grimpr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 @ mac_mac Ειλικρινά δεν χρειάζεσαι επαγγελματικές καρτες για την δουλειά σου, η GTX 460 πληρεί όλες τις προϋποθέσεις, δώσε το όποιο παραπάνω extra που θες να επενδύσεις σε έναν 256GB SSD δίσκο καλύτερα.
mac_mac Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Ναι αυτο λεω και εγω. η γνωμη σου για αυτο ? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-RevoDrive-Series-240GB-SSD-PCI-Express-x4-SSD-OCZSSDPX-1RVD0240.htm αξιζει τα λεφτα του?
Orifiel Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Auch 580 ευρω.. βρε μήπως μιλάμε για υπερβολές τώρα? Να σε ρωτήσω κάτι.. κάνεις manipulation (psd/tiff) μεγάλα αρχεία? Η στο camera raw edit απλά και αν δεν κάνω λάθος δεν τραβανε πολλοί raw σε γάμους, για ταχύτητα.... (καθαρά φωτογραφία). Αν είναι απλά, τι να το κάνεις το 4x.. πάρε έναν ssd 80 γιγα για λειτουργικό και 2χ 120 γιγα για τα προγράμματα και επεξεργασμένα αρχεία σου.. (εγώ κάτι τέτοιο θα έκανα) γρήγορο load και γρήγορο process. Και όλοι αυτοί κοστίζουν όσο αυτός.. Εσύ ξέρεις καλύτερα.. Να πάρεις ένα σκληρό με 540mb το δευτερόλεπτο δεν είναι υπερβολή για 15-20-30 mb αρχεία? Λες 21 mp, την 5d2 έχεις? Επένδυσε σε ραμ.. να φορτώνεις πολύ πραμα ταυτόχρονα και με ένα “actions” να τα πετά όλα σε δευτερόλεπτα..
grimpr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Ναι αυτο λεω και εγω. η γνωμη σου για αυτο ? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-RevoDrive-Series-240GB-SSD-PCI-Express-x4-SSD-OCZSSDPX-1RVD0240.htm αξιζει τα λεφτα του? Δεν το εμπιστεύομαι, είναι απλά ένα έτοιμο RAID0 με Raid ελεγκτή/chip της πλάκας. Στα ίδια λεφτά στηνεις το ίδιο γρήγορο και καλύτερο setup με Raid κάρτα server class και φθηνούς 64αρηδες SSD raidaροντας και τους μηχανικούς μαζί. Για επαγγελματική χρήση προτείνω μόνο μονολιθικούς SSD και μόνον της Crucial η της Intel. http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=19888&catid=704 Επιμένω να ξεκινήσεις από τον 128 πάντως λόγω πολύ καλού δείκτη τιμής/απόδοσεις εκτός εαν θες να περιμένεις για τους νέους SSD 3ης γενιάς που έρχονται, οι 2ης γενιάς κερδίζουν σε ωριμότητα firmware και fixes και είναι πρώτη επιλογή για σοβαρά συστήματα με γνώμονα την αξιοπιστία. http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=19887&catid=704 http://www.crucial.com/support/firmware.aspx
dimitris_pa Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 εγω και παλι πιστευω Geforce=games quandro=photo/video/3D model, εσυ ξες
themis_81 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Με iMac 27'' i7 και 8GB μνημη σε RAW αρχεια δεν εχω προβλημα . Το μονο που σκεφτομαι ειναι καποια στιγμη να του βαλω αλλα 8GB μνημη . Αν ανοιγεις ταυτοχρονα ολο το μυστηριο για επεξεργασια αλλαζει το θεμα βεβαια . Δεν ειμαι Apple fan απλα απο Windows με quad και 6gb μνημη πηγα δοκιμαστικα σε mac και δεν το μετανοιωσα . Απο την στιγμη που ψαχνεις για PC SSD για λειτουργικο και 2 Black Caviar σε Raid πιστευω οτι θα σε καλυψουν .
