Προς το περιεχόμενο

Συνθεση P.C αποκλειστικα για χρηση photoshop

mac_mac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι γίνετε όμως με τα νέας γενιάς μακ προ και πισι??? Τελευταία ερώτηση, δηλαδή μπορώ να το ανοίξω και να βάλω εγώ ότι θέλω μέσα μετά, δεν χάνω καμιά εγγύηση? Αυτό όμως δεν θα με γλιτώσει από το να πληρώσω την ατι κάρτα γραφικών κοντά 400 ευρώ..λολ.. (στην σύνθεση μακ προ σε παγκόσμιο επίπεδο) τα nvidia απλά δεν υπάρχουν, δεν σου επιτρέπει. Έχει αλλάξει hardware.. Θυμάμαι μεχρι πριν 6 μηνες που στην ιστοσελίδα της nvidia έγραφε (gtx mac choice ) κλικαρες επάνω και σε έβγαζε στα ΑΤΙ.. χαχα κάτι έγινε μεταξύ τους..

Ένα παράδειγμα νέας τεχνολογίας.. αύριο μεθαύριο θα έρθουν τα 8πύρινα της amd.. σε λίγους μήνες θα έρθουν τα 8πύρινα της Ιντελ.. και τα 6πυρινα θα είναι πολύ ποιο προσιτά.. τα πισι πιστεύω κέρδισαν αυτό τον τομέα..

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν ειναι να στηθει ενα μηχανημα αποκλειστικα για Photoshop με budget 3000 , ειναι πιο λογικο να πας προς το φρουτο . Αναφερω για αλλη μια φορα για να μην παρεξηγηθω οτι ειμαι

χρηστης και Win 7 64bit και ΜacOs . Αν δεις ενα Mac Pro με 8GB μνημη και 1GB Gpu διπλα διπλα με ενα PC με τα ιδια περιπου specs εχει διαφορα στην διαχειριση και στον χρονο

αποκρισης . Προσωπικη γνωμη μιας και εχω κανει την συγκριση με τα ιδια ακριβως αρχεια

να κανει Batch σε multiple αρχεια . Μετατροπη απο CR2 ( RAW ) σε JPG και δημιουργια Contact

με Save στο τελος . Το Mac Pro ηταν ταχυτερο . Καθαρα σε επιπεδο εργασιας εγω το προτιμω μιας και εχω γλυτωσει αρκετο χρονο .

Μην γινει και αυτο το thread πεδιο αντιπαλοτητας PC με Mac , δεν υπαρχει λογος . Το θεμα μας εδω ειναι η συνθεση PC και οχι κατι αλλο . :rolleyes:

Πιστεύω να έχεις καταλάβει ότι η Custom PC σύνθεση που έχει προταθεί στον φίλο mac_mac μαζί με το Dell UltraSharp U3011 30”W monitor που ήδη έχει δεν ξεπερνάει τα 2500 ευρώ έτσι; Άρα οτι και να συζητάμε για το MacPro πλέον δεν έχει νόημα, όλα μετριούνται στις επιδόσεις/κόστος εαν το κόστος δεν έχει σημασία για εσένα τότες ναι περνάμε σε ποιο επαγγελματικές λύσεις τύπου MacPro και διάφορα Workstations της Dell/HP.

Δημοσ.

Οσο για το Mac Pro , εκτος του οτι ειναι εκτος budget μιας και υπερβαινει τα 3000 ( με 8GB Ram ) εχει ζητησει συνθεση για PC .

Οσο για καρτα γραφικων βαζεις οτι θες

Συμφωνώ απλός είπα τι θα ήταν καλύτερο.. δεν νομίζω πως τα 500€ συν θα είναι πρόβλημα για κάτι που θα σου κάνει την ζωή πιο εύκολη..

