nikos21aek Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Συνήθως ναι σ΄ένα παράθυρο. Μου είπε κάποιος που υποτίθεται ότι ξέρει(θα μου κάνει μαθήματα photoshop) ότι ο συνδιασμός Intel-Νvidia είναι καλύτερος για Photoshop Χαζομάρες σου είπε.Ο συνδιασμόε πολύ ραμ+ ssd είναι ο καλύτερος. Σου ετοίμασα τώρα ένα βιντεάκι με παλιό ssd 8gb ram και AMD+AMD(επεξεργαστή,κάρτα γραφικών) άσχετο αλλά αφού το ανέφερες..Άνοιξέ το στο youtube και δες το 720p να δείς καλά τα νούμετα της ram που τρώει.Φόρτωσα 60 φωτογραφίες 1920x1080 στο photoshop.Δες τι παίζει με τον SSD. http://www.youtube.com/watch?v=jcdiL6ljPHk
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Με amd Με intel Συν 66Ε πάνω από το μπατζετ Οπότε και τα 6gb η 8gb είναι αρκετά Ακριβώς όπως το είπες Tελικά με μπέρδεψες.Ισχύει αυτό με τον συνδιασμό Intel-Nvidia?Γιατί εσύ Radeon πρότεινες και στα δύο edit: Τώρα είδα την απάντησή σου!
Orifiel Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Ναι τα ιντελ τα πηγαίνουν ένα 10% πάνω κάτω στα νούμερα καλύτερα από τα amd..τα amd τα πάνε καλύτερα στο βίντεο. Ναι τα Nvidia έχουν cuda και μερικές λειτουργίες και εξωτερικά πακέτα εφε του Photoshop τρέχουν μέχρι και 500% γρηγορότερα από κάρτες χωρίς cuda.. Το cs5 θα έχεις διαβάσει αφού ασχολείσαι ότι έχει πολύ cuda πάνω του και κάθε νέο CS που θα έρχεται ακόμη περισσότερο πλέον.. Αφού η adobe υποστηρίζει nvidia, ακόμη και το adobe premiere στο ρεντερ εχει cuda νομίζω.. (δεν ασχολούμαι με βίντεο). http://www.tomshardware.com/reviews/adobe-cs5-cuda-64-bit,2770-8.html Προσοχή.. το χαμηλότερο που βλέπεις είναι καλύτερο, μιας και είναι χρόνος ρεντερινγκ στο pp. http://blogs.adobe.com/premiereprotraining/2010/09/premiere-pro-cs5-5-0-2-update.html http://blogs.adobe.com/premiereprotraining/2011/02/cuda-mercury-playback-engine-and-adobe-premiere-pro.html
moldovan20 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Όχι φίλε μου δεν ισχύει . Η γνώμη μου είναι να πας σε sandy bridge + 2x4gb ram + ssd παρά να πας σε 3ετίας πλατφόρμα ..
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Ναι τα ιντελ τα πηγαίνουν ένα 10% πάνω κάτω στα νούμερα καλύτερα από τα amd..τα amd τα πάνε καλύτερα στο βίντεο. Ναι τα Nvidia έχουν cuda και μερικές λειτουργίες και εξωτερικά πακέτα εφε του Photoshop τρέχουν μέχρι και 500% γρηγορότερα από κάρτες χωρίς cuda.. Το cs5 θα έχεις διαβάσει αφού ασχολείστε ότι έχει πολύ cuda πάνω του και κάθε νέο CS που θα έρχεται ακόμη περισσότερο πλέον.. Αφού η adobe υποστηρίζει nvidia, ακόμη και το adobe premiere στο ρεντερ εχει cuda νομίζω.. (δεν ασχολούμαι με βίντεο). Άρα λοιπόν πρέπει όντως να προτιμήσω Intel cpu και Νvidia κάρτα! Όχι φίλε μου δεν ισχύει . Η γνώμη μου είναι να πας σε sandy bridge + 2x4gb ram + ssd παρά να πας σε 3ετίας πλατφόρμα .. Aυτό όμως θα αργίσει να έρθει διορθωμένο απ΄ότι διάβασα
Orifiel Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Σου έβαλα κάποια λινκ παραπάνω.. μόνο οι nvidia έχουν cuda.. Όσο για αυτό που σου γράφουν για σαντυ, εε πλέον δεν θα πήγαινε κανείς για παλιό cpu.. Πάρε sandy.. περίμενε λιγάκι για της μητρικές. Πάρε και το benchmark να δεις διαφορά ο καλύτερος amd με τον σαντυ i7 2600k .. πρόσεχε όμως τη γράφει το κάθε τεστ δίπλα (higher is better or lower is better).. μην μπερδευτείς. Εχει και photoshop.. http://www.anandtech.com/bench/Product/287?vs=203
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Σου έβαλα κάποια λινκ παραπάνω.. μόνο οι nvidia έχουν cuda.. Όσο για αυτό που σου γράφουν για σαντυ, εε πλέον δεν θα πήγαινε κανείς για παλιό cpu.. Πάρε sandy.. περίμενε λιγάκι για της μητρικές. Οντως τώρα που τα έβαλες κατάλαβα ότι όντως Nvidia και Intel χρειάζεται.Μεγάλη η διαφορά στην ταχύτητα. Να περιμένω λιγάκι αλλά θα είναι..λιγάκι? Ευχαριστώ για τα link
moldovan20 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 To μέλλον είναι το OpenCl . Θεωρείς τυχαίο που ολόκληρη apple, που υποτίθεται ότι τα μηχανήματα της προτιμούνται για τέτοιες δουλειές, μεταπήδησε σε AMD ?
