Προς το περιεχόμενο

Αντιμετώπιση συναχιού

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατερίνα, δεν νομίζω οτι τα comtrex, nurofen cold κλπ. είναι τόσο δραματικά. Ακόμα έχω αλλεργική ρινίτιδα και όταν αρρωσταίνω με συνάχι η κατάσταση μου γίνεται αφόρητη με μπούκωμα, φαγούρα και καταρροή. Ε, παίρνω τέτοια χάπια, ακολουθώντας τυπικά τις οδηγίες (1-2 χάπια κάθε 6-8 ώρες) και με ανακουφίζουν αρκετά, το κρυολόγημα/γρίπη κάνει τον φυσιολογικό του κύκλο , στις κοινωνικές/ επαγγελματικές μου υποχρεώσεις ανταποκρίνομαι, χωρίς να καταφεύγω σε υποχονδριακά fail όπως η αντιβίωση.

Το θέμα της αλλεργικής ρινίτιδας το έχεις ψάξει σε αλλεργιολόγο?

Καμμια σχεση με λιακοπουλους, καλυτερα ο οργανισμος σου να το περναει απο μονος του γιατι ετσι γινεσαι δυνατοτερος και το ξεπερνας χωρις δεκανικια..

Γιατί αν πάρεις παυσίπονα μειώνεται η ανοσοποίησή σου σε κάποιον ιό?

Αυτό το γενικό και αόριστο γίνεσαι δυνατότερος πάντως δεν με πείθει.

Δημοσ.

Χμ, μήπως πχ ο φαρμακοποιός το είπε για την υπνηλία και τα χαζοσυμπτώματα? (ή μήπως είναι άσχετος?)

Αυτό με την εμμονή κατά των φαρμάκων γιατί το έχουμε όλοι?

πχ για αντιβιώσεις υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί δεν κάνει καλό, αλλά για ένα ντεπόν πχ έχω δει κόσμο να μην την παλεύει και να αρνείται να πάρει παυσίπονα πιστός σε μια αστήριχτη αντιφαρμακευτική ιδεολογία.

Και αναρωτιέμαι εγώ, τι επιβαρύνει περισσότερο την υγεία σου? Να υπομένεις τόσα συμπτώματα και να κουράζει το σώμα σου ή να πάρεις ένα παυσίπονο? Μήπως πίσω από την νοοτροπία δεν παίρνω χάπια κρύβεται μια λιακοπουλίστικη αντιμετώπιση της ζωής και με θετική ενέργεια και ενεργό όζον ενώ η επιστήμη προχωράει?

Μπορεί να το είπε για την υπνηλία, τι να πω. Ρώτα τον την επόμενη φορά!

Για τα φάρμακα ισχύει το εξής: "δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες". Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μάθαμε στη φαρμακολογία. Γι' αυτό και πρέπει να παίρνεις φάρμακα μόνο όταν χρειάζεται. Από εκεί και πέρα, βλέπεις διάφορες συμπεριφορές. Είναι μερικοί που παίρνουν ό,τι φάρμακο μπορούν να βρουν με το παραμικρό, γι' αυτό και έχουμε τεράστια κατανάλωση φαρμάκων στην Ελλάδα. Ειδικά αυτό το "το είχε πάρει ένας γείτονας και μου είπε ότι είναι καλό" παίζει πολύ. Στην άλλη άκρη είναι μερικοί που θεωρούν ότι τα φάρμακα είναι δηλητήρια, που μας τα πουλάνε οι κακές φαρμακοβιομηχανίες για να βγάζουν λεφτά εις βάρος της υγείας μας. Προφανώς η σωστή τακτική είναι κάπου στη μέση. Για τον ασθενή είναι πολύ δύσκολο να υπολογίζει πότε το όφελος είναι μεγαλύτερο από το κόστος. Ο γιατρός υποτίθεται ότι το μαθαίνει αυτό, αλλά κι εκεί έχουμε άλλα θέματα.

