Προς το περιεχόμενο

Αγορά οθόνης υπολογιστή

Mortis19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι πολλα χρονια gamer και σε τουρνουα παιζω και ψαχνω το καλυτερο για καλυτερες επιδοσεις...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπον διαβασα πολλα πραγματα στο internet και αποφασισα να παρω καποια απ αυτες τις 2:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002XNOJMC/ref=oss_product

http://www.amazon.co.uk/BenQ-G2222HDL-21-5-inch-Widescreen-Back-Light/dp/B002UJ31A0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1306363862&sr=8-1

Αν η 24αρα ειναι η ιδια ακριβως με την 22αρα (η οποια ξερω οτι ειναι αρκετα καλη) θα παρω την 24αρα. Αν ειναι χειροτερη θα παρω την 22αρα.

Εσεις ποια απο τις 2 προτεινετε? Παρακαλω πειτε μου μεχρι αυριο...

Δημοσ.

Ειμαι πολλα χρονια gamer και σε τουρνουα παιζω και ψαχνω το καλυτερο για καλυτερες επιδοσεις...

Να ρωτήσω με τι game ασχολείσαι?

Δημοσ.

εσυ είσαι χειρότερος από μένα. 3 μήνες ψάχνεις οθόνη. :-)

Χαχα ναι το ψαχνω καλα (βεβαια ειχα και τις πανελληνιες). Και μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα οτι οι benQ φτιαχνουν αρκετα καλα ΤΝ panels και φθηνα, οποτε βλεπω να παιρνω benQ. Βασικα ελεγα να παρω IPS, αλλα δεν βρισκω καλη οθονη με IPS panel με κατω απο 250 ευρω... (μια dell βρηκα αλλα απο δοκιμες που ειδα εχει πολυ μεγαλα response times και ghosting)

Ο συγκεκριμένος πωλητής του eBay δε στέλνει Ελλάδα, μόνο Αγγλία.

Οκ ευχαριστω :)

Να ρωτήσω με τι game ασχολείσαι?

Οτι game βγει και ειναι καλο το παιζω. Για παραδειγμα τωρα παιζω witcher 2 :)

Ομως δεν μου ειπατε για τις 2 benQ. Ειναι ιδιες? Γιατι review για την g2420hdbl δεν βρισκω, μονο για την g2222hdl...

Δημοσ.

Δεν εκανα εγω δοκιμες, διαβασα πολλες δοκιμες και ολες λεγανε οτι η u2311H δεν ειναι τοσο καλη...

Απο το mg manager εχει παρει κανεις? Ξερει κανεις αν ειναι εμπιστο? Γιατι αν ειναι και την παρω 195 με τα μεταφορικα τοτε θα το σκεφτω σοβαρα.

Επισης, η dell εχει καλωδιο dvi ή hdmi μαζι?

Απλα πειτε μου σημερα γιατι εχω κανει την παραγγελια για την G2420HDBL απο amazon και πρεπει να την ακυρωσω αν ειναι...

EDIT: Βασικα μολις διαβασα ενα αρκετα καλο review απο ενα αρκετα εμπιστο site για την dell. Βεβαια και αυτο ελεγε για προβληματα με ghosting, αλλα πολυ λιγο (δεν φαινεται). Αν το mg manager ειναι εμπιστο, σκεφτομαι να αγορασω αυτη... (Να πω οτι ειμαι απο επαρχεια) Βασικα οταν ειχα κοιταξει για τιμες στο skroutz δεν ηταν τοσο χαμηλα αυτη και το μονο μαγαζι απο το οποιο μπορουσα να την αγορασω και το ηξερα κιολας ηταν το vision studio που την ειχε 230 ευρω, πολυ ακριβη.

Λοιπον πειτε μου. Να την παρω απο το mg manager? Ειδα οτι εχει και dvi καλωδιο μαζι...

EDIT 2: Μιλησα με καποιον απο το mg manager και μου ειπε οτι με καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο βγαινουν κατω απο 5 ευρω τα μεταφορικα, ενω με αντικαταβολη βγαινουν πανω απο 20 ευρω. Πειτε μου παρακαλω αν ειναι εμπιστο το mg manager ωστε να την αγορασω με καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο αμα ειναι...

Δημοσ.

Για μένα διάβασε πρώτα κάποια πράγματα για το input lag, το ghosting και το response time και πώς αντιλαμβάνεται όλα αυτά το ανθρώπινο μάτι.

Γιατί εγώ π.χ. έχω διαβάσει ότι μέχρι τα 20-25ms περίπου ο άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται διαφορές, και ότι το input lag εξαρτάται άμεσα και από το ποντίκι και πληκτρολόγιο που χρησιμοποιείς, καθώς έχουν κι αυτά input lag.

Το από πού θα την πάρεις δεν έχει καθόλου σημασία, αφού αν χρειαστείς after sales support θα απευθυνθείς απευθείας στη Dell, που είναι και ένας απ' τους λόγους που πας σε αυτή την εταιρεία καθώς έχει άριστο support.

Η U2311H έχει DisplayPort, DVI και D-Sub. Είναι ήδη συνδεδεμένη με το D-Sub απ' τη Dell (εννοείται ότι το βγάζεις επί τόπου) και έχει και καλώδιο DVI (που εννοείται ότι το προτιμάς έναντι του D-Sub).

Ειλικρινά πάντως, διάβασε κάποια πράγματα για αυτά που σου είπα και σε απασχολούν σε τόσο μεγάλο βαθμό γιατί κάπου νομίζω πως έχεις πέσει «θύμα» του marketing.

Δημοσ.