Μην γινει και αυτο το thread πεδιο αντιπαλοτητας PC με Mac , δεν υπαρχει λογος . Το θεμα μας εδω ειναι η συνθεση PC και οχι κατι αλλο . :rolleyes:

Σε καμία περίπτωση απλά ας αναφέρουμε ότι υπάρχει και αυτή η περίπτωση... ;)

Δημοσ.

Πιστεύω να έχεις καταλάβει ότι η Custom PC σύνθεση που έχει προταθεί στον φίλο mac_mac μαζί με το Dell UltraSharp U3011 30”W monitor που ήδη έχει δεν ξεπερνάει τα 2500 ευρώ έτσι; Άρα οτι και να συζητάμε για το MacPro πλέον δεν έχει νόημα, όλα μετριούνται στις επιδόσεις/κόστος εαν το κόστος δεν έχει σημασία για εσένα τότες ναι περνάμε σε ποιο επαγγελματικές λύσεις τύπου MacPro και διάφορα Workstations της Dell/HP.

Αν δεις λιγα ποστ πιο πισω θα καταλαβεις για ποιον λογο αναφερθηκα στο Mac Pro ;)

Δημοσ.

Για να κλίσει και το θέμα με τα μακ προ.. ορίστε και πληροφορίες στο τι έγινε ανάμεσα στην mac – intel - nvidia

SemiAccurate claims that Apple will be dropping NVIDIA-based designs in their next iMacs and laptops for at least the next few years. They claim the reason is due to the recent NVIDIA manufacturing defects which affected a number of MacBook Pros.

The shift back to Intel-based chipsets was not entirely unexpected, however, as Intel and NVIDIA have been under a licensing battle over whether or not NVIDIA can even produce Nehalem-based chipsets in the future. Apple currently uses the Nehalem processors for their Mac Pro line, and is expected to adopt the mobile Nehalem processors for its mobile line later this year.

http://semiaccurate.com/2009/06/26/apple-nvidia-dont-let-door-hit-your-ss-way-out/

Άμα η adobe γυρίσει σε τεχνολογία ΑΤΙ θα ήταν εύκολα τα πράγματα.. (όχι μόνο η adobe), η τουλάχιστον να υπήρχαν patch και για της 2 εταιρίες.. είναι μονοπώλιο σε μερικές φάσεις το πραμα.

Δημοσ.

Με 5ρια χιλιαρικα παιρνεις το πολυ 3 φακους .... Αρα με 2 σωματα μαλλον μιλαμε για παραπανω

Πλεον πιο σημαντικο ειναι να γλυτωνουμε χρονο στην επεξεργασια παρα σε κατι αλλο μιας και αναγκαστικα πρεπει να περασουν απο μια μικρη εστω διορθωση . Ενα μηχανημα που θα κανει την δουλεια που πρεπει , γρηγορα και σταθερα ειναι σημαντικη επενδυση .

Δυστυχως φιλε μου τα σωματα δεν ειναι μονο δυο(2)

Οποτε το 5ρια χιλιαρικα βαλτο χ5.

Αν ειναι να στηθει ενα μηχανημα αποκλειστικα για Photoshop με budget 3000 , ειναι πιο λογικο να πας προς το φρουτο . Αναφερω για αλλη μια φορα για να μην παρεξηγηθω οτι ειμαι

χρηστης και Win 7 64bit και ΜacOs . Αν δεις ενα Mac Pro με 8GB μνημη και 1GB Gpu διπλα διπλα με ενα PC με τα ιδια περιπου specs εχει διαφορα στην διαχειριση και στον χρονο

αποκρισης . Προσωπικη γνωμη μιας και εχω κανει την συγκριση με τα ιδια ακριβως αρχεια

να κανει Batch σε multiple αρχεια . Μετατροπη απο CR2 ( RAW ) σε JPG και δημιουργια Contact

με Save στο τελος . Το Mac Pro ηταν ταχυτερο . Καθαρα σε επιπεδο εργασιας εγω το προτιμω μιας και εχω γλυτωσει αρκετο χρονο .

Για να βαλουμε καπια πραγματα στη θεση τους.

