Προς το περιεχόμενο

Η Κριση των πρωτων ''αντα''

Τοξοβολος_UK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

.

Αντίθετα έχω φίλες 30άρες που ψάχνουν αφορμή να αρχίσουν την κλαψομουρμούρα για την ηλικία τους .

Με τσακισες...το τελευταιο που θελω να κανω ειναι να φαινομαι μια 30αρα γεροντοκορη που κλαιγεται!Τελικα παπαριες,ολο λεω δεν πεφτω κ δεν με αγγιζουν τα προτυπα για τους γκευ,αλλα ολοενα βλεπω εκει βαδιζω....

Τεσπα ειναι αληθεια πως εμεις οι αντρες ειμαστε πολυ πιο ευνοημενοι απο τις γυναικες στο θεμα ηλικια,φυσικα δεν ειμαστε ολοι ιδιοι.Ο συντροφος μου πχ ειναι 31 στα 32 κ συμπεριφερεται λες κ ειναι 13!!Ο υπογραφων ομως θεωρει πως το πιανει το στανταρ συμπεριφορας του ηλικιακου του γρουπ

• Απαντ. 227
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για αυτο ο χρυσος κανονας ειναι τα μισα χρονια του ανδρα +7 .30 ο ανδρας ? ...21 η γυναικα :-D

Καλυτερα 18 , γιατι ολο και κατι θα κρυβει :-)

Δημοσ.

Για αυτο ο χρυσος κανονας ειναι τα μισα χρονια του ανδρα +7 .30 ο ανδρας ? ...21 η γυναικα :-D

Καλυτερα 18 , γιατι ολο και κατι θα κρυβει :-)

15+7=22 :mrgreen:

Δημοσ.

Δεν ξερω, και εγω "αντα" ειμαι απο τον δεκατο μηνα αλλα δεν εχω καποιο προβλημα. Το μονο πραγμα που με ανυσηχει απο αποψη υγειας ειναι οτι μετραω 5 χρονια ακομα μεχρι να αρχισουν να πεφτουν οι "επιδοσεις". Αρα θα πρεπει να αξιοποιησω αυτα τα 5 χρονια οσο καλυτερα μπορω :-D

Δημοσ.

Κι εγώ πριν 3 μήνες έγινα 30, αλλά δεν με επηρέασε και πολύ. Απλώς, όσο μεγαλώνεις, αλλάζει και το στενό κοινωνικό σου περιβάλλον. Όταν είσαι 23, όλοι σου οι φίλοι είναι φοιτητές, βγαίνετε παρέα, ξενυχτάτε, δεν πολυσκέφτεστε το μέλλον κτλ. Όταν είσαι 30, πολλοί φίλοι σου παντρεύονται ή έχουν μακροχρόνιες σχέσεις, δουλεύουν σα σκυλιά, σκέφτονται να κάνουν οικογένεια και τέτοια. Εξαρτάται και τι φίλους έχεις βέβαια.

Θέλω να πω ότι δεν έχει τόση σημασία η ηλικία, αλλά η φάση στην οποία είσαι. Στα 22 μου ήμουν ελεύθερος ή είχα μια σύντομη σχέση και έλεγα ότι θα πάω να γίνω γιατρός στην Αφρική με τη unicef ή ότι θα παρατήσω την ιατρική και θα βρω κάτι άλλο να κάνω. Τώρα που έχω 8 χρόνια σχέση, τα σχέδια συμπεριλαμβάνουν αναγκαστικά και δεύτερο άτομο, άρα πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένα.

Από εκεί και πέρα, πού και πού φρικάρω όταν βρίσκομαι με πολύ νεότερους και συνειδητοποιώ ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ήμουν σαν αυτούς. Αλλά αυτό το ένιωθα και στα 28 με τον ίδιο τρόπο που το νιώθω τώρα. Παραδείγματα: πήγα στρατό πέρυσι. Εγώ 29, οι περισσότεροι 19. Μου φαίνονταν σαν ανόητα και άπειρα παιδάκια που γεννήθηκαν όταν εγώ τέλειωνα το δημοτικό. Ή φέτος, που πήγα στη γραμματεία της πρώην σχολής μου και είχε εγγραφές φοιτητών. Ρώτησα λοιπόν ένα από τα -μικρά, όπως φαίνονταν στα μάτια μου- παιδιά αν είναι πρωτοετείς και μου απάντησε "όχι, εκτοετείς!".

