Προς το περιεχόμενο

Συνθεση P.C αποκλειστικα για χρηση photoshop

mac_mac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

>
<p>                                  5000                          |         4000 </p>
<p>                            |                                   |               </p>
<p>CUDA Cores                  |      352                          |          256 </p>
<p>Gigaflops (Single Precision)|      718.08                       |          486.4 </p>
<p>Total Frame Buffer          |   2.5 GB GDDR5                    |       2 GB GDDR5 </p>
<p>Memory Interface            |      320-bit                      |          256-bit   </p>
<p>Memory Bandwidth (GB/sec)   |      120 GB/s                     |          89.6 GB/s  </p>
<p>Maximum Power Consumption   |      152 W(περισσοτερη δυναμη με  |          142 W </p>
                                        <p>σχεδων ιδια καταναλωσει)  </p>
                                                                              </p>
                      <p>     |                  προσφατο μοντελο | παλεοτερο μοντελο  </p>
          <p>                 |                       ~1700$      |         ~700  </p>

<p>Εχεις δικιο αλλα αυτο που εχω μαθει εγω ως προγραμματιστης ειναι οτι οσο περνανε τα χρονια τα παντα εξελισσονται αρα και η απαιτησεις τους, εκει που ειχαμε να φτιαξουμε μια εικονα με ασπρο και μαυρο σε κατι λιγα pixel τωρα εχουμε να κανουμε με αναλυσης ακομα και πανω απο 4096x4096. Εγω οταν το προτεινα αυτο ειχα στο νου μου οτι θα το κρατησει για παρα πολυ καιρο και θα ειναι και στα χρηματα που εχει βαλει ως οριο υποστηριζοντας και την οθονη του γιατι οπως ξερουμε οσο μεγαλυτερη οθονη με μεγαλυτερη αναλυση τοσο περισσοτερη μνημη θελουμε (λογικα δεν θα θελει και επεξεργαστικη ισχυ ?). Αυτο που δεν ρωτησα στον mac_mac ειναι γιατι ακριβως το θελει, αν το θελει για να δημιουργει δικιες του εικονες και σχεδια η θελει να επεξεργαζεται φωτογραφιες (απο φωτογραφικες μηχανες)? αρα οσο περναει ο καιρος θα δουμε και φωτογραφικες μηχανες με πανω απο 18 Mpixel, να δω πως θα ανοιγει τετοιες αναλυσης με Geforce και 30" οθονη. Ενταξει ομως δεν ειναι αναγκη να δωσει και 2500 για να κανει την δουλεια του απλα η γνωμη μου ηταν.

φιλικα παντα!!! </p>

το προβλημα ειναι η μνημη και οχι η καρτα γραφικων.... η nvidia 460 ειναι μια χαρα προσθεσε οσο το δυνατον περισσοτερη μνημη και εννοείται η αγορα ssd.

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το προβλημα ειναι η μνημη και οχι η καρτα γραφικων.... η nvidia 460 ειναι μια χαρα προσθεσε οσο το δυνατον περισσοτερη μνημη και εννοείται η αγορα ssd.

συμφωνο, περισσοτερη ram και ssd, οταν λες "το προβλημα ειναι η μνημη και οχι η καρτα γραφικων" εννοεις την μνημη της καρτας γραφικων η την ram ?

Δημοσ.

Σε ότι πάρεις, θα σου πρότεινα να σκεφτείς και κάτι τέτοιο… κάνουν φοβερές προσφορές αυτό το καιρό.. https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_i_0_12?url=search-alias%3Daps&field-keywords=wacom+bamboo&sprefix=wacom+bamboo#/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=wacom&rh=i%3Aaps%2Ck%3Awacom

Εχω αγορασει και κλαιω τα λεφτα μου.

Δεν ειναι πρακτικο.

Δημοσ.

συμφωνο, περισσοτερη ram και ssd, οταν λες "το προβλημα ειναι η μνημη και οχι η καρτα γραφικων" εννοεις την μνημη της καρτας γραφικων η την ram ?

εννοω πως και την πιο ακριβη QUADRO να αγορασεις αν εχεις 4 gb μνημης θα εχεις προβλημα !(Με την QUADRO θα εχεις περιπου max 25% ωφέλεια αν επι το πλειστον ασχολεισαι με 3D, 4D real-time modeling)

Δημοσ.

