Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ και ΕΡΤ παρατηρηση πανω σε λογαριασμο..

koulouri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ολος ο κοσμος δεν ελεγε πως αν δεν θελεις μπορεις να πας και να πληρωσεις ΜΟΝΟ την ΔΕΗ και να μην πληρωσεις την ΕΡΤ;;

Στον τελευταιο λογαριασμο παρατηρησα πως γραφει:

"Η ΔΕΗ βασει των νομων ...(5νομων)... ειναι υποχρεωμενη να εισαπρατει με τους λογαριασμους ρευματος τα ποσα υπερ ΔΗΜΩΝ-ΕΡΤ και να διακοπτει την παροχη εαν αυτα δεν καταβαλλονται απο τον πελατη."

Πρωτη φορα νομιζω οτι το ειδα γραμμενο σε λογαριασμο..

Οποτε αυτοι που δεν θελαν να πληρωνουν 3 αχρηστα καναλια που δεν βλεπουν ειναι υποχρεωμενοι πλεον να το κανουν;;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Όχι όλος ο κόσμος, αλλά οι "π(λ)ηγές πληροφόρησης". Εγώ δε θυμάμαι ούτε έναν να το έχει κάνει ο ίδιος, τα τελευταία χρόνια. Οι νόμοι βγαίνουν με έτος δημοσίευσης οπότε μπορείς να δεις πόσο καιρό έχουν βγει. Προσωπικά πριν από κάτι χρόνια που το κοίταξα πάλι το ίδιο έλεγε. Φυσικά δεν είσαι υποχρεωμένος, μπορείς να κόψεις το ρεύμα αν θες, δε σε αναγκάζει κανείς. Ελευθερία δεν έχουμε;

Δημοσ.

Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Ένα κρατικό κανάλι, άσχετα αν εκφράζει ή όχι τις απόψεις του, ή έστω αν κάνει σωστά τη δουλειά του, αποτελεί θεωρητικά μια ουδέτερη φωνή υπέρ του κράτους, πιθανώς αντίθετα με τα συμφέροντα των ιδιωτών ιδιοκτητών των άλλων σταθμών. Θεωρητικά όλα αυτά... Αλλά είναι στην ίδια λογική με τις εκλογές ας πούμε... Αν εγώ είμαι ικανοποιημένος από την υπάρχουσα κυβέρνηση, γιατί να πληρώσω (και είναι τεράστιο έξοδο) για να γίνουν εκλογές;

Δημοσ.

Αυτο που λες ( ωραιο σαν λογικη ) αλλα υπαγεται στις αρχες τις δημοκρατιας ( τοση δημοκρατια ειχαμε να δουμε απο την Χουντα ).

Εγω το λεω με τη λογικη οτι πχ εδω που μενω δε πιανει σχεδον ΠΟΤΕ καποιο απο τα κρατικα καναλια..

και οταν πιανει ΠΟΤΕ καθαρα..

δεν βλεπω ΠΟΤΕ, μπορει και στην τελικη να μην εχω τιβι στο σπιτι..

πχ οταν ειχα forthnet & κανανε επισκευες στο δικτυο για μερα παρα μερα για 2 μηνες δεν ειχα ιντερνετ..και τους πηρα τηλ και τους ειπα πως απο τους 2 μηνες ειχα συνολικα μονο τον εναν..και πληρωσα μονο τον εναν

( μετα βεβαια απο σκισημο @@ )

το ενα κρατικο το αλλο ιδιωτικο θα μου πεις τωρα...

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Δε διαφωνώ σε κάτι... Πρακτικά έτσι είναι τα πράγματα. Όμως μου θυμίζει αυτούς που λένε "Εγώ δεν αρρωσταίνω ποτέ, γιατί να πληρώνω ιατρική ασφάλιση;"

Δημοσ.

Από την άλλη, αφού τα πληρώνουμε εμείς, γιατί έχουν διαφημίσεις;

Να μην τα πληρώναμε, και ας είχαν όσες διαφημίσεις ήθελαν.

Δημοσ.

Δε διαφωνώ σε κάτι... Πρακτικά έτσι είναι τα πράγματα. Όμως μου θυμίζει αυτούς που λένε "Εγώ δεν αρρωσταίνω ποτέ, γιατί να πληρώνω ιατρική ασφάλιση;"

πρακτικά ειναι αδυνατο να μην αρρωστησεις ποτέ, ερτ μπορεις ανετα να μην ξαναδεις ποτε :rolleyes:

Δημοσ.

