mac_mac Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 αυτο που θελω να πω φιλικα παντα ειναι οτι τη διαφορα την κανει το λειτουργικο συστημα. και σαν το macosx τα windows δεν θα γινουν ποτε. οσο αφορα την ταχυτητα, απ οτι μου ειπε και το παιδι του bill gates ο grimpr εχεις mac. και αν δεν κανω λαθος mac pro. αντι λοιπον να πας να σκασεις λεφτα να παρεις pc μεινε στο mac, βαλτου ssd , τιγκαρε το στη ram και μετα θα πηγαινει φυσεκι με ενα σωστο setup και καθαρο format με snow. παμε τωρα στο θεμα της φωτογραφιας. φωτογραφια γαμου λοιπον ειναι το αντικειμενο σου εαν καταλαβα σωστα.τραβας raw γιατι θελεις 16bit ποιοτητα? γιατι δεν συμπιεζει οπως το jpg τα δεδομενα? ε και?!? θα το καταλαβει ο πελατης σου εαν ειναι jpg!??!?!?! ακομα και να τυπωσεις ακομα και να παραδωσεις σε ηλεκτρονικη μορφη ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. RAW μπορεις να τραβας τις πιο προσωπικες σου φωτογραφιες. τις πιο art. που σιγουρα δεν τραβας κατα χιλιαδες... οκ επειδη και εγω του χωρου ειμαι και ξερω και γω κατι λιγα απο photoshop μπορω να σου πω οτι μπορεις να μην το χρησιμοποιησεις κιολας εαν σου φαινεται αργο στη διαδικασια. μπορεις να χρησιμοποιησεις το Aperture που ειναι native και καλογραμμενη εφαρμογη του φρουτου οπως λεει και ο lady gaga grimpr... η και το adobe lightroom που ειναι αποκλειστικα για φωτογραφια και ειναι σιγουρα και αφτο πιο καλογραμμενο απ οτι το photoshop. Α και που σε... στειλε και κανα mail στην adobe να το ξαναγραψει (Photoshop) απο την αρχη γιατι τα εχουν φορτωσει στον κοκκορα μου φαινεται εκει στην A και βαριουνται να το ξαναγραψουν απο την αρχη, το εχουν παραφορτωσει στον κωδικα και γιαυτο παει πιο αργα απ οτι στο WINDOZE... παντως εγω νομιζω οτι το cs5 παει σφαιρα, εαν κρινω απο ενα imac27 με 4gb ram. που να ειχε και ssd... ελπιζω να σε καλυψα. ζητω ο μπιλ γκευτς. Το θεμα ειναι αν το καταλαβει ο πελατης? Το να δινεις μια σωστη δουλεια δεν...? Αρπα κολα στα παντα ? Δινεις χιλαδες ευρω σε εξοπλισμο ,προσπαθεις οσο μπορεις να προσφερεις το καλυτερο και φτανουμε να λεμε ελα μορε ποιος θα το καταλαβει? Φιλε μου δεν θα συμφωνισω μαζι σου. Ισως δεν γνωριζεις τη διαφορα μεταξυ RAW kai JPG. Και δεν ενοω θεωριτικα.Αλιως δεν θα ελεγες κατι τετιο. Ειμαι 25 χρονια φωτογραφος και πιστευεις οτι δεν εχω δουλψει Aperture..lightroom..? Δουλευω το photoshop σε Mac απο τον G4 εδω και 15 χρονια. Και μαλον θα σε στεναχωρισω αλλα στη πραξη Mac kai photoshop απο την εκδοση CS4 και μετα ειναι ποιο αργο και απο το DELOS EXPRESS . Έτσι όπως έγιναν τα μακ μακ τώρα.. δικά σας, χάρισμα σσς… γραφιστικά και amd δεν ταιριάζουν.. (τουλάχιστο μέχρι σήμερα σε amd πας μόνο αν διαθέτεις πολύ λίγα λεφτά, αν ασχολείστε με τέτοια ) δυστυχώς. Αυτό θα είναι ακόμη ποιο έντονο σε 1 χρόνο από τώρα.. Είμαστε στην αρχή. Καλά στο βίντεο έγιναν.. στα γραφιστικά έκαναν 10 βήματα προς τα πίσω.. Αυτές οι τιμές για τα windows 7 εκδόσεις, από πού της βρήκες? Το skroutz τα έχει 170 τα ultimate 64. http://media-ram.gr/index.php?target=products&product_id=134512 Για VIDEO απλα δεν δεν υπαρχει τιποτα αλο. επιτελους πηγε 2010 για να δειτε και σεις λιγακι το φως. αλλα και παλι κατα γενικη ομολογια εδω που τα λεμε παλι την πλατη μας βλεπετε και θα την βλεπετε για καιρο ακομα (οσο και να μας αντιγραφει η μικυσοφτ). προς θεου μη νομιζεις οτι τα παιρνω απο το φρουτο, απλα ειμαι πρωην χρηστης "pc" και εδω και 10 χρονια με λενε delerio και ειμαι καλα... δεν ειμαστε off topic, το παλικαρι θελει να παρει pc και αν παρει pc, windows θα του βαλει... ΥΓ: Αφου δεν εζησες το msdos τυχερος εισαι... Ειναι κακο να εισε χρηστης και οχι οποδος και MAC αλλα και PC ? Απλα κοιτας ποιο ειναι καλυτερο για τη συγκεκριμενη δουλεια που το θες. Ολα σε ενα δυστυχως δεν υπαρχει και ουτε προκειτε.
