Uberalles_gr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους, είμαι πολύ προβληματισμένος τις τελευταίες εβδομάδες όσον αφορά τα λεφτά που χαλάω για την βενζίνη του αυτοκινήτου μου. Επειδή το μεταχειρίζομαι αρκετά, πρέπει να το γεμίζω το λιγότερο 3 φορές το μήνα (κάνω παραπάνω από 1.200 χιλιόμετρα το μήνα) το οποίο σημαίνει γύρω στα 200 ευρώ... Η συγκοινωνία δεν με βολεύει και χρειάζομαι να έχω κάποιο μεταφορικό μέσο. Και επειδή από ότι βλέπω η βενζίνη ΜΟΝΟ ανεβαίνει είναι πολύ πιθανόν τα 200 ευρώ να γίνουν 220, 250, ... Έτσι σκέφτηκα την αγορά κάποιας μηχανής καθαρά και μόνο για να γλιτώνω κάποια λεφτά.. Σκέφτομαι κανένα 125cc μηχανάκι (και παραπάνω να είναι δεν θα με χάλαγε) και θα ήθελα να μάθω τιμές περίπου (καινούριο και μεταχειρισμένο και τι μου προτείνετε εσείς), πόσο πάει το δίπλωμα, πόσο θα καίει και γενικά πως σας φαίνεται σαν ιδέα.
panosno1com Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Με τη σειρά μας και μεις να μάθουμε εαν εχεις καποια παλιοτερη εμπειρια στους δυο τροχους Λοιπον, δε ειμαι και ο πλεον εμπειρος αλλα θελω να πω τη γνώμη μου. Θελεις λοιπον να γλιτώνεις καποια λεφτά. Άρα θελεις πιστευω κατι σε σκουτερ/αυτοματο ; Στα αυτοματα υπαρχουν οι φτηνες μαρκες πχ SYM και KYMCO με 125 και 150 cc περιπου απο 1800 ευρω, και υπαρχουν οι κλασσικες ακριβοτερες μαρκες παραδειγμα honda SH 150 cc. Το διπλωμα να κοστισει γυρω στο 350 - 400 ευρω. Σαν ιδεα καλη ειναι αυτη που εχεις, υπολογισε ομως να παρεις και ενος Α επιπεδου εξοπλισμο . Δηλαδη δυο μπουφανακια (χειμωνα κ για καλοκαιρι) ενα καλο κρανος και γαντια. Θα προτεινα επισης τα αυτοματα/σκουτερ επειδη εχουν λιγο παραπανω χωρο κατω απ τη σελα ωστε να βάζεις τιποτα μεσα εαν δε σου ειναι ευκαιρο να τα χεις ολα ...πανω σου! Επισης ο λογος που προτεινω τα σκουτερ ειναι επειδη καταλαβα οτι θες να κανεις τη δουλεια σου και τα σκουτερ ειναι απλα γκαζι φρενο , πιστευω ειναι πιο ευκολο για τους περισσοτερους. Α δε μας ειπες και που μενεις ! Τα 1200 χλμ ειναι στο κεντρο της αθηνας ή σε καποια αλλη πολη ?
Uberalles_gr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ για την απάντηση! Να συμπληρώσω λοιπόν ότι δεν έχω καμία σχέση με τους 2 τροχούς παρά μόνο με το ποδήλατο! Δεν γνωρίζω τι είναι καλύτερο, δηλαδή σκούτερ/αυτόματα όπως μου προτείνεις για αυτό ρωτάω .. Όλα τα χιλιόμετρα που κάνω είναι μέσα στην Αθήνα.. Είναι καλύτερα να πάρω μεταχειρισμένο ή καινούριο ; Στα αυτοκίνητα υπάρχουν πολλές "ευκαιρίες" αυτή την περίοδο. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο και στις μηχανές; Και έχεις δίκιο ότι θα χρειαστώ και τον απαραίτητο εξοπλισμό τον οποίο όμως πόσο θα μου πάει;; Για το δίπλωμα θα χρειαστεί να κάνω και μαθήματα και εάν ναι πόσα είναι αυτά;;
Alxnks Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 χωρις να εχω σχεση με τους 2 τροχους (τουλαχιστον οχι σε επιπεδο του να δινω συμβουλες), σε οτι αφορα τις τιμες τους φανταζομαι οτι επειδη ακριβως ολοι και περισσοτεροι θα τους γλυκοκοιταζουν, οι τιμες δεν θα ειναι σε κατιουσα οπως στα αυτοκινητα. κατα τα αλλα..προσφατα επαιζε αυτη η προσφορα: €150 από €315 για Εκμάθηση Οδήγησης Μηχανής (11 Θεωρητικά Και 10 Πρακτικά Μαθήματα) για Απόκτηση Διπλώματος Κατηγορίας Α1 (Έως 250cc) http://www.groupon.gr/deals/athens/sarantis-sidedeal/253328 και με δελεαζε αλλα τελικα δεν την πηρα. εχω ακουσει κι αλλους ομως, εκτος των site προσφορων, οτι αμα εχεις διπλωμα αυτοκινητου, της μηχανης σου παει καπου στα 190-200.
