katerina_a_86 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Καταρχάς ξέρω άριστα αγγλικά και εχω μείνει μόνος μου 2 χρόνια σε άλλη πόλη δουλεύοντας οπότε ξέρω πώς είναι.Τώρα στο θέμα της δουλειάς ο φίλος σου μπορεί να μην ήταν διατεθειμένος να κανει οποιαδήποτε δουλειά,εγώ όμως είμαι.Γι αυτό και ζήτησα να γράψει κάποιος που ζει ήδη εκεί ή έζησε,ώστε να με ενημερώσει για την αγορά εργασίας.Στο κάτω κάτω 23 χρόνων είμαι,δεν εχω να χασω τίποτα α δεν το είδα αυτό με την άλλη πόλη γιατί διάβασα λίγο βιαστικά το thread. Αν είναι έτσι αλλάζουν τα πράματα. Εγώ ήμουν παράλληλα εκεί όσο ήταν και αυτός. Γενικά δεν βρήκε τίποτα. Φυσικά δεν έψαχνε δουλειά ταμία σε σουπερ μαρκετ αλλά κάτι σχετικό με το πτυχίο του οπότε ναι δεν ήταν διατεθημένος να κάνει οτιδήποτε. Το μόνο που έχεις να χάσεις είναι λεφτά, αλλά αν το βλέπεις ως επένδυση που μπορεί να πετύχει η όχι τότε κάντο. Έχοντας ζήσει λίγο εκεί έχω να πω κι εγώ για τα ακριβά ενοίκια, τις ακριβές μεταφορές αλλά και πως υπάρχουν και φθηνοί τρόποι επιβίωσης μόλις μάθεις τα κόλπα.
not87not Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 καταρχάς εχω κανει πολλές δουλειές.φωτογράφος ανεξάρτητος,υπάλληλος σε φωτογραφείο,πωλητής σε κατ.ηλ.ειδών,οικοδομή.δεν είναι η πρώτη φορά που θα δουλέψω.για το φιλο σου και εγώ με ένα πτυχίο θα έψαχνα στην ειδικότητα μου αλλά δε μπορώ να κάνω διαφορετικά.ο κάθε άνθρωπος παλεύει με τα προτερήματα του
klainmaingr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Αν την έχεις τη γλώσσα και είσαι και λίγο κοινωνικός μπορείς να βρείς δουλειά σαν πωλητής/ταμίας κτλ απο την πρώτη εβδομάδα αν το ζορίσεις πολύ(πράγμα καθόλου εύκολο αν δεν γνωρίζεις την πόλη). Αυτό ώστε να βγάζεις τα προς το ζήν. Απο κει και πέρα μόνος σου θα βγάλεις την άκρη σου. Το Νο1 πρόβλημα σου θα είναι η διαμονή. Μόλις το λύσεις αυτό, με σχετικά ανθρώπινες συνθήκες, τα υπόλοιπα θα τα στρώσεις σιγά σιγά. Φυσικά ετοιμάσου απαραίτητα για συγκατοίκηση με τον κάθε ένα τον πρώτο καιρό. Τέλη ζώνης 2, αρχές 3 είναι για μένα το ψυχολογικό όριο για κάποιον που δουλεύει στο κέντρο, ΑΛΛΑ , το κέντρο δεν είναι το πάν. Μπορείς κάλλιστα να ψάξεις μια δουλίτσα στη γειτονιά εκτός κέντρου που θα μείνεις ώστε να αποφύγεις τα μεταφορικά για αρχή. Ρεαλιστικά όπου και να είσαι το 600ρι λίρες το μήνα, στην καλύτερη, για ενοίκιο το έχεις σίγουρο. Ένα 100ρι μές στο νερό τα μεταφορικά.. και μετά οτι φάς κτλ... Καταλαβαίνεις οτι πρέπει να παίρνεις τουλάχιστον 1000+ και δεν θα κρατάς στην άκρη και τίποτα.. ΓΙΑ ΑΡΧΗ. Να σου πώ οτι εξωφρενικά λεφτά απο εμπειροτέχνες (ο θεός να τους κάνει) βγάζουν οι μπογιατζήδες ας πούμε. Δεν ξέρω τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις και τι έχεις στο μυαλό σου όμως. Ρίξε μια ματιά στο reeds ή ακόμα καλύτερα στο gumtree που έχει αρκετές ακυροδουλειές.. πρόσεχε τις απάτες.. ετοίμασε ένα cv για να το στέλνεις όπου χρειαστεί και ποτέ δεν ξέρεις. protip: Να έχεις αρκετά(εώς πολλά) $$ στην άκρη για αρχή. Αλλιώς δύσκολα. Βέβαια το 2011 δεν νομίζω οτι είναι οτι πιο συνετό να πάει κάποιος όπως πήγαιναν κάποτε τυφλά στη Γερμανία. Πάρε ένα αεροπλάνο και δές απο πρώτο χέρι τι και πώς.. και αν σου κάτσει...
