nikos21aek Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δεν σου είπε κανένας τι να αγοράζεις.Ούτε ότι δεν είναι καλύτερος ούτε τίποτα.Αν θέλει να πάρει Intel ας πάρει.Αλλά αυτό που λέω είναι ότι προέχει από τη στιγμή που δουλεύει Photoshop να αγοράσει έναν SSD και να ρίξει από τα υπόλοιπα.Το να του γράφεις εσύ και ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα ότι στο photoshop το Α και το Ω είναι να πάρεις intel+nvidia είναι τεράστια χαζομάρα.Γιατί ο άλλος μπορεί για να αγοράσει αυτά που λες να κόψει τον SSD.Και μετά άν κάνει 2 χρόνια να του φορτώσει τις φωτογραφίες ο μηχανικός άντε πες του εσύ: "Tουλάχιστον έσκασες 700€ για intel επεξεργαστή και nvidia κάρτα γραφικών!Αυτό έχει σημασία!"Θα σε βρίζει νυχθημερών.Και δεν είναι μόνο αυτός που άνοιξε το τόπικ.Διαβάζει και πάρα πολύς κόσμος τα νήματα που έχει παρόμοιες ανάγκες. Τα benches δεν τα έτρεξα για να πω στον topic starter να πάρει AMD.Από τη στιγμή που θέλει intel+nvidia αυτό του πρότεινα κιόλας.Απλά τα έτρεξα μόνο και μόνο γιατί μου φάνηκαν πολύ μεγάλες και περίεργες οι διαφορές του 1100t με τον ι7 στο review που παρέθεσες και εν τέλει δικαιώθηκα.Άσχετο.O anand είναι υπάλληλος δηλωμένος της intel.Τώρα που είδα το συγκριτικό και τα νούμερα του 1100t πείστηκα κιόλας για αυτά που γράφαν μερικοί γιατί δεν ήμουν και 100% σίγουρος.Επιλογή του καθενός ποιά site εμπιστεύεται.Εγώ εμπιστεύομαι πιο πολύ τον guru3d.(Μάλλον η μαμά Intel έβαλε ταφόπλακα στο cuda από ότι βλέπω!Βρε τι μαθαίνει κανείς ψάχνοντας!).Αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές αυτά τα review δεν ανταποκρίνονται 100% στην πραγματικότητα.Το θέμα είναι ο άλλος με τα λεφτά που διαθέτει να κάνει όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά του.Και αν κόψει τον SSD για να αγοράσει την αρχική σύνθεση που του έκανα πχ δεν θα την κάνει καλύτερα τη δουλειά του.
benign Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Συμφωνω με τον nikos21aek.Ο Anand εδω και χρονια υποστηριζει την intel και τα bechmarks του δεν ειναι αξιοπιστα.Και ο Tom ειναι γνωστο οτι υποστηριζει την intel απο παλια. Μην ειστε αφελεις μερικοι παιδια.Σκεφτητε πονηρα.Η Αμερικανικη δικαιοσυνη προσφατα κατεδικασε την intel για ανεντιμες εμπορικες πρακτικες και την αναγκασε να πληρωσει προστιμο στην AMD. Λετε να μην ειναι ικανη να δωροδοκησει μερικα γνωστα sites που ξερει οτι επηρεαζουν τις γνωμες των καταναλωτων γιατι ειναι παγκοσμια γνωστα?Η διαφημιση των προιοντων μιας εταιριας και η δυσφημιση αυτων μιας αντιπαλης εταιριας ειναι κλασσικες πρακτικες δεκαετιων στον επιχειρηματικο χωρο. Οτι συστημα και να παρει ο topic starter στα λεφτα που δινει σε συνδιασμο με ssd θα εχει σχεδον το ιδιο αξιολογες επιδοσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Ok.Θα πάρω SSD και ίσως και λίγο μεγαλύτερο από 120 GB.Από το Vision Studio θα τα παραγγείλω.Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά!
Orifiel Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Συγγνώμη αλλά γιατί δεν υπάρχουν αποδεικτικά που να δείχνουν το αντίθετο.. λες αν η amd ήταν καλύτερη από την ΙΝΤΕΛ, να μην το διαφήμιζε? Να μην το έπαιρνε το μάτι μας? Τώρα αν βασιστούμε στην συνωμοσιολογία, συγγνώμη δεν επενδύω εγώ έτσι τα λεφτά μου. Προτιμώ να διαβάζω για ufo και 2012 θέματα συνωμοσιολογίας Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν απορρίπτω ότι αλλάζουν οι καιροί.. και μάλιστα με γοργό ρυθμό και ποτέ δεν ξέρεις σε 1 χρόνο από τώρα τι θα γίνετε στην αγορά.. βλέπουμε και παίρνουμε!! Ψάχνοντας σε όλο το διαδίκτυο δεν βλέπω κάτι το αντίθετο.. να και ένα γρήγορο απλό test που μπορείς να κάνεις.. αλλά αν το κάνουμε εμείς, τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά σε όλους.. http://ksimonian.com/Blog/2010/02/24/improved-photoshop-benchmark-cpu-speed-test-for-both-mac-pc-free-radial-blur-filter-test/
nikos21aek Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Άντε πάλι.Τι να αποδείξει δηλαδή;Ότι έχει τον πιο γρήγορο επεξεργαστή;Δεν τον έχει.Η intel τον έχει.Είναι πίσω αλλά δεν είναι και μισό αιώνα πίσω.Γιαυτό παίζει και με τις τιμές και προσφέρει αρκετά καλές τιμές σε σχέση με αντίστοιχα intel.Συγκριτικά που δείχνουν 50% διαφορές κτλ είναι για γέλια και μόνο.Αλλά αυτό που κολλάει δεν μπορώ να καταλάβω! Αποδεικτικά υπάρχουν. http://www.guru3d.com/article/core-i5-2500k-and-core-i7-2600k-review/15 Αλλά όταν διαβάζεις review που να συγκρίνει πχ τον 2500κ των 210€ με Phenom II χ4 των 120€ και καλά επειδή είναι ο Quad της AMD καταλαβαίνεις ότι δεν το κάνουν τυχαία αλλά για να φανεί κάτι.Όπως επίσης όταν βλέπεις reviews που έχουν 2500k o/ced vs 6core AMD stock.Όπως επίσης reviews από τον anand που ο άνθρωπος το έχει δηλώσει κιόλας ότι είναι υπάλληλος της intel και καλά κάνει.Πολύ τίμια η στάση του.Αλλά μετά από τα benchmarks του 1100t που είδα σήμερα εγώ προσωπικά δεν τον ξαναδιαβάζω.
