ankougen Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Έχω πολλούς υπολογιστές συνδεδεμένους αλλά δεν μπορώ να συνδέσω το παλιό λαπτοπ του θείου μου. Είναι ένα παλιό Hp Presario 2500. Του έκανα format. Έκανα update τα XP και όλους τους drivers (και της κάρτας δικτύου). Ενώ όλα τα laptop του σπτιου μου μπαίνουν κανονικά στο διαδίκτυο, αυτός μπαίνει μόνο με ethernet. Όταν του λέω να δει τα ασύρματα δίκτυα, βλέπει τα δίκτυα της περιοχής, αλλά όχι αυτό που είναι στο 1μέτρο... μετά από αρκετά refresh, βλέπει και το δικό μου με full σήμα, αλλά όταν του πατάω να συνδεθεί, λέει: windows is unable to connect to the selected network. The network may no longer be in range. Please refresh the list of available networks, and try to connect again. Φυσικά στο refresh δεν αλλάζει κάτι, βλέπει το δίκτυο μου με τέλειο σήμα, αλλά πατώντας το να συνδεθεί...το ίδιο μήνυμα. Δεν με αφήνει να του βάλω password. Δεν παει καν σε εκείνο το σημείο... Εχετε καμιά ιδέα τι να δοκιμάσω;; PS.: έκανα μερικά τεστάκια και μπήκα σε ένα κλειδωμένο connex με τον κλασικό κωδικό του...προς μεγάλη μου έκπληξη μπήκε!! και συνδέθηκε με νετ!!! Το δικό μου δίκτυο όμως (και του θείου μου στο σπίτι του), δεν το βλέπει και αν το δει..δεν μπαίνει!! με το ίδιο μηνυμα που σας είπα προηγουμένως..
isay Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Σημείωσε σε ένα χαρτί, το κανάλι εκπομπής, και το πρωτόκολλο που δουλεύει τώρα ο router σου (π.χ. g) Κατέβασε ένα Linux live CD και δοκίμασε να δεις αν μπορείς να συνδεθείς απο εκεί. Με αυτό τον τρόπο αποκλείουμε την πιθανότητα προβληματικού driver και επιβεβαιώνουμε οτι το hardware δουλέυει σωστά. Αν συνδεθεί μην πας στα παρακάτω Δοκίμασε να αλλάξεις κανάλι εκπομπής του router. Δοκίμασε να αλλάξεις το πρωτόκολλο επικοινωνίας του router (βάλε σκέτο g και μετά σκέτο . Κάποιες παλιές wireless κάρτες έχουν περιεργες απαιτήσεις Κατέβασε προσωρινά το επίπεδο ασφαλείας σε WEP. Πες μας αν κάποιο από αυτό δούλεψε.
ankougen Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Φίλε μου να'σαι καλά. Απ'όσα μου είπες δοκίμασα το πιο απλό, να αλλάξω την ασφάλεια του μοντεμ σε WEP και αυτό αρκούσε... Προφανώς όπως είπες οι παλιές κάρτες δικτύου δεν αναγνωρίζουν τα προτόκολα ασφαλείας WPA κ.α. Έφτιαξα κ το μοντεμ σπίτι του κ μπαίνει κανονικά. Κ πάλι σε ευχαριστώ φίλε μου!!!
isay Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Φίλε μου να'σαι καλά. Απ'όσα μου είπες δοκίμασα το πιο απλό, να αλλάξω την ασφάλεια του μοντεμ σε WEP και αυτό αρκούσε... Προφανώς όπως είπες οι παλιές κάρτες δικτύου δεν αναγνωρίζουν τα προτόκολα ασφαλείας WPA κ.α. Έφτιαξα κ το μοντεμ σπίτι του κ μπαίνει κανονικά. Κ πάλι σε ευχαριστώ φίλε μου!!! Δεν είπα κάτι τέτοιο. Στο πρότεινα ως τελευταίο βήμα δοκιμών για να δούμε τι μπορεί να φταίει. Επίσης με το να αφήσεις κωδικοποίηση WEP θέτεις το δίκτυο και τους υπολογιστές σου σε κίνδυνο. Κρίνεις, αποφασίζεις και πράττεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.