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Αν την έχεις τη γλώσσα και είσαι και λίγο κοινωνικός μπορείς να βρείς δουλειά σαν πωλητής/ταμίας κτλ απο την πρώτη εβδομάδα αν το ζορίσεις πολύ(πράγμα καθόλου εύκολο αν δεν γνωρίζεις την πόλη). Αυτό ώστε να βγάζεις τα προς το ζήν. Απο κει και πέρα μόνος σου θα βγάλεις την άκρη σου. Το Νο1 πρόβλημα σου θα είναι η διαμονή. Μόλις το λύσεις αυτό, με σχετικά ανθρώπινες συνθήκες, τα υπόλοιπα θα τα στρώσεις σιγά σιγά. Φυσικά ετοιμάσου απαραίτητα για συγκατοίκηση με τον κάθε ένα τον πρώτο καιρό. Τέλη ζώνης 2, αρχές 3 είναι για μένα το ψυχολογικό όριο για κάποιον που δουλεύει στο κέντρο, ΑΛΛΑ , το κέντρο δεν είναι το πάν. Μπορείς κάλλιστα να ψάξεις μια δουλίτσα στη γειτονιά εκτός κέντρου που θα μείνεις ώστε να αποφύγεις τα μεταφορικά για αρχή. Ρεαλιστικά όπου και να είσαι το 600ρι λίρες το μήνα, στην καλύτερη, για ενοίκιο το έχεις σίγουρο. Ένα 100ρι μές στο νερό τα μεταφορικά.. και μετά οτι φάς κτλ... Καταλαβαίνεις οτι πρέπει να παίρνεις τουλάχιστον 1000+ και δεν θα κρατάς στην άκρη και τίποτα.. ΓΙΑ ΑΡΧΗ. Να σου πώ οτι εξωφρενικά λεφτά απο εμπειροτέχνες (ο θεός να τους κάνει) βγάζουν οι μπογιατζήδες ας πούμε. Δεν ξέρω τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις και τι έχεις στο μυαλό σου όμως. Ρίξε μια ματιά στο reeds ή ακόμα καλύτερα στο gumtree που έχει αρκετές ακυροδουλειές.. πρόσεχε τις απάτες.. ετοίμασε ένα cv για να το στέλνεις όπου χρειαστεί και ποτέ δεν ξέρεις. protip: Να έχεις αρκετά(εώς πολλά) $$ στην άκρη για αρχή. Αλλιώς δύσκολα. Βέβαια το 2011 δεν νομίζω οτι είναι οτι πιο συνετό να πάει κάποιος όπως πήγαιναν κάποτε τυφλά στη Γερμανία. Πάρε ένα αεροπλάνο και δές απο πρώτο χέρι τι και πώς.. και αν σου κάτσει... Καταρχην τα εχουμε ξαναπει στο αλλο νημα για την μεταναστευση οτι ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΚΕΦΤΟ ΚΑΙ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΟ να ερχεται καποιος εδω στα τυφλα χωρις να εχει τουλαχιστον γερα προσοντα κ με αυτα εννοω σπουδες η γερη εργασιακη εμπειρια.Οσο σπουδαζα στο κεντρο εμενα εκτος Λονδινου (στα ορια δλδ) κ σημερα μενω στα ορια της ζωνη 5 (τυπικα εκτος Λονδινου παλι μενω) κ παω κεντρο δουλεια (εχω αμαξι φυσικα).Ολα ειναι σχετικα. Εχω γνωρισει Ινδους να βρισκουν νοικι με αλλα 750 ατομα σε σπιτι με μολις 160 λιρες τον μηνα.Η ουσια ειναι οτι Λονδινο ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΞΕΚΟΥΔΟΥΝΟ.Εγω για να παρω την αποφαση να μετακομισω μεσα στο Λονδινο μετα τις σπουδες,το περασα απο χιλια κυμματα κ σε βεβαιωνω αμοιβομαι πολυ καλα.Εδω ερχομαστε μονο εαν εχουμε job offer σε ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.Το να δουλευεις οτι να ναι κ να ψωμολυσας Λονδινο μενοντας σε κανα γκετο δεν νομιζω οτι συνιστα κ τρομερη βελτιωση ποιοτητα ζωης συγκριτικα με Ελλαδα.
