Προς το περιεχόμενο

Επαγγελματική φωτογραφία

Nonos-G4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να ξεκινήσω να ασχολούμαι με τον χώρο της φωτογραφίας και είμαι εντελώς άσχετος.

Θέλω να μου προτείνει κάποιος μια φωτογραφική μηχανή χωρίς πολλά λεφτά μιας και είμαι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο και δεν χρειάζομαι πολλά χαρακτηριστικά. Και κάποια βιβλία τα οποία μπορούν να με βοηθήσουν με τα βασικά της επαγγελματικής φωτογραφίας.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρις να θελω να μειωσω το εδω forum για φωτογαρφια και μονο

http://dpgr.gr/

Ξεκαθαρισε ομως αν σε ενδιαφερει επαγγελματικα ή ερασιτεχνικα.

Αν σε ενδιαφερει για επαγγελμα, γνωμη μου ειναι οτι χωρις σχολη δεν θα τα καταφερεις.

Αν απλα θελεις να εξελιξεις το χομπυ σου, μπορω αν θες να σου στειλω καποια εισαγωγικα μαθηματα σε pdf.

Προς το παρον ξεκινα με μια compact μηχανη που μπορει να σου βγει πολυ οικονομικα, κανα 100-150 ευρω για κατι αξιολογο, και να δεις κατα ποσο σου αρεσει και σε τραβαει.

Όχι επαγγελματικά, ερασιτεχνικά θέλω να ασχοληθώ απλά με λίγο πιο εξειδικευμένα πράγματα και τρόπους για καλές φωτογραφίες. Τα αρχεία που μου είπες θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα.

Nonos-G4, δε λες πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις, αλλά εάν το 'χεις το μεράκι και θέλεις κάτι πιο προκλητικό από μια point and shoot, εγώ έχω να σου προτείνω 3 entry level SLR γύρω στα 550 ευρώ (φυσικά, με φακό).

1) Nikon D5000. Δεν είναι ολοκαίνουργιο μοντέλο, αλλά είναι πολύ καλή για ξεκίνημα.

2) Nikon D3100. Θεωρήθηκε η καλύτερη entry level SLR για το 2010.

3) Sony a450: Εύχρηστη για αρχάριους με πολύ καλή ποιότητα φωτογραφιών

Αν οντως το ψηνεις να ξεκινησεις με dslr, βρισκεις ανετα μεταχειρισμενη με 300€, μοντελο 5ετιας πχ.

αλλα θα πρεπει να ριξεις πολυ διαβασματακι για τον χειρισμο κλπ :rolleyes:

στειλτε οσοι θελετε τα mail σας σε pm, κ μολις ευκαιρισω θα σας τα στειλω.

O καλυτερος τροπος για να μαθεις και να εχεις και μεγαλυτερη αντιληψη ειναι να ξεκινησεις με μια φιλματη χειροκινητη ( Canon AE-1 , Nikon FM2 ) .

Πειτε με ρομαντικο ή οτιδηποτε , αλλα αν δεν μαθει καποιος την εννοια του διαφραγματος και της ταχυτητας με φιλμ ειναι λιγο καπως ...

Με την βοηθεια μιας οθονης ( και στις χαμηλου budget ειναι ακομα χειροτερα ) ο χρηστης απλα βλεπει το αποτελεσμα μιας πραξης . Αν του αρεσει την κραταει , αν οχι την βγαζει παλι . Ουτε που ενδιαφερονται οι περισσοτεροι για το τι ταχυτητα χρησιμοποιησε η μηχανη ή τι διαφραγμα και το πιο σημαντικο ... το γιατι !

Αντιλαμβανομαι οτι στην εποχη της τεχνολογιας ειναι πισωγυρισμα , αλλα μιας και ειμαι στον χωρο απο μπομπιρας , εχω σχηματισει αυτη την γνωμη χρησιμοποιωντας και τις 2 τεχνολογιες ( Φιλματες - Ψηφιακες )

Συμφωνω οτι αλλη η μαγεια συν οτι κατανοεις καλυτερα καποια πραγματα, αλλα ποσα φιλμ θα καψει ο απειρος μεχρι να πετυχει εστω και κατι μετριο απο το πουθενα? (εννοω χωρις να ξερει 5 πραγματα κλπ)

ο ανθρωπος θελει κ να του βγει οικονομικα. ποια οικονομια οταν σου κοστιζει 1€ το καθε κλικ?