mac_mac Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Auch 580 ευρω.. βρε μήπως μιλάμε για υπερβολές τώρα? Να σε ρωτήσω κάτι.. κάνεις manipulation (psd/tiff) μεγάλα αρχεία? Η στο camera raw edit απλά και αν δεν κάνω λάθος δεν τραβανε πολλοί raw σε γάμους, για ταχύτητα.... (καθαρά φωτογραφία). Αν είναι απλά, τι να το κάνεις το 4x.. πάρε έναν ssd 80 γιγα για λειτουργικό και 2χ 120 γιγα για τα προγράμματα και επεξεργασμένα αρχεία σου.. (εγώ κάτι τέτοιο θα έκανα) γρήγορο load και γρήγορο process. Και όλοι αυτοί κοστίζουν όσο αυτός.. Εσύ ξέρεις καλύτερα.. Να πάρεις ένα σκληρό με 540mb το δευτερόλεπτο δεν είναι υπερβολή για 15-20-30 mb αρχεία? Λες 21 mp, την 5d2 έχεις? Επένδυσε σε ραμ.. να φορτώνεις πολύ πραμα ταυτόχρονα και με ένα “actions” να τα πετά όλα σε δευτερόλεπτα.. Μιλαω παντα για δικες μου δουλειες. Παντα σε raw αρχεια ειναι τραβηγμενα. EOS 1ds Mark III kai 5D Mark ii
grimpr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Έχεις καλό Hardware εκεί πέρα και υποθέτω μαζί με τις Mark έχεις και καμιά 5ρια χιλιάρικα σε φακούς, από ότι φαίνεται είσαι real pro, θα συμβούλευα όμως να μην υπερξοδέψεις στον υπολογιστή, από ένα σημείο και μετά ξεπερνάς κατά πολύ την χρυσή τομή επιδόσεις/κόστος και το χρήμα απλά σκορπίζεται άδικα δεδομένου των τρομερών επιδόσεων που σου προσφέρει ήδη ένα σύστημα σαν αυτά που σου προτάθηκαν και τον φρενήρη ρυθμό του νέου hardware.
Orifiel Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Μια ερώτηση, τα φτηνά ssd δεν κάνουν στο maximum τέλεια δουλειά για 20-40mb αρχεία έκαστο? Ποιος ο λόγος να πας σε τόσο γρήγορη τεχνολογία σκληρών. Η μήπως δεν συμφέρουν λόγο απόδοσης – τιμής.. Επένδυσε και σε buckup σκληρούς 1 – 2 τερα ο καθένας.. Και εγώ κανονακιας είμαι..
themis_81 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Έχεις καλό Hardware εκεί πέρα και υποθέτω μαζί με τις Mark έχεις και καμιά 5ρια χιλιάρικα σε φακούς, από ότι φαίνεται είσαι real pro, θα συμβούλευα όμως να μην υπερξοδέψεις στον υπολογιστή, από ένα σημείο και μετά ξεπερνάς κατά πολύ την χρυσή τομή επιδόσεις/κόστος και το χρήμα απλά σκορπίζεται άδικα δεδομένου των τρομερών επιδόσεων που σου προσφέρει ήδη ένα σύστημα σαν αυτά που σου προτάθηκαν και τον φρενήρη ρυθμό του νέου hardware. Με 5ρια χιλιαρικα παιρνεις το πολυ 3 φακους .... Αρα με 2 σωματα μαλλον μιλαμε για παραπανω Πλεον πιο σημαντικο ειναι να γλυτωνουμε χρονο στην επεξεργασια παρα σε κατι αλλο μιας και αναγκαστικα πρεπει να περασουν απο μια μικρη εστω διορθωση . Ενα μηχανημα που θα κανει την δουλεια που πρεπει , γρηγορα και σταθερα ειναι σημαντικη επενδυση .
nikos_studio Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Με iMac 27'' i7 και 8GB μνημη σε RAW αρχεια δεν εχω προβλημα . Το μονο που σκεφτομαι ειναι καποια στιγμη να του βαλω αλλα 8GB μνημη . Αν ανοιγεις ταυτοχρονα ολο το μυστηριο για επεξεργασια αλλαζει το θεμα βεβαια . Δεν ειμαι Apple fan απλα απο Windows με quad και 6gb μνημη πηγα δοκιμαστικα σε mac και δεν το μετανοιωσα . Απο την στιγμη που ψαχνεις για PC SSD για λειτουργικο και 2 Black Caviar σε Raid πιστευω οτι θα σε καλυψουν . +100 Καλησπέρα και από εμένα... Φίλε mac_mac έχεις ακούσει πολλές απόψεις, άκου και την δικιά μου.. Από την στιγμή που λες ότι θέλεις το pc σου αποκλειστικά για photoshop θα σου πρότεινα να το γυρίσεις σε mac pro.. Ότι λεφτά και να διαθέσεις στο να φτιάξεις ένα pc αν χρησιμοποιείς windows θα τα βρεις σκούρα... Η microsoft φτιάχνει 1 OS για εκατομμύρια pc. Η apple φτιάχνει το OS αποκλειστικά για τους δικούς της υπολογιστές... Αν τελικά αποφασίσεις να πάρεις pc η quandro θα είναι υπερβολή... εγω και παλι πιστευω Geforce=games quandro=photo/video/3D model, εσυ ξες Το photoshop δεν είναι ούτε για video ούτε 3D model όποτε και με την GTX 460 που είπε ο φίλος @grimpr κάνει άψογα την δουλειά του... Προσωπικά χρησιμοποιούσα την GTS 450 και δεν είχα ποτέ πρόβλημα στην δουλειά μου.. Πάντα φιλικά...
