nikos66 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Εχω εδώ και αρκετό καιρό το netgear dgn1000 με σύνδεση forthnet. Υπάρχουν δύο προβλήματα από την αρχή, λόγω έλλειψης χρόνου δεν είχα δώσει μεγάλη σημασία, όμως έχει αρχίσει να με εκνευρίζει και ζητάω τη βοήθειά σας, αν έχετε να προτείνετε κάτι. Λοιπόν, γενικά έχω συχνά πυκνά πρόβλημα αποσύνδεσης από το ιντερντ, όπου το troubleshooting των windows μου βγάζει ότι είναι θέμα dns servers. Αν κάνω ριστάρτ στο ρούτερ, συνήθως φτιάχνει. Αλλά υπάρχουν και φορές (εδώ εμπλέκεται και το δεύτερο πρόβλημα που αναφέρει παρακάτω) που θα χρειαστεί αρκετά ριστάρτ και κλείσιμο του pc για να φτάξει. Πάω και στο δεύτερο πρόβλημα, που ίσως σχετίζεται με το πρώτο. Λοιπόν, το pc συνδέεται κανονικά με το ρούτερ μέσω του δικτύου μου, ας πούμε Νίκος. Ομως βλέπω ότι έχω και ένα δεύτερο δίκτυο, το native wifi default profile, το οποίο δεν το έχω φτιάξει εγώ. Το έψαξα στο νετ, βρήκα κάποια ποστ σε ξένα φόρουμ, αλλά δεν κατάλαβα και πολλά. Τα προβλήματά μου με την παρουσία του είναι δύο: α) μήπως υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας; β) όταν ανοίγω το pc θα συνδεθεί κανονικά με το δίκτυό μου. Στις περιπτώσεις όμτως των αποσυνδέσεων, όταν πάει να ξανασυνδεθεί, προσπαθεί να συνδεθεί πρώτα σε αυτό το native wifi default profile, και σαν να μπλοκάρει τελείως και και τελικά δεν καταφέρνει να συνδεθεί με κανένα - για αυτό και όπως είπα παραπάνω θέλει μπόλικα ριστάρτ και κλείσιμο του pc για να στρώσει. Εχετε καμιά ιδέα;
poulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 gia το δευτερο ερωτημα δεν ξερω.τωρα για το πρωτο.α. το οτι κανει αποσυνδεσεις μπορει να οφειλεται σε 3 πραγματα οπως το ειπες. α.να πεφτει το ιντερνετ που αυτο θα το δεις απο τα λαμπακια. β.να πεφτει το ασυρματο και αυτο θα το δεις απο το εικονιδιο.οτι προσπαθει να μπει σε αλλο δικτυο κτλ.εδω δοκιμαζεις να αλλαξεις καναλι κλειδωμα,drivers, και το βασικο δες και για ποιο νεο firmware. γ.να κανει restart Ολο το ρουτερ.δυσκολο αλλα επισης θα τοδεις απο τα λαμπακια. το native δεν ξερω τι ειναι.μπορεις να κανεις ενα reset default μηπως εχεις πειραξει κατι στο wireless και να ξανασεταρεις το ρουτερ.
nikos66 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Θα το ξανατεστάρω μόλις το ξανακάνει (ελπίζω όχι σήμερα, γιατί έχουμε και δουλειά , αλλά έχω την εντύπωση ότι πέφτει το ιντερνετ. Θα σου πω όμως σίγουρα την επόμενη φορά. Αν είναι αυτό, υπάρχει λύση; Οι dns servers μπαίνουν αυτόματα. Αν τους βάλω καρφωτά, θα βοηθήσει;
poulinos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 an πεφτει το ιντερνετ δηλαδη σβηνει το λαμπακι του ιντερνετ οχι να σβηνουν ολα στο ρουτερ τοτε πολλα μπορει να ειναι.απο καποιο φιλτρο που λειπει μεχρι ασταθης γραμμης κτλ.μπορει να χρειαστει να σου κατεβασουν ταχυτητα για να παιξει πιο σταθερα. απλα να εισαι σιγουρος τι ειναι μην ψαχνουμε λαθος.
nikos66 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 OK, ευχαριστώ. Θα το κοιτάξω τις επόμενες μια δυο φορές που θα πέσει και θα επανέλθω να σου πω με σιγουριά.
poulinos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 ok δες λαμπακια και αν δεν ειναι λαμπακια βαλε πανω ενα Pc με wireless και μετα το ιδιο με ethernet Να δεις τι χανει οταν γινεται το προβλημα.
nikos66 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Τελικά, είναι τα λαμπάκια σίγουρα. Από τη στιγμή που μιλήσαμε, το έκανε πάλι δυο τρεις φορές και πάντα σβήνει το λαμπάκι του ίντερνετ.
poulinos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 αρα πεφτει το ιντερνετ.ουτε θεμα ρουτερ ουτε θεμα wireless.απλα χανεις τον συγχρονισμο.εδω μπορει να ειναι πολλα.α.δοκιμαζεις πιο νεο firmware στον ρουτερ.β.τσεκαρεις οτι εχεις παντου φιλτρακια(τηλεφωνα,φαξ,συναγερμους) .δοκιμαζεις για καμια μερα χωρις καμια συσκευη πανω.αν συνεχιζει εκει η δοκιμαζεις με αλλο ρουτερ η τηλ στον isp να σου ανεβασει το margin και να σου ριξει την ταχυτητα για ποιο σταθερα. γραψε μας τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου οπως και στα ποσα συγχρονιζεις για να δουμε τι γινεται.