panosno1com Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Προσωπικα, θα επαιρνα ειτε καινουριο SYM ή KYMCO ειτε καποιο μηχανακι απο γνωστο/φιλο μου . ΠΡοτεινα σκουτερ γιατι κατα τη γνωμη μου ειναι πιο φιλικα σε καποιον που απλα θελει να κανει τη δουλεια του. Τουλαχιστον εαν μπαινεις για πρωτη φορα στο δικυκλο κοσμο ,εμενα που ειμαι εκτος απ αυτον μου φαινεται πιο ευκολο το ανοιγω γκαζι κλεινω γκαζι παταω φρενο. εννοειται οτι δε πηγαινω κομματια μιλαμε για λογικες ταχυτητες. τα μαθηματα οντως ειναι 10 ωρες θεωρια και 11 πρακτικης. Στη θεωρια δινεις εξετασεις σε 10 ερωτησεις ,αφου τον ΚΟΚ τον εχεις δωσει για το αμαξι, απο συνολο 150 ή 170 δε θυμαμαι. Μερικες εφοσον εχεις οδηγησει ποδηλατο ας πουμε βγαινουν και με βαση λογικης. Τιμες ειναι αναλογα τη σχολη πιστευω, ετσι οπως εχουν γινει. αλλα δε παιζουν τρανταχτες διαφορες... Απλα απ τον ιουνιο του 2009 εχουν διαχωρισει το διπλωμα και με το τυπο του σασμαν δλδ εαν δωσεις με αυτοματο τοτε μονο αυτοματο θα μπορεις να οδηγεις ενω αν δωσεις με "κανονικο" θα οδηγεις τα παντα. Το μικρο διπλωμα, Α1 ειναι για μεχρι 33 ιππους ή μια αναλογια που δε τη θυμαμαι . ουσιαστικα απ οτι μου χουν πει μπορεις να οδηγησεις μεχρι 250 κυβικα (επειδη συνηθως τα 250 σεσε εχουν 33 ιππους) . Μου χαν πει κιολας οτι καποια παλια δικυκλα ηταν 650 σεσε και καμια 30ρα ιππους αλλα δε το χω εξακριβωσει αλλωστε δε ενδιαφερει κατι τετοιο . Επισης για μενα καλο θα ταν να το παρεις απο καποιον που ειναι <<διπλα στο σπιτι σου>> και κανει και σερβις ωστε να μην τρεχεις αδικα .
Uberalles_gr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Το θέμα είναι εάν θα κάνω οικονομία!! Δηλαδή πόσο καίει ένα μηχανάκι σαν αυτά που μου προτείνεις;;
Ntinaras Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 δυστυχως τα μηχανακια καινε δυσαναλογα πολυ σε σχεση με τα αυτοκινητα ενω θα περιμενες να καιει το 10% απο το αυτοκινητο,γιατι εχει το 10% του κυβισμου και το 10% του βαρους,συνηθως ειναι πολυ κοντα στη καταναλωση,και στη καλυτερη περιπτωση ειναι καπου στη μεση... παντως με τα λεφτα που θα δωσεις για να παρεις μηχανακι,μπορεις να βαλεις υγραεριο στο αυτοκινητο σου...
ducatirulez Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Τι αυτοκινητο εχεις? Με τα δεδομενα που δινεις,καιει χοντρικα 7-9λιτρα/100χλμ. Οποιο τετραχρονο σκουτερ 125 και να παρεις θα καιει σημαντικα λιγοτερο. http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/81553.asp
AfterForever Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Honda CBF 125i. Ήμουν ακριβώς στην ίδια φάση με σένα, έβλεπα σκουτεράκια (αυτόματα), αλλά αυτό με κέρδισε με την εμφάνισή του και το περιμένω από μέρα σε μέρα. http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/75628.asp Σε γενικές γραμμές έχω ακούσει τα καλύτερα. Επίσης θεωρείται από τα πιο οικονομικά, με ένα ρεζερβουάρ 13 λίτρων που έχει (κοινώς με τωρινές τιμές βενζίνης ένα 20άρικο) βγάζεις μια 450αρού-500αρού χιλιόμετρα για πλάκα. Κοντά στο 2,2/100km είναι η επίσημη (χαρακτηριστικά ο αντιπρόσωπος μου είπε αθήνα-σαλόνικα με ένα ρεζερβουάρ). Τελοσπάντων, καταλαβαίνεις στο περίπου τι παίζει. Να, βρήκα και λινκ σε ό,τι αφορά την κατανάλωση στο συγκεκριμένο. http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/72198.asp
Ntinaras Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Τι αυτοκινητο εχεις? Με τα δεδομενα που δινεις,καιει χοντρικα 7-9λιτρα/100χλμ. Οποιο τετραχρονο σκουτερ 125 και να παρεις θα καιει σημαντικα λιγοτερο. http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/81553.asp εμενα καιει 6-8 αναλογα την οδηγηση. ενα μηχανακι ομως καιει καπου τα μισα. ειναι παρα πολλα...