Orifiel Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 5 χιλιάρικα δεν φτάνουν για να σε καλύψουν πλήρως για φακούς.. ιδίως αν παίρνεις σταθερούς και όχι μεταβαλλόμενους φακούς.. Τότε το ποσό εκτινάξετε αστρονομικά αν μιλάμε και για L Nikos studio πλέον η mac σε υποχρεώνει να αγοράσεις ΜΟΝΟ ατι κάρτες γραφικών έτσι δεν είναι? Δεν είναι τα μακ προ που ήταν παλιά.. είναι καθαρά βίντεο. Δεν σου δίνει καμία επιλογή για nvidia και αν σου έδινε θα το χρυσοπλήρωνες (αλλά δεν σου δίνει). Και μια ερώτηση για το σέρβις, αλήθεια τι γίνετε με αυτό το κομμάτι? Η quest είναι πολύ καλή στο σέρβις μιας και το έχω δοκιμάσει.. αλλά η ιστορία του γιατρού ήταν ένα επιπλέον κεραμίδι.. Αν και είχε επιλέξει λάθος σέρβις από την αρχή. (λέμε τώρα αν και authorized)
themis_81 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 5 χιλιάρικα δεν φτάνουν για να σε καλύψουν πλήρως για φακούς.. ιδίως αν παίρνεις σταθερούς και όχι μεταβαλλόμενους φακούς.. Τότε το ποσό εκτινάξετε αστρονομικά αν μιλάμε και για L Nikos studio πλέον η mac σε υποχρεώνει να αγοράσεις ΜΟΝΟ ατι κάρτες γραφικών έτσι δεν είναι? Δεν είναι τα μακ προ που ήταν παλιά.. είναι καθαρά βίντεο. Δεν σου δίνει καμία επιλογή για nvidia και αν σου έδινε θα το χρυσοπλήρωνες (αλλά δεν σου δίνει). Πληρως καλυμενος δεν ειναι ποτε κανεις απο φακους με 16-35 2.8 , 24-70 2.8 , 70-200 2.8IS ειναι η συνθεση που καλυπτει τις περισσοτερες αναγκες . ( εμενα τουλαχιστον μεχρι τωρα ... ) Αλλα και παλι παντα γλυκοκοιτας και αλλους ... Οσο για το Mac Pro , εκτος του οτι ειναι εκτος budget μιας και υπερβαινει τα 3000 ( με 8GB Ram ) εχει ζητησει συνθεση για PC . Οσο για καρτα γραφικων βαζεις οτι θες
grimpr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Πέραν απο τα παραμύθια, τους αστικούς μύθους και τις προσωπικές υποκειμενικές απόψεις αρκετών, ενα μοντέρνο και καλοστημένο PC με Windows 7, με χρήστη που ξέρει τι του γίνεται και δεν παίρνει τηλέφωνο την Apple για να κλαυτεί για οτιδήποτε συμβεί, είναι γρήγορο, αξιόπιστο και προπαντός πολύ ποιο οικονομικό απο τα προϊόντα του Φρούτου γιατί όπως και να το κάνουμε, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους...
themis_81 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Πέραν απο τα παραμύθια, τους αστικούς μύθους και τις προσωπικές υποκειμενικές απόψεις αρκετών, ενα μοντέρνο και καλοστημένο PC με Windows 7, με χρήστη που ξέρει τι του γίνεται και δεν παίρνει τηλέφωνο την Apple για να κλαυτεί για οτιδήποτε συμβεί, είναι γρήγορο, αξιόπιστο και προπαντός πολύ ποιο οικονομικό απο τα προϊόντα του Φρούτου γιατί όπως και να το κάνουμε, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους... Αν ειναι να στηθει ενα μηχανημα αποκλειστικα για Photoshop με budget 3000 , ειναι πιο λογικο να πας προς το φρουτο . Αναφερω για αλλη μια φορα για να μην παρεξηγηθω οτι ειμαι χρηστης και Win 7 64bit και ΜacOs . Αν δεις ενα Mac Pro με 8GB μνημη και 1GB Gpu διπλα διπλα με ενα PC με τα ιδια περιπου specs εχει διαφορα στην διαχειριση και στον χρονο αποκρισης . Προσωπικη γνωμη μιας και εχω κανει την συγκριση με τα ιδια ακριβως αρχεια να κανει Batch σε multiple αρχεια . Μετατροπη απο CR2 ( RAW ) σε JPG και δημιουργια Contact με Save στο τελος . Το Mac Pro ηταν ταχυτερο . Καθαρα σε επιπεδο εργασιας εγω το προτιμω μιας και εχω γλυτωσει αρκετο χρονο . Μην γινει και αυτο το thread πεδιο αντιπαλοτητας PC με Mac , δεν υπαρχει λογος . Το θεμα μας εδω ειναι η συνθεση PC και οχι κατι αλλο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.