themis_81 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 παμε τωρα στο θεμα της φωτογραφιας. φωτογραφια γαμου λοιπον ειναι το αντικειμενο σου εαν καταλαβα σωστα.τραβας raw γιατι θελεις 16bit ποιοτητα? γιατι δεν συμπιεζει οπως το jpg τα δεδομενα? ε και?!? θα το καταλαβει ο πελατης σου εαν ειναι jpg!??!?!?! ακομα και να τυπωσεις ακομα και να παραδωσεις σε ηλεκτρονικη μορφη ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. RAW μπορεις να τραβας τις πιο προσωπικες σου φωτογραφιες. τις πιο art. που σιγουρα δεν τραβας κατα χιλιαδες... οκ επειδη και εγω του χωρου ειμαι και ξερω και γω κατι λιγα απο photoshop μπορω να σου πω οτι μπορεις να μην το χρησιμοποιησεις κιολας εαν σου φαινεται αργο στη διαδικασια. μπορεις να χρησιμοποιησεις το Aperture που ειναι native και καλογραμμενη εφαρμογη του φρουτου οπως λεει και ο lady gaga grimpr... η και το adobe lightroom που ειναι αποκλειστικα για φωτογραφια και ειναι σιγουρα και αφτο πιο καλογραμμενο απ οτι το photoshop. παντως εγω νομιζω οτι το cs5 παει σφαιρα, εαν κρινω απο ενα imac27 με 4gb ram. που να ειχε και ssd... Το αν ειναι φωτογραφια γαμου ή συναυλια ή οτιδηποτε , ο καθε φωτογραφος επιλεγει στο αν θελει να εχει το max ποιοτητας . ή για να στο θεσω λιγο πιο λογικα , για το αν θα θελει να εχει ¨τα πρωτοτυπα¨ Το Raw εχει σαν λογικη οταν το επιλεγεις στην ληψη αρχικα για να εχεις ολη την πληροφορια της εικονας ( ετσι ωστε να μπορεις να επεμβεις σε μεγαλυτερο βαθμο στον υπολογιστη μετα ) και για να εχεις το "αρνητικο" που λεγαμε παλια . Οταν σε μια δουλεια που ο πελατης καλειται να διαλεξει εικονες , δεν θα κατσω εγω για παραδειγμα να επεξεργαστω ολο τον ογκο της φωτογραφισης σε Raw , θα μετατρεψω τα αρχεια μου σε JPG για να του δωσω το δειγματολογιο ( ειτε γαμος - ειτε θεατρο - ειτε συναυλια δεν εχει σημασια ) , ΑΛΛΑ οταν γινει η τελικη επιλογη θα κατσω να δουλεψω στα Raw αρχεια και οχι στα JPG . Το θεωρω και πιο δικαιο για τον ανθρωπο που με πληρωνει να εχει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα . Αλλιως θα ειχα μια crop frame ψηφιακη των 500 ευρω με ενα φακουδακι των 300 , μιας και παλι πολλοι απο τους πελατες μου δεν θα εβλεπαν την διαφορα , οποτε γιατι να παιδευομαι και να πληρωνω για L φακους ? Καλο ειναι λοιπον , να εκμεταλευομαστε στο μεγιστο τον εξοπλισμο που εχουμε για να δινουμε το καλυτερο δυνατο καθε φορα . Οπως εχω αναφερει αρκετες φορες και εγω με imac 27'' i7 8gbram δουλευω και με καλυπτει απολυτα στις μεχρι τωρα αναγκες μου . Για επεξεργασια δεν θα γυρνουσα σε PC . Με το Lightroom και το CS5 δουλευω μια χαρα με 2 full frame 5D II . Το σιγουρο ομως ειναι οτι το Photoshop και τα add on που εχω ειναι μονοδρομος οταν το εχεις μαθει και το χειριζεσαι χρονια . Το Lightroom ειναι πολυ καλο συμπληρωματικο εργαλειο , δεν ειναι για να κανεις αποκλειστικα δουλεια μονο σε αυτο . Για το Aperture δεν μπορω να εκφερω γνωμη μιας και δεν το εχω