Προς το περιεχόμενο

PC δεν εγκαθιστά XP αλλά Linux...

sdim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω πού ακριβώς να το ποστάρω, οπότε το λέω εδώ.

Ένας φίλος (όχι ιδιαίτερα κομπιουτεράκιας - περιστασιακός χρήστης) προσπαθεί σε pc με καινούργιο δίσκο 500 GB και RAM 1 GB

(αναβάθμισε πρόσφατα το hardware του-είχε 512 GB RAM!, καινούργιο Optical drive) να εγκαταστήσει τα XP από CD που μου είπε πως είναι κανονική νόμιμη κόπια Windows. Το λέω αυτό γιατί επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά, δεν το είδα ο ίδιος.

Μπουτάροντας λοιπόν το CD των Windows, σε κάποιο σημείο που λέει πως φορτώνει system files κλπ, κολλάει και δεν προχωράει παραπέρα.

Είπα μήπως είναι το CD, οπότε του είπα να δοκιμάσει το CD του Linux Mint που του είχα δώσει. Αυτό φορτώνει κανονικά, είπε.

Δοκίμασε και κόπια XP της γυναίκας του, δεν προχωρούσε ούτε αυτή η εγκατάσταση. Παράξενο...; Δεν ξέρω.

Ήθελα να ρωτήσω, λοιπόν, αν υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει κάτι άλλο εκτός από θέμα CD.

Δεν είναι παράξενο να μπουτάρει Linux αλλά όχι Windows...;(PC που επιλέγει αυτόβουλα Linux...; :rolleyes: ).

Θα του δώσω να εγκαταστήσει μια παλιά κόπια XP Professional που έχω από παλιά, αλλά μέχρι τότε είπα να ρωτήσω...

Υπενθυμίζω ότι δεν πρέπει να είναι το CD-ROM drive, αφού είναι καινούργιο.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Στο ιδιο σημειο κολλαει με το cd της γυναικας του? Και μηπως το ενα cd ειναι κοπια του αλλου?

Μηπως ειναι πολυ παλιο cd και δεν εχει καν service pack 2?

Στα καινουρια μηχανηματα πιθανως να μην καταφερει να τελειωσει την εγκατασταση αμα ειναι τοσο παλιο. Αλλα να μην αρχιζει κιολας μου φαινεται ακραιο.

Δημοσ.

Μήπως ο δίσκος είναι SATA και τα Windows δεν ανανγωρίζουν τον SATA Controller και για αυτό δεν μπορούν να συνεχίσουν την εγκατάσταση;

Λύση α) Αποκτάς μια τελευταία έκδοση των Windows XP (πχ/ με SP3 ενσωμετομένο)

Λύση β) Περνάς τους drivers του SATA Controller στο CD των Windows με το nLite

Λύση γ) Περνάς τους drivers σε δισκέτα και πατάς το F6 κατά την διάρκεια της εγκατάστασης όταν το ζητάει

Εάν δεν φταίει το παραπάνω, καλό θα είναι πιστεύω να ελέγξει τις μνήμες του.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, παιδιά.

Στο ιδιο σημειο κολλαει με το cd της γυναικας του?

Λίγο πριν, λίγο μετά...δεν έχει σημασία. Πάντως πριν έρθει η οθόνη που του λέει πού θέλει να εγκαταστήσει τα ΧΡ.

Και μηπως το ενα cd ειναι κοπια του αλλου?

Αυτό δεν το ξέρω...

Μηπως ειναι πολυ παλιο cd και δεν εχει καν service pack 2?

Λέει ότι το αγόρασε το 2005. Πιστεύω πως θα έχει SP2.

Μήπως ο δίσκος είναι SATA

Ναι, είναι SATA, αλλά SATA είχε και πριν...

να ελέγξει τις μνήμες του

Μα τώρα την αγόρασε (ένα module του 1 GB).

Αυτό που σκέφτομαι είναι αν την τοποθέτησε σωστά. Αλλά αν δεν την είχε βάλει καλά, θα μπούταρε το pc...;

Και κάτι άλλο, ρε παιδιά.

Μόλις είδα ότι έχω Ελληνικά XP Professional. Ο φίλος είναι Αμερικανός και δεν μιλάει καλά Ελληνικά.

