pigeon Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Θα σου πω την αρχαία μέθοδο, καταρχην κατεβάζεις το bios. Ειναι ενα .exe που αποσυμπιέζεται σε ενα κατάλογο και εχει μεσα 2-3 αρχεία. Τωρα, αν εχει drive για δισκετες το μηχάνημα, παιρνεις μια δισκέτα bootable (με DOS δηλαδη) και της βάζεις στο root τα αρχεία που υπάρχουν στον κατάλογο που μολις αποσυμπίεσες (απο το .exe που κατέβασες). Μ'αυτη τη δισκέτα μπουτάρεις, και λογικά, αυτόματα φλασάρει το καινούργιο bios. Αλλιως τρέχεις το autoexec.bat που θα εχεις περάσει στη δισκέτα, υπάρχει μέσα στον κατάλογο που λέμε. Αλλος τρόπος, φτιάχνεις bootable cd ή bootable USB flash και συνεχίζεις οπως παραπάνω. Τελος, υπάρχει και ο τρόπος με το πρόγραμμα της motherboard (QFlash), χρησιμοποιώντας ενα απλο usb stick με το bios μέσα. Ενεργοποιείται πατώντας F8, μέσα απο το μενού του BIOS. Περισσότερα θα διαβάσεις στο βιβλίο οδηγιών της motherboard σου που θα βρείς εδω (σελ 52, Flash Bios Method). Update: τα PnP/PCI αστα στα default προς το παρον. Καλυτερα βαλε "Load Fail-Safe Defaults" και ξεκίνα απο εκει. Στο βιβλιαράκι που σου λεω παραπάνω, εχει οδηγίες με φωτογραφίες, πχ. στη σελίδα 60 λέει πως θα βάλεις 1ο boot device το dvdrom σου Επίσης εδω θα βρεις drivers, αν χρειάζονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnXarxas Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 εκείνο το μηχάνημα έχει, αυτό στο οποίο είμαι τώρα δεν έχει... οπότε πάμε στην λύση CD/στικάκι πως αποσυμπιέζεται ένα αρχείο .exe συνήθως όταν τα πατάς τρέχουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnXarxas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 γεια ήρθα πάλι μπορεί μήπως κάποιος να μου πει αναλυτικά (και επεξηγώντας τους όρους που χρησημοποιεί πως να κάνω αυτή την αναβάθμιση? πρώτη φορά θα το κάνω... δεν έχω ιδέα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 εκείνο το μηχάνημα έχει, αυτό στο οποίο είμαι τώρα δεν έχει... οπότε πάμε στην λύση CD/στικάκι πως αποσυμπιέζεται ένα αρχείο .exe συνήθως όταν τα πατάς τρέχουν γεια ήρθα πάλι μπορεί μήπως κάποιος να μου πει αναλυτικά (και επεξηγώντας τους όρους που χρησημοποιεί πως να κάνω αυτή την αναβάθμιση? πρώτη φορά θα το κάνω... δεν έχω ιδέα... Και αυτό το .exe απλά το τρέχεις και αποσυμπιέζεται,από εκεί και πέρα τι ποιο αναλυτικό θες από αυτά που λέει ο Pigeon; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnXarxas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 ....και της βάζεις στο root τα αρχεία που υπάρχουν στον κατάλογο που μολις αποσυμπίεσες (απο το .exe που κατέβασες)... καταρχήν δεν έχω ιδέα τι σημαίνει αυτό παραπάνω... στο φυλλάδιο δεν είδα κάτι να λέει για εγκατάσταση (πέρα από τίτλο, αναλυτικά δεν βρήκα κάτι, ή εγώ δεν κοίταξα καλά, αν το βρείτε εσείς παραθέστε το και θα ζητήσω ταπεινά συγνώμη ) πως θα το γράψω σε αυτή τη δισκέτα? απλά όπως γράφω ένα οποιοδήποτε αρχείο ή όπως για παράδειγμα γράφεις ένα CD με linux? πως το τρέχω από το BIOS? πρέπει να κάνω κάποια επιλογή κατα την διάρκεια της εγκατάστασης? Για παράδειγμα όταν έκανα επιδιόρθωση στα windows αν δεν μου έλεγε κανείς που να πάω, δεν θα μπορούσα να καταλάβω ότι πρέπει πρώτα να μπω στην εγκατάσταση windows, και επειδή είχα αρχεία μέσα δεν ήθελα να το ρισκάρω... έχω κάνει 3 φορές εγκατάσταση λειτουργικού... είμαι κάπως άσχετος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 καταρχήν δεν έχω ιδέα τι σημαίνει αυτό παραπάνω.. Αφού λες ότι δεν έχει δισκέτα...τέλος πάντων σημαίνει να βάλεις τα αρχεία στην δισκέτα χωρίς να είναι σε φάκελο,δηλαδή παίρνεις μόνο τα αρχεία και τα βάζεις απ'ευθείας μαζί με τα άλλα αρχεία που θα υπάρχουν στην δισκέτα. στο φυλλάδιο δεν είδα κάτι να λέει για εγκατάσταση (πέρα από τίτλο, αναλυτικά δεν βρήκα κάτι, ή εγώ δεν κοίταξα καλά, αν το βρείτε εσείς παραθέστε το και θα ζητήσω ταπεινά συγνώμη ) Ποια εγκατάσταση;τι την μπλέκεις τώρα με την αναβάθμιση του bios; πως θα το γράψω σε αυτή τη δισκέτα?απλά όπως γράφω ένα οποιοδήποτε αρχείο ή όπως για παράδειγμα γράφεις ένα CD με linux? Θα πάρεις τα αρχεία που θα εμφανιστούν με το τρέξιμο του .exe και θα τα κάνεις απλή αντιγραφή/επικόλληση στην δισκέτα. πως το τρέχω από το BIOS? Θα τρέξει μόνο του. πρέπει να κάνω κάποια επιλογή κατα την διάρκεια της εγκατάστασης?