Michaelangelo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα παιδιά, Έχω ένα ACER 5741G (κακή του ώρα) από τον Σεπτέμβρη. Ξαφνικά εκεί που έγραφα στον υπολογιστή, ακούω ένα ''κραχ''! Κοιτάω και βλέπω μια γρατζουνιά από την δεξιά πλευρά του υπολογιστή και εκεί που μάλλον είναι βαθιά να έχει πάει ένα μαύρο χρώμα πάνω-κάτω. Επειδή δεν είναι πίξελς, πιστεύω ότι μάλλον είναι από τους υγρούς κρυστάλλους που έσπασαν. Πλέον είδα η γρατζουνιά πήγε πιο πέρα, αλλά προς το παρόν ελπίζω το μαύρο να μην πάει πιο πέρα. Το θέμα είναι, ότι δεν έκανα τίποτα απολύτως για να δημιουργηθεί, σε ένα σχετικά καινούργιο υπολογιστή έγινε μόνο του χωρίς λόγο και αιτία! Και για να προλάβω όσους πουν ότι δεν μπορεί κάτι θα έκανα, να αναφέρω μόνο, ότι δεν έχω λόγο να πω ψέμματα ενώ ζητάω οδηγίες και η γρατζουνιά είναι εσωτερική και κάνει καραμπάμ ότι δεν προήλθε από έξω! Οι ερωτήσεις μου, σε κάποιους που έχουν ακούσει παρόμοια περιστατικά είναι οι εξής: 1. Υπάρχει περίπτωση να μου αλλάξει η αντιπροσωπεία την οθόνη; Όπως έγραψα είναι φανερό ότι δεν το δημιούργησα τόσο βαθιά που είναι η γρατζουνιά! Δυστυχώς παρόμοιες περιπτώσεις από το ίντερνετ δεν με ενθαρρύνουν. 2. Διαμένω Φινλανδία, αλλά το Πάσχα κατεβαίνω Ελλάδα. Κάτι διάβασα από κάποιους εδώ ότι η αντιπροσωπεία της ACER στην Ελλάδα είναι χάλια. Αν έχω διεθνή εγγύηση πιστεύετε είναι καλύτερα να το πάω εδώ (Φινλανδία) και να απευθυνθώ στην ACER στο εξωτερικό; 3. Σε περίπτωση που δεν βγάλω άκρη με την αντιπροσωπεία, είναι εύκολο να αλλάξω την οθόνη μόνος μου; Δεν έχω αλλάξει ποτέ οθόνη σε λάπτοπ ούτε είμαι ειδικός, αλλά δεν είμαι και άσχετος με τους υπολογιστές στις αλλαγές εξαρτημάτων. Αν μπορεί κάποιος ας προτείνει και κάποιο έμπιστο ''Ευρωπαικό'' site (η χρήστη ebay) για αγορά οθόνης. Σας ευχαριστώ και καλή σας μέρα!
filip123go Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Πρώτα πρώτα να το πας στην αντιπροσωπεία, εκεί που είσαι... Δεν έχεις να χάσεις τίποτα...! Στην Ελλάδα, θα στην αλλάξουν πιστεύω άλλα μόνο με φωνές, τσαμπουκά, απειλές για καταγγελία κλπ..!
liakjim Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Το μονο που μπορω να σκεφτω (περα απο το χτυπημα που το αποκλειεις ομως), ειναι το φαινομενο διαστολης-συστολης λογω μεγαλης διαφορας θερμορασιας (ειδικα κ στην χωρα που βρισκεσαι). Αν ισχυει αυτο που λεω, φοβαμαι οτι δεν βρεις ακρη καθοσον στα εγχειριδια, αναφερεται ρητα η συνιστωμενη θερμοκρασια περιβαλλοντος. Σε καθε περιπτωση καλυτερα να το πας εκει γιατι στο Ελλαδισταν εχεις 0% πιθανοτητες.