πρακτικά ειναι αδυνατο να μην αρρωστησεις ποτέ, ερτ μπορεις ανετα να μην ξαναδεις ποτε :rolleyes:

εγω δε σπουδασα ποτε δε θελω πανεπιστημια

εγω δεν εχω αμαξι δε θελω αυτοκινητοδρομους

εγω εχω υψοφοβια δε θελω αεροδρομια

κτλ.

το κακο με την ερτ ειναι οτι τα λεφτα πανε σε συγκεκριμενες τσεπες...

Δημοσ.

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Σε όλες τις χώρες τα κρατικά κανάλια χρηματοδοτούνται με το ανταποδοτικό τέλος. Και όλα έχουν διαφημίσεις εκτός του BBC. Συνηθείστε το. Όσον αφορά το λόγο ύπαρξης των κρατικών καναλιών ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Η κακοδιαχείρηση αυτών των εσόδων είναι άλλο θέμα. Όλα στραβά λειτουργούν σε αυτή τη χώρα η ΕΡΤ μας πείραξε.

Δημοσ.

Βάλτε ηλιακό πάνελ να μην πληρώνετε ΔΕΗ. Αλήθεια σε ποιο μέρος δεν πιάνει η κρατική που πιάνει η ιδιωτική; Πέρα από την πλάκα που κάνω καταλαβαίνετε τα περί κοινωνικού αυτοματισμού έ;

Δημοσ.

Είχα ακούσει πρίν αρκετό καιρό (σε συζήτηση μεταξύ φίλων) οτι μπορείς να "αρνηθείς" να πληρώσεις το τέλος χρήσης ΕΡΤ,κάνοντας κατάθεση του καθαρού ποσού στο Ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.Ουσιαστικά δέν αρνείσαι την πληρωμή του λογαριασμού,αφού τα χρήματα υπάρχουν στο ΤΠΔ και καλείς την ΔΕΗ να τα πάρει απο εκεί ενώ η τελευταία δέν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίων σου.

Υποτίθεται οτι κάτι παρεμφερές μπορεί να γίνει και σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής ολόκληρης της δόσης δανείου/κάρτας ή και ενοικίου.

Επειδή μιλάμε για θέματα νομικής φύσεως,αν το δεί ο paredwse ή κάποιος που το κατέχει ας μας διαφωτήσει.

Δημοσ.

το bbc έχει και εκπομπές της προκοπής,ενώ η ερτ δεν αξιώθηκε να φτιάξει ένα greek top gear για να γουστάρουμε....

έστω και fifth gear άντε. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Είχα ακούσει πρίν αρκετό καιρό (σε συζήτηση μεταξύ φίλων) οτι μπορείς να "αρνηθείς" να πληρώσεις το τέλος χρήσης ΕΡΤ,κάνοντας κατάθεση του καθαρού ποσού στο Ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.Ουσιαστικά δέν αρνείσαι την πληρωμή του λογαριασμού,αφού τα χρήματα υπάρχουν στο ΤΠΔ και καλείς την ΔΕΗ να τα πάρει απο εκεί ενώ η τελευταία δέν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίων σου.

Υποτίθεται οτι κάτι παρεμφερές μπορεί να γίνει και σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής ολόκληρης της δόσης δανείου/κάρτας ή και ενοικίου.

Επειδή μιλάμε για θέματα νομικής φύσεως,αν το δεί ο paredwse ή κάποιος που το κατέχει ας μας διαφωτήσει.

Αυτο γραφει κι ο Ather στο δευτερο ποστ, οτι ολοι το εχουμε ακουσει, εχει παιξει και σε chain mail για πολυ καιρο, αλλα τελικα, δεν μαθαμε κανεναν να το εχει κανει.

Οπως επισης κι εκεινο που γραφει πανω στο λογαριασμο (και το οποιο αποτελει λογικα ορο στη συμβαση της), οτι δηλαδη, η μη καταβολη των τελων δημου και ερτ, συνεπαγεται διακοπη της συμβασης αρα και του ρευματος.

Οπωε πολυ σωστα παρατηρησε ο Θοδωρης, το προβλημα δεν ειναι η πληρωμη του τελους για ενα κρατικο καναλι, αλλα και παλι (οπως σε ολα), η κακοδιαχειρηση αυτων των εσοδων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...