marios_geo Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Να μη σε αποθαρρύνω και εγώ, αλλά έτσι στο ξεκάρφωτο μη το τολμάς. Μονό τα αρχικά έξοδά να βάλεις, εισητηριο εγγύηση για το σπίτι ένα στρώμα να κοιμάσαι ... Και πρέπει να το δεις και ρεαλιστικά. Γιατί να προσλάβει κάποιος εσένα και όχι κάποιον που είναι χρόνια εκεί. Βεβαία απ την άλλη ο τολμών νίκα. Σκέψου καμιά άλλη πόλη στην Αγγλία. Δεν είναι μονό το Λονδίνο.
klainmaingr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Εξ'ου και η τελευταία πρόταση. Αλλα απο την άλλη δεν μπορείς να απαγορεύσεις και στον άλλο που δεν είχε την ευκαιρία να κάνει "χ" σπουδές ή που δεν έχει κάποιο γνωστό το δικαίωμα να "ελπίζει" ή τέλος πάντων να "γνωρίζει". Οτι και αν σημαίνει για τον καθένα αυτό ε... Σίγουρα το να μένεις σε κωλοπεριοχή δεν είναι ότι καλύτερο, αλλα απο την άλλη δεν ξέρεις και την ποιότητα ζωής του op στην ελλάδα. Οπότε ναι ίσως ο άλλος να είναι άνεργος και να θέλει να γίνει σερβιτόρος για 7pounds την ώρα και να μένει ζώνη 9. Δεν είναι στη δική μας ευχέρεια να πούμε σε κάποιον Don't do it τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι και πώς. Πληροφορούμε (god bless the internet) και ο άλλος κρίνει και κάνει. Φίλος μου σερβιτόρος (ηλεκτρονικός) παίζει πολύ να φύγει Άμστερνταμ σε κάνα μήνα για τον ίδιο λόγο. Απο το να είναι εδώ και να είναι σερβιτόρος σε ενοίκιο, ας το κάνει εκεί με μισθούς αλλα και με ΚΡΑΤΟΣ ολλανδίας(tbh είναι και η γκόμενα του εκεί) και φυσικά αν του κάτσει δουλειά στο πτυχίο, ακόμα καλύτερα. Εσύ ο ίδιος αμφιβάλλω αν θα γυρνούσες στο μπουρδέλο μας. Οι παρόμοιες (οικονομικά) συνθήκες ζωής έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα εκεί που είτε λέγεται ισότητα στην εργασία, είτε σχετική κρατική διαφάνεια, είτε nhs. Όσο για το "χωρίς πτυχίο". Ο (χωρίς χ σπουδές) νιγηριανός (κακότεχνος) μπογιατζής που είχα την ατυχία να πετύχω στα τελειώματα στο σπίτι μιας φίλης πήρε 600λίρες για ένα 2bedroom και δουλειά 2 ημερών. Ήταν αργά όταν της υπενθύμισα πόσο κωλόζωο είναι. Και ήρθε και ΟΤΑΝ μπορούσε ε. Overall, όλα είναι σχετικά.