Michaelangelo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Πρώτα πρώτα να το πας στην αντιπροσωπεία, εκεί που είσαι... Δεν έχεις να χάσεις τίποτα...! Στην Ελλάδα, θα στην αλλάξουν πιστεύω άλλα μόνο με φωνές, τσαμπουκά, απειλές για καταγγελία κλπ..! Οκ φίλε μου, ευχαριστώ! Το μονο που μπορω να σκεφτω (περα απο το χτυπημα που το αποκλειεις ομως), ειναι το φαινομενο διαστολης-συστολης λογω μεγαλης διαφορας θερμορασιας (ειδικα κ στην χωρα που βρισκεσαι). Αν ισχυει αυτο που λεω, φοβαμαι οτι δεν βρεις ακρη καθοσον στα εγχειριδια, αναφερεται ρητα η συνιστωμενη θερμοκρασια περιβαλλοντος. Σε καθε περιπτωση καλυτερα να το πας εκει γιατι στο Ελλαδισταν εχεις 0% πιθανοτητες. Συγνώμη αλλά, όταν ένα λάπτοπ είναι μέσα στη τσάντα αν βγει έξω, η μέσα σε ένα σπίτι με νορμάλ θερμοκρασίες, πως γίνεται; Τόση ευαισθησία ποια; Δεν είναι ελλατωματικότητα αυτή; Τεσπά, ευχαριστώ φίλος, αν και το κόβω να προσπαθώ να την αλλάξω μόνος μου στο τέλος. Θα κοιτάξω να βρω τίποτα από Αγγλία μεριά.
aekoupoli Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 ειχα παθει κατι παρομοιο στο λαπτοπ μου ηταν λες κ ειχε σπασει η οθονη απο μεσα χωρις να κανω τιποτα εγω,οταν το πιεζα σε εκεινο το σημειο εφτιαχνε λιγο αλλα παλι φαινοταν,με το καιρο ομως εφυγε μονο του,ποτε δεν καταλαβα τι ειχε παθει, 3 καθετες γραμμες ηταν στην δεξια πλευρα της οθονης
Michaelangelo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 ειχα παθει κατι παρομοιο στο λαπτοπ μου ηταν λες κ ειχε σπασει η οθονη απο μεσα χωρις να κανω τιποτα εγω,οταν το πιεζα σε εκεινο το σημειο εφτιαχνε λιγο αλλα παλι φαινοταν,με το καιρο ομως εφυγε μονο του,ποτε δεν καταλαβα τι ειχε παθει, 3 καθετες γραμμες ηταν στην δεξια πλευρα της οθονης Φίλε, είχες αυτό το μαύρο πραγματάκι όμως; Αν το είχες με καθησυχάζεις. Δεν είναι γραμμές, είναι σίγουρα εσωτερικό ράγισμα, άκουσα μέχρι και το ''κραχ''! Η γραμμή είναι από δεξιά και πάει μέχρι κέντρο, αλλά το μαύρο υγρό πάλι καλά δεν είναι τόσο πολύ, αλλά όσο να'ναι... είναι!!! Αν το πιέσω σε εκείνο το σημείο, γίνεται ελαφρώς καλύτερα γιατί είναι σχετικά μεγάλο, αλλά μόλις το αφήσω μπορεί και να επεκτείνεται! Μακάρι φίλε να έχω το ίδιο που είχες εσύ και να φύγει, αλλά δεν το κόβω. Ίσα ίσα, πιστεύω με το καιρό μπορεί να γίνεται και χειρότερα.
liakjim Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Συγνώμη αλλά, όταν ένα λάπτοπ είναι μέσα στη τσάντα αν βγει έξω, η μέσα σε ένα σπίτι με νορμάλ θερμοκρασίες, πως γίνεται; Τόση ευαισθησία ποια; Δεν είναι ελλατωματικότητα αυτή; Τεσπά, ευχαριστώ φίλος, αν και το κόβω να προσπαθώ να την αλλάξω μόνος μου στο τέλος. Θα κοιτάξω να βρω τίποτα από Αγγλία μεριά. Αλλη εξηγηση δεν μπορω να δωσω. Πρωτα πηγαινε να δεις τι θα σου πουν κ μετα κοιτα τι αλλες επιλογες εχεις.