Για παράδειγμα όταν έκανα επιδιόρθωση στα windows αν δεν μου έλεγε κανείς που να πάω, δεν θα μπορούσα να καταλάβω ότι πρέπει πρώτα να μπω στην εγκατάσταση windows, και επειδή είχα αρχεία μέσα δεν ήθελα να το ρισκάρω... έχω κάνει 3 φορές εγκατάσταση λειτουργικού... είμαι κάπως άσχετος Τελικά εγκατάσταση θες να κάνεις ή να περάσεις νέο bios;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnXarxas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Αφού λες ότι δεν έχει δισκέτα...τέλος πάντων σημαίνει να βάλεις τα αρχεία στην δισκέτα χωρίς να είναι σε φάκελο,δηλαδή παίρνεις μόνο τα αρχεία και τα βάζεις απ'ευθείας μαζί με τα άλλα αρχεία που θα υπάρχουν στην δισκέτα. επειδή ακριβώς δεν κατάλαβα για ποιο πράγμα μιλούσε, δεν μπορούσα να καταλάβω ότι είναι δισκέτα Ποια εγκατάσταση;τι την μπλέκεις τώρα με την αναβάθμιση του bios; ...Τελικά εγκατάσταση θες να κάνεις ή να περάσεις νέο bios;; θεωρούσα ότι πρόκειται για μια διαδικασία σαν αυτή της εγκατάστασης... δεν το έχω ξανακάνει, δεν έχω ιδέα Θα πάρεις τα αρχεία που θα εμφανιστούν με το τρέξιμο του .exe και θα τα κάνεις απλή αντιγραφή/επικόλληση στην δισκέτα. CD, το έγραψα από κεκτημένη ταχύτητα... Θα τρέξει μόνο του. ωραία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 στο φυλλάδιο δεν είδα κάτι να λέει για εγκατάσταση (πέρα από τίτλο, αναλυτικά δεν βρήκα κάτι, ή εγώ δεν κοίταξα καλά, αν το βρείτε εσείς παραθέστε το και θα ζητήσω ταπεινά συγνώμη ) Στο manual στις σελίδες 52 ως 67, έχει αναλυτικότατες οδηγίες για τη μέθοδο qflash, τη μέθοδο boot απο δισκέτα και τη μέθοδο update μέσω windows και internet (απαγορεύεται, γιατι το σύστημά σου είναι ήδη ασταθές). Θα σου πρότεινα στην περίπτωσή σου (λόγω απειρίας) να συνδέσεις ενα diskdrive και να ακολουθήσεις τη μέθοδο δισκέτα. Αν προσέξεις, στο manual έχει φωτογραφίες πως θα φτιάξεις bootable δισκέτα και όλα τα βήματα ως την αναβάθμιση του BIOS. Αυτο που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι: Ποιος σου είπε και για ποιο λόγο χρειάζεται απαραίτητα η αναβάθμιση του BIOS για να περάσεις windows; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnXarxas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 λοιπόν, αυτά τα αρχεία τώρα θα τα γράψω χύμα σε ένα CD και θα ξεκινήσω την διαδικασία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnXarxas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 γεια σας καλά μου παιδιά για άλλη μια φορά... σόρρυ που σας παιδεύω και ευχαριστώ για την βοήθεια... αλλά... πρόβλημα!!! πατάω το exe, παίρνω τα αρχεία, τα βάζω στο CD, πατάω από τις επιλογές στα πλάγια να γραφτεί το CD, μετα αφού γραφτεί, πάω στο BIOS του υπολογιστή που προσπαθώ να συνεφέρω και βάζω first booting device CD ROM και δεύτερη floppy disk... κάνω αποθήκευση μου λέει boot from CD_ boot from CD_ και μετά βγαίνει, μου πετάει το συνηθισμένο (για εμένα): το αρχείο boot.ini δεν είναι έγγυρο θα γίνει εκκίνιση από C:/windows Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Ναι καλα σου λεει γιατι το cd δεν είναι bootable. Πρέπει να πάρεις ενα ετοιμο bootable cd (image) ή να φτιαξεις ενα. Αν έβαλες το BIOS στο cd, δοκιμασε με το QFlash. Μπες στο Bios setup (del) και μετα F8 στο μενου. Ακολούθησε τις οδηγίες κι αν βλέπει το cd θα τελειώσουν τα βάσανα σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnXarxas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 πως μπορώ να το κάνω μόνος μου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnXarxas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 καλησπέρα πάλι πριν από λίγο καιρό έκανα ένα θέμα για το πως να κάνω αναβάθμιση στα BIOS ενός υπολογιστή http://www.insomnia.gr/topic/400361-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-bios-%CF%80%CF%89%CF%82/ και καταλήξαμε να συζητάμε για το πως μπορώ να κάνω bootable το CD, και άκρα του τάφου σιωπή, απάντηση δεν πήρα... μιας λοιπόν και δεν πήρα απάντηση, δώστε μου τα φώτα σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Τελικά ξεκινάει από cd το σύστημά σου; Γιατί στην αρχή αυτό μας λες ότι είναι το πρόβλημά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnXarxas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 τώρα πλέον ναι, και το έκανα νέο θέμα αυτό με το bootable CD, για να μην μπλεχτούν, αλλά μου τα συμπτιξαν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.