nikos66 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Καλημέρες ξανά! Στατιστικά γραμμής φαντάζομαι ότι εννοείς αυτά, ε; ADSL Link Downstream Upstream Connection Speed 17093 kbps 1021 kbps Line Attenuation 12.9 db 12.2 db Noise Margin 5.2 db 12.2 db Παρεμπιπτόντως, firmware δεν μπορώ να κάνω update με τίποτα. Εκλεισα firewall, antivirus, μπήκα με safemode, τίποτα - κάνει όλη τη διαδικασία, κάνει ριστάρτ στο μόντεμ, το ίδιο firmware έχει πάλι πάνω. Φιλτράκι έχω στο τηλέφωνο - Θα πάρω άλλο, μην τυχόν είναι ελλατωματικό.
poulinos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Καλημέρες ξανά! Στατιστικά γραμμής φαντάζομαι ότι εννοείς αυτά, ε; ADSL Link Downstream Upstream Connection Speed 17093 kbps 1021 kbps Line Attenuation 12.9 db 12.2 db Noise Margin 5.2 db 12.2 db Παρεμπιπτόντως, firmware δεν μπορώ να κάνω update με τίποτα. Εκλεισα firewall, antivirus, μπήκα με safemode, τίποτα - κάνει όλη τη διαδικασία, κάνει ριστάρτ στο μόντεμ, το ίδιο firmware έχει πάλι πάνω. Φιλτράκι έχω στο τηλέφωνο - Θα πάρω άλλο, μην τυχόν είναι ελλατωματικό. στατιστικα πολυ καλα απλα λιγο παραξενο να παιζεις στα 5.2 down.τι εταιρεια εχεις? β.δοκιμασε αμαθες χωρις καθολου συσκευες.β.συναγερμος υπαρχει?εχει φιλτρο? επισης δοκιμασε το firmware update με καλωδιο ethernet οχι wireless και αν δεν πετυχει σιγουρεψου οτι κατεβαζεις το σωστο.annex a η annex b αναλογως.μην κατεβασεις κανα firmware για north america.επισης δοκιμασε απο αλλο pc.επισης τα Thomson καποια εκαναν αυτοματα search για update οταν εμπαιναν στο net.
nikos66 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Φόρθνετ είμαι. Μόνο τηλέφωνο έχω πάνω. Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή, αν και δεν είναι εύκολο, γιατί δεν είναι και τόσο συχνές οι αποσυνδέσεις και θα πρέπει να μείνω μια δυο μέρες χωρίς τηλέφωνο. Οχι, north america το είδα και το απέφυγα. Με το annex a /b μπερδεύτηκα ομολογώ και δοκίμασα και τα δύο, αλλά απέτυχε. Πώς ξέρω τι είμαι, αλήθεια; Και το δικό μου κάνει αυτόματο search, αλλά δεν βρίσκει. Ομως στο interface του ρούτερ μου λέει ότι έχω το V1.1.00.28_ww ενώ στη σελίδα του μόντεμ http://kb.netgear.com/app/products/model/a_id/12208 δείχνει ότι έχει. Θενκς που ασχολείσαι τόσο πολύ με το θέμα μου!
poulinos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 <LI>DGN1000 Firmware Version 1.1.00.35 (For Worldwide users Only) αυτο βλεπω εγω μεσα .το 1.1.00.40 ειναι για america only.λογικα αν εχεις pstn γραμμη και οχι isdn=netmod του οτε τοτε εχεις annex a.ta netgear συνηθως εχουν το γραμμα b στο τελος οταν ειναι annex b.
nikos66 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Ναι, αυτό κατέβασα. Τίποτα. Το ξανάκανα και τώρα. Ή κολλάει μονίμως στο εικονιδιάκι please wait, ενώ το μόντεμ έχει κάνει ριστάρτ και έχει ξαναμπεί στο δίκτο, ή βγάζει μήνυμα στον browser The connection to the server was reset κτλ., ενώ πάλι έχει κάνει ριστάρτ το μόντεμ. Και όλα αυτά χωρίς firewall, antivirus κτλ. Σηκώνω τα χέρια ψηλά με το firmware. Κάποια στιγμή μπορεί να επιχειρήσω με ethernet, αλλά δεν μπορώ άμεσα (desktop ο υπολογιστής και δεν είναι εύκολες οι καλωδιώσεις μου). Θα πάρω και ένα καινούριο φιλτράκι, μπας και είναι ελαττωματικό.
poulinos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 απο την αρχη σου ειπα οτι το firmware Θα γινει με etherne Οχι wireless.δεν χρειαζεται να ειναι στην γραμμη το ρουτερ.απλα μονο με το pc συνδεδεμενο και τερμα.
nikos66 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 A, οκ, δεν το ήξερα αυτό. Ωραία, θα το δοκιμάσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.