Orifiel Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 εγώ έφερα 24.4 seconds αλλά έχω i7 870 me gtx480 4 giga ram, cs5 64 bit.. τα πήγα καλύτερα από ότι στην ιστοσελίδα.. έχω και screenshot
nikos21aek Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Με έχεις αλλά έδωσα 200€ λιγότερα με 1090t και 5870 25.3 Βέβαια δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει αυτό το bench.Σε κάθε κλίκ που έκανα ανέβαινε και 0.1sec.Τι ακριβώς μετράει;Συνολικό χρόνο ή πόση ώρα έκανε να βάλει το φίλτρο; Εν τω μεταξύ αυτό το είδες; A reader has sent in a new chart topping time of 9.3 seconds using the photoshop benchmark test on his brand spanking new 12 core Mac Pro. Here are the details of the machine – Mac Pro running OS X 10.6 – Dual 6 core Intel 2.93 GHz Xeon Westmere CPU – 8 GB of RAM – ATI Radeon HD 5770 1GB – Tested using Photoshop CS5 64 bit
Orifiel Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 άλλη μια φορά που το έτρεξα επέτυχα 24.1.. εκεί γύρο κυμαίνομε.. .. απλά βάζεις το πρόγραμμα να κάνει ρεντερ την εικόνα και μετρά το χρόνο ρεταρίσματος.. να του ρίξω το patch για το cuda?? Xexe.. αλλά δεν έχω αυτό το πισι για πολλά πράγματα, αναμένω για ποιο σοβαρό πισι σύντομα και με διαφορετικούς οδηγούς.
nikos21aek Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Mην μας απειλείς.Κάντο να δούμε και τι θα δώσει το cuda.Πω ρε φίλε γράφεις και ξαναγράφεις εδώ μέσα για το cuda για την δουλειά σου και δεν έχεις περασμένο το patch;
grimpr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 nikos21aek Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου(κάτι παραπάνω θα ξέρεις)και θα πάρω SSD.Δεν θα κόψω από τα 1300 ευρώ απλά αφού είναι τόσο σημαντικό θα δώσω επιπλέον χρήματα και θα πάρω SSD OCZ Vertex 2 Series 120GB.Εκτός από το ΟS και το photoshop τι άλλο να βάλω στο SSD?Ή μάλλον πόσο χώρο(GB) να αφήσω ελεύθερο? Δεν θα το μετανιώσεις. http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0039SM0AS Mην μας απειλείς.Κάντο να δούμε και τι θα δώσει το cuda.Πω ρε φίλε γράφεις και ξαναγράφεις εδώ μέσα για το cuda για την δουλειά σου και δεν έχεις περασμένο το patch; Δεν βρίσκω τον λόγο να τσακώνεστε για τους χρόνους πάνω σε μια πανάκριβη επαγγελματική σουίτα της Adobe ξεκάθαρα optimized για τους επεξεργαστές της Intel που δεν αφορά τον μέσο χρήστη. Υπάρχει και το δωρεάν Paint.NET με πλήρη εκμετάλλευση πολλαπλών πυρήνων αλλά και plugins με GPU Acceleration μέσω DX11 DirectCompute. http://www.getpaint.net/ http://forums.getpaint.net/index.php?/topic/19364-hardware-accelerated-blur-pack-v20/
Orifiel Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Θα μου πάρει λίγο χρόνο γιατί έχω και εξ..δουλειές, αρχικά να δώσω μιας και μιλάμε για γραφιστικά, πώς να ενεργοποιήσουμε το cuda στο premiere..Μετά θα βγάλω και για το άλλο. http://forums.adobe.com/thread/629557?tstart=0 http://www.tomshardware.com/reviews/adobe-cs5-cuda-64-bit,2770-3.html after edit: Τελικά το Photoshop είναι ready.. το cuda φαίνετε στα zoom in/out , rotation, image size/camvas, εξωτερικά πακέτα εφε που βάζουμε σαν add-ons και όλες οι χρωματικές παλέτες.. ++ κάποια άλλα. Camera raw, etc.. Θα αφήσω όμως για το premiere για όσους έχουν ανάγκη..
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Τελικά αποφάσισα να συνθέσω σύστημα με 16GB ram, intel Core i5 2500K 3.3 GHz , nVidia GeForce GTX 580 και τα υπολοιπα θα είναι αυτά που προτείνατε.Θα τ'αγοράσω από το visionstudio αλλά περιμένω πρώτα τα διορθωμένα mainboard.Mήπως ξέρει κανείς πότε θα έρθουν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.