Επισης τι τον ενδιαφερει αν θα ξερει ο αλλος τι ταχυτητα χρησιμοποιησε αν του ιδιου του αρεσει το αποτελεσμα του κ μενει ικανοποιημενος?

Καταλαβαινω απολυτα τη σκεψη σου γιατι κι εγω τετοια ψειρα ειμαι -κ χωρις να ασχοληθω με αναλογικη-, αλλα δεν νομιζω οτι ο νονος ψαχνει κατι τετοιο..

Συμφωνω οτι αλλη η μαγεια συν οτι κατανοεις καλυτερα καποια πραγματα, αλλα ποσα φιλμ θα καψει ο απειρος μεχρι να πετυχει εστω και κατι μετριο απο το πουθενα? (εννοω χωρις να ξερει 5 πραγματα κλπ)

ο ανθρωπος θελει κ να του βγει οικονομικα. ποια οικονομια οταν σου κοστιζει 1€ το καθε κλικ?

Επισης τι τον ενδιαφερει αν θα ξερει ο αλλος τι ταχυτητα χρησιμοποιησε αν του ιδιου του αρεσει το αποτελεσμα του κ μενει ικανοποιημενος?

Καταλαβαινω απολυτα τη σκεψη σου γιατι κι εγω τετοια ψειρα ειμαι -κ χωρις να ασχοληθω με αναλογικη-, αλλα δεν νομιζω οτι ο νονος ψαχνει κατι τετοιο..

:D

Το κοστος της αγορας και εμφανισης του φιλμ ειναι λιγοτερο απο 10 euro , πες και η μετατροπη σε cd αλλα 5 . Εννοειται πως ειναι πιο ακριβο σπορ , αλλα η ικανοποιηση του να βγαζεις εσυ ενα αποτελεσμα απο το να το βγαζει

μια φωτογραφικη εχει τεραστια διαφορα . Και εκτος αυτου , οταν σε ποναει στην τσεπη , δινεις περισσοτερη σημασια

στο τι ληψεις κανεις και με τι ρυθμισεις .

Οπως ειπα και στο προηγουμενο ποστ δεν ειναι απαραιτητο να ακουσει εμενα , η επιλογη ειναι δικη του . Απλα επειδη ειμαι της λογικης οτι η φωτογραφια "εχει καταντησει " στο να μην ειναι ο φωτογραφος , αλλα μια μηχανη και μετα επεξεργασια στο Photoshop ( που δεν ειναι απαραιτητα κακο ) , το λεω οποτε μου κανουν τετοιες ερωτησεις σαν και μια δευτερη οπτικη .

Γενικα το φιλμ στους ερασιτεχνες - ενθουσιωδεις ερασιτεχνες δεν ειναι η πρωτη επιλογη και απο την μια ειναι λογικο , απλα δεν ειναι απαραιτητα και σωστο .

Στο φως ολες οι μηχανες θα βγαλουν μια καθαρη και ποιοτικη εικονα . Σε μια συναυλια ομως για παραδειγμα θα πρεπει να ξερει καποιος ποιες παραμετρους θα πρεπει να αλλαξει για να εχει ενα σωστο αποτελεσμα .

Μια καλη εικονα μπορει να βγει και με κινητο . Το θεμα ειναι ομως να βγαλει καποιος μια ξεχωριστη εικονα που να τον βαζει στην διαδικασια να θελει να μαθει περισσοτερα πραγματα

για το μικροβιο που λεγεται φωτογραφια .

Ο εξοπλισμος ειναι το μεσο για να επιτυχει καποιος κατι . Το πιο σημαντικο ειναι το καδρο και κατ'επεκταση η ληψη .

Οσοι εχουν χρησιμοποιησει θετικα ή αρνητικα φιλμ ξερουν οτι το αποτελεσμα του φιλμ ειναι διαφορετικο . Μονο και μονο η αναμονη της εμφανισης και μετα το παιδεμα της εκτυπωσης ειναι ενα μεγαλο μερος σε μια αναμνηση .

Και μιας και ο φιλος μιλησε για επαγγελματικη φωτογραφια τα γραφω ολα αυτα μηπως και ξεκινησει σωστα . Πιο αργα σιγουρα , πιο αποδοτικα ομως .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...