δουλεψει . Οποτε , λεγοντας σε καποιον το για ποιον λογο τραβαει Raw ειναι λιγο καπως , μιας και ο καθενας επιλεγει τον τροπο που εργαζεται και ποσο μαλλον το ποσο θελει να παιδευεται . Αν καποιος συναδελφος δεν θελει να κανει καθολου επεξεργασια και να δινει τις εικονες ετσι , ειναι δικαιωμα του . Οταν ομως σε καποιους διαφημιση ειναι η τελικη εικονα , καλο ειναι να κανει τα μεγιστα για να την επιτυχει και αντιστοιχα να την κοστολογησει . Το θεμα Mac - Pc σαν αντιπαλοτητα δεν προκειται ποτε να σταματησει ή να αλλαξει . Απο PC περασα σε Mac για να δω την διαφορα και εμενα με κερδισε σαν πρωτη επαφη . Το αν θα εδινα 5000 για να παρω ενα πληρως επεκτασιμο Mac Pro ομως δεν νομιζω . Εδωσα 2800 και αν και ηταν αρκετα δεν τα μετανοιωσα ακομα . Σιγουρα σε συζητησεις το προτεινω αλλα δεν ειμαι και φανατικος .
mac_mac Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 αυτο που θελω να πω φιλικα παντα ειναι οτι τη διαφορα την κανει το λειτουργικο συστημα. και σαν το macosx τα windows δεν θα γινουν ποτε. οσο αφορα την ταχυτητα, απ οτι μου ειπε και το παιδι του bill gates ο grimpr εχεις mac. και αν δεν κανω λαθος mac pro. αντι λοιπον να πας να σκασεις λεφτα να παρεις pc μεινε στο mac, βαλτου ssd , τιγκαρε το στη ram και μετα θα πηγαινει φυσεκι με ενα σωστο setup και καθαρο format με snow. παμε τωρα στο θεμα της φωτογραφιας. φωτογραφια γαμου λοιπον ειναι το αντικειμενο σου εαν καταλαβα σωστα.τραβας raw γιατι θελεις 16bit ποιοτητα? γιατι δεν συμπιεζει οπως το jpg τα δεδομενα? ε και?!? θα το καταλαβει ο πελατης σου εαν ειναι jpg!??!?!?! ακομα και να τυπωσεις ακομα και να παραδωσεις σε ηλεκτρονικη μορφη ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. RAW μπορεις να τραβας τις πιο προσωπικες σου φωτογραφιες. τις πιο art. που σιγουρα δεν τραβας κατα χιλιαδες... οκ επειδη και εγω του χωρου ειμαι και ξερω και γω κατι λιγα απο photoshop μπορω να σου πω οτι μπορεις να μην το χρησιμοποιησεις κιολας εαν σου φαινεται αργο στη διαδικασια. μπορεις να χρησιμοποιησεις το Aperture που ειναι native και καλογραμμενη εφαρμογη του φρουτου οπως λεει και ο lady gaga grimpr... η και το adobe lightroom που ειναι αποκλειστικα για φωτογραφια και ειναι σιγουρα και αφτο πιο καλογραμμενο απ οτι το photoshop. Α και που σε... στειλε και κανα mail στην adobe να το ξαναγραψει (Photoshop) απο την αρχη γιατι τα εχουν φορτωσει στον κοκκορα μου φαινεται εκει στην A και βαριουνται να το ξαναγραψουν απο την αρχη, το εχουν παραφορτωσει στον κωδικα και γιαυτο παει πιο αργα απ οτι στο WINDOZE... παντως εγω νομιζω οτι το cs5 παει σφαιρα, εαν κρινω απο ενα imac27 με 4gb ram. που να ειχε και ssd... ελπιζω να σε καλυψα. ζητω ο μπιλ γκευτς. Σε αντιπαραθεση με i7 920 win 64 4gb ram φιλε μου δεν παει..... Τεσταρισμενο στη πραξη με τα ιδια αρχεια. περιπου 20 με 25% περισοτερο χρονο το imac. Τωρα να αλαξω το photoshop γιατι τα Mac δεν το παλευουν....οχι. υπαρχουν και Pc.