Οπότε, μην ασχολείσαι. Εσύ ειδικά που δεν έχεις και θέματα με βιολογικά ρολόγια που χτυπάνε, με "πότε θα γίνω μάνα" και άλλα τέτοια, χαλάρωσε και διασκέδασέ το.

Δημοσ.

Τώρα που έχω 8 χρόνια σχέση, τα σχέδια συμπεριλαμβάνουν αναγκαστικά και δεύτερο άτομο, άρα πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένα.

Ξερεις,αυτο ακριβως που λες πιο πανω συμβαινει κ σε μενα.Τα σχεδια μου (η μαλλον η απουσια αυτων) σε μεγαλο βαθμο διαμορφωνονται απο το δευτερο αυτο ατομο...Οχι για να πω πως αυτο με πειραζει η με χαλαει,μιλαμε εξαλλου για μια 6 χρονη πλεον σχεση.Καθε αλλο,το θελω κ με γεμιζει να εχω σχεση με εναν τοσο υπεροχο ανθρωπο.Αυτο που με περιοριζει ως ενα βαθμο ομως ειναι οτι το νερο εχει μπει στο αυλακι κατα καποιον τροπο...δλδ εννοω απο αποψη υποχρεωσεων.Βλεπω ξαφνικα πως εχω ''ζωστει'' απο υποχρεωσεις.Σπιτια,mortgage,δουλεια,διδακτορικα κτλ.Πολλα απο αυτα ομως ειναι κατα καποιο τροπο υποχρεωσεις απο ''κοινου'' (βλεπε σπιτι πχ) κ μου κανει εντυπωση πως ο συντροφος μου τα περνει ΠΟΛΥ χαλαρα...προσωπικα δεν ειμαι ετσι.Καπως δλδ μερικες φορες νιωθω ολα αυτα να με βαραινουν.Ευτυχως αυτο ειναι συνηθως παροδικο.

Επισης μια σημαντικη παραμετρος ειναι αυτο που ειπες για μωρα κ ιστοριες.Αμ δε...απο το καλοκαιρι περιπου γινεται προλογος για να προχωρησουμε σε αιτηση υιοθεσιας...Αυτο κ μονο στην παρουσα με φρικαρει.Οχι οτι δε το θελω,απεναντιας θα το ηθελα,αλλα οχι απο τωρα.Νιωθω δλδ τα χρονια που περνανε ΟΛΟΕΝΑ να με βαραινουν με υποχρεωσεις κ το να μπω στην ψυχοφθορα διαδικασια της υιοθεσιας νομιζω τωρα θα με λυγισει.Προς το παρον το εχω παγωσει το θεμα,δεν ξερω για ποσο ακομα ομως...

Οπως κ να εχει μου φαινεται σχεδον απιστευτο πως πριν απο 5 χρονια δεν ειχα σχεδον ΚΑΜΙΑ απο αυτες τις υποχρεωσεις που αναφερω τωρα...

Δημοσ.

γιατι κοιτας τους αριθμους???σε ενα χρονο θα πιασω τα δευτερα αντα και δεν με απασχολει το θεμα,οπως δεν με απασχολησε και στα πρωτα αντα.....περισσοτερο το ανεφεραν και το σχολιαζαν οι γυρω μου παρα εγω.εγω νιωθω τωρα 25αρηςαρα ειμαι 25αρης.οσο δεν εγειρεται θεμα υγειας,ειμαι οσο θελω....................

Δημοσ.

Αλλαζει και ο μεταβολισμος.. καλώς ηλθες κοιλιτσα :P

@@ μάντολες.

Στα 30+ ζυγίζω λιγότερο από όταν ήμουν 20+ και επιπλέον έχω καλύτερη φυσική κατάσταση.

Και η φοιτητομπυροσουβλακοσαβουροκοιλίτσα που είχα στα 20+, δεν υπάρχει στα 30+.

Εν τω μεταξύ δεν κατάλαβα ποιο είναι το άγχος του τόπικ στάρτα. Όταν έγινα 30, απλά μου είπαν χρόνια πολλά, είπα ευχαριστώ και συνέχισα να κάνω ότι έκανα και πριν.