papahlamidas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Και εγώ στην ίδια φάση ήμουν αλλά όχι τόσο λόγο καυσίμων αλλά λόγω parking. Όποιος έχει δοκιμάσει να βρει parking στο Παγκράτι στης 10 το πρωί θα με καταλάβει. Στην αρχή σκεφτόμουν να πάω να πάρω το Mp3 της Piaggio που δεν χρειάζεται να έχεις δίπλωμα μηχανής αλλά τα λεφτά ήταν πολλά (4500 κοντά για ένα 250cc μεταχειρισμένο απ ότι θυμάμαι) Οπότε είπα να πάω να βγάλω δίπλωμα για 125cc που μου πήγε στα 400 ευρώ μαζί με παράβολα. Αγόρασα και το Honda Innova 125i με 2000 ευρώ καινούργιο και μπορώ να μετακινούμε άνετα. Πάντως εάν σε ενδιαφέρει η ταχύτητα και βγαίνεις σε μεγάλους δρόμος τότε το CBF που είπε ο φίλος από πάνω είναι όνειρο. Με αυτό έκανα μαθήματα οδήγησης.
Uberalles_gr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Το δικό μου καίει 9,5 - 10 λίτρα / 100 χιλιόμετρα .. Μόνο 2,2 καίει !! Τόσο λίγο !!! Πραγματική οικονομία .. Αλλά από την άλλη τα λεφτά που θα χρειαστώ για δίπλωμα, εξοπλισμό, αγορά είναι κανένα 3.000 !!
Septum Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Το δικό μου καίει 9,5 - 10 λίτρα / 100 χιλιόμετρα .. Μόνο 2,2 καίει !! Τόσο λίγο !!! Πραγματική οικονομία .. Αλλά από την άλλη τα λεφτά που θα χρειαστώ για δίπλωμα, εξοπλισμό, αγορά είναι κανένα 3.000 !! Mε το μηχανακι θα κανεις αποσβεση πολυ γρηγορα οχι μονο λογω βενζινης,αλλα και συντηρησης.Για μενα,αν δεν εισαι ο συντηρητικος οδηγος μην πας για 125.Πηγαινε γυρω στα 250 για 2 λογους.Αν οπως ειπα δεν κινησε υπερβολικα αργα και καποια στιγμη θες να πας κοντα στα 100(σε εναν ανοιχτο δρομο πχ) το 125 δουλευει στα ορια του που σημαινει αυξημενη καταναλωση.Ενα 250 δουλευει χαλαρα σε αυτα τα χιλιομετρα συνεπως και νορμαλ καταναλωση.Και δευτερον,απο αποψη ενεργητικης ασφαλειας το 125 δε βοηθα.Θα θες σε καποια στιγμη γκαζι για μια προσπεραση πχ και θα σου λειπει.Εγω προτινω ninja 250r.Για μεταχειρισμενο που παιζει στα 3χιλιαρικα θα δωσεις και κανα 350αρι για εξοπλισμο.Αλλα θα εχεις κατι ομορφο συγκριτικα με αλλα μικρα,σβελτο,και οικονομικο.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Γνώμη μου, αν καθαρά φεύγεις από το αμάξι για λόγους βενζίνης/κίνησης κτλπ και στην τελική δεν οδηγάς καν μηχανή ή έχεις δίπλωμα μηχανής.. ..είναι να αγοράσεις ένα Piaggio Lt. Έχω ακούσει τα καλύτερα, και το τρέχεις με δίπλωμα αυτοκινήτου. Ψάξε το.
panosno1com Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 απ οτι λεει στο σαιτ που δωσε η Μαρία ειναι piagio mp3 και καλα επομενη εκδοση η επομενο μοντελο κατι τετοιο. Γαμωτο μακαρι να πεφτε η τιμη τους.... Πιστευω οτι ειναι κατι... "νεο" γι αυτο ειναι τοσο τσιμπημενη με το καιρο θα μειωθει ! (καλα δε ειπαμε να παει στην ξεφτιλα τιμη...απλα να λογικευτει :Ρ )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.