delerio Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 παρε pc να βρεις την υγεια σου ανθρωπε μου. να δουλεψεις λιγο με τα windows το καλυτερο λειτουργικο συστημα που φτιαχτηκε ποτε... κατι που με ενα mac θα το κανεις σε πολυ πιο αργη ταχυτητα και λιγοτερη αξιοπιστια... μα να ανοιξεις 500αρχεια raw σε 10 δευτερολεπτα. μα καλα ποιος εισαι και τραβας 500αρχεια raw? ξερεις τι διαφορα εχει το raw απο το jpg? τι θα κανεις με αυτες τις φωτο banner 10 μετρων?
mac_mac Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 παρε pc να βρεις την υγεια σου ανθρωπε μου. να δουλεψεις λιγο με τα windows το καλυτερο λειτουργικο συστημα που φτιαχτηκε ποτε... κατι που με ενα mac θα το κανεις σε πολυ πιο αργη ταχυτητα και λιγοτερη αξιοπιστια... μα να ανοιξεις 500αρχεια raw σε 10 δευτερολεπτα. μα καλα ποιος εισαι και τραβας 500αρχεια raw? ξερεις τι διαφορα εχει το raw απο το jpg? τι θα κανεις με αυτες τις φωτο banner 10 μετρων? Αν ξερω τι διαφορα απο raw σε jpg ? Το περασμενο σαββατο ειχα περιπου 2200 αρχεια raw για επεξεργασια. Γιατι πιστευεις οτι μονο οταν χρειαζεσε καποια μεγενθυση πρεπει να τραβας αρχεια raw? windows η mac ? Αυτο που κολαει εδω?
Orifiel Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Και εγώ που βγάζω μακρο και θέατρο περισσότερο (έτσι όπως γίναμε κατά κύριο λόγο μακρο, κτλ.. λολ) απορώ πρώτον πως γίνονται τόσο πολλοί γάμοι!!! Χαχα, δεύτερων και εγώ πάντα raw τραβώ γιατι δεν μου αρέσει δουλειά ξεπέτα.. θέλω να την έχω για όσα χρόνια μπορώ και να την επιδεικνύω.. εκμεταλλεύομαι και τα raw έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία.. Και πολύ περισσότερο χρόνο επεξεργασίας αλλά με καλύτερο αποτέλεσμα.. αρκεί να το αγαπάς.. αν το κάνεις για το μεροκάματο αλλάζει.. Οι δουλειές οπως τα σπορτ, δημοσιογραφικά λόγο ότι χρειάζονται ταχύτητα όχι μόνο στην μηχανή αλλά και στο upload με το πρακτορείο, κάνουν λήψεις με jpg . *της ξεπετες δεν της βάζω στην ίδια κατηγορία με δημοσιογραφία και σπορ.. είναι άλλη κατηγορία αυτά. είναι καλό να βλέπεις φωτογράφο γάμου που να λέει ότι τραβά με raw γιατί προσωπικά πιστεύω ότι η δουλειά του σίγουρα θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα.
themis_81 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 παρε pc να βρεις την υγεια σου ανθρωπε μου. να δουλεψεις λιγο με τα windows το καλυτερο λειτουργικο συστημα που φτιαχτηκε ποτε... κατι που με ενα mac θα το κανεις σε πολυ πιο αργη ταχυτητα και λιγοτερη αξιοπιστια... μα να ανοιξεις 500αρχεια raw σε 10 δευτερολεπτα. μα καλα ποιος εισαι και τραβας 500αρχεια raw? ξερεις τι διαφορα εχει το raw απο το jpg? τι θα κανεις με αυτες τις φωτο banner 10 μετρων? Χωρις να θελω να γινω εριστικος , αν δεν γνωριζεις καλυτερα να μην εκφερεις γνωμη Φιλικα
delerio Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Αν ξερω τι διαφορα απο raw σε jpg ? Το περασμενο σαββατο ειχα περιπου 2200 αρχεια raw για επεξεργασια. Γιατι πιστευεις οτι μονο οταν χρειαζεσε καποια μεγενθυση πρεπει να τραβας αρχεια raw? windows η mac ? Αυτο που κολαει εδω? αυτο που θελω να πω φιλικα παντα ειναι οτι τη διαφορα την κανει το λειτουργικο συστημα. και σαν το macosx τα windows δεν θα γινουν ποτε. οσο αφορα την ταχυτητα, απ οτι μου ειπε και το παιδι του bill gates ο grimpr εχεις mac. και αν δεν κανω λαθος mac pro. αντι λοιπον να πας να σκασεις λεφτα να παρεις pc μεινε στο mac, βαλτου ssd , τιγκαρε το στη ram και μετα θα πηγαινει φυσεκι με ενα σωστο setup και καθαρο format με snow. παμε τωρα στο θεμα της φωτογραφιας. φωτογραφια γαμου λοιπον ειναι το αντικειμενο σου εαν καταλαβα σωστα.