Το μόνο που αλλάζει κάθε χρόνο στα γεννέθλια σου είναι ότι είσαι ένα χρόνο πιο κοντά στο θάνατο. :devil:

The amount of shit I give is ln(1).

Δημοσ.

στην ελλαδα ο τριανταρης δεν εχει χρονο να σκεφτει τετοια πραγματα...ρε εδω δεν ξερουμε αυριο αν θα εχουμε δουλεια και ψωμι να φαμε...αν θα βγαλουμε τον μηνα...αν σε κανα χρονο δε θα πτωχευσει η ελλαδα..κτλπ.

τετοιες lifestyle σκεψεις και συζητησεις περι κρισης των τριαντα κτλπ ανηκουν σε προηγουμενες δεκαετιες ή σε ατομα που ζουν σε αλλα κρατη

Δημοσ.

στην ελλαδα ο τριανταρης δεν εχει χρονο να σκεφτει τετοια πραγματα...ρε εδω δεν ξερουμε αυριο αν θα εχουμε δουλεια και ψωμι να φαμε...αν θα βγαλουμε τον μηνα...αν σε κανα χρονο δε θα πτωχευσει η ελλαδα..κτλπ.

τετοιες lifestyle σκεψεις και συζητησεις περι κρισης των τριαντα κτλπ ανηκουν σε προηγουμενες δεκαετιες ή σε ατομα που ζουν σε αλλα κρατη

οποτε να μην ασχολουμαστε με τιποτα αλλο παρα μονο μα το τι λενε στις ειδησεις... δε λεω σοβαρη η κριση ολοι εχουμε αγχος για το τι θα γινει αυριο αλλα δε γινεται να μην υπαρχει και κανενα αλλο θεμα συζητησης....

Δημοσ.

Είμαι 32, είμαι κοπέλα, έχω σχέση, παιδί δεν έχω (ακόμα), χρέη έχω και κατάθλιψη δεν με έχει πιάσει :P.

Μόνο από την πολυ μαυρίλα του χειμώνα της Σουηδίας, αλλά μου περνάει.

Μήπως δεν είναι κρίση των "άντα" αλλά κρίση υποχρεώσεων, μακροχρόνιας σχέσης;

Δημοσ.

καποια πραγματα [ κοιλιτσες, βυζακια, τριχες εδω λιγες αλλου πολλες] αργα ή γρηγορα ερχονται..

ολα τα αλλα δεν εχουν σχεση με την ηλικια αλλα με τη φαση ζωης που εισαι!

καλο ειναι παντως να αισθανεσαι την αβασταχτη .. βαρυτητα της ηλικιας,

για να ρουφηξεις τις επομενες μερες

και να κανεις τωρα αυτα που δεν θα μπορεις αργοτερα [ λογω επομενης φασης ζωης κ οχι ηλικιας]

τελος για τα περι κρισεων κλπ σκεφτειτε κ αυτο..

αν μεινετε εδω μολις απαλλαχτηκατε απο το βαρος οικονομικης ανοδου καριερας κλπ

και μπορειτε να συγκεντρωθειτε στο να γινετε καλυτεροι επιστημονες, ανθρωποι, ψυχες..

μακρια απο προτυπα τυπου city/wallstreet που λιγο ή πολυ σας εχουν φυτεψει... [ μαζι με το ηλικιακο]..

Δημοσ.

Αυτά είναι κόλπα του καπιταλισμού για να κρατάει τον άνθρωπο υποταγμένο να δουλεύει σκλάβος και όχι να είναι δυνατός και αφέντης της μοίρας του. Μόλις μπαίνεις στην δεκαετία των 30, που είναι η πιο παραγωγική στη ζωή και ο άνθρωπος βρίσκεται στο peak του σε όλους τομείς και πραγματικά μπορεί να κάνει ο,τι θέλει, τσάκ, σε φορτώνουν εκεί με μια εικονική "κρίση" με ένα κάρο ψυχοσωματικά και ηθικά εμπόδια ώστε να αισθάνεσαι γέρος πριν την ώρα σου και να γίνεις είλωτας του συστήματος. Το αστείο είναι οτι όταν περάσεις τα 60, που παύεις να είσαι παραγωγικός και οδεύεις πλέον προς απόσυρση, το αλλάζουν και σου λένε οτι "η ζωή τώρα ξεκινάει" και "τώρα είναι τα νιάτα" κλπ. Χαχ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...