kage Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 ισως χωρις πτυχιο να βρεις πιο ευκολα δουλεια αλλα δεν θα κραταει πολλα χρονια.. ξερω καποιους φοιτητες που πηγαν σε δουλειες fast food,s/m μονο και μονο για να αγορασουν κατι που ηθελαν..τα λεφτα ηταν πολυ καλα για Ελλαδα. γραψε στο google fast food uk ή s/m και μετα μπες στις σελιδες τους και βρες job offers... ή μπες σε αντιστοιχα αγγλικα site ευρεσης εργασιας σαν την χρυση ευκαιρια,karriera Για ελλαδα για ατομο χωρις χαρτι κοιτα ταξι και οδηγος φορτηγων
not87not Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Τουλάχιστον εκεί δουλεύοντας θα πληρωθείς αυτά που συμφώνησες και όχι 'τον άλλο μήνα'.Μπορείς να κάνεις ένα βήμα παραπέρα αν είσαι εργατικός,κοινωνικός ξέροντας πως έχεις ένα κράτος αξιοκρατικό χωρίς γραφειοκρατία,λαδώματα.Εδώ στη ελλάδα όταν δουλεύεις σωστά σε μια επιχείρηση, το αφεντικό σε βλέπει σαν κορόιδο(το έχω ζήσει κάνωντας και μεγάλο τζίρο σε πωλήσεις του).Δε λέω δύσκολα εκεί,δύσκολα και εδώ αλλά η ελλάδα αντί να σε βοηθήσει να προχωρήσεις,μπλέκεται στα πόδια σου και σε ρίχνει κάτω.klainmaingr έχω αρχίσει ήση να ψάχνω στο gumtree kai sto guardian jobs..TοξοβολοςUK έλα δούλεψε στην ελλάδα,και αν βρεις δουλειά,και αν πληρωθείς τέλος του μήνα,και πάει τώρα η βενζίνη 2 ευρώ( θέλωντας μισό μηνιάτικο μόνο για καύσιμα) τότε ξανασυζητάμε για ποιότητα ζωής.Στην ουσία σέρνεσαι καθημερινά.Όντας από τη φύση μου άτομο επικοινωνιακό,εργατικό και φιλόδοξο θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή θα φύγω από το γκέτο και θα προχωρήσω κάνοντας κάτι καλύτερο. kage αυτά φαντάζομαι θέλουν επαγγελματικό δίπλωμα και κάποια άδεια(για οδηγος ταξι και φορτηγου που μου εστειλες) ενώ εγώ έχω μόνο για αυτοκίνητο.Η πλάκα είναι ότι στο στρατό ήμουν οδηγος και μου άρεσε πολύ!