nikos21aek Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Παντως η ουσια ειναι ο φιλος που ανοιξε το τοπικ αν παει σε pc τελικα να αγορασει εναν 2500κ 16gb ram και εναν ssd 3ης γενιας πχ vertex 3 μαζι με μια nv καρτα να εκμεταλλευτεις και το cuda.Αν φορτωνεις τοσα raw στο cs5 θα παθεις την πλακα σου με ενα τετοιο σεταπ.Τα υπολοιπα ειναι για να μαλωνουμε και να κανουμε και λιγη πλακα μεταξυ μας. http://www.youtube.com/watch?v=jcdiL6ljPHk&feature=youtube_gdata_player Ενα δικο μου βιντεο με ssd πρωτης γενιας μιση και κατω ταχυτητα απο vertex3, 8gb ram και χειροτερη cpu σε φορτωση 60 full hd jpg.Σε raw βλεπεις τη ραμ να καταπινεται σαν νερακι.Μην πας σε λιγοτερα απο 16gb.
themis_81 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Γενικα καλο ειναι τα 16GB σε μηχανηματα για τετοιες δουλειες να ειναι το σημειο εκκινησης . Καποια στιγμη απο τα 8Gb πρεπει και εγω να ανεβασω στα 16 το iMac για να δουλευει λιγο πιο ανετα . Σε PC πλεον τα 32GB ειναι μια καλη λυση για να μην εχει κανενα θεμα με την RAM
mac_mac Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Παντως η ουσια ειναι ο φιλος που ανοιξε το τοπικ αν παει σε pc τελικα να αγορασει εναν 2500κ 16gb ram και εναν ssd 3ης γενιας πχ vertex 3 μαζι με μια nv καρτα να εκμεταλλευτεις και το cuda.Αν φορτωνεις τοσα raw στο cs5 θα παθεις την πλακα σου με ενα τετοιο σεταπ.Τα υπολοιπα ειναι για να μαλωνουμε και να κανουμε και λιγη πλακα μεταξυ μας. http://www.youtube.com/watch?v=jcdiL6ljPHk&feature=youtube_gdata_player Ενα δικο μου βιντεο με ssd πρωτης γενιας μιση και κατω ταχυτητα απο vertex3, 8gb ram και χειροτερη cpu σε φορτωση 60 full hd jpg.Σε raw βλεπεις τη ραμ να καταπινεται σαν νερακι.Μην πας σε λιγοτερα απο 16gb. Μια μονο αλαγη... 2600κ Γενικα καλο ειναι τα 16GB σε μηχανηματα για τετοιες δουλειες να ειναι το σημειο εκκινησης . Καποια στιγμη απο τα 8Gb πρεπει και εγω να ανεβασω στα 16 το iMac για να δουλευει λιγο πιο ανετα . Σε PC πλεον τα 32GB ειναι μια καλη λυση για να μην εχει κανενα θεμα με την RAM Τα 32 GB ειναι πιστευω το ιδανικο. Και το ιδανικο κουτι ειναι το :http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=9f2cb1ee-312b-4e74-8862-cb1c16de9ab6
nikos21aek Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Ναι τον ξεχασα αυτον.Αλλα δεν προκειται να σου δωσει τοσο οσο ο ssd 3ης γενιας και η πολυ ram.Καλυτερα 2600k γιατι κοιτας απολυτες επιδοσεις.Οταν μιλαμε για pc τοσα λεφτα 100euro δεν ειναι τιποτα.
mac_mac Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Ναι τον ξεχασα αυτον.Αλλα δεν προκειται να σου δωσει τοσο οσο ο ssd 3ης γενιας και η πολυ ram.Καλυτερα 2600k γιατι κοιτας απολυτες επιδοσεις.Οταν μιλαμε για pc τοσα λεφτα 100euro δεν ειναι τιποτα.