aekoupoli Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 ναι φιλε κ εμενα ηταν μαυρο απο μεσα σε εκεινο το σημειο δεν εβλεπες απλα οταν το πιεζα ηταν λες κ τα πικσελ πηγαιναν σε εκεινο το σημειο κ για λιγο εφευγε οταν το πιεζα ενιωθα κ την υφη της οθονης απο μεσα καπως περιεργα,αλλα σου ειπα εφυγε μονο του μακαρι να εχουμε το ιδιο να σου φτιαξει κ σενα
Michaelangelo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Αλλη εξηγηση δεν μπορω να δωσω. Πρωτα πηγαινε να δεις τι θα σου πουν κ μετα κοιτα τι αλλες επιλογες εχεις. Αυτό θα κάνω και ο Θεός βοηθός! Thanks. ναι φιλε κ εμενα ηταν μαυρο απο μεσα σε εκεινο το σημειο δεν εβλεπες απλα οταν το πιεζα ηταν λες κ τα πικσελ πηγαιναν σε εκεινο το σημειο κ για λιγο εφευγε οταν το πιεζα ενιωθα κ την υφη της οθονης απο μεσα καπως περιεργα,αλλα σου ειπα εφυγε μονο του μακαρι να εχουμε το ιδιο να σου φτιαξει κ σενα Μακάρι φίλε μου, μακάρι! Η γρατζουνιά δεν με πειράζει καθόλου. Θα ρωτήσω στο σέκτιον για τις οθόνες, αν λέει να το ανοίξω να το καθαρίσω.
Michaelangelo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Ρε παίδες, μια χαζή ερώτηση,, υπάρχει περίπτωση αν ανοίξω την οθόνη να μπορώ να την καθαρίσω από το υγρό των κρυστάλλων;
msakis01 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Ρε παίδες, μια χαζή ερώτηση,, υπάρχει περίπτωση αν ανοίξω την οθόνη να μπορώ να την καθαρίσω από το υγρό των κρυστάλλων; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αυτό που σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω παρά να την πειράξεις απο μόνος σου την οθόνη!!!!
Michaelangelo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αυτό που σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω παρά να την πειράξεις απο μόνος σου την οθόνη!!!! Αδερφέ, κοίταξα σε διεθνή site ίδιες περιπτώσεις, κανείς δεν βρήκε δίκιο, πόσο μάλλον Ελλάδα. Επίσης έρχομαι Πάσχα Ελλάδα και θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω πριν έρθω λόγω δουλειάς. Εκτός των άλλων, ήδη μέσω e-mail έχω πρόβλημα με την αντιπροσωπεία γιατί παρόλο που όπως μου ζητήσανε σειριακό κ.τ.λ. και τους έδωσα και έχω εγγεγραμμένο μέσω ίντερνετ το λάπτοπ, δεν αποδέχονται ότι το χαρτί του e-shop είναι και δελτίο αποστολής και απλά μου κάνουνε copy-paste (και ας απαντάω και ζητάω εξηγήσεις) το παρακάτω (σε 5 e-mails!!!): Αξιότιμε Πελάτη, Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Acer Ελλάς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το έγγραφο το οποίο μας στείλατε είναι Δελτίο Αποστολής, για να είμαστε σε θέση να σας απαντήσουμε για την εγγύηση του προϊόντος σας είναι απαραίτητο να μας στείλετε την απόδειξη αγοράς του προϊόντος. Μόλις μας στείλετε αυτές τις πληροφορίες θα σας απαντήσουμε αμέσως. Με Εκτίμηση, Acer Support Team Και ξέρεις τι ερώτηση έκανα; Αν έχω διεθνή εγγύηση! Οι άνθρωποι είναι επιεικώς απαράδεκτοι! Απλά να με ξεφορτωθούν. Έδωσα σειριακούς και όλα, έστειλα την απόδειξη και απλά με γράφουν. Οπότε, ξέρεις αν μπορεί να καθαριστεί αν το ανοίξω η είναι πιο εσωτερικό;