>
<p>                                  5000                          |         4000 </p>
<p>                            |                                   |               </p>
<p>CUDA Cores                  |      352                          |          256 </p>
<p>Gigaflops (Single Precision)|      718.08                       |          486.4 </p>
<p>Total Frame Buffer          |   2.5 GB GDDR5                    |       2 GB GDDR5 </p>
<p>Memory Interface            |      320-bit                      |          256-bit   </p>
<p>Memory Bandwidth (GB/sec)   |      120 GB/s                     |          89.6 GB/s  </p>
<p>Maximum Power Consumption   |      152 W(περισσοτερη δυναμη με  |          142 W </p>
                                        <p>σχεδων ιδια καταναλωσει)  </p>
                                                                              </p>
                      <p>     |                  προσφατο μοντελο | παλεοτερο μοντελο  </p>
          <p>                 |                       ~1700$      |         ~700  </p>

<p>Εχεις δικιο αλλα αυτο που εχω μαθει εγω ως προγραμματιστης ειναι οτι οσο περνανε τα χρονια τα παντα εξελισσονται αρα και η απαιτησεις τους, εκει που ειχαμε να φτιαξουμε μια εικονα με ασπρο και μαυρο σε κατι λιγα pixel τωρα εχουμε να κανουμε με αναλυσης ακομα και πανω απο 4096x4096. Εγω οταν το προτεινα αυτο ειχα στο νου μου οτι θα το κρατησει για παρα πολυ καιρο και θα ειναι και στα χρηματα που εχει βαλει ως οριο υποστηριζοντας και την οθονη του γιατι οπως ξερουμε οσο μεγαλυτερη οθονη με μεγαλυτερη αναλυση τοσο περισσοτερη μνημη θελουμε (λογικα δεν θα θελει και επεξεργαστικη ισχυ ?). Αυτο που δεν ρωτησα στον mac_mac ειναι γιατι ακριβως το θελει, αν το θελει για να δημιουργει δικιες του εικονες και σχεδια η θελει να επεξεργαζεται φωτογραφιες (απο φωτογραφικες μηχανες)? αρα οσο περναει ο καιρος θα δουμε και φωτογραφικες μηχανες με πανω απο 18 Mpixel, να δω πως θα ανοιγει τετοιες αναλυσης με Geforce και 30" οθονη. Ενταξει ομως δεν ειναι αναγκη να δωσει και 2500 για να κανει την δουλεια του απλα η γνωμη μου ηταν.

φιλικα παντα!!! </p>

Λαθος δικομου που δεν διευκρινισα μερικα πραγματα

Φωτογραφος ειμαι και ειναι εργαλειο για εμενα.Δουλευουμε αρχεια RAW και η μετατροπη σε jpg θελει μνημη και σταθερο PC.

Εδω και χρονια ειμαστε στα 21 Mpixel οποτε σε μερικα χρονια ποιος ξερει στα ποσα...

Το PC θα δουλευει σχεδον συνεχεια. Η μετατροπη και επεξεργασια στο photoshop για ενα γαμο ,μιλαμε για 1000+ φωτο.

Για το Video editting ειναι μονοδρομος Mac. Για φωτο ομως οχι.Και δεν θελω να πω ποσα εχς δωσει για Mac......

Ειμαι της αποψης οτι οταν προκειτε για δουλεια δεν πεζεις....

Δημοσ.

mac_mac η σύνθεση που σου πρότειναν τα παιδια είναι αρκετή , εγώ θα έβαζα μεγαλύτερο ssd για να μπορείς να δουλεύεις και εκεί τα raw σου και μεγαλύτερους σκληρούς (2tb) σε raid0 για ταχύτητα(Intel 2600K +16gb ram + 256gb ssd) +2x2tb raid0.

Κάποια πράγματα που αξίζουν προσοχής:

H oθόνη έχει panel 10bit (1 billion colors) απαιτεί δηλαδή display port σύνδεση για να αποδόσει τα 10bit + συμβατή κάρτα 10bit(νομίζω πως μόνο nvidia quadro υποστηρίζουν 10bit).Ως φωτογράφος να υποθέσω όμως πως "τραβάς" με srgb τις φωτο σου, ίσως το διευρυμένο adobe rgb δε σου χρειάζεται οπότε και η ακριβή κάρτα γραφικών 10bit.