τραβας raw γιατι θελεις 16bit ποιοτητα? γιατι δεν συμπιεζει οπως το jpg τα δεδομενα? ε και?!? θα το καταλαβει ο πελατης σου εαν ειναι jpg!??!?!?! ακομα και να τυπωσεις ακομα και να παραδωσεις σε ηλεκτρονικη μορφη ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. RAW μπορεις να τραβας τις πιο προσωπικες σου φωτογραφιες. τις πιο art. που σιγουρα δεν τραβας κατα χιλιαδες... οκ επειδη και εγω του χωρου ειμαι και ξερω και γω κατι λιγα απο photoshop μπορω να σου πω οτι μπορεις να μην το χρησιμοποιησεις κιολας εαν σου φαινεται αργο στη διαδικασια. μπορεις να χρησιμοποιησεις το Aperture που ειναι native και καλογραμμενη εφαρμογη του φρουτου οπως λεει και ο lady gaga grimpr... η και το adobe lightroom που ειναι αποκλειστικα για φωτογραφια και ειναι σιγουρα και αφτο πιο καλογραμμενο απ οτι το photoshop. Α και που σε... στειλε και κανα mail στην adobe να το ξαναγραψει (Photoshop) απο την αρχη γιατι τα εχουν φορτωσει στον κοκκορα μου φαινεται εκει στην A και βαριουνται να το ξαναγραψουν απο την αρχη, το εχουν παραφορτωσει στον κωδικα και γιαυτο παει πιο αργα απ οτι στο WINDOZE... παντως εγω νομιζω οτι το cs5 παει σφαιρα, εαν κρινω απο ενα imac27 με 4gb ram. που να ειχε και ssd... ελπιζω να σε καλυψα. ζητω ο μπιλ γκευτς.
benign Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Αυτη η φωτο ειναι μια αλλη εκδοχη της παγκοσμιως γνωστης αλλα απαγορευμενης(και δικαιως ) typical macintosh user?
delerio Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Αυτη η φωτο ειναι μια αλλη εκδοχη της παγκοσμιως γνωστης αλλα απαγορευμενης(και δικαιως ) typical macintosh user? εαν εσυ πιστευεις οτι αυτη η φωτο αντιπροσωπευει τους χρηστες mac η τουλαχιστον εναν τυπικο χρηστη, ειναι στην κριση σου καθαρα. εγω τη φωτο αυτη την εβαλα γιατι με κανει και γελαω. δεν γελαω ομως οταν σκεφτομαι ποσο σπαζοκεφαλιαζα παλια να φτιαξω το emm386.exe και το himem.sys. φανταζομαι ουτε και συ. ποσες φορες εχεις σπασει το κεφαλι σου να βρεις drivers στο παρελθον, ποσες φορες αηδιασες που το format εμοιαζε σαν η μονη λυση στο προβλημα σου... ποσες μπλε οθονες ειδες στον υπολογιστη σου? τουλαχιστον εμεις δεν ειμαστε τοσο ταλαιπωρημενοι... δοξα το θεο απο το 2000 και μετα... την μετα OS9 εποχη (ευτυχωωωωωωως) εχουμε δει πολλες ασπρες μερες... εσεις τι εχετε δει περα απο μπλε οθονες ? ο τυπος λοιπον που εφτιαξε το typical macintosh user εχει σιγουρα μεγαλο κομπλεξ, δεν τον παρεξηγω μαλλον ζηλευει λιγακι... Θα τον παραδεχτω ομως γιατι ειναι καλλιτεχνης... ελπιζω να ειναι χρηστης καποιου linux... αλλιως ειναι για τα μπαζα. καποια στιγμη θα φτιαξω τον typicalwindozeuser να τον εχετε να τον βλεπετε...
benign Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Αυτες οι μπλε οθονες ειναι ρομαντικες αναμνησεις της πρωτης νεοτητος μου.(Τωρα ειμαι στην δευτερη.) Ευτυχως δεν ισχυουν πια καθοτι το Windows 7 ειναι κατα γενικη ομολογια εξαιρετικο λειτουργικο χωρις κανενος ειδους προβληματα.Αλλα ας μην κανουμε off topic.