Εχω αυτη τη στιγμη 4 Mac

G5x2 imac 27" Mac book pro 17 και ενα Mac book 13.

Για Video ειναι μονοδρομος.

Για το photoshop νομιζω πως δεν ......κανενα απο αυτα.

Και δεν θελω να δωσω 3500 ευρω χωρις οθονη για Mac Pro.

Και εχω την εντυοωση οτι απο καπια στιγμη και μετα Mac και Adobe δεν τα πανε και τοσο καλα και το αποτελεσμα το βλεπουμε.....

οσο η σειρα της Adobe cs αναβαθμιζετε ,τοσο ο συνδιασμος των δυο γεινετε χειροτερος.

Δημοσ.

Μα γίνετε μάχη πλέον στα φόρουμ γιατί όλοι φωνάζουν ότι « δεν θέλουμε να γυρίσουμε σε πισι» και οι ποιο πολλοί δεν το ξέρουν ότι nvidia + apple πήραν προσωρινό διαζύγιο και είναι μονόδρομος σιγά σιγά, εκτός αν έχεις τα παλιά photoshop και κάθεσαι με αυτό, διότι δεν σε υποχρεώνει κάποιος να αναβαθμίζεις το pp κάθε 1 χρόνο η 2… ξέρω πολλούς με το cs2 - 3, oταν το αγοράσεις, τσιγκουνεύεσαι μετά να δώσεις αλλά 200-1000 για το καινούργιο..

Αλλά κακά τα ψέματα, έχεις πολλά μακ και πολλοί θα παρακαλούσαν να έχουν τα παλιά mac.. με μια παλιά έκδοση photoshop δεν θα είχες κανένα πρόβλημα πιστεύω.

Αλλά αφού θες αναβάθμιση σε κάτι καινούργιο, πήγαινε για σαντυ..έχε υπόψη όμως, αν και εγώ ποτέ δεν είχα amd, αλλά τώρα βγάζει το 8χ πυρήνες μπουλντόζα και όπως δείχνουν τα πράγματα είναι πολυ αισιόδοξοι ότι θα αποδίδει καλύτερα από τα σημερινά 2600κ. Αν αποδίδει καλύτερα έστω και 0.01% στα γραφιστικά, θα πάω σε αυτό μόνο και μόνο για τους πυρήνες και την πιθανή καλύτερη του επίδοση έστω στο ελάχιστο.. αν όχι.. θα πάω σαντυ. (αμφιβάλω ότι θα είναι καλύτερο στα γραφιστικά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Μου κάθετε καλύτερα σαν ιδέα ένα οχταπυρινο amd η 6πυρινο ιντελ και μητρικές που να παίρνουν άφθονη μνήμη (Για να έχουν και αντοχή στο χρόνο).. από ότι ένα mid range pc που είδη έχω για γενική χρήση.

Δημοσ.

Μα γίνετε μάχη πλέον στα φόρουμ γιατί όλοι φωνάζουν ότι « δεν θέλουμε να γυρίσουμε σε πισι» και οι ποιο πολλοί δεν το ξέρουν ότι nvidia + apple πήραν προσωρινό διαζύγιο και είναι μονόδρομος σιγά σιγά, εκτός αν έχεις τα παλιά photoshop και κάθεσαι με αυτό, διότι δεν σε υποχρεώνει κάποιος να αναβαθμίζεις το pp κάθε 1 χρόνο η 2… ξέρω πολλούς με το cs2 - 3, oταν το αγοράσεις, τσιγκουνεύεσαι μετά να δώσεις αλλά 200-1000 για το καινούργιο..

Αλλά κακά τα ψέματα, έχεις πολλά μακ και πολλοί θα παρακαλούσαν να έχουν τα παλιά mac.. με μια παλιά έκδοση photoshop δεν θα είχες κανένα πρόβλημα πιστεύω.