Μπορεί εγκαθιστώντας Ελληνικά Windows να κάνει τα μενού κλπ μετά να εμφανίζονται σε Αγγλικά; Βρήκα αυτό.

Δημοσ.

ας μείνει με το Linux να σωθεί !

σημαδιακό είναι :mrgreen:

πολύ περίεργο πάντωςγιατί το Linux "πάσχει" απο υποστήριξη συσκευών :μργκριν: :μργκριν: :μργκριν:

αυτό που λέει ο macabre_sunsets

έτσι πρέπει, λογικά, να τα ξαναπέρασε και το Γερμανικό υπουργείο εξωτερικών

.

Δημοσ.

Μα τώρα την αγόρασε (ένα module του 1 GB).

Αυτό που σκέφτομαι είναι αν την τοποθέτησε σωστά. Αλλά αν δεν την είχε βάλει καλά, θα μπούταρε το pc...;

Το ότι την πήρε τώρα δεν σημαίνει ότι λειτουργεί απροβλημάτιστα. Ακριβός το αντιθετο όμως. Μπόρει να έχει πρόβλημα από την μάνα της ή ασυμβατότητα με την μητρική. Οπότε η πρώτη κίνηση είναι τεστάρισμα στην μνήμη. Το ίδιο ακριβός ισχύει και για τον δίσκο.

Δημοσ.

Ερώτηση κρίσεως,τον παλιό σκληρό τι τον έκανε;είναι πολύ παλιός για να τον κρατήσει μόνο για το λειτουργικό;για να είναι sata λογικά πρέπει να είναι αρκετά καλός.

Από την στιγμή που είναι «περιστασιακός χρήστης» το ποιο πιθανό είναι να μην ξέρει,και να έχει τα cd του χύμα πεταμένα από εδώ και από εκεί,και για αυτό πλέων να μην διαβάζονται σωστά(ναι και τα δύο,δεν είναι παράξενο).

Μπορείς να αλλάξεις και την γλώσσα από τα Ελληνικά στα Αγγλικά με το mui(Multilingual User Interface) αλλά είναι αρκετός μπελάς.

Δημοσ.
Ερώτηση κρίσεως,τον παλιό σκληρό τι τον έκανε;

Τον κράτησε. να του πω να κάνει εκεί την εγκατάσταση λες, και να κρατήσει τον άλλον για storage;

Μπορείς να αλλάξεις και την γλώσσα από τα Ελληνικά στα Αγγλικά με το mui(Multilingual User Interface) αλλά είναι αρκετός μπελάς.

Γίνεται, ή είναι μόνο για εταιρικούς χρήστες κλπ όπως λένε στο site τους;

Δημοσ.

Μπορεί να βάλει τον παλιό σαν sata1 και τέλος,αν δεν τον έσβησε θα τρέχει κανονικά η παλιά εγκατάσταση που είχε σε αυτόν,και θα έχει τον νέο σαν storage.Μπορεί επίσης να τραβήξει εικόνα του παλιού και να την βάλει στον νέο το λεγόμενο cloning,έτσι δεν θα χρειάζεται πλέων τον παλιό σκληρό.

Από ότι θυμάμαι το mui μπαίνει σε συγκεκριμένες εκδόσεις windows στα professional που λες πρέπει να μπαίνουν.

Δημοσ.

Από ότι θυμάμαι το mui μπαίνει σε συγκεκριμένες εκδόσεις windows στα professional που λες πρέπει να μπαίνουν.

Στα XP η αλλαγη γλωσσας στα μενου γινεται μονο απο αγγλικα xp (και μονο τα professional) σε καποια αλλη γλωσσα. Στα ελληνικα XP pro δεν μπορεις να κανεις τα μενου αγγλικα

Δημοσ.

Του είπα να δοκιμάσει να βάλει πάλι τον παλιό δίσκο επάνω και να προσπαθήσει να εγκαταστήσει εκεί τα ΧΡ, αλλά μου είπε

πως πάλι η εγκατάσταση "παγώνει". Μου είπε πως με δυσκολία επανεγκατέστησε το Mint προσωρινά.

Τι να παίζει, ρε παιδιά; Δεν καταλαβαίνω...

Δημοσ.
Κάνε ένα memcheck για μνήμες μου φένονται, δεν λέει κάτι το ότι είναι καινούργιες

Κάτι τέτοιο θα κάνω.

Ευχαριστώ, παιδιά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...