Aν και έρχεται απο το εργοστάσιο καλιμπραρισμένη η οθόνη , θα σου πρότεινα να αργοράσεις ένα calibrator (αν δεν έχεις ήδη) και να φτιάξεις ένα icc για το profil που θα δουλέψεις (srgb ή adobe rgb)

Tέλος υποθέτω μιας και δουλεύεις και video θα έχεις ξεχωριστό backup, αν όχι θα σου πρότεινα μια ξεχωριστή λύση backup π.χ ένα nas ή για να χεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ.

παλιά δούλευα με μια gt9500, όχι πολλά πολλά αλλά τα έκανα μια χαρά. Τώρα επενδύω σε μηχάνημα και κάρτες αλλά σίγουρα όχι quadro. Δεν νοιώθεις πoτε την ανάγκη ότι χρειάζεσαι quadro στο pp..

Το quarter 4 όταν έρθουν νέες κάρτες κτλ, σίγουρα η 5000 θα πέσει εκεί που είναι η 4000 σε τιμή.. στην ελληνική αγορά δεν υπάρχει αλλά νομίζω έχουν ξεφύγει εντελώς από quadro 6000 (νομίζω ότι κάπου είδα 7000 ++ )

Το μόνο που με ανησυχεί είναι το Photoshop cs6 που θα είναι αποκλειστικά cuda και θα αξίζει τότε να κάνουμε αναβάθμιση λογισμικού.. τότε σίγουρα θα προωθηθεί και το quadro σε αυτές της πλατφόρμες, θα δείξει.. γιαυτο πρέπει να καβατζάρουμε gtx285 η 4χχ από τώρα.. λολ

Δημοσ.

mac_mac η σύνθεση που σου πρότειναν τα παιδια είναι αρκετή , εγώ θα έβαζα μεγαλύτερο ssd για να μπορείς να δουλεύεις και εκεί τα raw σου και μεγαλύτερους σκληρούς (2tb) σε raid0 για ταχύτητα(Intel 2600K +16gb ram + 256gb ssd) +2x2tb raid0.

Κάποια πράγματα που αξίζουν προσοχής:

H oθόνη έχει panel 10bit (1 billion colors) απαιτεί δηλαδή display port σύνδεση για να αποδόσει τα 10bit + συμβατή κάρτα 10bit(νομίζω πως μόνο nvidia quadro υποστηρίζουν 10bit).Ως φωτογράφος να υποθέσω όμως πως "τραβάς" με srgb τις φωτο σου, ίσως το διευρυμένο adobe rgb δε σου χρειάζεται οπότε και η ακριβή κάρτα γραφικών 10bit.

Aν και έρχεται απο το εργοστάσιο καλιμπραρισμένη η οθόνη , θα σου πρότεινα να αργοράσεις ένα calibrator (αν δεν έχεις ήδη) και να φτιάξεις ένα icc για το profil που θα δουλέψεις (srgb ή adobe rgb)

Tέλος υποθέτω μιας και δουλεύεις και video θα έχεις ξεχωριστό backup, αν όχι θα σου πρότεινα μια ξεχωριστή λύση backup π.χ ένα nas ή για να χεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Ναι srgb δουλευω και οχι μονο λογω οθονης.

αλλα ειναι και αυτο.

Εχω calibrator και ενεοειτε οτι ετσι γινετε.

Δουλευω με Eizo οθονες αλλα θελω μια σε 30'' και σε Eizo δεν το βλεπω.

Εχετε βοηθησει ολοι σας παρα πολυ και ευχαριστω για αυτο. Το μονο που σκεφτομε τωρα ειναι: nvidia guadro h gtx 470 ---580

Σε ολλα τα αλλα συμφωνς και εγω με τα παιδια παραπανω.

παλιά δούλευα με μια gt9500, όχι πολλά πολλά αλλά τα έκανα μια χαρά. Τώρα επενδύω σε μηχάνημα και κάρτες αλλά σίγουρα όχι quadro. Δεν νοιώθεις πoτε την ανάγκη ότι χρειάζεσαι quadro στο pp..