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Εξ'ου και η τελευταία πρόταση. Αλλα απο την άλλη δεν μπορείς να απαγορεύσεις και στον άλλο που δεν είχε την ευκαιρία να κάνει "χ" σπουδές ή που δεν έχει κάποιο γνωστό το δικαίωμα να "ελπίζει" ή τέλος πάντων να "γνωρίζει". Οτι και αν σημαίνει για τον καθένα αυτό ε... Σίγουρα το να μένεις σε κωλοπεριοχή δεν είναι ότι καλύτερο, αλλα απο την άλλη δεν ξέρεις και την ποιότητα ζωής του op στην ελλάδα. Οπότε ναι ίσως ο άλλος να είναι άνεργος και να θέλει να γίνει σερβιτόρος για 7pounds την ώρα και να μένει ζώνη 9. Δεν είναι στη δική μας ευχέρεια να πούμε σε κάποιον Don't do it τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι και πώς. Πληροφορούμε (god bless the internet) και ο άλλος κρίνει και κάνει. Φίλος μου σερβιτόρος (ηλεκτρονικός) παίζει πολύ να φύγει Άμστερνταμ σε κάνα μήνα για τον ίδιο λόγο. Απο το να είναι εδώ και να είναι σερβιτόρος σε ενοίκιο, ας το κάνει εκεί με μισθούς αλλα και με ΚΡΑΤΟΣ ολλανδίας(tbh είναι και η γκόμενα του εκεί) και φυσικά αν του κάτσει δουλειά στο πτυχίο, ακόμα καλύτερα. Εσύ ο ίδιος αμφιβάλλω αν θα γυρνούσες στο μπουρδέλο μας. Οι παρόμοιες (οικονομικά) συνθήκες ζωής έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα εκεί που είτε λέγεται ισότητα στην εργασία, είτε σχετική κρατική διαφάνεια, είτε nhs. Όσο για το "χωρίς πτυχίο". Ο (χωρίς χ σπουδές) νιγηριανός (κακότεχνος) μπογιατζής που είχα την ατυχία να πετύχω στα τελειώματα στο σπίτι μιας φίλης πήρε 600λίρες για ένα 2bedroom και δουλειά 2 ημερών. Ήταν αργά όταν της υπενθύμισα πόσο κωλόζωο είναι. Και ήρθε και ΟΤΑΝ μπορούσε ε. Overall, όλα είναι σχετικά. Πληροφορουμε φυσικα κ εκτος απο την προσωπικη μου οπτικη γωνια αντιπαραθετω και την 11ετη εμπειρια που εχω ζωντας στο Λονδινο.Κ διορθωσε με εαν κανω λαθος αλλα το να εχεις ερθει καποιες φορες εδω για εξακριβωτικο ταξιδι δεν νομιζω οτι δινει κ πληρη εικονα απουσας της εμπειριας ζωης εδω. Το εαν απογοητευτει η οχι καποιος ειναι κατι καθαρα υποκειμενικο.Θελω να ελπιζω οτι αυτος που σκεφτεται να ζησει εδω θα το κανει εχοντας στο μυαλο του ολα τα πιθανα σεναρια.Απλα ξεκαθαριζω τι εχω αντιληφθει οτι παιζει βαση της εμπειριας μου πανω απο μια δεκαετια. Σε καθε περιπτωση ομως συμφωνω στο οτι ολα ειναι σχετικα.
kage Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 εχεις λεφτα να βγαλεις εισητηριο και να μεινεις σε ξενοδοχειο στην αγγλια+προσωπικα εξοδα και οχι να βγαλεις ενα διπλωμα? ~200ε ειναι για ταξι και αναλογα με την κατηγορια για φορτηγα(300-1000)
not87not Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 200e?σοβαρά? Θα παω εκεί με περίπου 4000 λιρες για τα πρώτα ενοικια,μετακινησεις,φαγητο κλπ.Το θεωρω δεδομενο να έχω πάει εκει και να ειμαι 2 μηνες χωρις εχω βγαλει ουτε μια λιρα