Pooky(1) Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Αν σπάσει μια LCD οθόνη δεν καθαρίζεται. Η οθόνη σου είναι προς αντικατάσταση. Προσωπικά δεν θα έμπλεκα καν με την αντιπροσωπεία. Εδώ ακόμα και την απόδειξη απόστειλες και τα προβλήματα άρχισαν καλά - καλά πριν πεις καλημέρα. Φαντάσου να τους πας και φορητό με σπασμένη οθόνη. Σώσε τα νεύρα σου και βρες ανταλλακτικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να στο καλύψουν, δεν πρόκειται να σε πιστέψουν ότι έγινε από μόνο του το ράγισμα. Και να φανταστείς ότι για να ρωτήσω κάτι την Dell μου ζήτησαν μόνο το service tag που αναγράφει κάτω από το φορητό. Ούτε αποδείξεις αγοράς, ούτε τίποτε και επιπλέον μου είπαν ότι θα με καθοδηγήσουν από το τηλέφωνο πως να ξεμοντάρω το φορητό και αν κάνω πατάτα να μην ανησυχώ διότι καλύπτεται από την εγγύηση από τη στιγμή που είμαι σε τηλεφωνική επαφή με το τεχνικό τμήμα και διαλύω το φορητό........
Michaelangelo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Αν σπάσει μια LCD οθόνη δεν καθαρίζεται. Η οθόνη σου είναι προς αντικατάσταση. Προσωπικά δεν θα έμπλεκα καν με την αντιπροσωπεία. Εδώ ακόμα και την απόδειξη απόστειλες και τα προβλήματα άρχισαν καλά - καλά πριν πεις καλημέρα. Φαντάσου να τους πας και φορητό με σπασμένη οθόνη. Σώσε τα νεύρα σου και βρες ανταλλακτικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να στο καλύψουν, δεν πρόκειται να σε πιστέψουν ότι έγινε από μόνο του το ράγισμα. Και να φανταστείς ότι για να ρωτήσω κάτι την Dell μου ζήτησαν μόνο το service tag που αναγράφει κάτω από το φορητό. Ούτε αποδείξεις αγοράς, ούτε τίποτε και επιπλέον μου είπαν ότι θα με καθοδηγήσουν από το τηλέφωνο πως να ξεμοντάρω το φορητό και αν κάνω πατάτα να μην ανησυχώ διότι καλύπτεται από την εγγύηση από τη στιγμή που είμαι σε τηλεφωνική επαφή με το τεχνικό τμήμα και διαλύω το φορητό........ Έλεγα μήπως βγάλω το υγρό των κρυστάλλων που έχει βγει και το είχα για λίγο παραπάνω καιρό γιατί δεν μπορώ να αγοράσω οθόνη από τώρα (οικονομικοί λόγοι). Εδώ αν βάλω το δάχτυλο μοθ καθαρίζει και ξαναπάει. Δυστυχώς, έτσι πίστευα εξαρχής θα καταλήξει, όπως λες, παρόλες τις προσπάθειες μου! Το ράγισμα είναι εσωτερικό, καραμπάμ κάνει! Θα το πιστέψουν αλλά θα κάνουν τον μαλάκα πιστεύω. Η DELL έχει τον απόλυτο σεβασμό μου, τόσο σαν ποιότητα, όσο και στον ηθικό τομέα και τον σεβασμό στον καταναλωτή. Τώρα τι να λέμε, ένα λεπτό πριν σχολάσει ο άλλος (17:45 σχολάει από το τηλέφωνο, 17:44 έστειλε το μήνυμα) με copy-paste χωρίς καν να κοιτάξει να δει ότι σε αυτά που του λέω... ΈΧΩ ΔΊΚΙΟ! (επιβεβαιώθηκε από e-shop, ότι είναι η απόδειξη αγοράς)
lefta_yparxoun Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 βγάλε μια φωτογραφία να σου πούμε περισσότερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.