Το quarter 4 όταν έρθουν νέες κάρτες κτλ, σίγουρα η 5000 θα πέσει εκεί που είναι η 4000 σε τιμή.. στην ελληνική αγορά δεν υπάρχει αλλά νομίζω έχουν ξεφύγει εντελώς από quadro 6000 (νομίζω ότι κάπου είδα 7000 ++ )

Το μόνο που με ανησυχεί είναι το Photoshop cs6 που θα είναι αποκλειστικά cuda και θα αξίζει τότε να κάνουμε αναβάθμιση λογισμικού.. τότε σίγουρα θα προωθηθεί και το quadro σε αυτές της πλατφόρμες, θα δείξει.. γιαυτο πρέπει να καβατζάρουμε gtx285 η 4χχ από τώρα.. λολ

Και ποιος ο λογος φιλε μου να αλαξεις το cs5 με το cs6 ?

κατι ακομη...

Η γνωμη σας για αυτη τη καρτα? PNY Nvidia Quadro 2000

http://www.plaisio.gr/Computers/Servers/SVGA-For-Servers/PNY-Nvidia-Quadro-2000-VCQ2000-PB.htm

Για παραπανω ευρω απο 500 για καρτα το βλεπω λιγο τραβηγμενο.

PNY Nvidia Quadro 2000 η αυτη ? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/TwinTech-GTX-580-PCI-Express-GDDR5-1536MB-TT-GTX580-1536D5E-HDMI.htm

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αξίζει να αγοράσεις 580 όχι γιατί είναι πολύ δυνατή (εγώ δεν υπολογίζω τέτοια), απλά γιατί η nvidia θυσίασε το HPC των καρτών gtx από την 5 σειρά και έπειτα και μια 580 = -300 εκατομμύρια cuda transistors από μια 480 για παράδειγμα..

Γιαυτο είναι ποιο κρύα και λιγότερη κατανάλωση η 580.. χεχε..

Αν δεν πας σε quadro πάρε όπως σου είπαν άλλοι 2xgtx460 η 1 480 η αν δεν παίζεις καθόλου παιχνίδια πήγαινε για μια gtx285 etc dx10.

Από την άλλη αν πραγματικά θες 580.. πάρε αυτή που έχει 3 γιγα μνήμη!! Βοηθά

http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=454

http://www.skroutz.gr/s/317219/Gainward-GeForce-GTX-580-3072MB-%22Phantom%22.html

Εγώ θα σου πρότεινα 2χ αυτό… για την ραμ.. δεν κερδίζεις HPC στο sli.. κερδίζεις βιντεο ραμ. http://www.skroutz.gr/s/323580/Gainward-GeForce-GTX-560-Ti-2048MB-%22Phantom%22.html

Είναι τέρας, δεν ξέρω γιατί της έδωσαν 3 γιγα.. 2 οθόνες μου φαίνετε χτρεμε τα 3 γιγα..

οσο για quadro, Όχι μην πας στην 2000.. πήγαινε από 4000 και άνω..

Κοίταζα πριν ταcertified κάρτες γραφικών για ρεντερ προγράμματα όπως maya, ktl..αν και δεν σε νοιάζει..

Αλλά μόνο από 4000++ περνανε όλα τα τεστ.. άρα..

Επίσης προσοχή όταν την αγοράσεις να την πάρεις από κατάστημα που γράφει εγγύηση κάρτας και όχι καταστήματος.. δεν έχω κακή εμπειρία από πλαίσιο προς θεού, αλλά δεν γράφει εγγύηση κάρτας αλλά εγγύηση πλαίσιο.. καλό η κακό?

Δημοσ.

καμια απο τις δυο παρε αυτη http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22042&cat=5

δες ενα τεστ μεταξυ Quadro FX 4500 vs Geforce 8800 GTS

http://www.willslife.com/archive/2010/01/25/quadro-4500fx-vs-geforce-8800-gts.aspx

για μενα παρε τον ιντελ 2600k με τουλαχιστο 16gb μνημη και ενα γρηγορο ssd οσο το δυνατον μεγαλυτερη χωρητικοτικοτητα ωστε να τον εχεις ως scratch disk και ειναι σιγουρο πως θα εχεις πολυ γρηγορο μηχανημα... !

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν 8800 gts στην αγορά

Ερώτηση, στα φορουμ αναφέρουν ότι η 285 τα πάει καλύτερα από όλες στα 3d apps.. αληθεύει? Γιατί?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...