klainmaingr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Πληροφορουμε φυσικα κ εκτος απο την προσωπικη μου οπτικη γωνια αντιπαραθετω και την 11ετη εμπειρια που εχω ζωντας στο Λονδινο.Κ διορθωσε με εαν κανω λαθος αλλα το να εχεις ερθει καποιες φορες εδω για εξακριβωτικο ταξιδι δεν νομιζω οτι δινει κ πληρη εικονα απουσας της εμπειριας ζωης εδω. Το εαν απογοητευτει η οχι καποιος ειναι κατι καθαρα υποκειμενικο.Θελω να ελπιζω οτι αυτος που σκεφτεται να ζησει εδω θα το κανει εχοντας στο μυαλο του ολα τα πιθανα σεναρια.Απλα ξεκαθαριζω τι εχω αντιληφθει οτι παιζει βαση της εμπειριας μου πανω απο μια δεκαετια. Σε καθε περιπτωση ομως συμφωνω στο οτι ολα ειναι σχετικα. Ούτως η άλλως ένα απο τα πλέον πιθανά σενάρια είναι να γυρίσει πίσω άπρακτος αμα το παπαρίσει. Φυσικά η 11ετης εμπειρία δεν είναι παίξε/γέλασε αλλα διόρθωσε με αντίστοιχα εαν κάνω λάθος οτι κάποιος ο οποίος είναι ήδη established εκει, έχει τρομερά μεγαλύτερα standards απο κάποιον ο οποίος θέλει να δοκιμάσει μια νέα αρχή με πολλές υποχωρήσεις, ακόμα ακόμα ζώντας στο παράδειγμα που ανέφερες με τους 483290 ινδούς και τις 150 λίρες. Είμαι/ήμουν στη σκέψη του op και αν έκανα κάτι στις τελευταίες μου επισκέψεις εκεί ήταν αυτή ακριβώς η έρευνα αγοράς σε υποπαραμέτρους που κάποιον που μένει εκεί μόνιμα, πιθανότατα να μην τον αφορούν ή να είναι outdated ή ακόμα και γελοίες. Με άλλα λόγια. Ο πακιστανός που πουλάει μούφες nike στην παραλία και είναι 2βδομάδες στη θεσ/νικη έχει ψάξει περισσότερο τα ενοίκια των υπογείων στο κέντρο απο μένα. Και ξέρει οτι θα πάει να φάει στο φούρνο επάνω στην Αριστοτέλους ας πούμε που έχει 50 λεπτά τις πίτες για να την βγάλει αν χρειαστεί. Γιατί το λέω αυτό. 9/10 παροτρύνσεις όταν πρωτοέβαλα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου ήταν "καλά μαλάκας είσαι;". Ενοίκια, γκροαρ, γλώσσα, γκρόαρ, τρομοκράτες, γκροαρ, ζωή πανάκριβη, γκρόαρ. Χαίρομαι που δεν τους άκουσα. Όπως και να έχει καλή επιτυχία (στη σκέψη έστω) του φίλου. Farewell κτλ.
leonidas_fs Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Φιλε να ξεκαθαρίσεις κάτι.. Να πας εκει έχοντας κανει κάποια πρώτα βήματα απο εδω. ( Εχοντας μιλήσει με κάποιες δουλειές) και ξέρωντας τι παίζει. Μην περιμένεις οταν πάς εκει. Να εισαι προετοιμασμένος. Και μην περιμένειε οτι ολα ειναι τέλεια εκει. (Αλλα κατα την γνώμη μου είναι μίλια καλύτερα απο Ελλάδα!!)
salliara Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Εχω κ εγω την ερωτηση: γιατι ντε και καλα Λονδινο κ οχι αλλη πολη? Ειναι στα πλανα μου να φυγω, αλλα το λονδινο το απερριψα λογο κοστους.
insomniaK Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Αν είσαι διατεθειμένος να ξεκινήσεις με μπιφτέκια στα McD, πήγαινε. Ψάξε για σπίτι προς το Νότο, Balham πχ ή ακόμα νοτιότερα πάνω στη μαύρη, και φρόντισε να μην μπεις σε τουριστική διάθεση (που είναι πολύ εύκολο στο Λονδίνο) και να είσαι ευέλικτος και γρήγορος στις αποφάσεις σου (ως πωλητής δούλευες, καταλαβαίνεις τι εννοώ). Τα μειονεκτήματα: 1. δεν αντέχουν όλοι την ξενιτιά, σε άλλους λείπει ο ήλιος, σε άλλους η μαμά τους σε κάποιους οι κολλητοί τους. 2. τον πρώτο καιρό θα φας σκατά, όχι ότι έχουν κάτι προσωπικό μαζί σου, αλλά είναι η μοίρα του οικονομικού μετανάστη. 3. Ανήκεις σε μία ευάλωτη κοινωνική ομάδα, πχ που ίσως σε κάποια στιγμή δε θα έχεις να φας, είναι πολύ εύκολο να μπλέξεις σε παράνομες δραστηριότητες, εσύ ορίζεις τα όρια στις πράξεις σου και πρέπει να αυτοσυγκρατείσαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.