Δημοσ.

Το θέμα της αλλεργικής ρινίτιδας το έχεις ψάξει σε αλλεργιολόγο?

Όχι, γιατί μετά την επέμβαση διαφράγματος που έκανα υποχώρησε κατά 90%. Με πιάνει πολύ αραιά, και όταν κρυολογώ (1 φορά το χρόνο δηλαδή). Όπως και το άσθμα μου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά από μια βαρβάτη γρίπη πέρσι. Τι να πείς; Γι αυτό σου λέω αυτά τα πράγματα είναι απρόβλεπτα.

Δημοσ.

Όχι, γιατί μετά την επέμβαση διαφράγματος που έκανα υποχώρησε κατά 90%. Με πιάνει πολύ αραιά, και όταν κρυολογώ (1 φορά το χρόνο δηλαδή). Όπως και το άσθμα μου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά από μια βαρβάτη γρίπη πέρσι. Τι να πείς; Γι αυτό σου λέω αυτά τα πράγματα είναι απρόβλεπτα.

Τότε μάλλον δεν έχεις αλλεργία. Δεν χάνεις πάντως τίποτα να κάνεις ένα τεστ. Ακόμα και ανοσοθεραπεία να μην κάνεις να ξέρεις τι να αποφεύγεις.

Δημοσ.

Μπορεί να το είπε για την υπνηλία, τι να πω. Ρώτα τον την επόμενη φορά!

Για τα φάρμακα ισχύει το εξής: "δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες". Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μάθαμε στη φαρμακολογία. Γι' αυτό και πρέπει να παίρνεις φάρμακα μόνο όταν χρειάζεται. Από εκεί και πέρα, βλέπεις διάφορες συμπεριφορές. Είναι μερικοί που παίρνουν ό,τι φάρμακο μπορούν να βρουν με το παραμικρό, γι' αυτό και έχουμε τεράστια κατανάλωση φαρμάκων στην Ελλάδα. Ειδικά αυτό το "το είχε πάρει ένας γείτονας και μου είπε ότι είναι καλό" παίζει πολύ. Στην άλλη άκρη είναι μερικοί που θεωρούν ότι τα φάρμακα είναι δηλητήρια, που μας τα πουλάνε οι κακές φαρμακοβιομηχανίες για να βγάζουν λεφτά εις βάρος της υγείας μας. Προφανώς η σωστή τακτική είναι κάπου στη μέση. Για τον ασθενή είναι πολύ δύσκολο να υπολογίζει πότε το όφελος είναι μεγαλύτερο από το κόστος. Ο γιατρός υποτίθεται ότι το μαθαίνει αυτό, αλλά κι εκεί έχουμε άλλα θέματα.

Ως προς τις ανεπιθύμητες ενέργειες ίσως αν δεν είναι σοβαρές (πχ υπνηλία) να τις προτιμώ από τις "ανεπιθύμητες ενέργειες" της αρρώστιας.

Είσαι φαρμακοποιός δηλαδή??

Και ως φαρμακοποιός εσένα η γνώμη σου για τα χάπια κατά του συναχιού ποια είναι? Κάνουν κάποιο κακό πέρα από τις ενδεχόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες που γράφει στο manual?

Δημοσ.

Ως προς τις ανεπιθύμητες ενέργειες ίσως αν δεν είναι σοβαρές (πχ υπνηλία) να τις προτιμώ από τις "ανεπιθύμητες ενέργειες" της αρρώστιας.

Είσαι φαρμακοποιός δηλαδή??

Και ως φαρμακοποιός εσένα η γνώμη σου για τα χάπια κατά του συναχιού ποια είναι? Κάνουν κάποιο κακό πέρα από τις ενδεχόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες που γράφει στο manual?

Γιατρός είμαι και σου είπα ότι δεν ξέρω κάτι για καθυστέρηση της ίασης λόγω χαπιών. Αλλά μπορεί και να ισχύει και να μην το ξέρω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...