Luxx Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 papajo_r, γιατι προσπαθεις με το ζορι να επιβαλλεις την αποψη σου; Δημοκρατια ειναι αυτο; Πληρωνεσαι απο το πειραμα; Το κακο ειναι οτι τετοια πειραματα σιγουρα γινονται και με ανθρωπους..
FilipposMD Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Ωραία, είδα και τα links. Πάμε ένα ένα τα θέματα. 1. Στο βίντεο λέει ότι το σκυλί είναι για 10 λεπτά έτσι, όχι για ένα λεπτό. 2. Οι άνθρωποι στο Safar απ' ό,τι βλέπω έχουν μελετήσει τι συμβαίνει όταν, σε βαριά τραυματίες, αντικαταστήσεις το αίμα με ένα ειδικό υγρό χαμηλής θερμοκρασίας, που περιέχει οξυγόνο και γλυκόζη. Σε πειραματόζωα είδαν ότι με την τεχνική αυτή μπορούν να επιμηκύνουν τον χρόνο που ο εγκέφαλος παραμένει ζωντανός χωρίς να υπάρχει κυκλοφορία αίματος και αναπνοή. Λογικά φαίνονται τα αποτελέσματά τους, μια και είναι γνωστό ότι σε χαμηλές θερμοκρασίες τα κύτταρα έχουν μεγαλύτερη αντοχή στην έλλειψη οξυγόνου. Επίσης, πολύ βασικό είναι ότι το υγρό που αντικαθιστά το αίμα περιέχει οξυγόνο και γλυκόζη! Να σημειώσω ακόμα ότι όταν είναι να επαναφέρουν τα σκυλιά, το άρθρο της εφημερίδας λέει "jump-start", δηλαδή δίνουν ρεύμα με απινιδωτή. Αυτό που μόλις περιέγραψα απέχει πολύ από αυτό που υποτίθεται ότι δείχνει το βίντεο. Εκεί αφήνουν το σκυλί στην τύχη του, χωρίς οξυγόνο, χωρίς γλυκόζη, χωρίς μειωμένη θερμοκρασία και το "ξαναζωντανεύουν" μετά από 10 λεπτά, χωρίς κάποιο ηλεκτρικό ερέθισμα. Αν πάλι μιλάμε για ένα λεπτό, σιγά το επίτευγμα. Αν πας σε ένα νοσοκομείο, πολλοί ασθενείς παθαίνουν ανακοπή κάθε μέρα και τους επαναφέρουν μέσα σε 1-2 λεπτά, αν και πάλι μιλάμε για απινίδωση. 3. Κεφάλι που να δουλεύει αποκομμένο από το σώμα δεν είδα να έχουν οι Αμερικάνοι. 4. Τα βλαστοκύτταρα είναι ένα ενδιαφέρον θέμα, αλλά λίγο άσχετο με τα υπόλοιπα. Η λογική πίσω από τις θεραπείες με βλαστοκύτταρα είναι ότι πρόκειται για πρόδρομα κύτταρα του οργανισμού, από τα οποία προκύπτουν όλα τα είδη κυττάρων στο σώμα. Έτσι, βάζουμε μερικά βλαστοκύτταρα στον εγκέφαλο π.χ. και, με την επίδραση των τοπικών ουσιών, περιμένουμε ότι θα εξελιχθούν σε κανονικά νευρικά κύτταρα, θα δημιουργήσουν νέες συνάψεις κι έτσι θα αποκαταστήσουν ως ένα βαθμό τη ζημιά που έγινε από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, όπου πέθαναν νευρικά κύτταρα σε μια περιοχή. Το ίδιο ισχύει και για τα εμφράγματα. Με το έμφραγμα πεθαίνουν μερικά κύτταρα της καρδιάς. Αν βάλουμε βλαστοκύτταρα και αυτά εξελιχθούν σε καρδιακά κύτταρα, βελτιώνουμε την κατάσταση. Τώρα, το να πεις ότι θα βάλεις βλαστοκύτταρα σε έναν πεθαμένο και θα δημιουργηθούν ξανά όλα τα κύτταρα και θα ξαναζωντανέψει, είναι ένα τεράστιο άλμα! Τίποτα δεν αποκλείεται για το μέλλον, αλλά με βάση τα σημερινά δεδομένα, το καλύτερο που μπορούμε να περιμένουμε είναι ότι σε 10, ας πούμε χρόνια, όταν πάθεις εγκεφαλικό, θα έχεις μια ελπίδα να αναγεννηθεί ένα τμήμα από τον νεκρωμένο ιστό. Μιλάμε όμως πάντα για ζωντανό και λειτουργούντα οργανισμό. 5. Με βάση όλα τα παραπάνω, η γνώμη μου είναι ότι η έρευνα του Safar μπορεί να σώσει ζωές τραυματισμένων, αλλά δεν ενισχύει καθόλου τον ισχυρισμό περί γνησιότητας των πειραμάτων στο σοβιετικό βίντεο.