Αλλά αφού θες αναβάθμιση σε κάτι καινούργιο, πήγαινε για σαντυ..έχε υπόψη όμως, αν και εγώ ποτέ δεν είχα amd, αλλά τώρα βγάζει το 8χ πυρήνες μπουλντόζα και όπως δείχνουν τα πράγματα είναι πολυ αισιόδοξοι ότι θα αποδίδει καλύτερα από τα σημερινά 2600κ. Αν αποδίδει καλύτερα έστω και 0.01% στα γραφιστικά, θα πάω σε αυτό μόνο και μόνο για τους πυρήνες και την πιθανή καλύτερη του επίδοση έστω στο ελάχιστο.. αν όχι.. θα πάω σαντυ. (αμφιβάλω ότι θα είναι καλύτερο στα γραφιστικά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Μου κάθετε καλύτερα σαν ιδέα ένα οχταπυρινο amd η 6πυρινο ιντελ και μητρικές που να παίρνουν άφθονη μνήμη (Για να έχουν και αντοχή στο χρόνο).. από ότι ένα mid range pc που είδη έχω για γενική χρήση.

Δυστυχως αναγκαστικα πας σε καινουργιες εκδοσεις photoshop αν θες να δουλεψεις νεοτερα αρχεια raw οπως 5d Mark II.

Δημοσ.

Έχω 5dmark2 και δεν χρειάζεσαι cs5 για τα raw της.. Οδηγούς και ενημερωμένα προγράμματα θες..

Ναι το ξερω.

Απαντησα στο φιλο που ειπε οτι και το Cs2 -Cs3 κανει δουλεια.

Δυστυχως το να θελεις να κανεις μια σοβαρη ανανεωση στον εξοπλισμο (Μηχανες-φακους) αυτο δεν τελειωνει μονο εκει....

5 χιλιάρικα δεν φτάνουν για να σε καλύψουν πλήρως για φακούς.. ιδίως αν παίρνεις σταθερούς και όχι μεταβαλλόμενους φακούς..

Τότε το ποσό εκτινάξετε αστρονομικά αν μιλάμε και για L

Nikos studio πλέον η mac σε υποχρεώνει να αγοράσεις ΜΟΝΟ ατι κάρτες γραφικών έτσι δεν είναι?

Δεν είναι τα μακ προ που ήταν παλιά.. είναι καθαρά βίντεο. Δεν σου δίνει καμία επιλογή για nvidia και αν σου έδινε θα το χρυσοπλήρωνες (αλλά δεν σου δίνει).

Και μια ερώτηση για το σέρβις, αλήθεια τι γίνετε με αυτό το κομμάτι? Η quest είναι πολύ καλή στο σέρβις μιας και το έχω δοκιμάσει.. αλλά η ιστορία του γιατρού ήταν ένα επιπλέον κεραμίδι.. Αν και είχε επιλέξει λάθος σέρβις από την αρχή. (λέμε τώρα αν και authorized)

+100

Να το πω αλλη μια φορα

Για Video macG5 ..Mac pro + final cut με διαφορα πρωτο.

Ειμαι Fun Mac.Αλλα στο θεμα Mac+ photoshop Cs4 και μετα πιστευω οτι δεν.....

Μεχρι και το Gs3...Gs4 το δουλευα στο Mac G5.

Αλλα τωρα δεν εχω καμια διαθεση να δωσω 3000 ευρω για Mac Pro και να εχω χειροτερα αποτελεσματα απο πριν.

Και πιστεψεμε εχω φιλους που κλαινε τα λεφτα τους.

Απο σερβις να πω την αληθεια δεν χρειαστικε ποτε εδω και 7 χρονια.

αλλα οποτε χρειαστηκε κατι αλλο τα παιδια απο την Θεσσαλονικη ηταν αψογα .Δεν λεω ονοματα αλλα οπoιος ξερει λιγα πραματα απο Mac καταλαβε .

Και τελος ενας ακομη λογος που θελω PC αυτη τη φορα ειναι θεμα συνεργασιας με το εκτυπωτικο noritsu. εκει εχουμε ενα προβλιματακι με τα Mac.

