοντικές αγορές σου άνω των 300 ευρώ , τα κινητά τα οποία κάνουν απο 100 και πάνω σου δίνουν κάτι ψίχουλα δηλαδή το ΝΟΚΙΑ 6600s το καινούργιο μου δίνανε 30 ευρώ και το κινητό βρίσκεται σε άριστη κατάσταση χωρίς γρατζουνιές και το alcatel οτ 708 που το έχω και αυτό 1 χρόνο με το έβγαζε 0 αξία επίσης έχω μάθει και απο κολητό μου που πήγε για να δεί τι παίζει ότι του δίνανε 20 ευρώ για το NOKIA E52 δηλαδή τραγικά πράγματα .

Δημοσ.

καταρχήν σε ευχαριστώ που δεν με είπες johnxarxas αλλά JohnXarxa

είσαι ο μόνος που έκλινες το ονομα μου...

και δεύτερον, δεν πίστευα ότι είναι τόση μεγάλη η εκμετάλευση....

μα σοβαρά τέτοια χάλια?

Δημοσ.

Παιδια χαμός! Έχει μια ουρά χιλιομέτρων...Δυστυχώς δεν πρόλαβα από χτες το βράδυ να στηθώ στην ουρά.Πάω να λαδώσω κανέναν μπας και μου δώσει τη σειρά του... :lol:

Δημοσ.

πληροφοριες λενε οτι ο κωτσοβολος (μεγαλη η χαρη του) θα περασει και στους υπολογιστες! οποτε οτι pcu vga ram hdd coolers fans cases κ.τ.λ. στο κωτσο για ανακυκλωση!!!! δυστιχος η gts 450 που εχω ειναι στη κατηγορια no money αλλα δεν πειραζει για την ανακυκλωση ρε γιαμαμοτο!!!

LOL φανταζεσται να το κανει???

Δημοσ.

Παιδια δεν παιζονται.......

Πηγα απο περιεργεια να δω ποσα πιανει το κινητο μου (Motorola Milestone slide). Παω, βρισκω ενα φιλαρακι που δουλευει εκει και παταει το imei του κινητου μου στο τερματικο του και ξαφνου, σκασαμε στα γελια και οι 2 ........ μου διναν 45 ολοκληρα € για να το αποσυρω. (τον περασμενο Μαιο ειχα σκασει 500€ για να το αποκτησω)

Ειναι απλα τραγικοι, ακομα και ο υπαλληλος εβαλε τα γελια!!!!

Α ρε κωτσο...... με τετοιες τιμες θα πας οντως φυλακη!!!!

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς που λέει και η mary1. Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια.

Και είναι χαρά μου που θα πάω το παλιούτσικο HTC μου με το κουτί του, όλα τα αξεσουάρ του και αρκετά εξτρά και θα το χρησιμοποιήσει κάποιος.

Αλλά φαίνεται είμαι κορόιδο.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς που λέει και η mary1. Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια.

Και είναι χαρά μου που θα πάω το παλιούτσικο HTC μου με το κουτί του, όλα τα αξεσουάρ του και αρκετά εξτρά και θα το χρησιμοποιήσει κάποιος.

Αλλά φαίνεται είμαι κορόιδο.

Δεν πιστευω να νομιζεις οτι θα του το χαρισουν κιολλας...........

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...