Luxx Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=aKNHXS31LKA&feature=related
moldovan20 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Όταν ήμουν πολύ μικρός , στο χωριό η γιαγιά μου με έβαλε να κρατάω μια γαλοπούλα να τη σφάξει και μου είχε πει δε θα την αφήσεις μέχρι να σου πω εγώ .. Ε εγώ μόλις την έσφαξε σκέφτηκα "τώρα μπορώ να την αφήσω" , με αποτέλεσμα μία γαλοπούλα να τρέχει πέρα δώθε γεμίζοντας τον τόπο αίματα και η γιαγιά μου να κυνηγάει να την πιάσει . Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση το όλο θέαμα . Άσχετο αλλά αυτό μου θύμισε το θέμα .
Ather Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Είχα διαβάσει ότι οι σοβιετικοί είχαν κάνει τέτοιου είδους πειράματα όπως και οι Αμερικάνοι έχουν κάνει μεταμόσχευση κεφαλιού. Το ζώο νομίζω έμεινε ζωντανό για κάποιες ώρες και δεν ένιωθε τίποτα. Το πιο εντυπωσιακό όμως που διάβασα (υπάρχει και paper) είναι ότι αντί να αλλάξουμε το κεφάλι που για να συνδεθούν τα νεύρα είναι πολύ δύσκολο, μπορούμε να μεταμοσχεύσουμε την περιοχή του εγκεφάλου που φυλάει τις αναμνήσεις. Το έχουν δοκιμάσει το 1980 σε ποντίκι και πέτυχε! Απορώ που δεν έχω δει για μετέπειτα έρευνα!!! Αν προχωρήσουμε στο να κατασκευάζουμε σώματα και με τη νανοτεχνολογία πιστεύω σε άλματα ιατρικής τα επόμενα 10 χρόνια.
moldovan20 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Είχα διαβάσει ότι οι σοβιετικοί είχαν κάνει τέτοιου είδους πειράματα όπως και οι Αμερικάνοι έχουν κάνει μεταμόσχευση κεφαλιού. Το ζώο νομίζω έμεινε ζωντανό για κάποιες ώρες και δεν ένιωθε τίποτα. Το πιο εντυπωσιακό όμως που διάβασα (υπάρχει και paper) είναι ότι αντί να αλλάξουμε το κεφάλι που για να συνδεθούν τα νεύρα είναι πολύ δύσκολο, μπορούμε να μεταμοσχεύσουμε την περιοχή του εγκεφάλου που φυλάει τις αναμνήσεις. Το έχουν δοκιμάσει το 1980 σε ποντίκι και πέτυχε! Απορώ που δεν έχω δει για μετέπειτα έρευνα!!! Αν προχωρήσουμε στο να κατασκευάζουμε σώματα και με τη νανοτεχνολογία πιστεύω σε άλματα ιατρικής τα επόμενα 10 χρόνια. Υπάρχει ήδη πρόβλημα υπερπληθυσμού , φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν ίσχυε ευρέως διαδεδομένη μία τέτοια επιστήμη ? Ο άνθρωπος είναι ένα αναλώσιμο προϊόν , έρχεται και φεύγει ..
Luxx Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Υπάρχει ήδη πρόβλημα υπερπληθυσμού , φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν ίσχυε ευρέως διαδεδομένη μία τέτοια επιστήμη ? Ο άνθρωπος είναι ένα αναλώσιμο προϊόν , έρχεται και φεύγει .. +1000! Σιγουρα μπορει να γινει κατι τετοιο, αλλα δε το θελουν. Ισως μονο για ελαχιστους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.