nikos21aek Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 300 η cpu,350 ο ssd,400 για 32gb ram,150 η μητρικη,300 η καρτα γραφικων. Τελικα στο 2000αρο θα βγει το pc. Αφου το budget υπαρχει μηπως να πας σε 6core i7 με 24gb ram για αρχη και δυνατοτητα επεκτασης σε αλλα τοσα να εχεις και tripple channel στη ram; Λεω τωρα εγω..Μπορει να λεω και μαλακια αλλα θα το κοιτουσα.Θελει λιγο ψαξιμο δεν δινεις λιγα.Απο θεμα αναβαθμισιμοτητας χανεις σιγουρα,αλλα απο επιδοσεις; Γιατι καπου πηρε το ματι μου οτι θα τους ριξει στο 500$ η intel. Αν και μετα απο δευτερη σκεψη δεν θα στο προτεινα γιατι οσο και αν δεν σε νοιαζει η αναβαθμισιμοτητα ειναι τρελο +.
Orifiel Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Μακ μακ.. περίμενε αν θες πάνω από 16 γιγα μνήμη.. τα 2600κ δεν παίρνουν πάνω από 16.. σε λίγους μήνες θα βγουν τα νέας γενιάς με διπλάσια μνήμη.. θα είναι ποιο ακριβά όμως. Υπάρχει sandy mobo που να παίρνει 32 γιγα??
grimpr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Τα 32 GB ειναι πιστευω το ιδανικο. Δεν θα συμβούλευα να στήσεις 32GB RAM μηχάνημα, περνάμε σε διαφορετική κατηγορία πλατφόρμας, τα 8GB dimms είναι πανάκριβα και δίχως υποστήριξη ECC σε πλατφόρμα και CPU δεν θα πλησίαζα ποτέ τέτοιο setup.
nikos21aek Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Πως δεν παίρνουν.Αν πάρει μητρική που δέχεται μέχρι 32 παίρνουν.Αλλά όντως οι φθηνές δεν παίρνουν πάνω από 16gb. Πάντως τα 8gb dimάκια και ακριβά είναι και για υποστήριξη είναι ένα θεματάκι.Δύσκολο setup όντως τα 32gb.Αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει. Edit: καλά είσαι..200€ το 8gb dim.Ούτε για πλάκα!
Orifiel Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Βρες μου μια μητρική και της μνήμες, δεν υπάρχει.. κάτι ακουγόταν για msi αλλά δεν υπάρχει μνήμη… Μόνο ECC που δεν μπαίνουν τα σαντυ, αλλά σερβερ.. Αν υπήρχε θα είχα αγοράσει και εγώ χαχαχα.. αλλά επειδή θέλω να ποντάρω σε αντοχή και επεκτασιμότητα, λέω να το στρετσαρο όσο μπορώ.. Mac mac πρόσεχε, μερικά ελληνικά καταστήματα, δεν ξέρω το λόγο… γράφουν στης μητρικές (32 γιγα).. δεν είναι αλήθεια.. Πως δεν παίρνουν.Αν πάρει μητρική που δέχεται μέχρι 32 παίρνουν.Αλλά όντως οι φθηνές δεν παίρνουν πάνω από 16gb. Πάντως τα 8gb dimάκια και ακριβά είναι και για υποστήριξη είναι ένα θεματάκι.Δύσκολο setup όντως τα 32gb.Αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει. Edit: καλά είσαι..200€ το 8gb dim.Ούτε για πλάκα! Μα δεν υπάρχει στην αγορά 8gigs dim non-ecc. Μόνο τα ECC για σερβερ. Αυτά δεν είναι μόνο για σερβερ? http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46387_46404/8GB-1-module.html?keyphrase=ddr3
grimpr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Dual Channel πλατφόρμες με επεξεργαστές δίχως υποστήριξη ECC RAM (για Intel ολόκληρη η desktop σειρά πλην Xeon, για AMD κανένα πρόβλημα, όλες οι CPU υποστηρίζουν ECC) και 32GB RAM συστήματα είναι απλά no-go, απλά ξεχάστε το. 16GB/Dual Channel και πολλά είναι...
nikos21aek Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Βρες μου μια μητρική και της μνήμες, δεν υπάρχει.. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P67A-UD5-s1155-P67-DDR3-GAP67AUD5-00-G.htm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.