Φιλε μου εχεις δικιο σε αυτα που λες και εγω ξερω οτι λιγοι ανθρωποι αντιλαμβανονται διαφορες κατω απο 20 ms. Απλα ψαχνω οτι καλυτερο μπορω να βρω με τοσα χρηματα. Εχω διαβασει παρα πολλα πραγματα κι εγω και συμφωνω και για αυτα που λες για το input lag. Ο βασικος λογος που δεν επαιρνα την dell ηταν οτι δεν ηταν τοσο καλη ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ. Τα 190 ευρω ειναι πολυ καλη τιμη και σιγουρα αξιζει για αυτη την οθονη, αφου σαφως υπερεχει εναντι των NT panels (τουλαχιστον σε χρωματα). Βεβαια για μενα τα response times και τα input lags εχουν μεγαλη σημασια, μιας και ειμαι gamer, αλλα οχι τοσο ωστε να μην μου αρεσει η dell.

Λοιπον αποφασισα να παραγγειλω την dell απο το mg manager (ελπιζω να μην με κλεψουν)...

Δημοσ.

O phanispal στα λέει πολύ ωραία. Δυστυχώς αυτό το marketing προωθεί ότι π..ρια του συμφέρει ανά εποχή για να σε έχει εσένα κακομοίρη καταναλωτή να τρέχεις κάθε 1-2 χρόνια να αλλάζεις HW. Πίστεψέ με, τα ΤΝ σε 1-2 χρονάκια το πολύ θα εξαφανιστούν από την αγορά, ως διά μαγείας η τιμή των IPS θα πέσει ξαφνικά και όλα τα sites μετά θα λένε τι τέλεια που είναι ΚΑΙ για gaming.

Το ghosting που μετράνε στα κ...προγράμματα που χρησιμοποιούν, πιάνει κάτι τόσο μικρές διαφορές που όχι το μάτι σου δεν πρόκειται να τις καταλάβει, αλλά ούτε με slow-motion κάμερες θα το πιάσεις (υπερβολή για να τονίσω το προηγούμενο). Είναι σαν το 3dMark που βγαίνουν όλοι οι καμένοι και μόλις πιάσουν 1-2 μονάδες παραπάνω στο σκορ, κοκορεύονται ότι την έχουν "μεγαλύτερη" (την ταχύτητα εννοώ, πονηρούληδες). Λες και στην καθημερινή χρήση θα καταλάβει κανείς τον υπερχρονισμένο 980Χ και πάνε και σκάνε εκατοντάδες ευρώ. Κι άντε στα κομμάτια αυτό είναι και ένα είδος χόμπι. Αλλά η οθόνη?...

Και σωστά αναφέρθηκε πως πιο σημαντικός παράγοντας είναι το input-lag, που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, και η εν λόγω DELL έχει Overdrive για να το μειώνει (που αμφιβάλω αν το έχουν τα φθηνά TNs).

Άντε καλή αγορά και μια χαρά είναι το μαγαζάκι. Kι όπως ξαναείπα, το φαινόμενο να είναι τόσο φθηνη η U2311 στην Ελλάδα μόνο, εγώ ακόμα δεν το έχω πιάσει. Για παράδειγμα: EBAY U2311

Δημοσ.

Συμφωνω φιλε μαζι σου και ξαναλεω οτι την οθονη αυτη δεν την επαιρνα επειδη την ειχα δει στα 230 ευρω και δεν εδωσα σημασια γιατι πιστευω οτι δεν αξιζε τοσα λεφτα για τα reviews που ειχα διαβασει (βασικα το παραδεχομαι οτι δεν ειχα διαβασει reviews απο καλα sites και την υποβαθμιζαν αδικα).

Εν το μεταξυ την πατησα κι εγω με το amazon, γιατι τον τελευταιο καιρο κοιταζα τιμες απο κει μονο και οχι απο ελλαδα και την εβλεπα 265 λιρες (απλισιαστη) και δεν εδωσα καμια σημασια σε αυτην την οθονη. Ειναι οντως παραλογο που κανει 190 ευρω μονο στην Ελλαδα.

Οσο για τις επιδοσεις (input lag και ghosting και τετοια) δεν ψαχνω διαφορα πολυ μικρη αλλα μια αξιοσημειωτη. Να δωσεις 260 ευρω για την dell για μενα δεν αξιζει απ τη στιγμη που σε σχεση με αλλα ips panels εχει περισσοτερο input lag και με τα ιδια λεφτα βρισκεις καλυτερη με ips panel. Ομως δεν εχω τοσα λεφτα για να δωσω για οθονη με ips panel.

Ευτυχως ο phanispal εστειλε link απο το σκρουτζ και ανακαλυψα αυτην την τιμη. Την εχω παραγγειλει απο το απογευμα και απο αυριο περιμενω να την στειλουν.

Σας ευχαριστω και τους δυο... :rolleyes:

Δημοσ.

Να σαι καλά.

Απλά να διορθώσω 2 πραγματάκια. ΟΧΙ δεν βρίσκεις καλύτερη οθόνη, με IPS ή PVA/MVA panel (για ΤΝ ούτε καν μιλάω) στα ίδια ή λιγότερα χρήματα. Γιατί αν έβρισκες, απλά θα σου προτείναμε να πάρεις την άλλη την καλύτερη :)

Και επίσης μια χαρά τα αξίζει τα +250€ που κοστίζει έξω. Γιαυτό και πουλιέται σαν ζεστό ψωμί σε όλο τον κόσμο. Απλά εδώ παραείναι φθηνή (σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά πάντα), κι ας το χαρούμε :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...