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 To μέλλον είναι το OpenCl . Θεωρείς τυχαίο που ολόκληρη apple, που υποτίθεται ότι τα μηχανήματα της προτιμούνται για τέτοιες δουλειές, μεταπήδησε σε AMD ? Το μέλλον μπορεί να είναι OpenCl αλλά το παρόν που ενδιαφέρει εμένα απ΄ότι φαίνεται το Cuda είναι.
nikos21aek Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Σου έβαλα κάποια λινκ παραπάνω.. μόνο οι nvidia έχουν cuda.. Όσο για αυτό που σου γράφουν για σαντυ, εε πλέον δεν θα πήγαινε κανείς για παλιό cpu.. Πάρε sandy.. περίμενε λιγάκι για της μητρικές. Πάρε και το benchmark να δεις διαφορά ο καλύτερος amd με τον σαντυ i7 2600k .. πρόσεχε όμως τη γράφει το κάθε τεστ δίπλα (higher is better or lower is better).. μην μπερδευτείς. Εχει και photoshop.. http://www.anandtech.com/bench/Product/287?vs=203 Δεν ξέρω τι λένε αυτά τα benchmarks πάντως εγώ με χειρότερο επεξεργαστή από τον ΑΜD της σύγκρισης βγάζω περισσότερο fps στο χ264 και στο πρώτο pass και στο δεύτερο!!Και βγάζω και περισσότερα και από τον Intel.Οπότε τώρα φαντάζομαι τι βάση έχουν αυτά τα benchmarks! Μόλις 50 fps παραπάνω στο πρώτο pass: encoded 1442 frames, 141.55 fps, 3913.31 kb/s encoded 1442 frames, 141.73 fps, 3913.31 kb/s encoded 1442 frames, 141.99 fps, 3913.31 kb/s encoded 1442 frames, 141.69 fps, 3913.31 kb/s Και λίγα fps παραπάνω στο δεύτερο pass. encoded 1442 frames, 39.05 fps, 3957.23 kb/s encoded 1442 frames, 38.90 fps, 3959.56 kb/s encoded 1442 frames, 38.84 fps, 3959.44 kb/s encoded 1442 frames, 38.57 fps, 3958.70 kb/s Για τον Intel μιλάω!Για τον AMD που είναι καλύτερος από μένα δεν χρειάζεται καν να μπω στη διαδικασία να συγκρίνω.Του σκίζω τα πρέκια και ας είναι καλύτερος από μένα αλλά ίδιο μοντέλο! Προς topic starter:Φίλε μου ότι θέλεις πάρε.Απλά ένα πράγμα θα σου πω.Μην τολμίσεις να μην αγοράσεις SSD.Θα το μετανιώσεις φρικτά και θα φας το lag της ζωης σου και ας έχεις στάξει άπειρα λεφτά για επεξεργαστή.Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για να κοροιδεύεται ο orifiel και ο κάθε orifiel. edit:Ορίστε και τα αποτελέσματα 7zip. Βαριέμαι να τρέξω και τα υπόλοιπα benches.Πρέπει να έπεσα σε πολύ καλό κομμάτι πάντως για να ρίχνω τόσο πολύ τον 1100t!(ειρωνία)
nikos21aek Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 1090t αλλά και σε φίλο με 1055t τα ίδια αποτελέσματα βγαίνουν πάνω κάτω.Imho έπρεπε να πάρω τον 1055t.Μακράν πιο value for money επεξεργαστής.
rafail1994 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Ναι είναι άλλα ο 1090T έχει αυτόν τον ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή που βοηθαει αρκετά στο Overclock
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 nikos21aek Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου(κάτι παραπάνω θα ξέρεις)και θα πάρω SSD.Δεν θα κόψω από τα 1300 ευρώ απλά αφού είναι τόσο σημαντικό θα δώσω επιπλέον χρήματα και θα πάρω SSD OCZ Vertex 2 Series 120GB.Εκτός από το ΟS και το photoshop τι άλλο να βάλω στο SSD?Ή μάλλον πόσο χώρο(GB) να αφήσω ελεύθερο?
Orifiel Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Τοτε niksaek να βγάλεις επίσημο ρεβιου, πχ ένας i7 950 και έναν 6χ amd.. με στοιχεία εικόνες, να μπορείς να πείσεις και εμάς που ασχολούμαστε με αυτά, να αγοράζουμε.. Και το toms hardware έχει παρόμοιο τεστ (benchmark) και πάλι τα ίδια λέει (ότι τα ιντελ είναι καλύτερα).. Γενικότερα ψάξε λίγο θα τα δεις.. μην παρεξηγιέστε αν είμαι λίγο δύσπιστος, όταν βλέπω charts and benchmarks που αποδεικνύουν το αντίθετο.. Όσο για το cuda ουδέν σχόλιο.. όσο η adobe, κτλ υποστηρίζουν αυτό, το μέλλον μπορεί να επιφυλάσσει ότι θέλει.. στο μέλλον θα αλλάξουμε και εμείς! Το μόνο σίγουρο, ότι το cs6 θα είναι εξολοκλήρου cuda.. Για να γυρίσει σε άλλο κώδικα, πρέπει να ξαναγράψουν το πρόγραμμα από την αρχή. http://www.tomshardware.com/charts/desktop-cpu-charts-2010/benchmarks,112.html Μπορείς να το δεις.. Φαίνετε ποιο αντικειμενικό από το άλλο και 2 μοντέλα amd παίζουν ψηλά σε αρκετά.. Πχ στο 3dsmax.. Αλλά στην φωτογραφία και γενικότερα εικόνα στατική είναι κάτω.. . Ναι ο ssd είναι χρήσιμος στο photoshop..Είναι must στα γραφιστικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.