delerio Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Αυτες οι μπλε οθονες ειναι ρομαντικες αναμνησεις της πρωτης νεοτητος μου.(Τωρα ειμαι στην δευτερη.) Ευτυχως δεν ισχυουν πια καθοτι το Windows 7 ειναι κατα γενικη ομολογια εξαιρετικο λειτουργικο χωρις κανενος ειδους προβληματα.Αλλα ας μην κανουμε off topic. επιτελους πηγε 2010 για να δειτε και σεις λιγακι το φως. αλλα και παλι κατα γενικη ομολογια εδω που τα λεμε παλι την πλατη μας βλεπετε και θα την βλεπετε για καιρο ακομα (οσο και να μας αντιγραφει η μικυσοφτ). προς θεου μη νομιζεις οτι τα παιρνω απο το φρουτο, απλα ειμαι πρωην χρηστης "pc" και εδω και 10 χρονια με λενε delerio και ειμαι καλα... δεν ειμαστε off topic, το παλικαρι θελει να παρει pc και αν παρει pc, windows θα του βαλει... ΥΓ: Αφου δεν εζησες το msdos τυχερος εισαι...
nikos21aek Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Αφου ρε εχει 4 mac το παιδι.Εχει και imac και ibook και ipont και iphone και ipant. Την εχει κανει την εισφορα του και με το παραπανω.mac mac nick εχει¡Αστον να παρει ενα pc να κανει τη δουλεια του οπως θελει. Μην τον αποκλειρωσετε κιολας.Θα λεει οτι ειναι του παππου του μην φοβασαι.
delerio Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 προσεξε μη σκονταψεις σε κανα καλωδιο φιλαρακο... αληθεια ποσες ειναι οι πιθανοτητες να χαλασει η webcam εκτος εγγυησης... Αφου ρε εχει 4 mac το παιδι.Εχει και imac και ibook και ipont και iphone και ipant. Την εχει κανει την εισφορα του και με το παραπανω.mac mac nick εχει¡Αστον να παρει ενα pc να κανει τη δουλεια του οπως θελει. Μην τον αποκλειρωσετε κιολας.Θα λεει οτι ειναι του παππου του μην φοβασαι. forza ΑΕΚΑΡΑ. οκ ας παρει pc, ας βαλει windoze. αλλα να τα πληρωσει.
nikos21aek Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Πλακα πλακα παιρνεις και ασυρματη οθονη με 3000.
Orifiel Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Έτσι όπως έγιναν τα μακ μακ τώρα.. δικά σας, χάρισμα σσς… γραφιστικά και amd δεν ταιριάζουν.. (τουλάχιστο μέχρι σήμερα σε amd πας μόνο αν διαθέτεις πολύ λίγα λεφτά, αν ασχολείστε με τέτοια ) δυστυχώς. Αυτό θα είναι ακόμη ποιο έντονο σε 1 χρόνο από τώρα.. Είμαστε στην αρχή. Καλά στο βίντεο έγιναν.. στα γραφιστικά έκαναν 10 βήματα προς τα πίσω.. Αυτές οι τιμές για τα windows 7 εκδόσεις, από πού της βρήκες? Το skroutz τα έχει 170 τα ultimate 64. http://media-ram.gr/index.php?target=products&product_id=134512
delerio Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Πλακα πλακα παιρνεις και ασυρματη οθονη με 3000. αν αφτο σου δινει και τρως και ξερεις οτι θα κανεις αποσβεση ναι το παιρνεις... Έτσι όπως έγιναν τα μακ μακ τώρα.. δικά σας, χάρισμα σσς… γραφιστικά και amd δεν ταιριάζουν.. (τουλάχιστο μέχρι σήμερα σε amd πας μόνο αν διαθέτεις πολύ λίγα λεφτά, αν ασχολείστε με τέτοια ) δυστυχώς. Αυτό θα είναι ακόμη ποιο έντονο σε 1 χρόνο από τώρα.. Είμαστε στην αρχή. Καλά στο βίντεο έγιναν.. στα γραφιστικά έκαναν 10 βήματα προς τα πίσω.. Αυτές οι τιμές για τα windows 7 εκδόσεις, από πού της βρήκες? Το skroutz τα έχει 170 τα ultimate 64. http://media-ram.gr/index.php?target=products&product_id=134512 εκανα ενα google search για την τιμη αλλα ειναι του 08/2009, τωρα το ειδα... πιθανον να ειναι οπως το λες...αλλα και παλι οχι 180 ουτε 1 ευρω δεν πληρωνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.