Τα λεω ολλα αυτα γιατι δεν θελω να παρω μερος σε μια διαμαχη Pc -- Mac .Το καθε ενα εχει τα θετικα του και τα αρνητικα του.Τοσο απλα ειναι.

Eιναι καθαρα για τi δουελεια το θελεις.Αν κανω εγω λαθος επιλογη δεν μου φταιει ουτε η apple ουτε η microsoft .

Για αυτο το λογο δημιουργησα αυτο το θεμα εδω στο furum πιστευοντας οτι θα βρω βοηθεια απο παιδια που εχουν διαθεση να βοηθησουν.Και ετσι εγεινε και μαλιστα

πολυ καλυτερα απο οτι περιμενα. Ολες οι αποψεις ...γνωμες βοηθανε .

και χρωσταω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους τους φιλους εδω που ο καθενας με τον τροπο του μου δωσανε τη βοηθεια τους.

Δημοσ.

Απλά αγόρασε ότι είναι να αγοράσεις, εκτός από μητρική πλακέτα, περίμενε να έρθουν οι καλές μέσα στον Απρίλιο.

Δημοσ.

Έχω 5dmark2 και δεν χρειάζεσαι cs5 για τα raw της.. Οδηγούς και ενημερωμένα προγράμματα θες..

+1

και εγω με 2 5D Mark II δουλευω με CS4 Photoshop και Lightroom και δεν εχω κανενα προβλημα

ενας ακομη λογος που θελω PC αυτη τη φορα ειναι θεμα συνεργασιας με το εκτυπωτικο noritsu. εκει εχουμε ενα προβλιματακι με τα Mac.

Τα λεω ολλα αυτα γιατι δεν θελω να παρω μερος σε μια διαμαχη Pc -- Mac .Το καθε ενα εχει τα θετικα του και τα αρνητικα του.Τοσο απλα ειναι.

Eιναι καθαρα για τi δουελεια το θελεις.Αν κανω εγω λαθος επιλογη δεν μου φταιει ουτε η apple ουτε η microsoft .

Για αυτο το λογο δημιουργησα αυτο το θεμα εδω στο furum πιστευοντας οτι θα βρω βοηθεια απο παιδια που εχουν διαθεση να βοηθησουν.Και ετσι εγεινε και μαλιστα

πολυ καλυτερα απο οτι περιμενα. Ολες οι αποψεις ...γνωμες βοηθανε .

και χρωσταω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους τους φιλους εδω που ο καθενας με τον τροπο του μου δωσανε τη βοηθεια τους.

:)

Κοιτα , οτι επιλογη και να κανεις το σιγουρο ειναι οτι η δουλεια σου θα βγαινει μια χαρα . Απλα απο την στιγμη που επιλεγεις PC αν θελεις την γνωμη μου , πηγαινε σε 64bit Windows 7 και βαλε οτι σου ειναι απολυτως απαραιτητο απο θεμα προγραμματων και drivers .

Απλα οταν με το καλο το στησεις , ενημερωσε μας με το τι τελικα εστησες και πως το βλεπεις για να μην μεινει ημιτελες το thread

:)

Δημοσ.

Περιμενω πρωτα να ερθουν οι νεες Sandy Bridge γιατι εκει πανω εχω σκοπο να το στεισω.

Εχω αποφασισει απλα αναμονη.

και βεβαια θα ενημερωσω αποτελεσματα.

Πραγματικο τεστ.

Θα ανοιξω 500 αρχεια RAW και θα γινει μεταροπη σε jpg.

Εκει θα φανει στη πραξη ο χρονος που θελει .

Δημοσ.

Τι εννοείς νέο σαντυ? Τα lga2011? Που θα είναι sandy για PRO.. η της νέες μητρικές. Αν πάρεις αυτό εδώ το σαντυ.. το 2600κ.. αναμένω αποτελέσματα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...